25.4.2024 | Svátek má Marek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
cumilek 31.3.2006 20:07

Re: uffff

ale vzdyt tam pisou, ze 4 mil. se hlasi k puvodnim obyvatelum Ameriky, ale jen 2 jsou registrovani jako prislusnici indianskych kmenu. a jeste opravuji savany na prerie, aby se zasenebylo ceho chytit
cumilek 31.3.2006 19:59

uffff

co to placate
 
1) 1.5% z 250 mil. dle vami nalinkovane tabulky je temer 4 miliony
 
2) Nevim, odkud mate tech 20 mil., ale bavime se o uzemi dnesnich Spojenych Statu, na kterem zily mnohem mene pocetnejsi kmeny nez ve stredni Americe. Dodejte sem cislo a link, kolik indianu zilo pred prichodem Evropanu na savanach dnesnich Spojenych Statu. Ja jsem kdysi cetl, ze jich je dnes vic. A to se pocitaji jen ti, kteri se k tomu hlasi. Mnoho Indianu se skrizilo splynulo s nove prichozimy narody.
 
3) Ani ve stredni Americe indiani nevyhynuli, jak se obecne traduje mezi absolventy komunistickeho skolstvi. Vetsina jich ma zafixovano, ze napriklad Mayove uz davno vyhynuli. Mozna byste se divila, ale nevyhynuli, ziji v Mexiku a jeste pocatkem minuleho stoleti vedli s mexickou vladou valku atd.
 
4) Dal jsem k tem indianum smajlik, protoze moje informace je kusa, ale chtel jsem tim hlavne kontrovat proti vyse zabehanemu bludu, ze indiani temer vyhynuli. S indianami to bylo slozitejsi, nez jak popisuji marxisticke prirucky. Zvlaste v severni Americe to nebylo tak, ze by na jedne strane stali indiani a na druhe Evropani, ale dochazelo k ruznym propletenym koalicim. Treba Francouzi s jednema indianama, Britove s druhyma, Americani s tretima a Kanadani zase s uplne jinyma, a ruzne dalsi permutace.
 
Nicmene tohle nebylo ani podstatou meho prispevku, ani cele debaty.
pbla4024 31.3.2006 19:49

Re: Re: Cumilkovi:

To se mýlíte, hlavním faktorem snížení původní populace Amerického kontinentu na dvacetinu byly nakažlivé choroby. Viz Jared Diamond, GGS.
Zuzana W 31.3.2006 19:42

Re: Re: Re: Zuzano, angličtina OK, ale ta američtina mi nějak nejde

Omluva, priste americtinu posilat nebudu :-)
Zuzana W 31.3.2006 19:41

Re: Cumilkovi:

Tech temer dvacet milionu, oprava.
Válečný štváč 31.3.2006 19:35

Re: Re: pro pana Valecneho stvace

BMDO (Ballistic Missile Defence Organizatoin) už neexistuje, omlouvám se - stala se z ní už před nějakou dobou MDA (Missile Defense Agency).
Válečný štváč 31.3.2006 19:29

Re: pro pana Valecneho stvace

Vážený pane, možná bychom si oba měli více přečíst něco o tom, o čem se tady pokoušíme dohadovat, viz: http://www.mda.mil/mdalink/html/mdalink.html
Škoda, že na to je vždy tak málo času. Ono totiž vůbec není zřejmé, co by se na území ČR mělo v zájmu NMD postavit, pokud takový záměr skutečně existuje (o čemž trochu pochybuji). S největší pravděpodobností to nebudou sila s antiraketami, ale možná nějaké logistické či podobné centrum.
K Vašemu argumentu o nefunkčnosti NMD v případě Íránu. Tato země zatím není schopna vystřelit ani jednu ICBM proti USA, a než bude schopna jich vystřelit libovolné množství, má BMDO něco času systém buď zdokonalit, nebo přijít s alternativami. Nejspíš učiní obojí. Také ale existuje šance, že se íránský problém do té doby vyřeší jinak (politicky, ale třeba i silou).
NMD je obranou proti těm státům - ale spíše šílencům - které není možné odstrašit tak, jak bylo možné po 40 let odstrašovat Sovětský Svaz. SSSR se koneckonců choval rozumně v tom smyslu, že u vědomí velmi pravděpodobného zdrcujícího protiúderu jadernou konfrontaci nakonec nezahájil. S tím v případě džihádistů nelze dost dobře kalkulovat.
Zuzana W 31.3.2006 19:13

Cumilkovi:

'3) Indiani nevymreli, ale rozmnozili se'
 
Co je to za cynicky argument, probuh?
Z dvaceti milionu Indianu zbylo kolem dvou tisic, ty dva miliony byly vyvrazdeny.
Ted se zase rozmnozili, ale meni to neco na tom minulem vyvrazdovani?
 
