29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
zdeněk 10.7.2007 16:05

Re: Re: Re: EU dle Klause a pana Zdenka pripomina treti risi

Jsem z elektra a tak vím že bezolovnaté pájení povede k dražší výrobě a vyšší spotřebě energie(protože bezolovnaté pájky mají bod tání vyšší jak klasická Sn63Pb27) a navíc jsou méně spolehlivé(vytvářejí se v nich trhliny, u transformátorů do DPS je to špatné).

Povede to k nižší spolehlivosti a životnosti spotřební elektroniky(ne náhodou má letecký  a vojenský průmysl výjimku).

Co jsem si zjistil tak šlo o lobbing několika firem (Philips atd) a malé firmy mají přechod dost drahý.

Důvodem snad je že v západní evropě se vyřazené elektronika zaváží přímo do země (staré PC atd) a olovo se dostane do půdy. To podle mě u nás zatím nehrozí. Navíc nikdo nekritizuje olovo třeba v autobateriích, kde je ho daleko více. Navíc EU zavedla limit pro jednotlivé součástky, takže i když LED váží minimum, nelze ji použít, rozhodují procenta. Sousta skladů se bude moci vyhodit.

Prostě opatření, které by mělo být rozhodnuto na národní, specifické úrovni!

zdeněk 10.7.2007 16:09

Re: Re: Re: Re: EU dle Klause a pana Zdenka pripomina treti risi

Poznámka-  LED je svítivá dioda, elektrosoučástka(průměr nejčastěji 5mm).  Nevím proč se nekontroluje celkový obsah olova, ale takovéto prkotiny.

zdeněk 10.7.2007 15:39

Re: EU dle Klause a pana Zdenka pripomina treti risi

Jo ještě jsem zapomněl na podporu všech "alternativních" zdrojů a potlačování energie jaderné. To je snad největší zločin.

tomas 10.7.2007 15:58

Re: Re: EU dle Klause a pana Zdenka pripomina treti risi

Ja osobne jsem protagonista jaderne energie . Napr. ve Francii je jaderna energie  nesmirne podporovana a jsou tam staveny stale nove atomove elektrarny. V Nemecku - na rozdil od Francie - jsou ekologicke tendence ale daleko markantnejsi . Jak jsem jiz predeslal , nejsem v teto veci expert , takze mohu demonstrovat pouze osobni tendence  podle  sveho eklekticistickeho mdleho rozumu  a  dal bych svuj hlas pro atom. V soucasne dobe je v Nemecku levopravova koalice , kdy proatomova pravice musi brat velky ohled pro antiatomovou levici a vzdy hledat nejaky ten modus vivendi.

tomas 10.7.2007 15:10

2 presidenti ve vychodni EU

Klaus a Kaczynsky  maji podporu svych obcanu  kolem 80% ackoli v nasi EU je na ne nahlizeno jako na  udesne kaspary.

tomas 10.7.2007 14:36

Cesku skodici Klaus

svymi slabomyslnymi  theoriemi o tom , ze nase v nasi  EU svoboda a demokracie  neexistuje  , ze Euro byla velka chyba , ze ideologie EU je stejna jako ideologie  hitlerovskeho Nemecka - to vsechno jsou produkty onoho ominosniho ceskeho presidenta . To trdlo Klaus , stejne jako polsti Kaczynsti maji zasluhu na tom , ze je nase EU  nebude povazovat za rovnocenne partnery , ale za vychodni frakci - uz ted skoro vsechny staty v nasi EU v cele s Francii , Nemeckem , Belgii , Lucemburskem , Spanelskem ,Portugalskem , Italii  atd. nahlizeji na Cesko a Polsko  skrzeva jejich udesne presidenty Klause a Kaczynskeho . Tato 2 trdla odejdou od nas ze zapadni EU a zbyde jim pouze Rusko na vychode.Ja ziji v nasi EU jiz skoro 40 let a nedovedu si predstavit vetsi svobodu a demokracii nez jakou mam zde. Slabomyslne nahledy ceskeho Klause prirovnavajicimu ideu EU k ideam  nacistu - to snad muze myslet vazne jen uplny blbec  nebo cesky Klaus .Nejen  pan Dienstbier by byl daleko vhodnejsim kandidatem na ceskeho presidenta , ale doslova  vsichni ostatni potencialni kandidati . Klaus je ta nejhorsi alternativa ktera drive ci pozdeji by dostala Cesko do uplne isolace s Polskem .

zdeněk 10.7.2007 15:10

Naopak, Klaus má často pravdu

EU třetí říši opravdu začíná připomínat, nikým nevolení komisaři mají moc nad jednotlivými vládami, vydávají zákony které se musí schválit(v jakém právu?), ničí malé podniky, některým zemím pomáhá, v jiným ničí určitá odvětví průmyslu(u nás cukrovarnictví).

