29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jarda Musil 31.1.2006 11:28

poměrný princip voleb

Z principu voleb u nás bude asi KSČM zastoupena v parlamentu zhruba 20-ti procenty. Kdo mě osobně zná (zejména z doby dávno před manšestrovkou) mě určitě nemůže podezírat s náklonnosti ke komunistům. Přesto si myslím, že 20 % může ovlivnit těch 80 % jen v případech, kdy není dostatečně vyhraněný názor u té většiny. Je tedy na "pravici", aby před volbami začala předvádět něco jiného, než slohová cvičení na nebezpečí komunismu a získala 51 procentní zastoupení v parlamentu. Potom alespoň na 4 roky nemusí žádné nebezpečí hrozit.  Menšinovou vládu bez 101 a více v parlamentu snad Klaus nepodepíše. Takže ještě jednou pro "pravici": nestačí kecat - je nutné také dělat  A strašit můžete tak nejvýše eTonyho a kol.
vita 31.1.2006 11:27

Pane autore, nechcete se věnovat spíše psaní článků o něčem, čemu rozumíte?

Vaše spisba o energetice má hlavu, patu, i to mezitím - a dokonce na správných místech. V tomto jste mimo.
 
Levice dostala v minulých volbách 110 mandátů. Dostala je zcela demokraticky tím, že pro ni hlasovalo patřičné procento voličů. Špidla se rozhodl, že než by se opřel o 110 mandátů, nebo než by pokračoval v nějaké formě oposmlouvy, prostě než by respektoval výsledky voleb a šel do vládnutí s menšinovou vládou, radši se spojí s vyděračskými lidovci a pravicovou US. Lidovci toho využili do mrtě - a ČSSD padla na hubu. Nedivím se lidovcům, to je politika a ČSSD jim vyklidila pole. Sklidila co Špidla zasel.
O Grossovi netřeba mluvit, "vládl" kratičce a většinu doby se jen trapně bránil.
Paroubek udělal to, co by demokratický levicový politik udělal už před 4 lety - opírá se o celou levici, aniž by dával komunistům nadměrnou moc. Prosazuje svoji politiku s jejich pomocí, zatímco Špidla jen uhýbal před lidovci a jejich prosazováním jejich politiky. Taky na to ČSSD doplatila, zatímco teď jede.
Jsem zvědav, jestli si strůjci Grossova pádu nervou korporativně vlasy. Toho mohli pomalu grilovat a s ním celou ČSSD. Na Paroubka nemají.
Mimozemstan 31.1.2006 11:22

Re: Re: Jak je videt doba bolsevickych normalizatoru nepominula

Abych rekl pravdu, delat vypocty kolik komunistu a sympatizatoru bylo za komunistu v kom. strane mi nic nerika. Za komunistu pokud byl nekdo jen trosku schopnejsi, tak byl nasilne prijat do KSC. Nemel v podstate jinou volbu. Pokud by rekl ne, tak by ho zacali pronasledovat. To same plati ve vsech totalitarnich rezimech. Toho ceho ja se spis bojim, jsou udavaci, kteri u komunistu nebyli, podporovali byv. rezim a dnes delaji vse pro to, aby sve donaseni nejak zakryli vasnivou podporou presneho opaku.
 
 
Ladislav N. 31.1.2006 11:14

Re: hehehe

Racku, vy taky asi budete z "mimozemska"... :-D Komunistický systém tady sice není, ale jeho funkcionáři, kolaboranti a fízlové včetně voličů, kteří by se rádi vrátili o těch 17 let zpátky, jsou mezi námi. Stačí jim zavelet a půjdou společně. O legislativcích s komunistickou minulostí typu Křeček a spol. (a nemusí to být právě členství v KSČ!) ani nemluvě.
Mimozemstan 31.1.2006 11:14

Re: Na oko to zni dobre, ale

Ja s Vami souhlasim s tim, ze Paroubek obchazi sve koalicni partnery. Proc, protoze bohuzel musi.
 
Pokud vezmeme variantu toho, ze by napr. pristi vyhrala volby ODS a udelala koalici s KDU, tak se dostaneme do situace, ze zacne byt otazkou, kdo by mel byt premier. Topolanek je ten nejmene vhodny kandidat a proto si myslim, ze Kalousek si dnes brousi zuby na to, ze bude premierem on a chce se distancovat od soucasne koalice.
 
