27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
vládík 10.3.2007 10:24

Paní Jaklová

Slyšela jste někdy o Švýcarsku?

madqwert 10.3.2007 10:11

pani jaklova,

vy si myslite, ze kdyz byste v komunalnich volbach si dala do programu vice penez na odklizeni psich vykalu, novou radnici atd... ze byste vyhrala volby? asi ne co... a kdyz o tom udelate referendum, tak to najednou dopadne, ze ano? trochu podivna logika ne? ;-D

ondys 10.3.2007 10:03

V zájmu přímé demokracie

by novináři mohli mačkat nos politikům po každém projevu v parlamentu a psát hlubokomyslné studie o svých dojmech. S demokracií v Čechách je to stejné jako s Ježíškem, kterého tu nikdo nikdy neviděl, ale před Vánoci většina maskuje jeho jménem projev veřejného šílenství. 

Jan (ne ten od Cibulky) 10.3.2007 9:27

Pokud jsou Vondra s Topolankem

tak presvedceni o nutnosti radaru, at se neboji vypsat referendum. Urcite svymi argumenty ostatni strhnou a presvedci. Navic vzhledem k tomu, ze Vondra ma modrou knizku a Topolanek je rotny v zaloze, tak velka cast populace (vcetne vsech absiku, kteri skoncili vojnu minimalne jako podporucici) ma vetsi povedomi o vojenskych zalezitostech, nez tito dva zoufalci.

ODS vubec jako spravna strana leniskeho typu prosazuje referendum velmi, velmi ucelove. Nastesti, pri schvalovani vstupu do EU obyvatelstvo prokazalo svou zodpovednost a vyspelost navzdory narodoveckemu tlachani starika z vule komunistu na Hrade.

tatina 10.3.2007 10:06

Re: Pokud jsou Vondra s Topolankem

To,že jste přesvědčen,že strana ODS je Leniského typu jen prozrazuje o Vás,jakého jste ražení.Sám jste komunista až na půdu,a chcete to ze svého mindráku hodit na druhé.V tom máte v demokracii právo.Co se týče radarů,tak pokud o tom nebudou lidé vědět vše,a jedná se jak o klady,tak i zápory radaru,není referendum správné,protože každá otázka bude zavádějící.Dále jste nějak zapomněl,že pan Klaus byl zvolen hlasy převážně demokratických stran a jen díky ČSSD,která měla mezi sebou rozepře,byl zvolen za presidenta.Dokažte mi jediný hlas od komunistů.Ani jeden komunista se totiž k tomu nepřiznal,když se jich ptali,který zu nich byl tak odvážný.How

Jan (ne ten od Cibulky) 10.3.2007 10:43

Re: Re: Pokud jsou Vondra s Topolankem

Kecy v kleci. Komunista jste Vy, ja jsem - na rozdil od Vas a ostatnich zdejsich "bojovniku proti komunistum s 20letym zpozdenim" - nechodil do prvomajovych pruvodu, ani ze sebe nedelal pitomce u komunistickych "voleb". Ale mate pravdu, i modre natreny komunista jako Vy nebo rudy komunista jako je Grebenicek, ma pravo na svuj nazor. Necht tedy i o radaru rozhodne demokraticke referendum!!

A s tim Klausem nelzete, Filip se priznal a Grebenicek Jr. priznal volbu Klause v onom poslednim rozhodujicim (9.) kole. Ctete pozorne MF Dnes. Koneckoncu i Topolanek v tomto deniku priznal, ze vyjednal pred poslednim kole pro Klause hlasy klubu KSCM.

J.Mach 10.3.2007 16:52

Re: Re: Re: Pokud jsou Vondra s Topolankem

Jane, to nás můžete stokrát přesvědčovat, jak jste nevolil, nechodil do průvodu a vůbec bojoval proti všem formám tottality. Ale na blbosti a emotivní zaujatosti vašich komentářů to nic nezmění, ty jsou v podtatě komoušské a možná o tom ani nevíte. A s tím referendem se totálně mýlíte. Ono se to referendum zdá demokratické jenom prostým lidem, jako jste vy. On totiž někdo musí tu otázku zformulovat a v tom je ten zakopaný pes. Jak by se vám líbilo referendum, jestli se mají vystěhovat cikáni do Indie? jak by asi dopadlo? Nebo jestli se má platit televizní poplatek? A takových příkladů je. Oni i v tom Švýgarsku, o kterém zřejmě nic nevíte, mají také zastupitelskou demokracii a referendem řeší převážně lokální záležitosti, nebo naopak jasné otázky typu "chcete do Eu?". Ale nikdy otázky vojenské.  

