27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J.Mach 10.3.2007 16:56

Re: Více, nebo méně?

To jsem rád, že nevolíte ODS. Dost nerad bych volil stejnou stranu, jako vy.

Dedek183 10.3.2007 17:27

Re: Více, nebo méně?

Podstatu problému jste ovšem jenom obešel. Ti co nevolí, ať už  z jakéhokoliv důvodu, nevyužívají svého demokratického práva podílet se na vládě. Je to jejich rozhodnutí, ne rozhodnutí stranických sekretariátů. Pokud jste volil, jistě víte, že pořadí kandidátů lez ovlivnit. K Vámi proklamované degradaci lidu na voliče - kdo "lidu" brání se aktivněji zapojit ve stranách, hnutích apod. (kromě těch, kterým to zákon zakazuje (vojáci, policie).

Petr Čech 10.3.2007 20:19

Re: Re: Více, nebo méně?

Zde je nutno se zeptat, proč tolik občanů nevyužívá svého práva volit. Troufám si tvrdit, že většina z nich nevolí proto, že nemá koho. Malé politické strany nemá smysl volit, poněvadž se do parlamentu stejně nedostanou a t.zv. velké strany zase nehájí jejich zájmy, pouze zájmy svoje. Ti, co nevolí ze zásady zase nemají dle mého názoru právo si na cokoliv stěžovat. Ano, pořadí kandidátů lze ovlivnit, sám jsem toho využil, avšak pouze částečně. Já osobně bych rád volil pouze osobnosti, nezávisle na tom, z jaké jsou strany (ovšem vyjma komunistů). Na to bychom však potřebovali většinový volební systém podobný těm, jaké mají v USA, Kanadě, Velké Británii, nebo alespoň takový, jaký mají v Irsku.Tyto systémy totiž nutí zastupitele ctít názory svých voličů, jinak o svůj post přijdou. U nás to tak není. U nás si zastupitelé (pan Paroubek, ale i jiní z jiných stran) dokonce dovolí porušovat ústavu, když nutí poslance své strany porušovat ústavní slib a hlasovat tak, jak rozhodne stranický sekretariát. Bohužel však mají dnes ještě doživotní imunitu a tak nemá smysl na ně podávat trestní oznámení pro porušování Ústavy České republiky. Pokud bych se chtěl aktivně zapojit ve stranách, hnutích či pod., stal bych se svým způsobem nesvobodným jedincem, závislým na těchto institucích.

Fafa 10.3.2007 18:16

Petre,

Otazkou ale neni kolik ma strana clen. Otazkou je, kolik ma volicu. Podle vasi logiky jsou jehorsi nezavisli kandidati, protoze zastupuji jenom sami sebe.

Ja osobne vidim u referenda jiny problem. Nechce se mi totiz na vsechny otazky hledat informovany nazor. Dost nerad bych po vecerech studoval zivotopisy kandidatu na soudce ustavniho soudu, abych v referendu kvalifikovane rozhodnul. Jak byste referendem resil treba hygienicke normy pri praci s radioaktivnim materialem?

Petr Čech 10.3.2007 19:24

Re: Petre,

T.zv. nezávislí kandidáti nejsou v žádném případě nejhorší, pouze nejsou nezávislí. Sami totiž kandidovat nemohou, pouze na kandidátkách politických stran, případně sdružení nezávislých kandidátů. V těchto případech a v té době přestávají být nezávislými kandidáty, poněvadž se stávají závislými na těchto stranách nebo sdruženích. Referendem bych v žádném případě neřešil technické ani hygienické normy. To jsou příklady věcí, které patří do ruky opravdových odborníků. Referendum má řešit především zásadní politické,případně společenské otázky. To je ovšem na delší debatu, na kterou zde není místo

Petr Čech 10.3.2007 19:31

Re: Petre,

Nezávislí kandidáti nejsou v žádném případě nejhorší, pouze nejsou nezávislí. Mohou totiž kandidovat pouze na kandidátkách politických stran, případně sdružení nezávislých kandidátů. V ten moment ovšem přestávají být nezávislými, poněvadž se stávají závislými na těchto politických stranách nebo sdruženích, za něž kandidují. Referendem bych neřešil žádné technické nebo hygienické normy, pouze zásadní politické nebo společenské otázky. To je ovšem na delší debatu, na kterou zde není dost místa.