Podle meho nazoru je spatne tuto patovou situaci v koalici prodluzovat. Jiz jsem to psal drive nekolikrat, ze nejvyhodnejsi pro Paroubka by bylo vyhlasit volby pred terminem, co nejdrive. Kalousek by potom nemohl praktikovat svoji chytristiku, vlada by vladla svym programem a ne programem mensinove vlady, komuniste by do toho nemeli co zasahovat.
eTony 31.1.2006 11:13

Re: Stručně

pokud jste myslel na rovnost, tak tam máte chybu.
Ladislav N. 31.1.2006 11:09

Re: Jak je videt doba bolsevickych normalizatoru nepominula

Hihi, vy jste skutečně mimozemšťan, když tady plácáte takovéhle kuriozity jakoby z "mimozemska". ČSSD má komunistické manýry po 50% "bývalých" komunistů v jejích řadách, dalších 40% jsou sympatizanti z dob totality a 10% jsou možná členové, kteří by mohli být "standardními" sociálními demokraty. Nad nimi je ovšem velký otazník, jak mohou vydržet mezi tolika komunisty. Stačí se také podívat na znění různých návrhů zákonů a předpisů z dílny ČSSD ... i "argumentaci" postrádající jakoukoli ekonomickou gramotnost (v oboru tržní hospodářství). Kdo má oči, vidí, kdo uši, slyší... a kdo má rozum a zkušenost s komunistickým režimem, ví oč běží.
JJ 31.1.2006 10:58

Na oko to zni dobre, ale

Paroubek skutecne obchoazi sve koalicni partnery - v podstate jiz vladne s KSCm. KSCm je potomek zlocinecke strany, k jejimu odkazu se hlasi a 48 by mel byt stale silnym varovanim.
 
Paroubkova vlada se nevaha pohybovat na hrane, ci za hranici zakonu; zcela urcite se pohybuje za hranou beznych demokratickych zvyklosti.
 
A koneckoncu program z pera znameho lhare stejne nema hodnotu ani toho papiru, na kterem je napsany.
 
A v konecnem dusledku -- volit CSS..d skutecne znamena volit komunisty. Podivejte se na minulost poslancu CSS..d a na jejich "levicoveho" partnera, se kterym chteji po volbach vladnout.
Optimista 31.1.2006 10:30

Re: Re: A kdo pomohl Klausovi na hrad?

I když prof.Klaus není politik, kterého musím, uznávám, že jeho cesta na Hrad byla odrazem demokratické / i když ČSSD pod Špidlou se tehdy "pochlapila" - až ostuda / volby. No a že je v psp zastoupena KSČM - to je realita politické scény.
Pořád lepší než opakovaná volba dramatika a vizionáře Havla.To bylo třeba poslance Sládka zavřít, aby o jeden hlas prošel do druhého volebního období p.Havel. No a pokud pamatujete - to byl ten den hvízdání" First Lady" D.Havlové.  
Mimozemstan 31.1.2006 10:23

Jak je videt doba bolsevickych normalizatoru nepominula

Takovy prispevek muze napsat clovek, ktery nezna jiny system nez bolsevismus. V demokracii je normalni, ze si vladnouci strana ziskava pro sve zakony hlasy z jinych stran. Pokud jedna strana v parlamentu nema jiny program nez bojkotovat vladu, tak ovsem neni divu, ze si CSSD nemuze vybrat k podpore nekoho jineho nez komunisty. To neni vina ani CSSD ani komunistu, ale hloupost a zaslepenost ODS.
 
Z ceho mne ale jima hruza, ze takovi lide dodnes existuji a pisi naprostou demagogii. Za komunistu by byl jiste nadsenym svazakem horlicim pro komunismus. Stejnym zpusobem by se dalo argumentovat, ze volit ODS znamena volit Narodni Stranu a neonacismus.
Marek Staněk 31.1.2006 10:21

Nechápu na co si Kalousek stěžuje...

... vzhledem k tomu, že dementkratické asociály k veslu dostal v podstatě on tím, že na koalici s nimi přistoupil. Ale to už je u KDU-ČSL taková móda, hrát si na "man-in-the-middle" a pak brečet když se jim to vymkne z rukou.
Fantom 31.1.2006 9:43

Stručně

ODS - za osmnáct, ČSSD - bez dvou za dvacet...
www racek 31.1.2006 9:40

hehehe

toť úderný text ...marx s leninem vstali z hrobu a stalin se stal generáním tajemníkem s právem podepisovat popravy... bože, komouši už tady nejsou 17 let, pochopíte, že komunismus je systém a ne jednotlivci? ti totiž volili na 99,9% právě komouše. teď taky?
je to směšný. paroubovi jde jen o převzetí jejích voličů ... konec konců, jejich programy jsou velmi podobné ... a vůbec ne komunistické.
MF 31.1.2006 9:35

Re: A kdo pomohl Klausovi na hrad?

