29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jan 31.1.2006 13:51

Komunismus je plíživá smrt pro soběstačné a zodpovědné.

Soudruzi a co se týče lékáren  a zdravotnictví, tak doporučuji k přečtení článek studenta farmacie. Možná vám to některým otevře oči.
 
 
Komunismus dnes nepříchází výstřelem z lodě, ale pomalou, plíživou, systematickou cestou levičáků, tak, aby to obyvatelstvo moc nepopudilo a aby to ani nepoznalo. Pomalučku, polehoučku a hup, než se nadějete, jsou tu zpátky. Tentokráte již poučení, bohatí a vyškolení. Oni stejnou chybu se samtem jistě nezopakují.
Ladislav N. 31.1.2006 13:48

Re: Re: Re: Re: Re: Chyba jež stojí hlasy

Ale to je přece normální, že komunisti či jejich voliči se mezi sebou stýkají a přátelí. Pak ale nepište o "průměrné mzdě", ale o "průměrných komunistech" či jejich voličích. Bude to pak lépe odpovídat skutečnosti... Já zase znám živnostníky, které socani natvrdo okrádají a buzerují. A ti socany zcela určitě volit nebudou. Komunisty samozřejmě taky ne. To by museli být na hlavu padlí.
Ladislav N. 31.1.2006 13:43

Re: to prožerou lékárníci, dodavatelé léků a něco zbyde na dochtory

Racku, na tohle už nejde říct nic jiného, než že jste VŮL. Korunovanej...
Ladislav N. 31.1.2006 13:40

Re: Trh v monopolním prostředí

...a teď si monopolní prostředí s předem určenou marží hájí... . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Člověče, musíte nám tady předvádět, jak věci vůbec, ale ani trošičku nerozumíte? Monopol má stát. Lékárník je jeden z mnoha obchodníků, kteří prodávají stejné zboží. A to zboží (léky) má státem omezenou marži a cenu, která je POD ÚROVNÍ běžných marží používaných v obchodech...
www racek 31.1.2006 13:35

Re: Re: meze růstu jsou již pravděpodobně překročeny

to není blbost. to je bohužel fakt. podívej se na bilanci ropy a plynu. třeba ti něco dojde.
Ladislav N. 31.1.2006 13:35

Re: Re: Re: no, další bilboard mě rozsmál...

Racku, a co je na textu "...lékárník se slovy ... ceny léků budeme stanovovat MY. volte ods..." k rozesmání? Zkuste mi to polopatě... :-O
www racek 31.1.2006 13:34

Re: Re: Re: Re: Volby se vyhrávají prací pro lidi.

ne, to prožerou lékárníci, dodavatelé léků a něco zbyde na dochtory. pacient bude rád, když mu zbyde alespoň tolik, jako dnes.
a vůbec, kde na to vezmou? s těmi sociálními přídavky porodného se docela rozšoupli, soudruzi.
www racek 31.1.2006 13:32

Re: Re: no, další bilboard mě rozsmál...

jardo, tohle není pravý trh. to je monopol, víš?
mimochodem, ta marže by mohla být dostatečná, ale to víš ... na karláku je 8 lekáren, např. všecky uživit tahle marže nemůže.
kdyby byl opracdu trh, tak jich je polovic, kamaráde.
mimochodem, každý ministr zdravotnictví šel hned, jak sáhl farmaceutům na ceny ...
Vlali 31.1.2006 13:24

Trh v monopolním prostředí

Lékárnická komora si prosadila (za Klausových vlád) monopol na prodej léků a teď si monopolní prostředí s předem určenou marží hájí. Mohl by si prodejce praček,nábytku určovat kolik bude mít zisk. Další překážka "trhu" je ještě horší můžete, když nejste lékař, říct tyhle léky potřebuji/nepotřebuji a tím určovat poptávku?
Jarda Musil 31.1.2006 13:19

Ladislave N.

Máte špatné nervy - s tím se neprosadíte. Já s KSČ ani KSČM nemám nic společného. Utřete si brýle - nějak se Vám mlží vztekem. Pokud takhle chcete reprezentovat ODS, vězte, že děláte medvědí službu ...
Vlali 31.1.2006 13:19

Re: Re: Re: Re: Chyba jež stojí hlasy

Kdepak jeden bere 20 druhý/á 10 pak to vychází. Já ty rodiny a lidi skutečně znám a oni prostě ODS s modrou šancí volit (bez vyjímky mezi těmi co znám) nebudou. Chápu, že ten vzorek je úzký (cca 50 lidí) co mne děsí je odhodlání klidně volit komunisty neochrání-li je socani.
Ladislav N. 31.1.2006 13:13

Re: Re: Re: Chyba jež stojí hlasy

Neprotiřečíte si? "Průměrná" mzda je někde kolem 17.500 Kč hrubého. Tedy čistého kolem 13.500 Kč...
Ladislav N. 31.1.2006 13:09

Re: ale kdo to je ONI?

ONI? KSČSSD! Vy jste spáchali tenhle Kocourkov....
Vlali 31.1.2006 13:09

Re: Re: Chyba jež stojí hlasy

To jsou lidi co mají příjem do 30 tis. hrubého měsíčně (cca 23 čistého). Já holt spoustu z nich znám (dělám ve firmě kde pracují) nejen z práce, ale i z okruhu známých. Jestli takové lidi neznáte pak se nedivím, že jste příznivcem modrého okrádání. Poznámka já osobně patřím mezi těch 25% co na tom "vydělají" ovšem bojí se jak by dopadli následující volby. Dle mého osobního mínění bychom se pak skutečně museli bát, ne že se spojí socani s komunisty ale komunisti se socany (KDU-ČSL by se přidala praxi v tom má)
Ladislav N. 31.1.2006 13:07

Re: meze růstu jsou již pravděpodobně překročeny

Racku, větší blbost jste sem už napsat asi nedokázal, což? :-D
Žulový Aston 31.1.2006 13:06

Re: Ad c)

Proč by se musel? Aby byl stejně nevkusný jako Klaus?Samozřejmě, že se  mohl dát vyfotit  - mohl se kamarádit s Koženým, Železným, Čermákem, Mackem, Dybou, Stehlíkem -  mohl zvát  komunisty i fašisty na hrad, ale prostě to neudělal. A díky mu za to. Prostě nikdo neudělal pro vzestup KSČ tolik jako ODS. 
Optimista 31.1.2006 13:04

Re: Re: To bylo třeba poslance Sládka zavřít...

