27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Pamětník 27.10.2008 10:31

Re: Topolánek

Oranžová a modrá jsou dvě strany téže mince.

ladik53 27.10.2008 10:40

Re: Topolánek

Už těch nesmyslů proboha nechte!

Martin 27.10.2008 10:47

Re: Topolánek

A můžete mi říct, co je na tom nesmyslného? Já taky škodolibě čekám, jak to dopadne s těmi nereálnými sliby pan Paroubka.

ladik53 27.10.2008 11:07

Re: Topolánek

Pak mějte trpělivost. Slibovala ČSSD. Určitě to s jejich sliby nedopadne jako se Smlouvou pana Topolánka s občany. V situaci jaké jsou, si nemohou dovolit jako Topolánek zahrát svoje sliby do autu. Dopadli by jako on a tak blbí jako on určitě nejsou!

Lída 27.10.2008 10:46

Re: Topolánek

Konec socialismu,konec kapitalismu je jasný.Světová krize a globalizace neumožňuje se dohodnout.Nedohodneme se ani v EU.Výhra p.Paroubka a p.Ratha je vlasně prohra slušných lidí.

Výhra novinářů,kteří neinformovali o politice,ale o  p.Paroubkovi a Rathovi a  jejich  slibech.>-

Karyna 27.10.2008 10:54

Re: Topolánek

A kdo to zavinil?Taky mi to vadí a proto jsem víc naštvaná na ODS. Dívali se do zrcadla - měli se dívat z okna. Jsou fakt arogantní a kdyby si všichni koupili reflexní vesty, už to nepomůže.

Spirit 27.10.2008 10:59

Re: Topolánek

Hledat příčinu vlastní prohry u soupeře je nesmyslné a zcela neproduktivní. V případě vedení ODS je otázka, proč se tak sebevražedně chová.  Stejně neproduktivní je rozebírat tady, co všechno udělá nebo neudělá ČSSD.

ladik53 27.10.2008 10:39

Re: Topolánek

A že to ten Topolánek nepoznal, před prezidentskými volbami. S čím kdo zachází, s tím taky schází. Kdyby měl dnes Topolánek na Hradě Švejnara, tak je mu líp. Volba Klause byla jedna z jeho velkých chyb!

antura 27.10.2008 10:47

Re: Topolánek

to je velká pravda,kdyby dnes odešel kmotr Klaus,tak už je i tak pozdě8-o;-O

franta 27.10.2008 10:13

Jak je to možný ?

Vždyť ten Topolánek až doteď všechny volby vyhrál !?!

Lipa 27.10.2008 10:13

Ambice Bendla a Béma je obrazem ztráty rozlišovací schopnosti části ODS

Ambice Bendla a Béma je obrazem ztráty rozlišovací schopnosti části ODS.

ODS může být ráda, že má v čele realistického a bojovného Topolánka, až se zbaví svazáků Bémů a Bendlů, může být opět volitelnou stranou. Odstoupení Klause, okopávače kotníků, podrazáka jím založené strany by bylo též na místě.

Modrá je dobrá, ale umazané pracky ven!

novaz 27.10.2008 10:34

Re: Ambice Bendla a Béma je obrazem ztráty rozlišovací schopnosti části ODS

R^R^R^

bibi 27.10.2008 10:11

Výborná analýza. Děkuji.

R^R^

jirka.s. 27.10.2008 10:19

Re: Výborná analýza. Děkuji.

R^Připojuji se!R^

Pavel41 27.10.2008 10:30

Re: Výborná analýza. Děkuji.

Skutečně dobré - ale měli by si to prostudovat i ti mnozí tzv.politologové, autoři zmatených a fantaskních výmyslů ex post vysvětlujících cokoliv kdykoliv kdekoliv...R^

franta 27.10.2008 10:10

ODS už nemá nic, co by ji stmelovalo. Nemá žádnou jednotící ideu

Kdyby to tak řekl nějakej socan, to by bylo řevu !

