23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Stredocech 31.3.2006 14:51

Re: Re: NMD je Potemkinova vesnice

Jen bych připomněl nasazení raket Patriot při válce v zálivu. Ochrana nebyla 100% ale část útočících raket byla setřelena. Jinak, cena rakety a antirakety je srovnatelná.
Vašek 31.3.2006 14:50

Re: Re: Re: Asi myslíte nějakou jinou USA

Ó, jak ušlechtilé!!!
Vašek 31.3.2006 14:48

Re: Re: Asi myslíte nějakou jinou USA

USA (to jest nikoliv ti zlí kolonizátoři, ale jejich hodní potomci) se začaly s problémem otroctví potýkat ihned po vyhlášení nezávislosti. Asi tak devadesát let. Zkuste si taky něco přečíst. Občas. A taky počítat.
Zuzana W 31.3.2006 14:44

Re: Re: Asi myslíte nějakou jinou USA

A vy to taky zkuste.
Stredocech 31.3.2006 14:44

Re: Re: Asi myslíte nějakou jinou USA

USA zakázaly dovoz černých otroků roku 1808. Mimochodem, dříve (17 století) existovali i v britských koloniích bílí otroci. Jinak, dokonce i Lincoln uvažoval o tom, že by se propuštění černí otroci repatriovali zpět do Afriky, viz Libérie o něco dříve.
 
Zuzana W 31.3.2006 14:44

The Emancipation Proclamation

 
 
Stredocech 31.3.2006 14:37

Re: Byla to hloupost,né chyba.

Těch fanatických protiameričanů je v ČR méně, než v západní Evropě, pokud ovšem pomineme Británii.
Zuzana W 31.3.2006 14:26

Otroctvi:

Many Europeans came to America to exercise their God fearing beliefs and to practice religious freedom. Slavery , on the other hand, was a form of persecution which, in the eyes of colonial America, had to be justified. Therefore, the black slave became an easily identifiable group targeted as being inferior, subhuman, and destined for servitude. The early Christian churches did not take up the cause of eliminating slavery until much later in the century. The famous oston theologian, Cotton Mather, in 1693 included in his ules for the Society of the Negroes the explanation that "Negroes were enslaved because they had sinned against God."   He later included a heavenly plan that "God would prepare a mansion in Heaven," but little or no way for the end of forced slavery on earth was undertaken by most religious groups.  
War Criminal Bush 31.3.2006 13:50

Re: Re: Re: Re: NMD je Potemkinova vesnice

Ja jsem kandidat ved zabyvajici se kinetikou a fyzikou. Smel bych vedet, ajke je vase vzdalani? :-)
Levna raketa je kazda, ktera pri nakladech nekolika desitek milionu dolaru za system vyradi z provozu systam za 500+ miliard.
OPtimista 31.3.2006 13:46

Re: Re: NMD je Potemkinova vesnice

" Válečný štváči " , ale i další přispěvatelé! Otázku geopolitické převahy se pokusím nastínit později. Pokud mě paměť neklame, tak den.US Army Hadock - velitel raket Pershing 2 - tedy těch s prodlouženou dráhou letu, dislokovaných dodatečně na území SRN / za existence VS a NATO / po oznámení o jejich dislokaci trefně poznamenal , že SSSR ve velmi krátké době najde účinná opatření i pro SS 20 s prodlouž.dráhou letu. Šup, rup  a Hranice na Mor. atd vzpomínají.
Záminka-Irán, KLDR, Čína - to je jen "deštníček " pro americké daňové poplatníky. Nemůže Bush nazvat problém pravým jménem: Rusko. Prohlásí-li Putin, že mají novou třídu raket, která hravě překonává stávající systém protiraketové obrany , tak proč, když se skoro" oblizují " na oficiálních setkáních s Bushem, se nedomluví. Nevěří si !!!, pokud bude NATO, nebude klid, ani OBSE nepomůže. Geopolitika Západu je nadále pod vedením USA - expanzivní. No a místo a úloha ČR. Vemu-li jen známá TTD raket, které USA předpokládají používát v systému protiraket.obrany, tak odpálení na letící cíl nad cizím územím, je porušení integrity nenarušování vzdušného prostoru, porušení suverenity státu, na kterého území budou dopodat / pokud bude zásah úspěšný / zbytky obou raket. No a zjistit odkud byla " antiraketa " odpálena není dnes problém!!! Proto není v zájmu USA, aby ČR neprodávala na východ Ramonu, Tamaru, Věru a jak se pasivní systému sledování ještě různě jmenují.
Tak národe Čechů - bděme!
jirka 31.3.2006 13:45

