26.6.2024 | Svátek má Adriana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Radajan 27.10.2008 20:40

Re: lidi naštvalo víc věcí

Nazdar Malý Astone. Koukám, že výsledek voleb ovlivnil i tvoji šedou kůru mozkovou a začínáš plodit další ze svých teorií. Nevím co s volbami mají společného dnešní platy manažérů, dříve obyčejných ředitelů.

Niky 27.10.2008 15:03

Re: lidi naštvalo víc věcí

Nehorázné přijmy manažerů ČEZU a jiných manažerů zapřičinil ministr financí Špidlovi vlády Bohuslav Sobotka svým motivačním programem!

Treska 27.10.2008 15:21

Ba ba ba

Čez je velmi dobrý prototyp fugujícího podniku ČSSD.Ale jak vidět-ODS to nevadilo.A to jsou ty prohry..........

Haf 27.10.2008 15:28

Re: lidi naštvalo víc věcí

ten dochtor lidem tolik nevadí, jako položky a poplatky lékárnám !! U nás byla jedna a je jich v 6tis. městě najednou 5 !!!

Josef z Moravy 27.10.2008 13:29

Jen 30 korun za to zdaleka nemůže

Protože o výsledku rozhodli jen ti obyčejní hlupáci, jak bývá často naznačováno, nic světoborného za tím nehledejte. Vnímací intelekt těch, kteří ale tvrdošíjně omílají dokola oněch 30 korun, se snižuje na úroveň zmíněné částky. Nebo snad někdo předpokládal, že do voleb si nikdo nespočítá, jakým dárkem pro něj byla třeba daňová reforma v situaci, kdy je nám sdělováno, že do teďka jsme si žili nad poměry a je nutno s tím něco udělat, abychom do budoucna nezatěžovali naše potomky ? Ona hloupá většina totiž ještě ani nestačila zaregistrovat, jak luxusně si vlastně  žila . A jak se naše elita připravila na ono utahování opasků ? Jako vždy - se skromností sobě vlastní - přidali si ! S etikou a morálkou si Topolánek a jeho parta moc nepotykala, zato arogance v prohlášeních i činech jí byla víc než vlastí. Vězte, že za situace, kdy z titulních stránek novin na vás zívají titulky se sdělením o kolik bude zdražovat elektřina, plyn, vodné, stočné, bydlení a další, tak už  byla většina lidí alergických i na zmiňovaných 30 korun. Pokud ale komentátoři politického dění u nás nepochopí, že politika se nedělá jen pro  Prahu a lidi s vysoce nadprůměrnými příjmy - nepochopí ani, proč volby dopadly tak, jak dopadly. Ale stejně - symbolizovat porážku pravice ve volbách 30-ti  korunami poplatků - mi připadá příliš zjednodušené, až ubohé.

Malý Aston 27.10.2008 14:04

Re: Jen 30 korun za to zdaleka nemůže

Je jen otázka,jak si s tím poradí Paroubek.Jediná možnost zase fungující fabriky znárodnit včetně vodáren,kanalizací,elektráren a plynáren. A také všechny nájemné domy znárodnit a pokud má někdo větší byt v družtevním nebo soukromém vlastnictví včetně domků a chatiček dekretem tam nastěhovat další občany. Ano pak to možná bude zase 41 let trvat,tedy ten socialistický blahobyt.:-D

karas 27.10.2008 14:23

Re: Jen 30 korun za to zdaleka nemůže

Malý Aston nám asi začíná trochu panikařit. Klídek, nic se nejí tak horké.

Malý Aston 27.10.2008 14:57

Re: Jen 30 korun za to zdaleka nemůže

Já jako důchodce jsem za vodou.Naopak mi Paroubek slíbil více jak Taopolánek.Takže měl bych volit socany ale nějak se mi nechce,ta vzpomínka na komanče a jejich vládu vždy převáží nad slibotechnou Paroubka a Ratha.:-D

Radajan 27.10.2008 20:47

Re: Jen 30 korun za to zdaleka nemůže

Malý Astone. Jako důchodce by ses měl chovat tiše a nesedět pořád u počítače. Trochu, pokud ti zdraví slouží, pracuj taky manuálně a vytvoř něco co po tobě zůstane. Takto budou vzpomínat na nějakého šílence u počítače, kterému snad kdysi sebrali komouši zdroj snadného žití.