Fafa 10.3.2007 21:27

Petre,

ad vetsinovy volebni system - naprosty souhlas, taky bych chtel anglosasky volebni system.

ad zapojeni do politicke strany - co je podle Vas nesvobodneho na zapojeni se do prace politicke strany. Myslite si, ze treba kandidati Konzervativni strany v Britanii jsou mene svobodni nez kandidati bez stranicke prislusnosti?

ad volba osobnosti - Neni dulezitejsi program (a jeho plneni)? Docela dobre se dokazu predstavit lidi, kteri jsou osobnostmi, jsou osobne poctivi a budou dodrzovat svuj program. Pokud se mi ale nelibi prave jejich program, tak je prece nebudu volit.

kopec 11.3.2007 13:11

Re: Petre,/Fafovi

vase predstava o referendu je velmi komicka.Prece nejde referendem schvalovat technicke vyrobni procesy,Nebo si predstavujete , ze by se referendem rozhodovalo o parametrech husteni pneumatik?  Referendem muzeme rozhodnout , zdali vubec budeme pracovat s radioaktivnim materialem nebo ne a pokud ano,  pak hygienicke podminky jsou odborna technicka vec o ktere se v zadnem systemu nehlasuje.

Poklop a spol. 10.3.2007 12:28

zrušme volby

Zrušíme volby,protože přeci velká část voličů čte Blesk a jiné debility,čas voličů bydlí v panelákách a část voličů se nezajímá o politiku.Jedině takoví jako Jirka S a pod.jsou ti vyvolení.Do ústavy dáme vedoucí úlohu ODS a nebo podle dohody a ušetříme za volby.Že je to směšné a trapné?Jistě!Ale brát občanům právo,že se nesmí vyjádřit ohledně cizích vojsk na našem území?To se nás neptali komouši a přeci nechtějí být vládnoucí politici jako oni.Nebo snad ano?

jirka.s. 10.3.2007 17:11

Re: Milý poklope!

Zřejmě jste velmi netrpělivý jedinec. Usuzuji tak z toho, že jste zcela evidentně můj příspěvek nedočetl a to co jste přečíst stihl, jste stačil naprosto demagogicky překroutit. Kde tam vidíte cosi o vedoucí úloze ODS, kde je tam nějaká zmínka o přítomnosti cizích vojsk na našem území? Pro zajímavost, zkuste si jenom tak ze srandy, sám pro sebe, odhadnout, kolik tak těch mnou zmiňovaných občanů u nás může ve skutečnosti být? Jestli jste se v některé z těch kategorií sám poznal, pak je mi to líto, ale udělat pro vás nic nemohu!

A teď tedy něco k druhému odstavci, který jste zřejmě  vůbec nepřečetl! Já v žádném případě nemíním brát čtenářům Blesku právo na to, aby si rozhodli, jakým kamenem si vydláždí náves! Já bych byl pouze velmi, velmi nerad, aby takto velice snadno ovlivnitelní lidé rozhodovali o bytí či nebytí mne a mých blízkých jenom proto, že si jakýsi komunistický pohrobek usmyslel jim nakukat tu svou jedinou, nezpochybnitelnou pravdu, která se pak v důsledku může velice neblaze dotknout nás všech, nejen jich!

Lord 10.3.2007 23:34

Re: Re: Milý poklope!

"Bože" chlapče ty jsi určitě padnul z vejšky na hlavičku. S tím co tu produkuješ asi nejsi normální. Nezralej Bobánku, kde žiješ _!! Ale přesto uznávám, že máš právo na svůj výše mnohokrát deklarovaný, prdlajs, vnucovaný jediě správný modrý názor. Ta Tvoje zaujatost je daleko od spokojeného života.

jirka.s. 11.3.2007 8:22

Re: Re: Re: Milý poklope!

Na první pohled kategorie č. 4. Mozeček vypláchnutý pivem, v hlavince zůstává pouze pěna, že?

Kobylka Lajda 12.3.2007 17:05

Re: Re: Re: Milý poklope!

Lorde, pan jirka s. velmi racionálně vysvětluje povrchnímu čitateli svůj názor, který také sdílím. Je směšné, když někdo tvrdí, že 200 Amíků bude tvořit okupační armády, zatímco jsme byli potichu a trpěli pobyt půlmiliónové armády ruských vší.  Tvrdit něco podobného je demagogie. Vaše reakce je nervózní a neslušná, alergická možná ani ne tak na radar, ale na voliče ODS, což nemáte a nemůžete mít u p. Jirky s. ověřeno. Zklidněte hormon.;-D;-D;-D

jirka.s. 10.3.2007 10:42

Děkuji, nechci!