Jdi už s tím někam. Ať by byl na hradě kdokoliv, vždycky by tam byl s nějakými hlasy komunistů.Jsou totiž v parlamentu, víš?
Jaroslav 31.1.2006 9:19

Re: Komunisté se vždy poznají, i když mají sociální i liberální jazyk.

Slavní demokraté-nebylo by lepší aby ODS vyhrála  volby ne svojí zlodějskou pověstí ale výrazným náskokem a mohla realizovat Tlustého,Langra a ty další
imbec?Pokud stím budete souhlasit není co diskutovat -jen se divit. 
občan z kraje města 31.1.2006 9:18

NSDAP

Kdyby po válce nebyla zrušena NSDAP, určitě by měla v Německu, stálou členskou základnu, její členové a rodinní příslušníci se měli za její vlády dobře, lépe než ostatní - nečlenové. Hlavně starší členové by na schůzích rádi zavzpomínali na zlaté časy III.říše stejně jako na "zlaté časy" vzpomínají naši komunisté.
Ladislav N. 31.1.2006 9:16

Re: Jó pravičáci ti jsou zatížení na demokratický dialog

Oni ti "ódéesáci" vám ale neomezují svobodu, ani systematicky nezvyšují daně, ani nevymýšlejí blbosti typu za 8 (?) parkovacích přestupků ztráta řidičáku... Na to jsou tady "odborníci" z ČSSD a KSČm.
tatina 31.1.2006 8:55

Re: Re: Nemalujte čerta na zeď,nešiřte polašné zprávy ...!

Jenže rozíl je v tom,že ODS je 8 let v opozici a ty své sliby plnit nemusely,za to ČSSD jsou těch 8 let u vesel a ti ty sliby splnit měli,bohužel se tak nestalo.Je ale s podivem,že jedna,nebo dvě aféry vládu ODS položily,zatímco aféry ČSSD jen posilují.Něco tady nehraje.Že by už policejní stát?Doufám,že to není ještě pravda a i další volby budou svobodné.
Ladislav N. 31.1.2006 8:53

Re: Copak ... mohli za to, že ČSSD nezvolila jednohlasně Zemana?

Jednohlasně Zemana zvolit nešlo. Museli by hlasovat JEDNOMYSLNĚ ;-D
Jan 31.1.2006 8:51

Komunisté se vždy poznají, i když mají sociální i liberální jazyk.

Většina zdejších "tajných" kumunistů uplatňuje dva argumenty. Jeden skrytý a druhý otevřený.
1) Skrytý argunent je to, že hrozí kolalicí ODS a KSČM. Přesto, že vědí, že je to nemožné a nesmysl. Jako podpůrný argument používají volbu presidenta, kterého zvolilo i 17 poslanců ČSSD.
2) Otevřený argument je to, že komouši mají podporu asi 20% obyvatel (dle jejich názoru) a dle Paroubka je toleruje 55% obyvatel, tak proč by neměli mít paritní zastoupení ve všech složkách?
 
Je to zajímavý názor. Přemýšlím, jak by to vypadalo v Německu po válce, kdyby nacisté chtěli podíl na moci?
tatina 31.1.2006 8:47

Re: Nikdo neudělal pro KSČ víc než ODS.

Nebuťe směšný.Jestli někdo oddělal Grosse,tak to byl jeho výmluvný slovník a nic jiného.Co se týče voleb,tak jak můžete s jistotou tvrdit,že Paroubek má již volby vyhrané.To by nemohl říci ani Nostradamus.Kdo nejvíce rehabilitoval komunisty není pan Klaus s ODS,ale samotný Havel.Jen si vzpomeňte,kdo poprvé zvolil Havla do úřadu?Jen si vpoměňte,kdo dělal prvního premiéra po roce 89.Jen si vzpomeňte,kdo říkal,že nechce kapitalismus,že by raději bral socialismus s lidskou tváří?Pokud mi přesně neřeknete,kolik-že komunistů dalo hlas Klausovi,tak jsou to jen Vámi nepodložené bláboly.Copak ODS v čele s Klausem mohli zato,že ČSSD nezviolila jednohlasně Zemana?Já jsem přesvědčen,že těch pár hlasů,co dostal(a jestli vůbec dostal)o zvolení Klause presidentem vůbec nerozhodovalo.Spíš to byly hlasy členů ČSSD.Holt jste jen Žulový Aston,který nechce znát pravdu a proto šíří paniku.
tatina 31.1.2006 8:37

Re: Volit ODS znamena volit komunisty.

