23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
drak 27.10.2008 11:07

Situace není růžová

Situace není růžová a nebude-li ODS adekvátně reagovat, bude ještě hůř. Dokud se z chování ODS nebude dát vyčíst jasný odvrat od klientelismu a politického pragmatismu a návrat k transparentní slušné pravicové politice a její prosazování standarními politickými postupy, tedy neuchylování se k získávání a využívání přeběhlíků, neustupování tlaku opozičních partnerů jen a pouze kvůli možnému riziku ztráty vlády, protože toho se ti partneři bojí ještě více a i kdyby ne, volič jim to časem stejně spočte. Zkrátka ODS se musí pokusit získat zpět kredit, který kdysi měla a o který přišla díky svému oportunistickému chování.Danou krizi v ODS rozhodně nevyřeší, nastoupí-li do jejího čela lidé jako jsou pan Bém či Bendl, rozhodně je nepředchází příliš dobrá pověst a jsem přesvědčen, že pod jejich vedením by se ODS mohla dočkat svého brzkého konce. Mnohem více by jí prospělo, kdyby se v jejím čele objevili lidé, jako je Evžen Tošenovský. Obávám se ale, že nástup krize byl tak rychlý, že si uvnitř ODS ještě nikdo ani nestihl pořádně uvědomit, nakolik je krize vzniklá rozkladem uvnitř ODS a jejím vnějším vystupováním vážná. Pokusy pánů Béma, Bendla a dalších, kteří jsou v podstatě ztělesněním dosavadního kurzu ODS na jedné straně a na druhé se pokouší dostat do jejího čela, by také mohly být katalyzátorem jejího rychlého konce. Dosavadní vývoj zatím ani nedává naděje, že by mohlo dojít k obratu k lepšímu.

ok 27.10.2008 11:20

Re: Situace není růžová

přesně tak. Jenže Tošenovský a pod. jsou už "zlomeni" tím, že se dlouhodobě neprosadili vůči kriminálníkům typu Bém. Zřejmě se musí počkat na další generaci - je vůbec v ODS další generace?

ok 27.10.2008 11:23

Re: Situace není růžová

Možná se to dá říct i jinak: přisprostlí hovadští libertiáni (Bém, Klaus, Langer, Tlustý) jednoznačně prohráli - jsou v ODS ještě nějací autentičtí křesťanští konzervativci?

milan 27.10.2008 12:41

Re: Situace není růžová

....no ještě nám do politiky tahej křesťanství......

Pedro 27.10.2008 13:10

Re: Situace není růžová

A proč by ne. Pro zapomětlivé - s ODS se svého času sloučila KDS (Křesťansko-demokratická strana - Benda, Pilip). Ale kde jsou dnes? O Pilipovi je zbytečné psát a Benda - otec zemřel (byl to čestný člověk, i když trochu podivín, škoda ho). Ale co dnes tropí v politice Benda - syn, z toho se asi tatínek obrací v hrobě.

Jura Jurax 27.10.2008 13:16

Re: Situace není růžová

hm - to sloučení bylo ovšem přichýlení se pidistrany k mocnému dubisku - jinak by zanikla a bylo by po korytech pro její věrchušku ... :-/

Jura Jurax 27.10.2008 13:15

Re: Situace není růžová

proboha ještě ti křesťanští tam chybí ... Rv

Naník 27.10.2008 13:08

Re: Situace není růžová

Odkud kam? ODS by měla znovu napsát liberálně konzervativní hodnoty a od nich začítˇ! Přezíravost politiku ODS k lidem, občanovi. Developeři jim nakonec byli k ničemu, občam jim to spočital Občana musím mít na prvním místě, ne ho peskovat! 'Šedý vlk  V.K., ví, že občanovi máme dát za pravdu pravdu i se s, ať se nám to líbí, či ne! Vzpome'ňte jak začinal větu, "naší občené to ví, oni se rozhodnou dobře, já věřím, že ...." vulgární pleps oslovil Paroubek, kdo oslovil Ty druhé, slušné, noblesní, kteří ctí j hodnoty konzervativní hodnoty. Na levý hak odpovíme pravým, jak vulgární, agresívní, urazilo mě to, čekal jsem na jiný přístup. Trumfovat se kdo je sprostější, agresívnější, vulgarnější? To už skutečně němá co ODS nabídnout?

frsi 27.10.2008 11:04

šašci

lidi proboha! Copak nikdo nepochopil,že ods prohrála úplně,ale jak by řekl klasik úplně fér! Žádnej prázdnej a falešnej Topol,ale ods sama! Klaus to tak chtěl a basta! Dneska promluvil jeho synek a já myslel,že si dám čípek! To jsou fakt lidi vzláštního ražení,to už říka s.Stalin,že kdo to nechápe je ten co potřebuje pověsit! Zaplat pánůh u nás není trest smrti!

karel. 27.10.2008 10:54

Same hlouposti.

