4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Velezrádný klacek na Klause

Prezident Klaus končí své druhé volební období a socialisté hledají způsob, jak ho co nejvíce pokopat.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Vyhnalík 22.2.2013 12:05

Re: Heleďtese Polanecký,

Pan Polanecký má ovšem pravdu, zejména pokud se týká o vlastní amnestii, tedy bez článku II.

Pokud jde o článek II., tak to je věc, na kterou jsme nebyli zvyklí, ale to, že se má týkat cca 150 kauz ukazuje, že jde o velký a dlouho přehlížený problém. Procházel jsem si kauzy, na která média poukazovala a s velkým překvapením jsem zjistil, že pokud soudy došly k nějakým do okamžiku amnestie nepravomocným rozsudkům, zpravidla se jednalo o velmi mírné tresty. Často se jednalo o zastavení stíhání, či podmínečné tresty, pokud šlo o tresty nepodmínečné, jednalo se o 2, či 3 roky. Z tohoto pohledu se jasně ukazuje, že buďto nešlo o tak závažné zločiny, jak nám média předhazují, nebo se stala někde chyba. Buďto policie nedokázala získat dostatečné důkazy, nebo je soudci nedokázali dostatečně využít. Chyby jsou tedy jasně na straně soudů a dalších státních orgánů a presidentova amnestie je pouze odhalila.

Osobně jsem velmi citlivý na mediální kampaně a manipulace veřejnosti. Při čtení, nebo sledování zpravodajství sleduji i takové věci, jako která témata jsou dávána na první místo, jak jsou formulovány titulky, zda jsou informace uváděny úplné, nebo zda se vybírají jenom ty části, které podporují vyznění jedním směrem atd. Pokud jde o amnestii média informovala naprosto jednostranně, jestli to bylo nějaké zadání majitelů, nebo šlo pouze o čistě populistickou reakci bulvárního stylu novinářství netuším, ale hlavní média prakticky rezignovala na ambici objektivně informovat a věnovala se kampani proti amnestii.

Přitom témat pro hlubší zkoumání a analýzy konkrétních kauz je víc než dost, jenže pak by se ukázalo, jak to bylo s průtahy u jednotlivých kauz a jak kvalitní práci odvádějí soudci.

J. Václavíková 22.2.2013 12:01

Re: Ony se nedělají psychotesty?

Ve funkci prezidenta Ústava předpokládala člověka svéprávného. Bohužel.....

J. Václavíková 22.2.2013 12:00

Re: Největší úspěch socialistů je :

Stačí zdravý rozum. Postrádáte?:

Autor: J. Mrázek Datum: 22.02.2013 10:18

V apatyce nekoupíte.....

K. Frauknecht 22.2.2013 11:44

Málo čtete nebo ...

ad 1/ Ten "supergigant" není nic vyjímečnýho. Navíc (pozor podstatné) by byla bez něj ta naše kasička ještě prázdnější. Jo, možná vadí ty "Romanové"? Podle mýho zasloužené, na rozdíl např. od paní senátorky.

ad 2/ Protože by se ti "levicoví představitelé" kousli do zadku :-).

ad 3/ Anonymní akcie jsou ve světě běžné. Naše výmluvy, že nevíme kdo za a.s. stojí jsou hloupé (teď to bude firma z Řecka...), problémem jsou státní zakázky - to je cedník:-).

O. Malstoka 22.2.2013 11:17

Re: Nebuďte frustrovaný,

Probuďte se. Jaké politické vězně amnestoval Havel? když amnestií Husák politické vězně osvobodil již v prosinci.

V. Ondys 22.2.2013 11:15

Re: :)))))) Příkladně pokrytecká levice už měla přes dvacet let možnost se vypořádat s Jakešem a spol. za pozvání cizích armád na naše území

Několik set tisíc lidí díky nesouhlasu se socialismem pod vedením komoušů muselo odejít do zahraničí, kde se mnozí uplatnili i ve špičkových úrovních, nevěřím, že bychom dnes na tom byli hůře pod jejich vedením, než kam jsme se dostali pod praporem kariéristů z normalizace. Asi by pak došlo i na celkem logický zákaz KSČM i popravě velezradců z roku 1968 a k vysokým trestům všem, kteří horlivě škodili ostatním v případě, že nemuseli... Ostatní by se mohli živit v soukromém sektoru, jak umí nejlíp a odčinit příklon k bludu alespoň užitečně vzhledem k ostatním.

K. Frauknecht 22.2.2013 11:11

OK taky názor, jen pro dokreslení

v ten čas jsem se podílel na organizaci republikového (tehdy ještě společného) mistrovství práce s motorovou pilou. Při večerním dýchánku někteří slovenští přátelé i plakali (vážně, no možná z tý borovičky), ale v š i ch n i byli pro rozdělení!

J. Kulheim 22.2.2013 11:03

Re: Nebuďte frustrovaný,

Myslím, že podmínky amnestie ani nečetl.