Re: pro pana Valecneho stvace

Já jsem americký daňový poplatník, už 4 roky, a jsem rád že a určitě mne stojí raketová obrana méně než , bych musel platit sociálního pojištění v Čr
War Criminal Bush 31.3.2006 13:41

pro pana Valecneho stvace

Vazeny pane, ja jsem pro. At Americane NMD vyvijeji, a kdyz budou chtit postavit v cesku raketovou zakladnu, jeste lepe. Cesi z toho budou mit penize a zaplati to troubove jako Pasek, Neumann nebo Volarik, teda spise jejich deti.
Kdybych byl danovym poplatnikem v USA, mel bych s tim problem. NMD nefunguje, fungovat nebude, a kdyby fungovala, pro stredne velky rogue state jako je Iran nebude problem ji vyradit z provozu nastrilenim libovolneho mnozstvi dummy warheads, z nichz jen jedna musi byt ta prava.
 Mate pravdu v tom, ze uz se to vykradani statniho rozpoctu nepokousi ospravedlnit Ruskem, to delal Reagan, a 20 let od perestroiky muze Rusko stale behem pul hodiny vymazat USA z mapy sveta.
demokrat 31.3.2006 13:40

Re: Re: Re: Re: Re: o vojenské základny USA může stát akorát naprosté hovado

pane Hovorka, nejste fašista ? Jeden takový už tady byl, jmenoval se Adolf Hitler, který také lidi dělil na podlidi a nadlidi. My jsme přili k těm prvním s malou cenou života, se kterými se patřičně zacházelo. A všichni víme, k čemu to vedlo. 
jerry 31.3.2006 13:39

Re: Re: Re: Pro odboráře

Asi tak - rozmístění Rudé Armády v létě 1941, i její veškeré aktivity podzimu 1940 odpovídaly připravovanému útoku za záp. Evropu. Hitler původně neměl v úmyslu zaútočit na SSSR, plán Barbarossa se začal do operačního použití dopracovávat až na základě neuvěřitelně neumětelského a amatérského vedení Zimní války SSSR proti 10x menšímu Finsku. "Slavnému a hrdinnému" sovětskému svazu zachrálily prdel Anglie s USA, které do Ruska v rámci "lendlísu" dodávaly obrovskou technickou pomoc - tanky, náklaďáky, letadla, palivo, mazivo, potraviny, válenky, oblečení, přílby, radiostanice, munici ... Pomoc, která ze strany Ruska NIKDY NEBYLA ZAPLACENA.
richard 31.3.2006 13:29

Re: jak milé, zvýšil by se i výskyt kakaových robátek jako v Německu!

to už se zvyšuje i bez US Army
Hovorka 31.3.2006 13:10

Re: Re: "demokratovi"

Tzv. "demokrate" jsem si naprosto jist,
že by se z vás stal také tzv. "úchyl", nebo ještě něco horšího, kdyby někdo zákeřně zavraždil někoho vašeho blízského. Nebo byste se na něho přes mříže usmíval, platil mu pobyt a podával mu stravu?
Hovorka 31.3.2006 13:02

Re: Re: Re: Re: o vojenské základny USA může stát akorát naprosté hovado

Pane tzv. "demokrate",
oko za oko není dost účinné, zvláště pro etnika, kde je cena lidského života velice nízká. Správná míra by měla být o několik řádů drsnější.
Pavel Urban 31.3.2006 12:45

Bezpečnost naší republiky

Nejsem si jistý, zda by americká vojenská základna - byť raketová - ochránila naše zahraniční ambasády.
MK 31.3.2006 12:43

Re: To je katastrofa debility nebo podplacený záměr!

Je vidět, že jste byl ve VUMLu pilným posluchačem. Když tady vládla Husákova kamarila s podporou Brežněvových kozáků, tak jste si strachy ani neuprdl, hrdino.  
F. Čech 31.3.2006 12:36

Pro Jap

Konečně zase jeden rozumný hlas ve štěkotu komunistických hafanů. Je opravdu smůla, že Američané základnu v Česku zřejmě, vzhledem k naší poloze vůbec nepotřebují. To ale bolševickým hafanům, kteří 40 let pomáhali SSSR držet nás v otroctví a chudobě nevadí. Hezky se nám dnes vyštěkali. Ale na Kubu ani do Běloruska nebo Severní Koreje, kde mají spřízněné duše jistě neodjedou. Budou si tady dál užívat naší nově nabyté svobody a vzpomínat na časy kdy oni byli občany první a my ostatní jen druhé nebo třetí kategorie. Když už nemohou otevřeně škodit aspoň budou otravovat vzduch.
F. Čech 31.3.2006 12:27

víte Pavlo B co je appeasement

Appeasement je ubohé, v Evropě zavedené, ustupování zlu a pasivní přihlížení likvidaci jiných v naději, že se bestie nažere a dá pokoj. Appeasement - to je mnichovanství, které pomohlo tehdy ještě slabému Hitlerovi do sedla. Myslíte, že smířlivý postoj k Hitlerovi Francii a Británii zachránil od války. Možná to nevíte, vbaše vzdělání nepřeceňuji, ale od války je nezachránil. Francie byla brzy také napadena a to mimo jiné také zbraněmi patřícími původně našemu státu, který mu hodili do chřtánu. I další zbraně proti Francii a Anglii pak Hitlerovi vyráběli také češi - podle Heydricha "nejlepší dělníci Říše". Jste jen hloupá pacifistická husa, která neví, že zlu se má čelit důsledně a zavčas. Když podřezávají stádo ovcí dostane se nakonec na řadu i ta která se drží nejvíc stranou.
aubis 31.3.2006 12:25

