26.4.2024 | Svátek má Oto


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jirka 31.3.2006 10:27

Re: Re: Re: Re: Re: Re: o vojenské základny USA může stát akorát naprosté hovado

ale oni si to myslí , že to máme za pár a to je ten problém. Jen si to uvědomit a zachovat se podle toho
náš 31.3.2006 10:25

Re: Re: Re: Re: Re: o vojenské základny USA může stát akorát naprosté hovado

Pěkně velký písmena -- nj, ale co když si voni myslej to samý o nás.
calvera 31.3.2006 10:16

Proč ne? Náhodou dobrý nápad!

Ono, když se to tak vezme, z ekonomického hlediska, by nám prospěla i ruská, čínská nebo třeba izraelská. Taky by nebyla k zahození íránská, dyž už zde máme cerkve, synagogy, mešity...
Borek 31.3.2006 10:11

Re: o vojenské základny USA může stát akorát naprosté hovado

.....................vždy jsem měl problém pochopit pojem nekonečna, až nyní, dík tomuto demokratovi, ač i jeho idiocie konce nedohlédneš, pojem je zlidštěn a má jasnější kontury.
Stručně  řečeno, většího hňupa nenajdeš světa kraj.
Kylchap 31.3.2006 10:09

Armádu USA

dočasně umístěnou na našem území budeme považovat za bratrskou nebo okupační?
jirka 31.3.2006 10:08

Re: Re: Re: Re: o vojenské základny USA může stát akorát naprosté hovado

poslyšte, myslím že nejsem tak hloupí. Toto je můj názor jistě dobrých 30 let  a to bych měl spíš být masírován propagandou komunistickou. Mám jisté rodinné zkušenosti jak z roku 48 tak i z let padesátých a prarodiče a rodiče mne naučili , že se zlu nemá ustupovat ,ale být tolerantní k názorům druhých. To znamená i k Vašim. Do Izraele, jak už jsem uvedl dříve , jezdím každý rok , tak snad i můj postoj se opírá o  osobní zkušenost ( vy ji máte? ) Jen připomínám staré příslový, BEZ KLACKU SE S BLBCEM NEDOMLUVÍŠ.  Toto prosím není skutečně na Vás.
jkotek 31.3.2006 10:05

Re: Americký koncentrák by nám prospěl

Guantanamo je pro veznici idealni. Nejde o americke uzemi (vezni se nemohou domahat prav stanovenych US ustavou) a jsou hlidani trikrat - primo ve vezeni, pak ostrahou zakladny samotne a nakonec i kubanci. A pokud nekdo z nich zdrhne, neutece do spratelene zeme, kde by mohl delat bordel, ale do kubanskeho lagru.
Stein 31.3.2006 10:03

Panika?

Nepřehání se to trošku?Z diskuze to vypadá jako by se tu měl usadit půlmilionový kontingent, který z nás učiní hlavní cíl ofenzivy sjednocených muslimskyých armád. Tou dobou už ale budeme kolonií USA a česky tu budou mluvit jen pamětníci v zapadlých osadách.
jkotek 31.3.2006 10:02

Re: Re: Re: takze po milion prvni,

Pokud budu paranoidni, tak odpovim 'splneni prikazu od nadrizeneho'. Ale jsem toho nazoru, ze zeme velikosti predmesti Chicaga Americe za takovou namahu nestoji.
demokrat 31.3.2006 9:59

Re: Re: Re: o vojenské základny USA může stát akorát naprosté hovado

toto je zářný příklad člověka, který je totálně zblblý propagandou ve prospěch válečných cílů USA. Oko za oko je mnohdy účinné, ale je potřeba i v tomto případě určitá míra. Ne ale, že kvůli dvěma zbouraným barákům zdevastuji dvě země, z nichž jedna s tím neměla vůbel nic společného, a povraždím řádové více lidí. A ještě mám k tomu ruce sepaté, jako ten trouba v Bílém domě.
Rejpal 31.3.2006 9:59

Re: hlavně mi v článku chybí to podstatné, proč?