Možná by se probudil, kdyby ho někdo obvinil a soud tza 10 let  nerozhodl ovině nebo nevině. Třeba s pedofilie nebo znějaké zlodějiny. Byl by vyléčený.

J. Kulheim 22.2.2013 10:55

Re: Amnestie - záchrana pro nešikovné kamarády Klause

Pane Čechu, co vám brání v tom, abyste byl prezidentem? Udělal jste něco pro řešní věcí veřejných nebo jenom tak opruzujete? Brání vám v tom lenost?

P. Kmoníček 22.2.2013 10:26

levicová nenávist

Nemám už delší dobu Klause rád,ale článek je bohužel pravdivý.

J. Mrázek 22.2.2013 10:21

Tenhle člověk si tohle vážně myslí!

No, školství už není , co bývalo, tak se nedivme tristním výsledkům a schopnosti myslet jen podle novin a TV .....

J. Mrázek 22.2.2013 10:18

Stačí zdravý rozum. Postrádáte?

V apatyce nekoupíte.....

P. Čech 22.2.2013 10:17

Re: No pane Čech!

Pobýval jsem zde a dobře vím, jak to bylo. Václav Klaus se zachoval tak, jak jsme u něj zvyklí i v jiných případech. Pouze on je nejchytřejší a jen on má právo rozhodovat za hloupý a nevědomý lid. Občané jsou nesvéprávní a je nutno jim vládnout. Netřeba se jich ptát na takovou maličkost, jako je rozbití společného státu. K tomu jsem povolán a vyvolen jen já, Václav Klaus a ještě několik mých nohsledů (Strázský, Mečiar, Čarnogurský a pár dalších). Českým ani slovenským spoluobčanům do toho nic není. Referendum? K čemu? Co kdyby oni občané nakonec rozhodli ve prospěch společného státu a já bych potom přišel o možnost vládnout? Tak to tedy ne.

J. Mrázek 22.2.2013 10:14

Ony se nedělají psychotesty?

V takové funkci bych očekával lidi svéprávné...nebo ne ?

M. Trhlík 22.2.2013 10:14

Re: Díky za každé další ráno

Já si spíš myslím, že va Vašem případě paní Hajková, by s mělo pátrat, kde jste se žvástu nedopustila.

J. Mrázek 22.2.2013 10:11

Největší úspěch socialistů je :

..že nacionální socialismus (Adolf, není to tak dávno) dokázali ve škatulkách ideologií zařadit mezi PRAVICOVÉ  zhoubné ideologie....Vedení Unie se socialisty v čele nás "vede" do která říše? Čtvrté ???

M. Trhlík 22.2.2013 10:10

Re: Nebuďte frustrovaný,

Pane Lenci, jen mi dovolte připomenout Havlovu amnestii.V té době a já si ji velice dobře pamatuji, každý, kdo seděl v kriminále, tak tam byl z "politických" důvodů. I zloději tvrdili, že kradli, aby podlomili režim KSČ.Kdo si tenkrát dovolil protestovat, že nechali ve vězení politické vězně i když to byli pedofilové, vrazi a zloději? Já si myslím, že to vůbec nejde srovnávat.Dnes se na amnestii dostali ven jen lidé s  nepatrnými prohřešky ?Asi ano.protože politické vězně v tomto systému nemáme, akorát kriminálníky,vrahy,zloděje středního kalibru, protože ti velcí se z toho dostali. A když už mluvíte o levičácích, kde jsou ti pravičáci, aby to těm "hlupákům" vysvětlili.Vy to rozhodně se svými "moudrými" názory nejste.A kolik tady podle Vás té lůzy je? To jsou všichni, kteří si myslí něco jiného než Klaus, či pan Lenc?

P. Čech 22.2.2013 10:10

Re: Pomalu pane Čech, já sem z vesnice!

Ale to je demagogie, pane Frauknechte. Každou pravomoc lze zneužít. Pokud by se to mělo řešit tím, že nikdo žádné pravomoci míti nebude, aby se zneužití vyloučilo, nebylo by možno nic řídit a nastal by obecný chaos.Ten, kdo do ústavy v prvopočátku navrhl institut amnestie jako pravomoc prezidenta, nemohl uvažovat v tom smyslu, že se prezidentem někdy může stát pan Václav Klaus.

J. Barto 22.2.2013 10:07

Je

velkou zasluhou VK, ze poukazal amnestii, na zoufaly stav naseho soudnictvi.

Je jeho velkou hanbou, ze to udelal az po deseti letech v urade (a po letech vladnuti jeho detatka ODS) a to takovym zpusobem. Socani ovsem, na tom maji take velky podil!

P. Čech 22.2.2013 10:05

Re: Díky za každé další ráno

Konkrétně v tom, že jste příspěvek pana Formana nazvala žvástem.

M. Trhlík 22.2.2013 9:58

Re: Bez komentáře.

