28.3.2024 | Svátek má Soňa


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
erre 27.10.2008 9:49

Re: Politika ODS katastrofa na drukhou

v tom případě Vladimíre je potřeba vyměnit shnilé voličstvo.

franta 27.10.2008 10:19

Re: Politika ODS katastrofa na drukhou

A proč to vyčítáte komunistům? Přesně tak se chovala ODS poslední dva roky ! Myslím tím, "když něco slibného člověku říkají a něco jiného po vítězství konají"

Miloš Zfrantišku 27.10.2008 9:33

Hlavní vinu na stavu ODS

mají pikle postbolševika Klause a jeho svazácké úderky, pane Haas.

občan 27.10.2008 9:32

Vynikající analýza a co bude dál :-(( ?

Ano, to jsme přesně cítili posledních 6-7 let a se skřípěním zubů ODS stále volili jako o trochu menší zlo a trochu inteligentbější představitele. Ale ted to vypadá, že ODS má nastartováno  na sešup do role bývalé Unie svobody- cesta do ztracena, do rozpadu, a nová politická strana se vytváří minim. 3-4 roky a s pravicovými názory a se školným a s poplatky u lékaře, že osloví voliče - nenechte se od českých občánků vysmát....

Tak že levici tu máme na 10 -20 let a konečně bude možno pod vedením J.Paroubka budovat sociální stát např. švédského stylu, jak už hlási hlavní ideolog ČSSD L. Jelínek, komické ?? (co hoši od ČSSD dělali těch 8 let?) Ani moc ne,  dalších 20 let normalizace, úplně je mi z toho zle, ty pocity bezmoci ze sedmdesátých let,  kdo nebude mít oranž kravatu, nebude moc obsadit ani místo referenta na ministerstvu atd., atd . brr .-(((((

P.S:

Ona cesta do Běloruska či dokonce do Zimbabwe je možná snažší, než se nám může zdát

Standa 27.10.2008 9:39

Re: Vynikající analýza a co bude dál :-(( ?

Souhlas - ODS nás pozitivní nebo negativní motivací tlačií do Běloruska či Zimbabwe. To co dělá u nás, v Řecku vyvolalo generální stávku, jen Čech může být veden ODS jako trouba.

Niky 27.10.2008 9:22

Včera,Václav Klaus junior řekl,

že Topolánek přivedl ODS do lůna pravdy a lásky a má pravdu,stejně jako má pravdu pan Haas.

Čtenář 27.10.2008 9:27

Re: Včera,Václav Klaus junior řekl,

Když nejsou argumenty, hodí se to na  pravdu a lásku. Pitomější vyjádření jsem nečetl. Ale co čekat od p. Klause ml., když jeho otec rozumí naprosto všemu a chybou byla jeho tragikomická volba.

Vladimir 27.10.2008 9:38

Re: Včera,Václav Klaus junior řekl,

Prosím nechte starého pána na pokoji. Vždyť je to dokonalý obrázek naší společnosti: neschopný pochopit vývoj  globální společnosti,  ale všemu rozumět a vše posuzovat a v současnosti nerespektovat základní pravidla  dění ve společnosti pod heslem já mohu všechno.

Niky 27.10.2008 9:43

Re: Včera,Václav Klaus junior řekl,

Přijetí Lisabonské smlouvy,klimatického balíčku,ekologické daně,omezení kamionové dopravy atd,to je program strany zelených,tedy pravdy a lásky pane Čtenáři,to není volební program ODS,volební program ODS je přesně opačný!

franta 27.10.2008 10:17

Re: Včera,Václav Klaus junior řekl,

Jen nechápu, proč se ČSSD vyčítá že dává nesplnitelné sliby ? ODS dává splnitelné sliby a pak dělá naprostý opak ! Co je lepší ?