Mohl by mi někdo v absolutních číslech, nebo i jenom procentuelně vyčíslit počet českých občanů, kteří: 1. čtou Blesk, Šíp a podobné "tiskoviny", 2. pravidelně sledují v televizích vyhulené, superstar či rodiná pouta, 3. jsou schopni se zadlužit u podvodníků až do celkové výše 3 miliard, 4. denodenně si "zvyšují" své IQ vypitím 5 - 6 litrů piva, 5. jsou schopni se porvat v supermarketu o poslední kuře v "akci" 6. podlehnou kdejaké debi/ní reklamě ?  Pokud jejich celkový počet nepřesáhne 20% oprávněných voličů, jsem pro referendum.

Pokud ale bude toto číslo vyšší, odmítám co nejrazantněji, aby tato skupina lidí rozhodovala o mé bezpečnosti, protože právě tak, jako se dá zmanipulovat tou nejpitomnější reklamou, dá se zmanipulovat i demagogy typu profesora marxismu-leninismu Zaorálka!

Jan (ne ten od Cibulky) 10.3.2007 10:49

Re: Děkuji, nechci!

Nekdo jiny zase nemusi brat vazne nazor ceskeho obcana, ktery bydli v panelaku se 120 dalsimi partajemi (nejaky pavlacak na Zizkove?) jako Ty. Clovek, ktery se neumi postarat o slusne bydleni, nebude prece rozhodovat o me bezpecnosti a o ceske zahranicni politice.

Ostatnim ctenarum se omlouvam, ze jsem v tomto konkretnim pripade vyjimecne nezdvorily a jirkovi.soudruhovi tykam. Ale on - jirka.s. - je znamy hloupy a vulgarni sprostak na techto forech, ktery vsem tyka automaticky, jak je zvykly z KSC a odboru. Navic to, ze bydli v takovem panelaku, tady uz sam zminil.

jirka.s. 10.3.2007 11:32

Re: Re: Potrefená husička?

Do kterépak mnou vyjmenované  kategorie asi tak patříš? Kouzelný je též ten tvůj nick, jak vehementně dáváš najevo, že nejsi v Cibulkových seznamech! Rozkošné!

P.S.: Dojemná je též tvá péče o mé bydlení. Buď ujištěn, že jsem se o ně postaral vlastníma rukama. A co se týká tykání.? Vykám pouze lidem, kterých si vážím, nebo případně předpokládám, že bych si jich vážit mohl. Že v této kategorii nejsi ty, není má vina!

Jan (ne ten od Cibulky) 10.3.2007 11:45

Re: Re: Re: Potrefená husička?

Jaky jsi ubozak, jsi tady uz mnohokrat predvedl. Treba tim, jak oslovujes diskutujiciho M. Sejnu "lejno" a podobnymi "vtipy", kterym se muze smat pouze omezenec - jako jsi ty sam - s IQ na hranici imbecility.

A to, jestli si mne, jirko.soudruhu, vazis nebo ne, je mi dost jedno.:-/

tich@dohoda 10.3.2007 11:18

drahy modry Jirko S

co se tyka generalne populace CR tak tam asi verohodne statistiky nejsou. Pokud bychom ale vzali oddelene jen cleny a priznivce modre komunisticke strany/ODS/ tak tam se vase body vztahuji na cca 90 % z mnoziny modrych komunistu. Pokud je mi znamo, tak u modrych i rudych komunistu je vira ve vudce, spravnou linii strany a stranicka disciplina naprosto "prikladna" . Tem kdyz vudce rekne, ze mu maji polibit "sos" , tak uz se radi do zastupu podle partajnich obvodu :-) Cest :-)

Jan (ne ten od Cibulky) 10.3.2007 11:21

Re: drahy modry Jirko S

Presne shrnuto.R^

jirka.s. 10.3.2007 16:03

Re:co se tyka generalne populace CR tak tam asi verohodne statistiky nejsou

Za to zřejmě v socanském think tanku disponují naprosto revelantními statistikami o chování 90% voličů ODS. Sice se mne ani mých přátel nikdo ze sosanů nikdy na nic neptal, ale velmi správně předpokládají, že pokud by tak učinili, žádných zveřejnitelných závěrů by se asi nedopídili.