Podivejte se na zidy, jak se rozmnozili. Znamena to snad, ze ty tri miliony zidu, kteri vyleteli kominem se maji zapomenout, protoze dneska uz je jich zase hodne? Zadny zlocin, zadna genocida?
Válečný štváč 31.3.2006 18:45

Re: Re: Re: NMD je Potemkinova vesnice

V zájmu objektivity je nutné připustit, že účinnost systému Patriot byla během 1. války v Zálivu propagandou mírně řečeno silně nadnesena. Zda rozpad iráckých SCUDů nad Izraelem byl výsledkem selhání přetíženého (útočícího) systému původně konstruovaného na menší dolet, anebo zásahem Patriotů, není vůbec jasné. Výsledkem zkušenosti z tohoto bojového nasazení nicméně byla velkorysá modernizace systému Patriot. Hlavní význam jeho nasazení během 1. války v Zálivu bych proto viděl spíš ve velké psychologické vzpruze, které se dostalo izraelskému obyvatelstvu a následně v možnosti zabránit zapojení izraelských sil do konfliktu, které by bývalo mohlo přinést nepříjemné následky. 
Zadruhé, nelze srovnávat cenu rakety a antirakety, ale cenu antirakety a výši škody, které je možné s pomocí jejího nasazení předejít.
Hnidopich 31.3.2006 18:40

Re: Re: Ne. Adolf Hitler nebyl fašista. Ta a další tvrzení jsou na úrovni politického školení mužstva na úrovni "Když nám němečtí fašisti upálili soudruha Žižku"

No pro me ma muj mobil vetsi cenu nez zdravi nekoho kdo jde na mne s kudlou aby me o ten mobil, popripade o me zdravi pripravil.
jirka 31.3.2006 17:30

Re: Re: Re: NMD - national medical database ???

????????? vysvětlete mi to prosím , abych se necitil jako nechápavec
jirka 31.3.2006 17:29

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Asi myslíte nějakou jinou USA

Ano, všechno je Vámm úplně jasné na všechno máte recept , ak dyž ne recept tak alespoň dobrou radu. docela Vám závidím tu bohorovnost. Jen mne napadá , že to už tu jednou bylo , ale moc se to nechytlo , trvalo o tak asi 40 let a ještě teď se z toho někdo nemůže zpamatovat. Pokud chcete spasit svět , vřele bych doporučil ne tady "plkat" , ale koupit si letenku do Keni, Sudánu , nebo jiné africké země kde hledají dobrovolníky pro školy, nemocnice..... Takhle jsou to jenom řeči o lepších zítřcích a zbytečné plácání se v minulosti , na kterou máme asi každýy jiný názor. Ona totiž pravda je relativní a dějiny píšou vítězové. Jak si myslíte , že by dopadla bible , kdyby ji psali ti z druhé strany  Pravda nikdy totiž není objektivní. Váš mesiášský potenciál jistě bude potřeba, protože jsou věci na této planetě, které nejsou hezké. Jen to chtít změnit, že. Takhle vypadáte jako saloni intelektuálka, která nemá příliš zkušeností ze života
Budu se těšit na to až za rok napíšete jaké to bylo. Přeji Vám hezký víkend
IS 31.3.2006 17:27

neutralita by byla lepší

Na Rakousko si také nikdo netroufne, ubylo by jedno  ministerstvo, posílili bychom policii. .
IS 31.3.2006 17:23

Re: to byl záludný tah komunistů

IS 31.3.2006 17:21

Re: Reagan byl po předcích z Evropan

IS 31.3.2006 17:20

Re: USA - výsledek krádeže tisíciletí

A také se bude vyplácet odškodné černochům, už prý na tom američtí právníci pracují.
IS 31.3.2006 17:19

Re: kdo je komu prostitutkou či prostitutem?