Většina států Evropy si nedokáže poradit s vnitřními problémy s muslimskými menšinami či jinýmy nepřizpůsobivými skupinami. Nedokázaly se postavit za Dánsko v problému karikutur. Občané v Evropě mají celkem jasno ale poitici se bojí razantnějších kroků, bojí se o koryta a hlavně jsou pod vlivem ekonomických zájmů naftařských koncernů. Američani si určitě nerozmlátí zdroje ropy. Raději volí smrt svých vojáků v místních konflktech na blízkém východě. Na Koreu se dostanou i ze západního pobřeží USA. Ale co je hlavní, pokud chtějí bojovat s terorem po celém světě musí se první vymlatit samy, protože jsou to ony kdo podporuje různé vojenské režimy. Chile, Nikaragua, Irák atd. Když se jim to vymkne z rukou, ihned začnou chránit své zájmy.
Anglofil 31.3.2006 9:53

Re: Re: jak milé, zvýšil by se i výskyt kakaových robátek jako v Německu!

I vy pokrytče.
Evropan (original) 31.3.2006 9:50

Re: Re: takze po milion prvni,

a co by z toho asi tak mel ?
Karel 31.3.2006 9:42

Re: takze po milion prvni,

No, neni nic jednodussiho nez naplnit takto "matematicky" stanovou kvotu. To dokaze i zacinajici urednik po kratkem zapracovani. Pokud by dostal pokyn prekrocit ji dvojnasobne, hrave to udela.
jirka 31.3.2006 9:29

Re: Re: o vojenské základny USA může stát akorát naprosté hovado

Už ve starém zákoně je " oko za oko , zub za zub" to určitě je v Koránu také, tak čemu se divíme.
Sice to není humanní , ale co je dneska lidské? Důležité je , že to zachrání lidské životy ( třeba v autobuse v Jeruzalémě 
Vilém 31.3.2006 9:28

Americký koncentrák by nám prospěl

Když vynecháme výrobní linky mezinárodních firem, vlastně tady nemáme žádné civilizační mechanismy, které by ochraňovaly naši svobodu. A americkou věznici musí hostit - TOTALITNÍ KOMUNISTICKÁ KUBA. Evropské civilizované země by se měly stydět, místo toho, aby v každém větším městě zřídily věznici pro nepřátele svobody a tak držely krok s dobou a aktuálním chápáním pojmu svobody, nezmůžou se ani na rázné skoncování s antiamerickými náladami.
JH 31.3.2006 9:27

To je katastrofa debility nebo podplacený záměr!

Celý svět dobře ví jaká sběř vrahounů jsou příslušníci americké armády, ještě jsou v naší paměti obrovská území kolem Prahy a jinde zabraná pro ruské rakety a v této zemi opět se snaží další idiot dělat účet bez vrchního, tedy lidí ČR. Tak jak po r.1948 se našlo velké množství svoloče, která z dobré ideje udělala díky Moskvě utrpení národů, tak noví apologeti atlantických supevrahů chtějí terorizovat celý svět včetně středu Evropy.
Evropan (original) 31.3.2006 9:23

Re: o vojenské základny USA může stát akorát naprosté hovado

Nemyslim, ze by byli uchylove, IMHO to bylo na primy rozkaz. At se nam to libi nebo ne, tak muceni a teror jsou nejlepsi metody vyslechu a zlomeni protivnika. A Veritaserum existuje jen v Harry Potterovi
Krakonoš 31.3.2006 9:20

Re: Vzpomínám na to přeseknuté lano od lanovky

A kdo vyšetřoval, proč po ruských posádkách zůstalo všude tolik bordelu? Olejem a benzínem prosáklá zem? Kolik bude stát sanace takového prostoru a kdo to zaplatí? Maličký Izrael byť i s podporou USA, fakticky sám čelí arabským útokům. Hebrejská univerzita je na úrovni, pražská žije už jen z minulosti. A žádná vláda co tu máme nedovede postavit tuhle zemi na nohy! Škoda habsburské monarchie!
Evropan (original) 31.3.2006 9:20

takze po milion prvni,

Otazka vizove politiky spociva v KVOTE odmitnutych zadosti. Je stanovena matematicky, takze ani milion americkych vojaku vcetne dcery cteneho p.Paska na tomto nic nezmeni. A to plati pro vsechny. Zrovna teto duslednosti si u Americanu cenim.
odborar 31.3.2006 9:18

hlavně mi v článku chybí to podstatné, proč?