Kubeš 10.3.2007 11:19

Re: Děkuji, nechci!

jirko s., rozebrals to dobře. A na názory podobných individuí jak je Jan(ne ten od Cibulky) vůbec neber vážně.

Jan (ne ten od Cibulky) 10.3.2007 11:21

Re: Re: Děkuji, nechci!

Viz ma odpoved nize (11:20h).

Klok 10.3.2007 12:24

Re: Děkuji, nechci!

Já bych byl zase pro vyhlášení referenda k výši daní. Většina by po min. kampani rozhodla neplatit téměř nic, stát by to rozložilo, ale " hlas lidu by byl vyslyšen ".                                                                   

Fafa 10.3.2007 18:31

Kloku:

Kupodivu u dani by to mozna fungovalo. Nehlasovalo by se ale o celkove vysi zdaneni, ale o jednotlivych projektech.  V meste, kde ziju, to tak funguje. Starosta si nechava schvalit zvyseni mistni dane o 0.25 %, vynos je urceny k nakupu hasicskych vozu. Obcane se muzou rozhodnout.  

tich@dohoda 10.3.2007 19:56

Re: Re: Děkuji, nechci!

jo u nas kdysi radnice navrhla "uvalit" na kazdy nakup 1 cent navic, na stavbu nove radnice, proslo to a behem te stavby se vybraly docela velke penize, ono v oblasti koncentrovaneho turist. ruchu se tech nakupu denne uskutecni dost, takze to docela odsypavalo :-)

Karel 10.3.2007 16:57

procento

Jirko, proč si myslíte, že procento těchhle lidí v celkové populaci se liší od procenta těchhle lidí v parlamentu?

Mirek 10.3.2007 10:32

Čecháčci a laici

Pamatujete na odpor proti životu nebezpečnému záření ze žižkovského vysílače? Jak by asi dopadlo referendum, ve kterém hlasují laici a politické zájmy. Soudruh Moravec se starostlivým nakrabatělým čelem, vykulenýma očima a nekompetentními otázkami nejen neposlouchá odpovědi, ale vyslovuje vlastní názory, na které nejsme zvědaví. Nechť raději odejdejde za hlasem svégho srdce do ČSSD a neotravuje nedělní siestu. Zlatý vysmívaný Ota Černý.

Kylchap 10.3.2007 12:36

0ta Černý

byl uvědomělý občan a plně oddaný STRANĚ (ODS). Jen více takových Černých. Na takové se může STRANA spolehnout.

tich@dohoda 10.3.2007 10:29

pani Jaklova , vase clanky mam rad, vzdor faktu, ze patrite do PR tymu

soudruha prezidenta. K vasemu dnesnimu clanku: ve skutecnosti je zastupitelska demokracie k ovladnuti zeme/mas vyrazne vyhodnejsi, staci jen zkorumpovat/ovlivnit zastupitele, co o problemu rozhodnou. Ti totiz za sva rozhodnuti nesou pouze politickou odpovednost/nikoliv trestni/ a po odchodu z politiky si v klidu mohou uzivat zivota z vytezku nejakeho konta na "Kajmanech" , resp z honararu za knihy ktere nikdo nekupuje, resp. z honoraru z prednasek ktere zaplatila nejaka podivna nadace :-) . S referendem je to vzdy tezsi ale i tam lze kouzlit a formulovat otazky tak, ze se lze domnivat, ze obcan "svobodne" rozhodne "podle sveho nejlepsiho svedomi" :-) . Pochopitelne tato forma je financne narocnejsi /vyplacnout masam hlavinky v medialni kampani/ a hlavne to dlouho trva a porad existuje "nebezpeci" ze ti "idioti obcane" rozhodnou "nespravne" , coz u dopredu nachystanych zastupitelu nehrzi ani nahodou. Takze tak nejak to vidim ja :-)

Hustej 10.3.2007 23:32

Re: pani Jaklova , vase clanky mam rad, vzdor faktu, ze patrite do PR tymu

Když projdou rozhodnutí, které posléze vlastně nikomu nevyhovují tak to také není na pořád. Rozhodně rychleji se odstraní v referendech než ve 4letých cyklech podivných koalicí.