IS 31.3.2006 17:18

Re: liberál nemá nápady, liberál má svobodu - prázdnou hlavu

IS 31.3.2006 17:14

Re: jerry asi nečetl Hitlerův Mein Kampf

IS 31.3.2006 17:11

Re: jen aby se neozval souhruh AK, to by pravičáci běhali jako zající

IS 31.3.2006 17:10

Re: a už se Britové omluvili za appeasement ?

Zuzana W 31.3.2006 17:09

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Asi myslíte nějakou jinou USA

http://en.wikipedia.org/wiki/Indigenous_peoples_of_the_Americas
IS 31.3.2006 17:08

neúčinnost Patriotů proti Scudům

Na TV Spectrum byl vysílán asi před rokem dokument o sporné účinnosti raket Patriot proti iráckým Scudům v první válce proti Iráku.  Tehdejší izraelský ministr obrany v něm  tvrdil, že nelze s určitostí vůbec prokázat, jestli byl snad sestřelen jediný Scud. Nasazení Patriotů mělo prý jedině významný psychologický účinek.  Naštěstí Scudů bylo málo, technicky již zastaraly a zejména byly likvidovány diversními komandy SAS na zemi, což se uvádělo v britském TV dokumentu minulý měsíc. Vítězové vždy mlčí o nejrůznějších omylech a nezdarech.  
Válečný štváč 31.3.2006 17:07

Re: Re: Re: NMD je Potemkinova vesnice

Pokud jste si nevšiml, není ani v zájmu ČR, aby např. čínské letectvo během případného konfliktu v Tchajwanské úžině získalo s pomocí Věry či Tamary taktickou výhodu proti US Navy, protože USA by patrně dostály svým závazkům vůči demokratickému Tchaj-wanu. Nevím, jak to souvisí s NMD, ale budiž. Nad Vašimi starostmi o mezinárodní legalitu sestřelení mezikont. rakety se musím pousmát. Až bude útočící raketa ve vzestupné fázi své dráhy, to opravdu nikdo nebude řešit. Rozhodněě to nebude řešit útočník, který by též měl počítat s možností selhání rakety v kterémkoliv bodě její dráhy a jejího dopadu prakticky kdekoliv. Současná NMD je konstruována na zásah nepřátelské hlavice ve střední fázi letu, vně zemské atmosféry, kdy hlavice pokračuje v letu již pouze víceméně setrvačností. Případné trosky tedy dopadnou někde za polovinou její původně plánované dráhy promítnuté na zemský povrch. Podíváte-li se na glóbus, s přihlédnutím k pravděpodobným místům startu takové rakety, dojde Vám, že nejpravděpodobnějšími oblastmi dopadu trosek je Pacifik, Atlantik, Kanada a kontinentální USA. To podstatné ale je, že cílem NMD paradoxně je zamezit vůbec nutnosti být použita (viz můj první příspěvek k "Potěmkinově vesnici), stejně jako v případě NATO je hlavním cílem - a v tom si prosím nic nenalhávejme - vojenské odstrašení. Jen díky vojenskému odstrašení a vojenské přítomnosti USA v Evropě se na tomto kontinentu těšíme bezprecedentnímu, už šedesát let trvajícímu míru. Nebo opravdu věříte, že tento mír je výsledkem rozumu evropských politiků, spolupráci, EU či OBSE? Proto bych naopak národ Čechů vyzval k bdělosti nad zachováním principů, na kterých bylo NATO postaveno - jeho probíhající transformace, jakkoliv dnes nutná, je příliš atraktivní příležitostí pro mnohé krátkozraké politiky pokusit se snížit jeho význam, což by bylo zcela v rozporu s našimi národními zájmy!
IS 31.3.2006 16:58

Re: Re: Kolik zisku nám přineslo NATO ?

IS 31.3.2006 16:57

Re: Asi by neochránila ani naše území.

IS 31.3.2006 16:56

Re: Re: NMD - national medical database ???

IS 31.3.2006 16:54

Re: a také bychom čistili odpadní vody z sociálních zařízení

IS 31.3.2006 16:53

Re: a co kdyby k nám USA přesunuli kosmický výzkum?

IS 31.3.2006 16:51

Re: Re: slaves - otroci nebo Slovani , Češi na věčné časy