Nejsem pražák 27.10.2008 15:51

Re: Jen 30 korun za to zdaleka nemůže

Víceméně s Vámi souhlasím, ale prosím Vás, nechte pražaky v klidu. Jďte se někdy podívat na pražské sídliště nebo nebo na Žižkov či na jinam, kde žijí normální lidé. Ty mají stejně těžký život jako jinde v republice ( a možná i těžší ). A těch je podle statistiky 80 %. Ten Váš závěr  vyzněl populisticky a hloupě.

sociolog 27.10.2008 13:04

vzhledem k tomu, ze Cesko za par dni povede

EU v dobe nejvetsi ekonomicke krize za doby jejiho trvani, primlouva se sef Klausovych poradcu za to, aby zaroven s ropadem s ODS se jeho chranenci pokusili nadale nicit i EU.

Opravdu dabelsky plan. Nikoliv po mne potopa, jak riklala jedna dama pred Vekou Fracsouzskou revoluci, nybrz vlastni potopou se pokusit potopit i vse kolem mne, co dosud davalo posledni nadeji na preziti v nastavajicim chaosu.

Nedoslo panu Haasovi, ze rozpad Eu ve svem dusledku znici i jeho rodnou Kanadu? Nenapadlo ho ani nahodou, ze pokud ODS skocila, zbyva jeste EU, ktera nas zachrani pred novym Unorem? Jak je vubec mozne, se pri takovem bordelu doma se nadale snazit poucovat zbyly svet o tom, co je pravy kapitalismus? to uz neni jen narcisticka anomalie Klausovych chranencu, to uz vypada primo na psychozu.

Jura Jurax 27.10.2008 13:08

Re: vzhledem k tomu, ze Cesko za par dni povede

RvRvRv člověče, kape Vám na karbid? 8-o

F.VÍZEK 88.100.57 27.10.2008 12:44

Příčiny takové prohry se vejdou do jedné věty...

Politika, ze které má prospěch jenom hrstka lidí, politika pro menšinu, pro horních deset tisíc = špatná politika. 

To platí všude ve světě. Jinak omílat důvody a "důvody" samozřejmě lze, také je možné všelijak spekulovat, ale podstata problému je v tom, že občan onu větu nejspíš skutečně pochopil.  Právě včas. 

Malý Aston 27.10.2008 12:49

Re: Příčiny takové prohry se vejdou do jedné věty...

Celých 41 let tady byla politika žádná menšina,tu raději Vaši soukmenovci zavřeli ale všechno pro většinu a stálo to Vážený soudruhu Vízku za kulové.Bohatý občan,bohatý stát. Ale chudobný občan a chudobný stát také není špatný,jen se to musí hlídat pomocí kulometů a ostnatého drátu na hranicích.:-D

Jura Jurax 27.10.2008 13:07

Re: Příčiny takové prohry se vejdou do jedné věty...

R^R^R^

F.VÍZEK 88.100.57 27.10.2008 14:30

Jura Jurax fandí čemu?

Malému Astonovi a jeho pozdně "narozenému "antikomunismu"?

On ten pan Vízek je vskutku zajímavý "soudruh",  když už  skoro čtyřicet let má soudní rozsudek, který ho označuje za antisocialistu, antisovětistu, pravicového oportunistu   a antikomunistu, který utočí na vedoucí roli KSČ.  (Jména soudců i jednací číslo bylo na požadání opakovaně připomínáno.)

Kolik lidí z  Vašeho příbuzenstva a okolí se něčím takovým může prokázat?   A že má jiné názory ?  Na diskuzních stránkách se to snad předpokládá, že bude výměna různých názorů bez cenzorského zásahu a bolševických invektiv !

AndyO 27.10.2008 16:08

Re: Jura Jurax fandí čemu?

však je to také podobně pravdivý rozsudek jako ten Horákové...jen jste si narozdíl od ní v klidu dodělal coby disident doktorát.

F.VÍZEK 88.100.57 27.10.2008 14:26

Zajímavý "soudruh"....

Zajímavý "soudruh"  je tan pan Vízek, když už  skoro čtyřicet let má soudní rozsudek, který ho označuje za antisocialistu, antisovětistu, pravicového oportunistu   a antikomunistu, který utočí na vedoucí roli KSČ.  (Jména soudců i jednací číslo bylo na požadání opakovaně připomínáno.)

Kolik lidí z Tvého příbuzenstva a okolí se něčím takovým může prokázat?   A že má jiné názory než Ty?  Na diskuzních stránkách se to snad předpokládá, že bude výměna různých názorů bez cenzorského zásahu a bolševických invektiv !

novaz 27.10.2008 14:31

Re: Příčiny takové prohry se vejdou do jedné věty...

Vízku, ty bolševický šmejde, jakou politiku a pro koho jsi dělal v senátu ty? Jenom sám pro sebe. V Jablonci jsi havaroval vožralej autem a pak ses statečně schovával za senátorskou imunitu, takže jsi vyšel bez trestu. A jak jsi vychoval toho svého vykutáleného syna, který zbouchnul chudou holku a pak ji dva roky bez koruny nechal žít i s dítětem v azylovém domě pro svobodné matky? A takový gauner jako ty bude něco kecat o občanovi. Jsi drzý komunistický ksindl.

jirka.s. 27.10.2008 16:20

Re: Příčiny takové prohry se vejdou do jedné věty...