Proč by tu měla být protiraketová základna? Já myslím, že každý rozumný člověk musí vidět sílící nebezpečí výroby jaderné pumy v Iránu, sílící islámský fundamentalismus v této zemi a sílící protiizraelské nálady. Blízké spojení na radikální Palestince a Hamas nemohou nechat nikoho na pochybách, že jakmile se povede Iránu vyrobit jadernou bombu, začne nová studená válka, tentokrát na blízkém východě. Rovněž komunistická Korea, kde umírají lidé občas hlady, zatímco po zuby vyzbrojené jednotky pochodující v přehlídkách defilují sílu, zůstává pro svět nebezpečím.Vměšování Ruska a Číny do iránského konfliktu v radě OSN a neustálá snaha o zmírnění či odsunutí sankcí také zrovna nesvědčí o dlouhodobé stabilitě podobných svazků. Takže čím dříve tu protiraketová základna bude, tím lépe. Čím dříve přijdou naši politici k rozumu, tím dříve budeme chráněni  před podobným islámským radikalismem a vnucování islámské a muslimské víry světu. Http://www.odborar.webzdarma.cz
jirka 31.3.2006 9:15

Re: o vojenské základny USA může stát akorát naprosté hovado

tak toto je zářný příklad proč křesťansko-židovská kultura v Evropě končí. Jenom proboha se do něčeho nenamočit a hlavně nemít žádnou zodpovědnost. Hlavně , že si večer půjdu pustit TV a začít nadávat nabídné Američany a jejich mrzské spojence!! Popřípadě když se nic neděje tak na Izrael! Svět by se spíš měl třást před Vámi. Vždy totiž se přílišné ústupky neprojevili jako vstřícné gesto , ale jako slabost.
I-Worm 31.3.2006 9:02

Vzpomínám na to přeseknuté lano od lanovky

jakže dopadl ten soud ? Plnili důležitý bojový úkol ?
demokrat 31.3.2006 9:00

o vojenské základny USA může stát akorát naprosté hovado

S autorem nesouhlasím. Všichni víme, jací jsou američtí vojáci úchylové (Abu Graib, Quantanámo, Bagrán). Dále bychom byli samozřejmě na mušce a při případném konfliktu by byla velká pravděpodobnost, že nám sem neco spadne a při hustotě obyvatelstva by mrtvých mohlo být nepočítaně, o dalších škodách ani nemluvě. A pak by bylo škoda naší přírodu devastovat takovýmito stavbami. Argument, že by to pomohlo při jednání o vízech do USA je nesmyslný, protože např. Poláci  za to hovado v Bílém domě dokonce umírali v Iráku a s vízama si nepomohli. Rozumní politici by se měli snažit sem lákat nositele moderních technologií, které nezatěžují životní prostředí a ne zločince, před kterými se třese celý svět.
Lumir 31.3.2006 8:58

Re: Re: Re: Chlapi, přestaňte plácat

Pokud někdy bude něco takového hrozit, rád bych aby to byla věc všelidového hlasování.
justMe 31.3.2006 8:51

opakovani dejin

Bozinku... hlavne ty teroristy nijak neprovokovat... a vubec se radeji tvarit, jako bychom ani nebyli. ZLU SE NESMI USTUPOVAT. To ale generace oslavujici Benese a myslici hlavne na sve pohodli a bezpeci nemuze nikdy pochopit. Nedej boze, aby se neco stalo a my pak museli skemrat, aby se nas nekdo zastal.
Ludva 31.3.2006 8:50

Ideální by bylo,

kdyby nás okupovalo alespoň pět mocností a podmocností. Ekonomická prosperita by nás určitě neminula.
ok 31.3.2006 8:44

Re: Re: Re: Re: Autor vazne zesilel...

Jap to na rozdil od vas vystihnul velmi presne. Jde predevsim o strategickou zalezitost. Zakladna v Rumunsku by byla vyhodna i pro nas. Poprve od konce tureckych valek by doslo k vyznamne zmene v zajisteni Balkanu. A ze je Balkan stale jeste nestabilni, ze se z tureckych valek stale jeste nevzpamatoval (desne, jak se to tahne), to vime az moc dobre.
Skepticus Maximus 31.3.2006 8:41

Uf

Milane J. Hamerský nenapadlo Vás náhodou, že to naopak teroristy přitáhne a že to silně omezí naši suverenitu, cenu nemovitostí atd.?
Pavla B. 31.3.2006 8:37

Re: Re: Souhlas.

A ajjatoláh Ti to tam napálí.