Jedna z nejhorších věcí co by se mohla stát je že někdo (nevím kdo třeba budoucí prezident EU??? nebo nějaký komisař?) začne této struktoře vládnout. Pak již nebude možné jej odvolat, protože nebude jasné kdo jej jmenoval. Bude to další napoleon, a možná i konec mnoha národů.

tomas 10.7.2007 15:19

Re: Naopak, Klaus má často pravdu

Vzdyt ten Klaus vubec nevi so mluvi , ten clovek nema o zivote v nasi EU ani tu nejmensi paru. Ja ktery ziji v EU jiz skoro 40 let si nedovedu predstavit svobodnejsi a demokratictejsi system .

Vzdyt naprosto nikdo nebude branit  tem Klausum a Kaczynskym se na vychode nasi EU od nas oddelit a primknout  se  jeste vice na vychod .

tomas 10.7.2007 15:22

Re: Re: Naopak, Klaus má často pravdu

A kdyz treti risi bude representovat  Francie , Nemecko , Spanelsko , Portugalsko , Belgie, Lucembursko   a Italie tak jsem pro treti risi vsema deseti . Vne teto rise zustanou  jen oni ominosni demagogovae cesky Klaus a polsky Kaczynsky . Souhlas ? 

zdeněk 10.7.2007 15:25

Re: Re: Re: Naopak, Klaus má často pravdu

Nevládl Napoleon všem národům v evropě kromě británie , ruska a portugalska(tedy přes příbuzné a spojence):-/?

zdeněk 10.7.2007 15:23

Re: Re: Naopak, Klaus má často pravdu

Jenže dříve za EHS, bylo toto společenství spíše volným sdružením států. Teď se to snaží udělat jeden superstát, s jedním národem a s tím nemohu souhlasit. Pokud by se jednalo o společenství na původních principech, nebyl bych proti. Bez ústavy a všemocných komisařů, multikulturalismu.

tomas 10.7.2007 15:37

Re: Re: Re: Naopak, Klaus má často pravdu

My v nasi zapadni EU jsme s tou nejuzsi integraci nasich zemi velmi spokojeni . Predstavte si , kdyby Romove a Ukrajinci kritisovali ceskou vladu jako to dela Klaus s Kaczynskym nasi EU representaci . At si tahnou k certu , treba  na vychod .  A jestli Vy Zdenku , nebo Pepa ci Franta z Ceska jste proti integraci stejne jako hloupy cesky Klaus ,tak  si take tahnete tam odkud jste prisli. My v nasi zapadni EU chceme ustavni smlouvu a tesnou integraci

Karel Cikán Sudeťák 10.7.2007 15:40

Re: Re: Re: Naopak, Klaus má často pravdu

Máte v tom, Zdeňěčku, nějaký zmatek. Přívrženci Evropské federace rozhodně nechtějí jeden evropský národ. Naproti tomu odpůrci multikulturalismu, a k těm se hlásíte, si nedovedou představit jiný stát, než stát jednoho národa.

zdeněk 10.7.2007 15:46

Re: Re: Re: Re: Naopak, Klaus má často pravdu

Je rozdíl mezi federací a VOLNÝM sdružením národních států, kde je samozřejmě jen jeden národ v jednom suveréním státě. takovéto volné sdružení se může domluvit že zruší cla, umožní volný pohyb osob(ale pouze členů sdružení) a že bude mít například společný výzkum (CERN).

Multikulturalismus je o tom že do národního státu(Francie) se přivezou Arabové a NIKDO je nesmí kritizovat, natož nedej bože zabránit ničení soukromého majetku(přihlížení ničení aut).

tomas 10.7.2007 16:10

Re: Re: Re: Re: Re: Naopak, Klaus má často pravdu

Pane Zdenku - Vase predstavy o  Vasi EU zustavaji Vasim subjektivnim nazorem : Nase predstavy o nasi Eu jsou determinovany demokratickou vetsinou : My nechceme zadne volne sdruzeni narodnich statu , my v nasi EU chceme uzkou integraci . Osobni predstavy Vaseho hloupeho Klause se mohou realisovat u Vas v jeho akcnim radiu ale ne u nas v nasi EU.

U nas v nasi EU smi araby a turky kritisovat naprosto kazdy. Kdyz si Vas hloupy Klaus mysli , ze tomu tak neni , je to jeho problem a sna si realitou to nema naprosto nic spolecneho . Navic k nam nikdo ani araby ani turky nevozi - to by mohly byt tak nanejvys halucinace Vaseho Klause .

zdeněk 10.7.2007 16:17

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Naopak, Klaus má často pravdu

Možná je smí doma kritizovat, proč ale policie nechrání práva Francouzů(ničení aut) ale spíše práva arabů(smrt dvou v trafostanici, poté co tam sami vlezli na útěku před policií?)