R^;-DR^;-DR^ Ale no tak, novazi, to jsou bohapusté pomluvy, nevěřím Vám ani slovo!!!!;-D;-D;-D

Martin 27.10.2008 12:39

důchoci

Vážení, omlouvám se za demagogicky vedenou debatu o důchodcích. Chtěl jsem jen alespoň pár lidí trochu drasticky donutit k přemýšení nad tím, že dnes vlastně žijeme na úkor dalších generací. Dnešní důchodci se opravdu nemají tak špatně, jak se v médiích tvrdí. Daleko horší problémy mají mladí lidé, kteří se musejí zatížit na x desítek let hypotékami, dluhy..., aby mohli založit rodinu. Navíc pro moji generaci se odhaduje, že bez reformy budeme mít důchdy jen na 1/3 průměrné mzdy. A opravdu není fér, když levice chce daňově zatížit mladé lidi, kteří vydělávají peníze - a navíc musí šetřit na důchod (protože stát na jejich důchody mít nebude)

strejda 27.10.2008 12:45

Re: důchoci

Na to jak se mají důchodci nepotřebujeme média. Stačí jen ti důchodci, jejich příjmy a výdaje. Jestli mladí tak mizerně pracují, že nemohou ani založit rodinu, tak ať ji nezakládají. Dnešní důchodci rodiny zakládali za daleko horších materiálních podmínek. Ty, které chce levice více zdanit nepotřebují ani hypotéky a rodinu mohou založit. A ať mají hodně dětí, vzdělaných a pracovitých, v nich je budoucnost. Zatím se k tomu moc nemají. Jedno dítě je málo.

Martin 27.10.2008 12:52

Re: důchoci

Pěkná kravina, mám průměrný měsíční příjem okolo 60 tisíc Kč- a koupit dům (a ani větší byt) bych si bez hypotéky nemohl dovolit. A patřím do příjmové skupiny, kterou ČSSD už hodnotí jako vysokopříjmovou, tedy tu, kterou je třeba zkrouhnout na daních.

Malý Aston 27.10.2008 12:59

Re: důchoci

Kurňa bacha,ten Váš příjem nasere spoustu zde přítomných.:-D

Martin 27.10.2008 13:08

Re: důchoci

Taky by ale závistivci měli vědět, že mám v tomto roce poprvé volno ve všední den. Taky rozhodně nepracuji jen 8,5 hodiny denně. A k tomu je třeba vědět, že drtivou část mého přijmu tvoří provize za uskutečněné obchody, protože fixní složku přijmu mám jen na minimální mzdě.

Jura Jurax 27.10.2008 13:07

Re: důchoci

Jojo - jste zbohatlík, jehož je nutno vzít u huby. Jenže ono jsou rodiny, kde živitel má třetinu Vašeho (a nemusí to být nemakačenko, ale třeba mladý učitel, taky lékař ...)... nicméně s těmi důchodci to není tak zlé, jak nám demagogové tvrdí; mám nějaké v rodině ... a nakonec mne to taky brzy čeká ...

Martin 27.10.2008 13:15

Re: důchoci

Po škole jsem nějakou dobu žil ještě za menší peníze, než jaké mají učitelé - a taky jsem žil spokojeně. Pokud má člověk střechu nad hlavou, co jíst a občas za co se bavit, tak vlastně nemá právo si stěžovat (drtivá většina lidí na světě je na tom ještě daleko hůř).

Jura Jurax 27.10.2008 13:35

Re: důchoci

Koukám, že Vás proti Vašim příspěvkům o pár stránek dřív úplně vyměnili ... už si zastloužíte, abych Vám vykal :-D... že by Vás už tata proplesknul ;-)

Martin 27.10.2008 13:47

Re: důchoci

Už jste si někdy všimnul, jak zahajuje debaty třeba Klaus? Vždy na počátku řekne něco nehorázně vyhroceného - a tím zaujme a začne se o tématu mluvit. A potom to koriguje na to, co chce sdělit. Třeba globální oteplování a "zelená lobby" - presentuje to dost vyhroceně, ale konečně se začalo mluvit o tom, že "zelená lobby" je stejná pakáž jako "průmyslnická lobby"... 

Bibabu 27.10.2008 13:19

Re: důchoci

Bohatých může být jen určita část lidí. Někdo musí vlastnit kapitaál, aby ho mohl investovat do výrobních prostředků, které umožní lidem práci, plat existenci.Tam neplatí vsjo rovno, všichni máme hov  no!