Re: Cil

Netušil jsem, že členství v NATO a v evropské jednotce rychlého nasazení je projevem neutrality. Díky za poučení.
aubis 31.3.2006 12:23

Re: Re: jak milé, zvýšil by se i výskyt kakaových robátek jako v Německu!

A co je na američtině tak podstatné, že se má její úroveň zdvíhat? Konkrétně na americké angličtině běžnýho amíka-blátošlapa?
Válečný štváč 31.3.2006 12:14

Re: Re: Re: NMD je Potemkinova vesnice

Á propos. Onou "barevnou televizí za čtyřmetrovou zdí" je v případě USA například polovina populace Los Angeles, kterou by NMD třebas i jen v "optimálním" případě mohl zachránit. Je to málo za několik set miliard dolarů? 
F. Čech 31.3.2006 12:13

Demokrate, příliš čtete noviny

Vaše tvrzení, že "stopy" vedou až na nejvyšší místa si vycucali z palce levicoví odpůrci presidenta Bushe, kteří se s jeho znovuzvolením nikdy nesmířili. Tyto "stopy" mají asi stejnou hodnověrnost jako "stopy", které vedou k britské královské rodině pokud jde o smrt princezny Diany. Okolnost, že zahynula v autě řízeném opilým a nadrogovaným šoférem, který byl členem ohranky jejího egyptského milence a fakt, že tento nepříčetný šofér jel ve městě místo 50km/h 120 km v hodině atk dlouho až se rozbil o pilíř v podjezdu, jim přitom nijak nevadí. Oni chuďátka pronásledované přece utíkali před "strašlivými novináři a fotoreportéry" - týmiž novináři a fotoreportéry, kteří primitivní a promiskuitní Dianě vyrobili image světice a moderní "mučednice" trpící v královské rodině do níž se ale přivdala z vlastní vůle. Kdyby ji ti lotři dohonili, kdoví co by chuděrce Dianě všechno provedli. Snad by ji nedej Bůh třeba i vyfotili. To jistě byl pádný důvod k riskování života osádky vozu i ostatních účastníků silničního provozu v Paříži. Ale ty "stopy" vedoucí k britské králoovské rodině, ty se budpu jistě prošetřovat ještě za 50 let. Stejně je to i ze "stopami" vedoucími z Abu Graibu do Pentagonu a snad i do Bílého domu - že demokrate!  
Válečný štváč 31.3.2006 12:05

Re: Re: Re: NMD je Potemkinova vesnice

Radar v roce 1939 predstavoval také velmi drahou hračku a velmi děravý štít. Vývoj NMD není u konce. Je drahý, samozřejmě. Přesto zastávám názor, že USA (a snad i nám) jednou bude k užitku, což paradoxně prokáže tím, že nikdy nebude použit - stejně USA posloužil jaderný arzenál, který byl mnohem dražší a za studené války nebyl použit. Za což si "vojenskoprůmyslový komplex" zaslouží jisté uznání. NMD není, alespoň ve své současné podobě, dimenzován k potlačení ruského raketového potenciálu. Možná jste ale můj první příspěvek nedočetl do konce.
cumilek 31.3.2006 12:02

Re: Asi myslíte nějakou jinou USA

Jen tak mimochodem, africke otroky do Ameriky natahali evropsti kolonizatori. USA tento problem zdedily a ihned po vyhlaseni nezavislosti se s nim zacaly potykat, jak lze vycist i z americke ustavy. Zkuste si krome anarchobolsevickych agitek precist i nejakou seriozni historickou literaturu
Horolezec-29 31.3.2006 11:58

Re: Re: Rusy jsme vyhnali a teď si sem naženeme Američany...

   Jasně, ale to, co jsem svým příspěvkem chtěl říci, tak to chápeme, ne?
cumilek 31.3.2006 11:56

Re: Rusy jsme vyhnali a teď si sem naženeme Američany...

Rusu je tady vic, nez jich tady bylo predtim. A pokud mate na mysli sovetskou armadu, tak rikat, ze jsme je vyhnali, mi pripomina ten ftip o slonovi a mravenci, jak slon zazene tygra a mravenec, co mu sedi na zadech, rika: to jsme mu to dali!