PROKOP BUBEN 27.10.2008 9:20

JAK VIDNO

Tuplhánek je označen kLausem a spol. za jediného viníka a tito výtečníci v čele s Kormidelníkem všech šMoulů , který se OPĚT staví do pozice vítěze, opomíjí svůj podíl viny na stavu nesourodého účelového seskupení bez fortele, solidnosti a přesvědčení.....

pirat 27.10.2008 9:15

NEJLEPŠÍ hodnocení voleb a stavu ODS co jsem od voleb četl, BLAHOPŘEJI !!

R^R^

Otázkou zůstává co bude dál :-P

Irena 27.10.2008 8:57

Nač dělat složitou analýzu neúspěchu,

když tu vám dnes vysype každý normálně myslící člověk z rukávu:tunelování, rozkrádání,podivní sponzoři, černé peníze, neschopné vedení, absence inteligence, která byla nahrazena hulvátstvím a demagogií, přetahování poslanců, asociální politika,nerespektování veřejného mínění, neschopní ministři ,poslanci a senátoři, všehoschopní Dalíci , Moravové atd., atd. a dalo by se pokračovat ještě dlouho!Ať se nyní ozvou oni horliví zastánci ODS, jejichž jedinými argumenty byly vždy pouze nadávky, invektivy a prázdné fráze!Ať ale nejdřív popřemýšlí, proč jejich možná že  i někdy dobře míněné fandovství mělo tak jalové výsledky.Jinak jim ale popřejme vše dobré!

Xury 27.10.2008 9:04

Re: Nač dělat složitou analýzu neúspěchu,

S drobnými obměnami ve jménech lze napsat totéž v oranžovém.

pirat 27.10.2008 9:21

mluvíte jako fanatický vlajkonoš oranžových

tohle není důvod - v tom se teamy modrých a oranžových (o zelených, černých a červených nemluvě) zas tak moc neliší, a pokud ano, je jen otázkou kdo má na hlavě více žluklého másla (podle mě oranžoví)

ok 27.10.2008 11:18

Re: mluvíte jako fanatický vlajkonoš oranžových

ODS tak jednala, byla totiž u moci, a přesto jednala jak popsáno výše.

ČSSD tak zatím jen mluví (ale za klientilismus by byla potrestána naprosto stejně)

Klientilismus do demokracie nepatří, a voliči budou trestat každou stranu, která se do klientilismu namočí. Velmi prosté.

volicka 27.10.2008 9:52

Re: Nač dělat složitou analýzu neúspěchu,

Pani Ireno mate pravdu.Ten kdo  zacal kritizovat ODS  byl oznacen hned za bolsevika.....

Luky 27.10.2008 8:57

Logické by bylo odstoupení důchodce Klause a dohoda v koalici na společném

Logické by bylo odstoupení důchodce Klause (za to bezprecedentní okopávání kotníků), odchod Bendla i Béma a dohoda v koalici na společném kandidátovi na presidenta. Takový krok ztmelí koalici a může svůj mandát úspěšně dokončit a vyhrát i všechny příští volby.

Luky 27.10.2008 8:52

Voliči nakopali do zadku Bendla a ten loser se ještě cpe do vedení? Chucpe

Topolánek v těchto volbách nikam nekandidoval. Umazal se pouze tím, že prosadil volbu Klause.

Luděk 27.10.2008 9:04

Re: Voliči nakopali do zadku Bendla a ten loser se ještě cpe do vedení? Chucpe

Prohrát volby v barvách ODS ve Středočeském kraji,to je už opravdu od Bendla skvělý výkon.Bude-li  takto úspěšný politik zvolen do čela ODS,mohou se špičky "obrozené"ODS těšit na další mejdan na hrobech v Národním památníku na Vítkově.Ten poslední se skvěle vydařil,jen ti lidé v podhradí trochu brumlali.Zřejmě nějaký socky,co nemaj na hodinky Rolexky za blbejch 100 tis,ty musel každý pozvaný účastník mít na ruce.Obchoduje s nimi totiž Bendlova manželka. 