Na položenou otázku je slušnost - odpovědět: Pokud Vás paměť neklame, tak byl vydán ke stíhání v zástupné kauze, které šetření se protáhlo / asi náhodou do dnů volby p.Havla /. Jako náhodou po ukončení volby presidenta byl propuštěn a zaujal zase místo v poslaneckém křesle. Sládka  už vůbec nemusím, ale nezapomínejme na různé přístupy, které jsou v politice možné. Paměť národa by vyblednout neměla.
Ladislav N. 31.1.2006 13:00

Re: Re: Re: Volby se vyhrávají prací pro lidi.

Racku, ono je ale rozdíl v tom rozhazování. 20 mld. do zdravotnictví voliči neprožerou, víte? A může to být zrovna z peněz, co prochlastali a prokouřili a zaplatili státu...
Jarda Musil 31.1.2006 12:57

Re: no, další bilboard mě rozsmál...

Takže nebude ceny určovat trh ... hmmm ... zajímavý posun v chápání trhu
Ladislav N. 31.1.2006 12:57

Re: Chyba jež stojí hlasy

Mohl byste mi toho "průměrného občana pracujícího za průměrnou mzdu" ukázat? Já ho ještě nepotkal... a obávám se, že neexistuje nebo je velmi vzácný. No, tipněte si, kolik jich asi je? :)
PetrN 31.1.2006 12:56

Ladislave,

kurník šopa, berete mě repliky z klávesnice.  Kdybyste ještě tak podobně "rozumně" zauvažoval na celou kausou Czech Tec, hluboce před Vámi smeknu a budu všude prosazovat (v rámci svých chabých možností): LadislavN na Hrad!
Vlali 31.1.2006 12:51

Chyba jež stojí hlasy

Okrádání voličů je žel hlavní myšlenka "Modré šance". Po tomto odhalení se od neudržitelného přešlo na komunistické nebezpečí. Ovšem volič (průměrný pracující občan za průměrnou mzdu) kašle na výkřiky o komunistech, když ví že budou-li u moci Topolové,Tlustí,Langrové pak přejdou do chudoby aby se pár (cca 25%) lidí mělo lépe. Vyváženost programu "pro lidi" je to co ODS chybí. Regiony (a ty jsou řízeny ODS) nemají problém řešit denní starosti ve prospěch svých občanů, proč to sakra nejde na celostátní úrovni (protože tu ovládají komunisté v ODS)
www racek 31.1.2006 12:51

Re: Re: Lekce z demokracie

jistě blbě. ale mohlo to dopadnout ještě hůř. stačilo ještě trochu víc aplikovat sovětské zkušenosti ...
www racek 31.1.2006 12:50

no, další bilboard mě rozsmál...

před tím tam byl kalousek v kutaně připravený ke spolupráci s každým, teď tlustý lékárník se slovy ... ceny léků budeme stanovovat MY. volte ods.
PetrN 31.1.2006 12:49

Re: Re: Komunisté se vždy poznají, i když mají sociální i liberální jazyk.

Pěkný blábol stranického kádra (hádejte, které strany). Obsahově nekoherentní, slohově slabý, gramaticky úděsný. No jo, na tom VUMLu vás asi rodný jazyk neučili, co?
www racek 31.1.2006 12:47

Re: Re: Kdyby nám opravdu socani a komunisti chtěli zavařit, už by to dávno udělali.

který máš na mysli?
www racek 31.1.2006 12:47

Re: Říkejte si co

říká se tomu římský klub. meze růstu jsou již pravděpodobně překročeny ... ale proč bychom my zrovna neměli růst, že ...
www racek 31.1.2006 12:45

Re: Re: Volby se vyhrávají prací pro lidi.

hmm, já jak koukám, tlustá peněženka a 20 miliard do zdravotnictví navíc .... že by socani?
Mimozemstan 31.1.2006 12:45

Re: Re: Re: Na oko to zni dobre, ale

No ja si myslim, ze Kalousek se na premiera hlasit bude. Neni sebemensi duvod k tomu, proc by jinak se tolik vesel na krk ODS, protoze ve skutecnosti v soucasne dobe neplni slib, ktery dal svym volicum a proc vstoupil do koalicni vlady.
 
V nazoru na prekotnou aktivitu ze strany CSSD s Vami naprosto souhlasim, to skutecne neni v soucasne dobe v takovem meritku potreba delat tak zasadni zmeny ve zdravotnictvi a mandat sice maji ale je to neeticke vuci volicum, kteri by, alespon podle meho nazoru, se meli na volbe zucastnit tim, ze budou volit stranu, ktera nabidne spravny program.
 
Vetsinovy system vyzaduje politickou kulturu a vyspelost, ta zatim v CR neni a podle soucasneho chovani stran jeste dlouho nebude.
www racek 31.1.2006 12:44

Re: Lekce z demokracie

však taky za komoušů hlasovali proti. to bylo těch O,O1 %  .... a zrovna se sešli na psu.