To co čtu v tisku posloucham v televizi v radiu od našich politiku, jsou same hlouposti. Za propad ODS nemuže sprostota Topolanka, ale politika ktera je jen pro nejbohatši. Jenom nejbohatši si polepšili ve všech směrech na ukor středni třidy, na ukor poctivě pracujicich  zaměstnancu, na ukor duchodcu.

Martin 27.10.2008 11:02

Re: Same hlouposti.

Na úkor pocitvě pracujících a na úkor střední třídy (jestli nějaká existuje) dělala politiku právě ČSSD. A důchdci? Pojďme se o nich bavit. Důchodci jsou lidé, kteří pracovali většinu života (nebo celý život) pro diktátorský režim, který zkrachoval. A z tohoto pohledu můžou být rádi, že my mladí jim dáváme peníze na důchody, i když oni nám nic nevyprodukovali - krom většinové tiché podpory tyranského komunistického režimu, který v roce 1989 naprosto finančně krachnul.

Slava 27.10.2008 11:12

Re: Same hlouposti - ale z vaší klávesnice

Volby ukázaly, co si myslí voliči ze střední třídy, o důchodcích nemluvě. Plácáte nesmysly. A když použiju vaší logiky, můžete být rád, že díky těm důchodcům jste vůbec na světě, že vás vyprodukovali, i když není o co stát. Volby ODS prohráli právě takoví jedninci s rozhledem pštrosa strkajícího hlavu do písku, jako jste vy.

Martin 27.10.2008 11:44

Re: Same hlouposti - ale z vaší klávesnice

To jo, drtivé většině  dnešních důchodců se tak maximálně podařilo vyprodukovat haranty a vštípit jim tu jejich posranost a bolševické myšlení. Fakt gerojové, ti důchodci.

Walther P9 27.10.2008 12:13

Re: Same hlouposti - ale z vaší klávesnice

Slusny clovek by neco takoveho nenapsal. Kdyby neudrzel nervy na uzde a preci to napsal, omluvil by se.

Ale mate pravdu jste harant s vstipenou posranosti a bolsevickym myslenim. Predvedl jste to opravdu nazorne Martine.

Martin 27.10.2008 12:26

Re: Same hlouposti - ale z vaší klávesnice

Nevím, za co bych se měl omluvit, moje rodina s komunisty nikdy nekolaborovala - měli jsme se sice hůř než kolaboranti, ale máme čisté svědomí. A no a dneska ti bývalí kolaborani neumějí dělat nic jiného než nadávat a závidět.

V.Novák 27.10.2008 12:33

Re: Same hlouposti - ale z vaší klávesnice

Je celkem patrné, že nevíš za co by ses měl omlouvat. Což je na tom to nejhorší.

Ale prosím, klidně se chovej, jak tě vaši vychovali - a mezitím bys měl vypadnout z bytu, který postavila starší generace (i když ty asi bydlíš v rodinné vile, že...), přestat používat silnice, které byly tehdy postaveny, postavit si vlastní elektrárnu i s rozvodem atd.

Nechápeš proč?

Já vím, nechápeš...

Martin 27.10.2008 12:46

Re: Same hlouposti - ale z vaší klávesnice

:))) Bydlím v baráku, který jsem si sám koupil,  takže mě z baráku nevyhánějte.

qwert 27.10.2008 12:29

Re: Same hlouposti - ale z vaší klávesnice

i kdyby to tak bylo, tak jen idiot stalinistického ražení potřebuje "nového člověka" k budování světlých zítřků. A z vašich výroků se zdá, že voliči vám nejsou po chuti.

strejda 27.10.2008 12:48

Re: Same hlouposti - ale z vaší klávesnice

Vašim rodičům se to povedlo par excellence.

Naník 27.10.2008 13:15

Re: Same hlouposti - ale z vaší klávesnice

To není střední třída! Bohužel, jeden s problému je, že jsme nestačili podpořit určitou část společnosti, která se prezentuje střední stav. nemáme elitu. Nemáme vzory pro společnost. Máme pokleslé zbohatlíky, tuneláře, mafiány, celebrity, které nám a mladé generaci media servírují jako vzory. Tito "oligarchové", to jsou praví vládcové,hýbou politikou, politici jsou jejími rukojími.

ok 27.10.2008 11:13

Re: Same hlouposti.

Vy wole! Ti důchodci v naprosté většině pracovali podle svého svědomí NAVZDORY komunistickým papalášům tak, aby tato země nezkrachovala. Nic o té době nevíte, jste naprosto neinformovaný.

Komunismus nekrachnul finančně (to si ohlídal policií a armádou - neslyšel jste o pracovní povinnosti?), komunismus krachnul vojensky a ideově.

Martin 27.10.2008 11:42

Re: Same hlouposti.

Krachnul leda proto, že neměl finance na ty svoje pošahané idee a ani na vojsko. A dnešní důchodci při tom drželi hubu a krok. A teprve dneska mají plné huby nadávek na politiky.

PPP 27.10.2008 12:16

Re: Same hlouposti.