Luděk 27.10.2008 8:37

Bude mejdan na hrobech ?

KLid,modří soukmenovci.Do čela ODS bude postaven bývalý hejtman Bendl,ten je modrý až do morku kosti už z husákovských časů-vždyť barvou SSM byla přece taky modrá.Až bude v čele ,uspořádá opět oslavný mejdan pro špičky obrozené ODS na hrobech v Národním památníku na Vítkově  jako loni.Tehdy museli mít pozvaní účastníci na rukou hodinky v ceně 100 tis ,se kterými obchoduje jeho manželka.Příště to bude zas něco jiného,nějaké šperky s briianty v modré barvě nebo něco na ten způsob.Vypadá to,že bémovci a bendlovci všechno hodí na Topolánka/jeho podíl na debaklu je nesporný / a sami budou dělat neviňátka .Tak nějak si tito hoši představují sebereflexi,o které teď stále mluví.

honza 27.10.2008 8:28

Jedine reseni

Jedine spravne reseni pro ODS je -

prijmout Paroubkovu vyzvu a akceptovat predcasne volny, nechat si dat vyprask od volicu a nechat se socdem umazat s komunisty a v opozici zpytovat svedomi. Bude to lecba sokem, bude to drsne, ale volic bude ODS v pristich volbach jeste rad volit.

Vilda 27.10.2008 8:43

Re: Jedine reseni

Obávám se, že je to jen zbožné přání. Volič bude volit toho, kdo mu toho víc naslibuje. Kdo to bude slibovat je vedlejší. Toť poučení z letošních voleb.

honza 27.10.2008 9:02

Re: Jedine reseni

Vzdycky bude skupina volicu, ktera se rada necha oblbovat sliby a ohlupovat nesmysly.

Jenze ani ta neni ve vetsine. Staci se podivat na volebni ucast a pocty hlasu pro socdem+komunisty. Nakonec ani Paroubek nikdy nebude dlouhodobe schopen tyhle volice udrzovat, pokud bude u vesla. Navic je treba "vymazat" soucasne komunisty z politicke mapy a to nejlepe tak, ze se znemozni sami, pristizeni pri odpovednosi. Jako ve Francii.

Vilda 27.10.2008 11:41

Re: Jedine reseni

Jen pochybuji, že Paroubek je tak "mazaný?!", že chce přitáhnout komunisty aby je znemožnil. Obvykle to dopadne tak, jak na začátku by to nikoho nenapadlo.

honza 27.10.2008 12:36

Re: Jedine reseni

Politika je jako sachy. Hledaji se slabe stranky protivnika.

Slabost komunistu je v tom, ze s CSSD nemaji sanci uspokojit, co naslibuji svym volicum - milovnikum starych poradku. "Milovnici" je zvoli jen jednou.

Slabost Paroubka je v jeho absolutni touze po moci a narcisismus. On ve sve zaslepenosti do te koalice (v lepsim pripade skryte) pujde. Tim socdem rozlozi minimalne na dve skupiny, protoze nekteri ve strane to nevydejchaji, zustanou mu jenom podrztaskove typu Ratha, Tvrdika a Drymla. Preference pujdou dolu a oni si pujdou vzajemne po krku. Proto je vo volbach dorazi ODS i KDU-CSL, pro stredni tridu bude po tomhle spojeni CSSD neprijatelna.

Vilda 27.10.2008 13:04

Re: Jedine reseni

Komunisté, ale vždycky můžou říkat, že se socdem zpronevěřila vůli lidu a že tedy jen oni jsou ti správní, kteří se budou bít za práva pracujících. Nedělejme si iluzi, že lidé se jich ještě tolik bojí. Strach z komunistů pomalu vyprchává. Venkov by mohl vykládat. Ten strach z nich mizí ne proto, že by se jich přestávali bát, ale proto, že jsou přesvědčeni, že situace v okolních státech je jiné a že na násilné převzetí moci nejsou už podmínky. A tak když je zklamou socdem, budou mít stále v záloze je. Výhody cestovat, plné obchody, jsou se zvyšujícím věkem stále méně důležité.