Jan (ne ten od Cibulky) 10.3.2007 20:31

Re: Re: Re: Re: Pokud jsou Vondra s Topolankem

Fakt "miluji" kdyz mi komous (at uz rudy nebo modry) nadava do komousu.8-o

Jan (ne ten od Cibulky) 10.3.2007 20:46

Re: Re: Re: Re: Pokud jsou Vondra s Topolankem

S tim "prostym lidem" jsi mne dostal.;-D;-D;-D;-D

Kubeš 10.3.2007 11:05

Re: Pokud jsou Vondra s Topolankem

Všechny příspěvky Jana(ne ten od Cibulky) prozrazují, jaký je Jan duševní chudák. Označit Klause za "průměrného Čecháčka" neoznačí ani největší politický odpůrce, to může jen blbec. Podobně je to s dáváním KSČM a ODS do jednoho pytle. Pokud se týče referenda , mělo by se předpokládat, že vládní činitelé jsou o jakýchkoliv problémech natolik informovaní, že by měli rozhodnout sami.

Jaklová to napsala dobře.

Jan (ne ten od Cibulky) 10.3.2007 11:20

Re: Re: Pokud jsou Vondra s Topolankem

jeste tak pripojit nejaky argument (treba proc bych mel byt "dusevni chudak"). Ale to by bylo na modreho soudruha moc. Modry soudruh se nepta, nepremysli (ani pokud ma cim) a vyplni to, co mu naridi vrchnost - obzvlaste mne dostala veta, kterou si dovoluji prekopirovat: "...vládní činitelé jsou o jakýchkoliv problémech natolik informovaní...". Tot nazor hodny komunistickeho nebo odeesackeho "inteligenta".

Pokud se domnivate, ze Klaus je neco vice, nez (pod)prumerny Cechacek, tak z toho mohu pouze vyvodit, ze jste asi v zahranici (nemyslim Ukrajinu nebo Uzbekistan) moc nezil a tamejsi politiky neznate ani z TV Nova.

jirka.s. 10.3.2007 16:13

Re: Re: Re: Chceš argument, proč bys měl být duševní chudák?

Tak tady ho máš!

"ODS vubec jako spravna strana leniskeho typu prosazuje referendum velmi, velmi ucelove. Nastesti, pri schvalovani vstupu do EU obyvatelstvo prokazalo svou zodpovednost a vyspelost navzdory narodoveckemu tlachani starika z vule komunistu na Hrade." (autora si dosaď)

Jan (ne ten od Cibulky) 10.3.2007 20:33

Re: Re: Re: Re: Chceš argument, proč bys měl být duševní chudák?

Co je na tom nepravdiveho?

Lord 10.3.2007 23:21

Re: Re: Re: Re: Chceš argument, proč bys měl být duševní chudák?

Stydím se za to ale musím Ti prozradit, že jsi jen velkej MODREJ  šulin, zmanipulovanej ODS. Poctivej normální život je jinačí,

Kelner 10.3.2007 9:06

Dotažení do konce

Značná část našich politiků je přesvědčena, že občané nemají dost inteligence, aby mohli o něčem rozhodovat v referendu. Pokud je tento názor správný, je zřejmé, že občané nemohou mít ani dost inteligence, aby si zvolili své představitele. Doporučuji tedy, aby pouze poslanci volili nové poslance, senátoři nové senátory atd. Nemůžeme přece svěřit volby těchto vynikajících osobností do rukou neinteligentního občana.

Otrapa 10.3.2007 9:16

Re: Dotažení do konce

Uhodil jste hlavickou o hrebik, priteli. Proto by na volebnim listku mel byt nejaky kviz, otazka ci jednoducha matematicka uloha, ktery by tyto idioty odfiltrovala. Kdo naprikad neni schopny se pred volbou naucit integral z konstanty, nemel by mit ani pravo volit.

Jan (ne ten od Cibulky) 10.3.2007 9:20

Re: Re: Dotažení do konce

Souhlas. V tom pripade by se KSCM a ODS nedostaly do snemovny.

kerim 10.3.2007 10:48

Re: Re: Dotažení do konce

Co je to integral? Opravdu, nadrazenost nekterych dusevnich gigantu ukazuje na to, ze by tu mela vzniknout jeste kategorie nadvolicu, jejichz hlas by mel vetsi volebni vahu. Pak by to byla ta prava demokracie, neni-liz pravda.

Harry 10.3.2007 10:50

Re: Re: Dotažení do konce

Kdysi mel volebni prave jen ten, kdo mel trvale bydliste a mel majetek a tudiz platil dane. Koho asi tak dnes voli 16x trestany parazit a fetak? Ale na demokracii je prave nejzajimavejsi, ze ackoli naprosta vetsina volicu neumi integrovat ci nezna chemickou znacku plutonia tak demokraticke systemy dlouhodobe jsou uspesnejsi nezli diktatorse, theokraticke ci jinak fanaticke. Referendum je ale ve slozitych otazkach problem. kazdy si v hlave srovna zda je lepsi vydlazdit chodnik od skoly k nadrazi nebo od kostela na naves, ale malokdo asi je ochoten a schopen prostudovat tlustospis o problematice radaru, trebas jenom jeho vliv na zivotni prostredi. Skoro kazdy vola mobilem a ma doma mikrovlnku, ale RADAR? Ani nahodou, ten prece skodi.  To je totez jako zareni z televize a Temelina ci v Jachymove z lecive vody.