Pane Martine, ti důchodci, mezi které čerstvě patřím, byli kdysi pracující a živili jiné důchodce. V době totality byli důchodci vaši rodiče nebo prarodicě a žili (i když mizerně) z peněz nás, kteří jsme pracovali a byli mizerně placeni. Můžete hlásat, že jsem svou prací podporoval bolševika a že jsem nevyprodukoval nic pořádného, ale nepopřete, že jsem přispíval na život vašich rodičů - důchodců. Teď byste mě to měl vracet, když vy pracujete a důchodcem jsem já, ale to se vám nechce.

Martin 27.10.2008 12:22

Re: Same hlouposti.

Nemám nic proti tomu, přispívat na důchodce, ale nechci od nich zdruhé strany furt slyšet nadávky a tenhle politický systém a na potřebné reformy. Až já půjdu do důchodu, tak budu mít (narozdíl od Vás) asi jen 1/3 průměrné mzdy, protože mnozí důchodci odmítají myslet na budoucí generace.

Důchodce 27.10.2008 13:31

Re: Same hlouposti.

dO VLASTNÍCH ŘAD!!  Velká část těchto  důchodců jsouci !! Po nás potopa. Vždyť kolik z nich se těší životu, mají Baybasy, endoprotézy, operace šedého zákalu, moderní léčbu, diagnostiku na světové úrovní, vše zadarmo,. Bydlí ve zprivatizovaných bytech, které jim daly obce   za babku.            u Chovají zvířecí mazlíčky, mají dost peněz na to, aby U VETERINÁře, vydali nemalé peníce, někdy i desetitísíce, jen na své zdraví je jim  30   Kč líto. Jsou schopni zaprodat budoucnost, svých potomků a státu. A´č sám důchodce, křičím, HAMBA j

kopec 27.10.2008 11:49

Re: Same hlouposti./Martinovi

jste zivym dukazem, ze hloupost je neomezena, odhaduji , ze vam je 16-18let..Vasi rodice a prarodice pracovali predevsim pro vas, to jaky byl rezim je naprosto nepodstatne a pokud to nebyli vyznamni komuniste , byl tu proti jejich vuli. Nemohli jsme si vybrat jiny. Mimo to nemate pravdu ani v tom, ze byvaly rezim skoncil financnim krachem.  Naopak byl stabilnejsi nez dnesni  a skoncil v podstate vyrovnanym rozpoctem.  S temi duchodci byl problem vzdycky. Zacal jsem chodit do skoly tesne po II WW a ve druhe tride jsme meli na prvni strance basen zrejmne od Jana Nerudy Dedova misa . Vrele doporucuji. Z dalsi citanky bych si dovolil vypreparovat pointu z legendy o Kristu jak chodil po ceske zemi. Potkal orace a ptal se ho jak naklada z vydelanymi penezi. Orac odpovedel : vydelam tri penizky,  jeden mam pro sebe k zivobyti,druhy vkladam do deti a treti vracim rodicum.Toz tak nejak to je.

Martin 27.10.2008 12:04

Re: Same hlouposti./Martinovi

Milý pane, nejenže jste se seknul v odhadu mého věku (je mi cca 2x tak více, než odhadujete), ale pletete se i v příčině pádu komunismu. Hospodářství SSSR se prostě utavilo zbrojením a afghánskou válkou, násedovaly marné pokusy o reformace, ale nakonec to Gorbačov pustil, protože plánované hospodářství nefunguje - a právě na tomhle nefunkčním hospodářství se podíleli dnešní důchodci - proto můžou být rádi, že se jejich důchody valorizují podle dnešní mzdy. Kdyby se jim měl důchod vypočítávat podle toho, co vyprodukovali za socialismu, tak by měli pár stovek. A jak říkám - krom plození dětí nic pro dnešek nevyprodukovali (to ostatně dokáže i každý potentní idiot) - a naopak zavedli svým mlčením tuhle zemi do pěkného marastu.

EW 27.10.2008 12:10

Re: Same hlouposti./Martinovi

I tim dokazali hodne - rozhodne vic nez v Nemecku, kde si nad demografickym propadem zoufaji, kdezto my aspon jeste mame Husakovy deti a jejich deti. Mimochodem, kdyz se minule generace pokusily nemlcet v roce 1968 u nas nebo c 1956 v Madarsku a podobne, tak jim bylo jasne dano najevo v ci pulce sveta jsou a v ci pulce taky zustanou. Takze vy snad vidite nejakou jinou moznost, nez snazit se zit, jak to jde?

Martin 27.10.2008 12:14

Re: Same hlouposti./Martinovi

Co se týká prognózy demografického vývoje, tak patříme mezi neohroženější země v Evropě.  --- Já ale nesoudím chování lidí za komunismu, jen soudím to pokrytectví lidí, kteří tenkrát drželi klapačky - a dnes mají tu drzost nadávat na poměry.

erre 27.10.2008 12:19

Re: Same hlouposti./Martinovi

proboha Martine, vám je 35 let? To jste ale hodně opožděn. No, hlavu vzhůru léčit se to nedá, vylepšit pouze tím, že budete držet hubu a neplést se do diskuze mentálně dospělých.