erre 27.10.2008 10:09

p. Haasi,

docela jste mne příjemně překvapil. Vaše analýza vč. pojmenování zásluh místopředsedů ODS je přesné. Bendl, Bém a ostaní využili prohry k tomu, aby se pokusili prodrat se k moci. Obětní beránek je jasný. Je přece naprosto normální, že předseda jakékoliv strany vykonávající funkci premiera má své místopředsedy k tomu aby vykonávali politiku uvnitř strany. Jestli se situace vykrystalizovala takto nesou přinejmenším za momentální stav stejnou odpovědnost jako předseda a měli by odejít ze svých funcí stejně jako Topolánek. Jedno mě ale u Vás nepřekvapilo. Zapomněl jste na svého zaměstnavatele V. Klause. On nese také veliký podíl na současné krizi v ODS. To, že se Topolánkovi od něj žádné významné podpory nedostalo ani tak nevadí, ale kritiky, od počátu vládnutí, vrchovatě a to už vadí. Podporu kandidátům ODS v týdnu mezi volbami lze vyhodnotit pouze jako tmelící moment budoucí skupiny za rychlé svržení Topolánka. Domnívat se, že se během toho týdne něco změní by bylo velmi naivní a myslím si, že to V. Klaus moc dobře věděl.

qwert 27.10.2008 10:25

Re: p. Haasi,

Ano, to jste přesně vystihl. Já osobně jsem přesvědčen, že právě postoj Béma k blobu a záhadně před volbami vytažení smlouvy o proději Masarykova nádraží (tj. opět Bém) a Klausův přehnaný skepticismus vůči pokračující integraci EU - to jsou pravé příčiny krachu ODS. Zde by mne zajímalo, zda ze strany Topolánka se jedná o nevídanou slušnost a loajalitu ke svým kolegům a straně, když po oznámění volebního výsledku prostě nesdělil veřejnosti přesně to, co jsem uvedl v 1.odstavci. Možná to ale není vůbec nutné, protože předpoklám, že dost lidí to ví, či to tak vnímá. 

Nyní to ovšem vypadá, že o volební vítězství ODS vůbec nešlo, že jejím jediným cílem bylo najít pořádný klacek proti Topolánkovi. Na otázku proč není tak těžké najít odpověď  - stačí porovnat, jak Bém papouškuje názory Klause a uvědomit si jejich vazby.

Vzhledem k výše uvedenému se zdá, že z ODS se právě díky Klausovi a Bémovi stala zcela nevolitelná strana pro pravostředového voliče a pochybuji, že do odchodu obou pánů z prezidentského a primátorského křesla se na to něco může změnit.

Martin 27.10.2008 10:07

volba

Z dnešního pohledu má autor asi pravdu, že ODS měla jít do předčasných voleb a nesnažit se za každou cenou sestavit vládu. Ale není to takové generálování po bitvě? Musíme si uvědomit, že ČSSD a KSČM odmítaly předčasné volby a Paroubek věnoval veškerou energii tomu, aby vládu sestavoval on - a tak to taky klidně mohlo dopadnout. A to by Bémovsko-Klausovské křídlo upeklo Topolánka rovnou za to, že nedokázal sestavit vládu. A i v případě opakovaných voleb se klidně mohlo stát, že by se podobně vyrovnaná sitace zase opakovala. Pořád si tedy myslím, že Topolánek vybral cestu nejmenšího zla, ostatní cesty byly vesměs ještě horší.

A nakonec si myslím, že mnoho pravicově uvažujících lidí dalo ODS sežrat něco, za co vlastně nemůže - ODS opravdu nemůže za volební systém, který neumožní vítězům voleb plnit svůj program. A jako modelový příklad iracionálního chování voličů uvedu mého kolegu (mimochodem je to inteligentní kluk, ale stejně volil iracionálně) - Povídal mi, že volil ČSSD, aby dal sežrat ODS, že neprovádí důsledné reformy. Tak jsem se ho zeptal, jestli si myslí, že zrovna ČSSD ty reformy bude dělat. Odověděl, že ne, ale že to prostě dal sežrat ODS. Co si o tom myslet? A není jediný, podobné zvláštní rozhodnutí učinilo mnoho lidí, se kterými se stýkám. A další pravicoví voliči rovnou nešli k volbám.