Že právě Vy paní Hajková to pochopíte, i když nevím jaká je barva Vašeho mozku, pokud nějaký máte.

P. Lenc 22.2.2013 9:57

Re: Nebuďte frustrovaný,

Kdepak jste se Heusingere schovával, a nejen vy, když Havel amnestoval vrahy, uděloval milosti kamarádům.Kde bylo vaše morální rozhořčení, kde byly petice a podpisové akce?Ano, vy levičáci jste se vůbec nezmněnili, jenom se znovu na chvilku odíváte do "demokratického"hávu.Jste to co jste, lůza.

M. Trhlík 22.2.2013 9:55

Re: Pane autore,

Pane Pavlisi a pravice včetně Klause si už dávno nevšimla, jaký chaos panuje v justici a nesmyslnými diletanskými zákony, které umožňují protahovat procesy na dlouhou řadu let? Proč se tak dlouho mlčelo a potom se vše vytáhne? Napjatý vztah mezi soudci a našim nejmoudřejším politikem jsou známý už celou řadu let a nikoho to nezajímalo.Až po amnestii najednou vypukla aféra umocněná právě Klausem, který nechce připustit svůj žádný omyl.A ohánět se neustále justicí, která je ovládaná komunisty, tomu už nemůžete věřit ani Vy.Samozřejmě, že této zemi by prospělo víc soudnosti,tolerance a méně ideologických maxim.Ale proč to dáváte do souvislosti s jednobarevnou mocenskou strukturou levice? Co dokázala pravice, aby to vyvrátila? Neurážejte spousty lidí této země, které označujete za slabé a mentálně nezralé a zapomětlivé občanstvo.Fanděte také myšlenkovitě těm, kteří to mohou ovlivnit a místo nazouvání se do mentálně nezralého občanstva.Už jsme zase tam, jako, kdysi komunisté vysvětlovali národu, jak to s námi myslí dobře a my to neumíme pochopit.Tak se na vše dívejte také očima všech lidí a ne jen svýma.Zatím pravice mimo rozmíšek toho moc těm "hlupákům" neukázala.Nebo to co jste napsal považujete za argumenty?

T. Blecha 22.2.2013 9:42

Re: Nebuďte frustrovaný,

Komunisti jsou podle vás pravice?

E. Heusinger 22.2.2013 9:37

Nebuďte frustrovaný,

byly doby kdy zde byla jednobarevná mocenská struktura pravice. Vadilo, nevadilo?

E. Heusinger 22.2.2013 9:35

Ten seznam

si pečlivě uschovejte. Seznamů není nikdy dost a budou se hodit.

V. Hajková 22.2.2013 9:33

Re: Naše země, naše KORUNA...

Referenda  -  o  kterém  píšete,  se  nedočkáme.  Vzpomente   na  Irsko-  které  pod  ruznými  pohružkami   od  EU   bylo  nuceno  takové  to   referedum  opakovat!

S. Donát 22.2.2013 9:32

Re: Velezrádný klacek na Klause.

A kterej vy jste, že chcete rozhodovat, kdo kam může nebo nemůže psát ? Jestli se Vám nelíbí, co se zde objevuje za články, tak sem nelezte. Nikdo Vás nenutí to číst, ne ?

J. Matuška 22.2.2013 9:31

Láska opět vítězí nad nenávistí!

Seznam senátorů, kteří se podepsali pod ústavní žalobu:

Miroslav Antl (nestr. za ČSSD)Marta Bayerová (KSČM)František Bublan (nestr. za ČSSD)Alena Dernerová (nestr. za Severočeši.cz)Jiří Dienstbier (ČSSD)Alena Gajdůšková (ČSSD)Jan Horník (nestr. za TOP 09 + STAN)Miloš Janeček (ČSSD)Miroslav Krejča (nestr. za ČSSD)Libor Michálek (nestr. za KDU, SZ a Piráty)Miroslav Nenutil (ČSSD)Tomio Okamura (nestr.)

Vladimír Plaček (ČSSD)Radek Sušil (ČSSD)Eva Syková (nestr. za ČSSD)Petr Šilar (KDU-ČSL)Eliška Wagnerová (nestr. za SZ)Jan Žaloudík (nestr. za ČSSD)

F. Pavlis 22.2.2013 9:28

Re: Pane autore,

Vy naopak, Herr Heusinger.  Měl byste lepší argumenty ? Nebo vůbec nějaké ? Byl byste vy schopen nějakého "veledíla", krom  toho, že fandíte těm svým a to zcela zřejmě BEZMYŠLENKOVITĚ, jako nemálo voličstva v této zemi. Tochu více soudnosti, tolerance a méně ideologických maxim, pane Heusingere, by této zemí prospělo mnohem více, než jednobarevná mocenská struktura levice, která tolik fascinuje slabé povahy a mentálně nezralé a zapomětlivé občanstvo..