Navíc zapomínáš, že žít na dluh se dá opravdu hodně dlouho. Raděj se budou vrážet peníze do spotřeby než do infrastruktury. Rohlík za korunu je pro spoustu lidí důležitější než další pruh na dálnici nebo výstavba čističky nebo nějaké jiné investiční stavby s dlouhodobou spotřebou. Příklad Maďarska je ukázkový, žili už na dluh 20 let před pádem komunismu a pokračují v tom do teď. 

Existuje jednoznačné poučení z výsledku letošních voleb. Bude se mnohem rychleji kastovat mezi třídami. Těžko totiž čekat, že volič vyznávající liberární hodnoty si bude schopen povykládat s voličem, který volá po opatrovnickém rameni státu. Pravicový volič se bude starat sám o sebe, levicový bude používat víc a víc vulgárnější slovník (viz Novinky na Seznamu). U toho kdo si bude schopen na sebe vydělat bude narůstat znechucení z toho, jak se s jeho daněmi nakládá. Ten kdo čeká na sociální dávky bude vždycky říkat, že mám málo.

Btw.: Velký Jirka má teď další dva roky v klidu na to, aby mohl případné nesplnění letošních volebních slibů svádět na to, že není u moci a tudíž ho za dva roky lidé opět zvolí. Pak bude dva roky vládnout na dluh a má tu prezidenstké volby a sednutím do prezidenského křesla se zbaví odpovědnosti. Bude tak v pozici Klause, který bude neúspěchy svalovat na ty "falešné" nástupce po něm.

Je to smutné, ale vývoj na 90% půjde takto. Duo B+B spolehlivě svým hašteřením zabije jakoukoliv alternativu.

Vilda 27.10.2008 8:26

Kopat do raněného je známkou morálního úpadku

Dost přesně popsáno.Taky mám k práci Topolánka výhrady, souhlasím s tím, že příliš ustupoval v tom, co jeho voliči od něj očekávali. Je však velice smutné, když president si do něj kopne. To dělají jen ti, kteří jsou zaslepeni svou ješitností a nejsou schopni být morálními autoritami.

Ti co teď budou jako supi kroužit nad Topolánkem, jsou však ještě o řád horší než sami Topolánkovi vyčítají a pokud převezmou moc v ODS, bude to jen příčinou dalšího propadu ODS.  Duo B+B je toho příkladem. Takže pozvednout ODS znamená najít novou tvář, které si dokáže poradit s těmi, kteří si nikdy nepřipustí svou vinu a příliš se jim zamotala hlava z opojení vládnout. Jsem zvědav, kdy se někdo objeví a kolik porážek k tomu bude muset ODS zkousnout.

Pedro 27.10.2008 8:47

Re: Kopat do raněného je známkou morálního úpadku

Myslím, že je nejvyšší čas, aby to po prázdném a falešném Topolovi vzal ten rozvážný politik s upřímným chlapeckým úsměvem, který jenom nepřejícím připadá slizký (zdá se to jenom mně, že je neuvěřitelně podobný Jörgu Haiderovi?). Pak se ODS změní ve fanklub onoho moudrého samolibého narcise, co je momentálně bytem na Hradčanech. A půjde tam, kam dávno patří, do politického suterénu a udělá místo opravdu pravicové straně, která bude schopna se postavit socanům.  

Vilda 27.10.2008 11:13

Re: Kopat do raněného je známkou morálního úpadku

Je otázkou, jestli někdo bude mít žaludek na to, aby šel do toho politického bahna, které v současnosti v Česku je. Pod úhlem pohledu, že vítězí ti, co mají přátele v pochybných společnostech se obávám, že ani hroší kůže dohromady s kačením žaludkem nemusí stačit.