F. Cech 10.7.2007 14:35

Na klausovi vadí téměř vše a říká se to denně!

Klaus rozkládá EU, které má Česko předsedat. Jak tuot roli může zvládnout tento eurodestruktor a eurofób není nikomu soudnému jasné. Navíc Klaus už před čtyřmi lety způsobil svými idiotskými výroky na adresu USA  to, že v tomto státě, který privátně občas navštěvuje, byl s presidentskými pioctami přijat místo něho premiér Špidla a Klaus se tam nedostal ani do čeledníku! S kým chce vlastně tento nafoukaný trouba kamarádit? Klaus svojí zpackanou kuponovkou a následným bankovním socialismem způsobil Česku škody z nichž se dosud nevzpamatovalo. Klaus, který sliboval být neaktivistickým prezidentem svévolně vetoval za čtyři roky 3x více zákonů než prezident Havel za devět let. Klaus, nazývaný v evroských státech také jako profesor Klaun, je ve světě jedině figurkou pro smích. Nic na tom nezmění ani jeho čřestné doktoráty získané na univerzirtách v Kazachstánu,Kirgistánu a Tatarstánu. Klaus je populista, demagog a nafoukaný tajtrlík. Za celých 18 let svobodného Česka je to také jediný člověk , který si (před čtyřmi lety) dokázal na televizní obrazovce  celou hodinu notovat se soudruhem Grebeníčkem! 

Slava 10.7.2007 13:58

Je to pochopitelné

Klaus stoprocentně prokázal, že obavy, které při jeho zvolení zasněly, byly více než oprávněné. A tvrzení, že "Antiklausovci nikdy neřekli, co jim na objektu jejich negativního zájmu vadí," vychází buď z naprosté ignorance, anebo je propagandistickou lží. O tom, co antiklausovcům na Klausovi vadí, referují média opakovaně a průběžně od jeho zvolení.

F.VÍZEK 10.7.2007 13:43

Výměna názorů - potřebná !

Svůj názor si  ponechám a nikomu ten jeho neberu. Já Václava Klause vnímám jako neštěstí české "posametové" politiky. Proč?  Kvůli transformaci přeměněné v deformaci, kvůli privatizaci přetavené ve zlodějizaci, kvůli tomu, že právnost překlopil v dravost. Jeho životní postoje a jeho životní dráha mě prostě neoslovuje. Mám jiné představy o charakteru i o slušném lidském chování a přetvářka na každý způsob je pro mě prostě nepřijatelná.  Náprava z fenoménu "Václav Klaus"  bude dlouhodobá.  Vždyť sama skutečnost, že se mu jako hlavě státu po celou dobu prezidentování nedostalo oficiálního pozvání do Bílého domu k prezidentu Bushovi, svědčí o tom, jaké úcty se při výkonu své funkce těší ve světě.

Vždyť už je trapný Klausův urputný a vytrvalý boj postupně s europeismem, NGO-ismem,  environmentalismem,  multikulturalismem, humanrightismem, kolektivismem, homosexualismem, sociáldemokratismem, postdemokracií,  „elitářstvím“  a nově i s klimatology a jejich „globálním oteplováním“.  Že tím budí úšklebky světových kapacit a že kongresy vědců daných oborů přinášejí jiné závěry? To mu nevadí: Klaus dosáhl svého - mluví se o něm, je citován, je v centru pozornosti. Není státníka na Zemi, který by na tom byl podobně, který by mu v tom byl roven. Soudím, že pro ČR není dobré, když právě on je její první reprezentant. Soudím, že jde o nebezpečného člověka.

emil 10.7.2007 14:33

Re: Výměna názorů - potřebná !

Tak na Vízka jsme opravdu čekali. Podle něj každý s vlastním názorem je neštěstí pro lidi. Pěkně v řadě, nevybočovat, to je správný postoj včetně prezidenta. Dobře to Vízka naučila rudá rodná strana. Drž hubu a krok. Opravdu nejblíže k tomu má soudruh Dienstbier, který, kdyby byl prezidentem, by byl opravdovým neštěstím pro stát. On by zařídil, že by nikdo nesměl mluvit proti eurostátu. Že nejsme stádo kývajících ovcí v Evropě, za to dík i Klausovi. Co odkývaly davy socdemáckých "vyjednavačů" v Bruselu, s odkývanými negativy se potýkáme ještě dnes. V té době totiž v Bruselu mít vlastní názor nebylo v módě.To je to správné europanství ?