Gaston 27.10.2008 9:58

Nesouhlasím pouze

s rolí prezidenta, tedy jeho údajnou nestranností. Jde o jasný útok na Topolánka, jde o jasný útok na demokratizaci a kultivaci ODS. Prezident by rád vše navrátil do starých dobrých (dodávám gaunerských) let ODS  90.let. A oposmlouva by mu vůbec nebyla proti mysli...

Ravnagorac 27.10.2008 9:58

ODS je strana

pro horních 10 000 občanů. Ostatní na ní kašlou, protože jen hledí, jak by je ojela. Politická strana, která přesto, že z výzkumů veřejného mínění ví, že 70% obyvatel je proti výstavbě americké vojenské základny v těsné blízkosti obydlených aglomerací včetně hlavního města, tento plán arogantně prosazuje, již předem rezignovala na jakékoli další vítězství ve volbách. Souběh reformních kroků a hospodářské krize způsobil obavy většiny obyvatel státu ze snižování jejich životní úrovně. ODS se deklaruje jako pravicová strana, ale zvyšuje daně. Současně tvrdí, že reformy ani pořádně nezačaly. Jejich ostré kontury neexistují, o to více je prostoru pro dohady a obavy z jejich katastrofálního dopadu. Ve vládě jsou zcela nereprezentativní diletanti, v jejichž čele stojí hulvát, dávající na odiv své opovržení s normálními lidmi. Tvrdí-li lídři této strany, že nečekali takový debakl, pak jsou mizerní manažeři a nedůvěryhodní politici. A takové nemohou jejich skrytí sponzoři potřebovat, protože zklamali.

jirka.s. 27.10.2008 10:26

Re: "...v jejichž čele stojí hulvát, dávající na odiv své opovržení s normálními lidmi."

Jistě máš na mysli tohodle, http://www.obrazovka.cz/paroubek/parostupid.wmv žewww.obrazovka.cz/paroubek/parostupid.wmv   , že, agente KGB ? ;-P

jirka.s. 27.10.2008 10:27

Re: "...v jejichž čele stojí hulvát, dávající na odiv své opovržení s normálními lidmi."

Oprava :

www.obrazovka.cz/paroubek/parostupid.wmv

Kem Azbrna 27.10.2008 9:57

Ano

Myslím, že článek je perfektní.

Don 27.10.2008 9:50

STOP ODS

Vládní koalice prohrála volby, protože lidé nechtějí u moci vlastizráce a kolaboraty, pouhé loutky USA. Rv

ben 27.10.2008 10:16

Re: STOP ODS

Chtějí je vyměnit za vlastizrádce,kolaboranty a loutky Ruska.

Don 27.10.2008 10:20

Re: STOP ODS

To by byla též  tragédie. Bota žádného cizího vojáka nesmí vstoupit na území ČR >-

Jura Jurax 27.10.2008 13:32

Re: STOP ODS

Ano, potomci husitů se ubrání sami - s tuctem Grippenů, čtyřmi tucty cvičných mašin předělaných na bitevníky, tuctem bitevních vrtulníků, tankovou rotou a vývozním reprezentačním špitálem a praporem špičkových vývozních paragánů. Člověče, že Vy máte modrou?

qwert 27.10.2008 12:23

Re: STOP ODS

ano, proto je třeba vyměnit prezidenta, ten stvávající, zdáse, nese všechny znaky vlastizrádce, kolaboranta a loutky Ruska.

Vladimir 27.10.2008 9:35

Politika ODS katastrofa na drukhou

Pokud ODS nevyvodí z posledních impulzů zásadní důsledky, tj. konkurs na nejvyšší funkce ve vlastních řadách, tak skončíme u komunistů, přesně jako v roce 1948.  Současní funkcionáři včetně "nestranného" prezidenta konají takovým způsobem, že se chce zvracet. O sociálních demokratech ani nemluve a více zde pro obyčejkného člověka není.  Stejně tak je shnilé i voličstvo: starší ustrašeno v koutu tápou a maldí  na politiku všeobecně kašlou . Pokud komunisté zvládnou obléknutí chameleonského kakbátu, kdy něco slibného člověku říkají a něco jiného po vítězství budou konat (jak točinili v 1948. 1968)  tak nkás potěš pánbů.