Otrapa 10.3.2007 11:10

Re: Re: Re: Dotažení do konce

To je druhe, mnou preferovanejsi, reseni. Vazit silu hlasu podle vyse placenych dani. Klidne i zaporne, pokud prijate davky prevysuji zaplacene dane. :)

Jiří K. 10.3.2007 11:24

Re: Re: Re: Dotažení do konce

Ano, to je ono: " ... a měl majetek ...".

Nečetl jste ten známý příběh o černochovi, jehož jediným majetkem byla stará mula? Než přišly volby mula pošla a milý černoch, jako nemajetný, k volbám nakonec nemohl.

Kdo tedy vlastně měl volební právo - ten černoch a nebo ta mula?

xyz 10.3.2007 9:20

Re: Dotažení do konce

Dobrá fabulace.

Mirek 10.3.2007 10:36

Re: Dost inteligence

podle toho, co plácáte určitě nemáte, zvláště k tomu, abyste se vyjadřoval k odborným vojenským a technickým problémům, vy referendisto.

Otrapa 10.3.2007 9:04

Referendum

1) Obecne referendum ano, ale pouze s podminkou platnosti pri 75% ucasti. :)

2) Nechapu poblazneni referendy, lide jsou tak pitomi, ze neumi odvolit ani do parlamentu (pulka z nich voli komunisty, ci podobnou svoloc), a pritom by tito hlupaci chteli rozhodovat i o slozitejsich vecech, o kterych nemaj Ahnung.

Jan (ne ten od Cibulky) 10.3.2007 9:19

Re: Referendum

Pokud si dobre pamatuji, tak komuniste dostali ve volbach 12% nebo tak neco. Ani pokud k nim pridate hlasy modrych komunistu, tak Vam nevyjde vice nez 47%.  V tom, ze KSCM a ODS jsou svoloc, mate v podstate pravdu, obe tyto strany Ceskou republiku uspesne rozkradaly a ruinovaly a obe ruku v ruce privedly prumerneho Cechacka Klause az na Hrad. Ale neni politicky korektni to rikat. Proste radeji jen pouzivejte misto vyrazu "svoloc" treba "nedemokraticke strany". Tim se i odlisite od vulgarnich modro-rudych priznivcu ve zdejsich diskusich.R^

Lenka 10.3.2007 9:55

Re: Re: Referendum

Jsem zatím modrozelená příznivkyně. Vám vyhovuje, že všichni zástupci ČSSD, ať jsou to dospělí lidé, mají nakázáno, jak volit? Jestliže to není nařízeno, tak proč je potom veřejné hlasování a ne tajné? A jestli někdo náhodou hlasuje jinak, tak proč se chovají jako malé děti - s tím sedět nebudu, s tím nechci být v klubu a pod. V tomto případě je to přepych mít tolik poslanců. Vždyť z pohledu pana Paroubka, jeho strana musí volit jednotně!!!   Jestli tato pravidla převezmou všechny strany, pak je opravdu lepší referndum.

Jan (ne ten od Cibulky) 10.3.2007 10:03

Re: Re: Re: Referendum

Priznam se, ze jsem spise zaregistroval Topolankuv a Tluchoruv prikaz poslancum za ODs (pri volbe predsedy snemovny), aby modri soudruzi chodili k volebni urne minimalne po dvojicich a navzajem se kontrolovali, jak kdo voli. To mi vadi, ale u strany leninskeho typu lze takove jednani predpokladat. Proto bych nikdy nemohl volit ani ODS, ani jejich starsi sestru KSC(M). Se zelenymi (druha polovina Vaseho ja) zadny problem nemam. Jen trochu nechapu, co Bursika porad jeste drzi ve spolecnosti burana Topolanka a neverohodneho Cunka (aby nebyla mylka - proti ostatnim lidoveckym predstavitelum s vyjimkou Kalouska take nic nemam).

Lenka 10.3.2007 10:09

Re: Re: Re: Re: Referendum

Po zániku stran ODA a US jiná pravá strana bohužel není. Je s podivem, že to někdy suplují zelení, kteří jsou v jiných státech spíše nalevo. Volím vždy meší zlo. Strana, která by mi vyhovovala a prošla do pralamentu v našem státě není.

Jan (ne ten od Cibulky) 10.3.2007 10:58

Re: Re: Re: Re: Re: Referendum

Problem je v tom, ze ODS neni pravicovou stranou. To koneckoncu predvedla i svym bankovnim socialismem, mzdovou regulaci, narodoveckou agitaci proti vstupu do NATO i EU a ceskou cestou privatizace. Vse z dilny pana Klause a jeho nejblizsich.

jirka.s. 10.3.2007 16:20

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Referendum

Další zakomplexovaný ubožák, kterého zřejmě Klaus předběhl ve frontě na vlek!