F. Cech 10.7.2007 14:42

Proč lezl ten starý trouba v noci na Blaník

a vzýval Blanické rytíře v den vstupu do EU? Chtěl by snad obnovit RVHP a Varšavskou smlouvu, To opravdu musí svou vděčnost komunistům za své zvolení demonstrvat takovým trapným způsobem? A co pro nás tento "vybočovatel z řady" v EU vůbec vyřídil? Za komunistů tento "pozdní hrdina" z řady pokud vím nikdy nevybočil! Tenkrát to měl tento posera udělat a ne teď, kdy je čas na konsensuální řešení evropských problému!!!

zdeněk 10.7.2007 15:20

Re: Proč lezl ten starý trouba v noci na Blaník

Naopak, ti Blaničtí rytíři byla dost dobrá paralela s rokem 1526. Naprosto přesná, také jsme se vzdali práv dobrovolně.

tomas 10.7.2007 15:07

Re: Výměna názorů - potřebná !

Jak by Vam mohl take imponovat  zivotni draha komunistickeho kolaboranta Klause ( konec koncu  identicka  s 99% nas Cechu) : 1. pripusteni  antikomunisty (!)Klause  komunisty ke studiu na Vysokou skolu politicke ekonomie za nejhlubsiho komunismu  v r. 58 ( kdy dokonce i Gustav Husak sedel puvodne na dozivoti v komunistickem  kriminale a po 12 letech byl propusten ) 2.Zhosteni se vsech zkousek z  vedeckeho marxismu na vybornou a pripusteni ke kandidature  vr. 64, kam komuniste  pripousteli pouze ty nejloyalnejsi 3. komunisty povolenymi dlouhodobymi  stazemi v USA  4.zbabelec Klaus se komunistum nikdy nepostavil  a vzdy  s nimi drzel hubu a krok na rozdil od pana expresidenta Havla .

Co proboha je na Klausove zivotopisu tak obdivuhodneho ??? To ze se spolu s Kocarnikem a Dybou nechal navrhnout svym podrizenym panem Pilipem na radneho docenta a posleze i profesora  , pricemz  svoji  soukromou habilitaci psal v pracovni dobe (!!!) jako cesky premier , namisto aby se 100% venoval  praci verejne ! To si jeste nikdo na svete nedovolil, to co Klaus . A ti co jmenovali premiera Klause  radnym (!!!) profesorem si vystavili dobrou visitku Kocourkova. U nas v EU by si zadny premier nemohl dovolit  si delat soukromou habilitaci v pracovni dobe !

Štváč 10.7.2007 13:20

jak neprohrát ?

Proč "všichni proti Klausovi ?" Má přece, dle médií, 70% podporu. Jenže on neví zda být zvolen poslanci, nebo v referendu. Jak vše provést, aby to vypadalo slušně, demokraticky a při tom vyhrát ? Byl bych pro veřejnou volbu, ať se ukáže, jak je milován. Jen by bylo třeba odstavit od voleb komunisty, a to i bývalé. Ti si vyberou pro sebe menší zlo - Klause. A že by se dosatvili v plném počtu, je zřejmé. Jejich samostatně nemyslící stádo, poslechne své rudé komisaře na slovo.

PetrK 10.7.2007 12:59

Protiklausovskou koalici

tvoří všichni ti, jejichž oteklé ego nemůže přenést přes srdce, že je prezident Klaus převyšuje snad ve všem. I když občas šlápne lehce vedle, chová se tak, jak se od kultivovaného politika čeká, a nepoužívá paroubkovsko-rathovské metody. Momentálně si nedovedu ze současné politické garnitury představit někoho jiného na prezidentském postu.

jana 10.7.2007 13:09

Re: Protiklausovskou koalici

[R^]

Kubeš 10.7.2007 13:48

Re: Protiklausovskou koalici

Souhlas s PetremK,R^

Slava 10.7.2007 14:02

Re: Protiklausovskou koalici

To já si zase dovedu představit na prezidentském postu více lidí. A oteklé ego? Těžko najít větší otok, než má Klaus. A to občasné šlápnutí vedle? Ono je to spíš naopak, že při neustálém šlapání vedle občas šlápne správně.

RadekH 10.7.2007 14:10

Re: Re: Souhlas

Klausovi přiznávám dva body plus - za rozdělení ČSR a za jeho opozici vůči soudcovské mafii.  Ale to je málo.  Příliš málo.

F. Cech 10.7.2007 14:44

Re: Re: Re: Souhlas

Sohlasím s Radkem. To je ale opravdu hodně málo v té záplavě škod a ostud.