Vážený,nevím jestli umíte počítat,ale je mi jasné,že se spíše spoléháte na slova soudruhů Paroubků,či Sobotky.Že s tím utlumujete svůj názor by mi nějak nevadilo,ale můžete si zjistit v PS,na kolika % zákonů se podílela ODS.Já Vám to tedy napíši,a věřte,že to je číslo udané panem Zaorálkem.Je to rovných 43%.To nemá s nulovou tolerancí nic společného a nemůžete mi napsat,že lžu,protože to je údaj pana Zaorálka.Co se týče hlasování ODS spolu s komunisty,tak tam je to jasné.ODS hlasuje pro dobrý zákontak jako ČSSD a spolu s dalšími stranami.Nikde v parlamentu není uveden zákon v život,který spolu protlačili jen ODS a KSČM.Co se týče hlasování proti zákonu,tak tam je to taky jednoduché,neboť ODS se zákon zdá málo pravicový,a KSČM zase málo levicový.Ono není vždycky stejné,když dva dělají stejné věci.To,že ČSSD spolu s komunistyx již oficiálně vládnou,je vidět na každém vystoupení soudruhů Paroubka a spol.Takl si tady zbytečně nevylívejte srdíčko,protože plačete na zicím hrobě.
Ladislav N. 31.1.2006 8:22

Re: Volit ODS znamena volit komunisty.

Jestli váš Cibulka, co ho tady neustále propagujete, bude hlásat hovadiny jako vy, tak to teda potěš pámbů!
Alfons 31.1.2006 8:15

Re: Nikdo neudělal pro KSČ víc než ODS.

Kalousek už asi ani neví jestli je chlap anebo ženská. Je to náročné každý den zjišťovat ze které strany fouká víc vítr. Jinak je to legrační postivočka naší politiky. Takový neustále se vyvíjející hybrid chamaeleona s křížkem na krku.
Jan 31.1.2006 8:11

Volit ODS znamena volit komunisty.

Nadpis ma stejnou "vypovidaci hodnotu" a je podepren stejnymi "argumenty" jako nadpis clanku autora. Pro spojenectvi ODS a KSCM, cili vznik koalice ODSCM hovori navic i proverena spoluprace behem prezidentske volby v roce 2003, jakoz i nulova tolerance obou stran vuci vetsine navrhu zakonu vladni koalice v parlamentu.
Ladislav N. 31.1.2006 8:00

Ale, ale milý demagogu Dušane Polanský!

Potíž je v tom, že ten současný dluh je dluhem převážně vlády ČSSD. Platíme z něj přes 30 miliard ročně úroků a ČSSD dluh stále zvyšuje.
Navíc - zcela proti zdravému rozumu - ČSSD zvyšuje mandatorní výdaje - a taky daňovou zátěž obyvatelstva.
 
A že volbou ČSSD bychom volili komunisty? Ale vždyť je jich v členstvu ČSSD 50%!
 
Tak co vlastně je na tom tvrzení špatně? Že Paroubek je ochoten použít kdykoli v parlamentu hlasovací mašinerii ČSSD+KSČm?
Z toho přece jasně vyplývá: Kdo volí ČSSD, volí i komunisty...
JoJo 31.1.2006 7:45

měli bychom si prostudovat programové teze nejen ČSSD, ale i KSČM

Burkete, Burketev Vy jste je ještě nečetl? Nepotěšil jste mne, ani já Vás nepotěším. Máte za 5
Alfons 31.1.2006 7:41

A kdo pomohl Klausovi na hrad?

Moji milovaní komoušci a Klausovi ani ODSákům to jaksi moc nevadí. ODSáci dokáží jen negativitistickou kampaň proti socdemákům.Tím chtějí získat voliče?
Optimista 31.1.2006 7:38

Re: Kdepak, premiér Paroubek to nezačal.

Pod rouškou demokracie jde každému, který je u koryta o vlastní kešeň  / kapsu /. ODS nám již předvedla - co dokáže! Ani ekonomika, ani vyšší životní úroveň pro široké vrstvy obyvatelstva. Jen pár zbohatlíků, ale málo z nich poctivých. Pak se nadivme, že si národ vybral alternativu ČSSD. A dnes - pár měsíců před dalším výběrem? Poučení z vlastních chyb už tady jednou bylo - když odešla ODS do opozice. Tak ji tam ještě nechme, protože dnes nemá na vládnutí. Ono se vždy dobře bourá, co jsi nestavěl!!!