26.4.2024 | Svátek má Oto


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Fišta 28.10.2008 23:44

Re: Pane Haas,

Někdo chce být raději prvním v poslední provincii, než druhým v Římě.Tošenovský by mohl být dobrá volba. Nebo Kubera.

Kresinka 27.10.2008 17:26

Všudypřítomný projekt

opoziční smlouvy zřejmě panu prezidentovi vrtá mozkem a touží po něm. Já ne, on je totiž  značný rozdíl mezi Zemanem a Paroubkem, ten by opoziční smlouvu chápak jako prostředek k ničení posledních záchvěvů ODS. Ale asi to tak dopadne, protože š=efovat bude Bém, ten tu smouvu o neútočení podepíše Paroubkem a na Topolánkovi zůstane, aby ji prováděl, nebo aby spáchal harakiri, nebo odešel prostě do nicoty. Bude ho škoda, já ho považuju za slušného demokrata

xxx Kubeš 27.10.2008 17:13

Autor

uhodil hřebíček přesně na hlavičku, Dle mého v čele strany by se měla objevit skutečná osobnost, myslím že není ani na obzoru. Bém je inteligentní loutka, Bendl je sympaťák ale na vedení a na vzkříšení ODS nemají.

AeroKarel 27.10.2008 17:57

Re: Autor

Problém je, že skutečné osobnosti se "nelíhnou" tak často. Koho měli v GB mezi Churchillem a Thatcherkou? A to jich je více a tradice je záviděníhodná.

Gaston 27.10.2008 16:46

ODS byla vždy těžko volitelná

 a její voličské jádro zdá se mi, je stejně fundamentalistické, jako to bolševické. Jde o lidi, kteří jistě vědí ( anebo alespoň tuší)  že na levé straně spektra číhá reálné nebezpečí. Chtějí více svobody, jsou individualističtější a spoléhají na sebe. Ono to vlastně není málo.. Jenže pro nás, kterým vadí klientelismus, korupce, mafiánské a neprohlédnutelné vazby mezi politiky a byznysem, jakási nejprimitivnější forma demonstrace moci ze strany  ODS byla vždy těžko stravitelná. Korunu všemu nasadil její vůdce Klaus, když hezky konzervativně řečnil a levicově konal .Mravní, tj. konzervativní rozměr politiky šel stranou, šlo vždy o technologii získání moci za každou cenu. (kterou se on sám ostatně řídí dodnes) Ano -to je ten ideový vklad otce zakladatele, kterým nakazil celou ODS a zároveň pozvánkou pro ještě horší, leč ambiciozní osoby. Topolánek je trochu jiný a oportunní proti "odsáckému způsobu myšlení". Prokázal, že lze dělat politiku jinak, transparentněji a vnesl naději tedy i pro nás, kteří jsme ODS "nemuseli" a kteří celou dobu hledáme alternativní a skutečnou pravici... Držím mu palce!!

Jirka 27.10.2008 16:50

Re: ODS byla vždy těžko volitelná

Přesně řečeno,musím se přidat.R^

clay 27.10.2008 21:10

Re: ODS byla vždy těžko volitelná

R^

glos 27.10.2008 16:38

já bych to viděl va V. K.

dle mého, za současnou situaci může hradní pán, a ne, že ne.

AeroKarel 27.10.2008 17:58

Re: já bych to viděl va V. K.

Hradní pán nemůže za to, že slušní lidé se vyhýbají (všem) politickým stranám. Čest nečetným vyjímkám.

Vašek 27.10.2008 15:25

Souhlas s výhradou

Obsah článku je dle mého mínění O.K. s jednou výhradou.Všechny uvedené chyby ODS vč,ideového vyprázdnění nezpůsobily propad ODS ve volbách,jejich "efekt" byl minimální.Skutečným podkladem,jak jsem si sám ověřil miniprůzkumem byly poplatky v lékárnách a u dětí + obavy z privatizovaných nemocnic a pojišťoven.Kdyby byly přijaty téze autora,tj.buď prosadím svoje a nebo budu v opozici,pak neznám politika,který předem říká,že bude trvale v opozici.Převážně levicová veřejnost pronikavé reformy vždy odmítne,zvláště když jsou zde i rebelky upředňostující žáby či odmítající zvýšení bezpečnosti s prozápadními hodnotami,dále vlastní rebelanti a nevyzpytatelní prospěcháři z KDU-ČSL.Za této situace se bude pokrok  dosahovat jen trpělivě malými krůčky,a to i bvěhem druhé pol.funkčního oibdobí vlády,pokuzd vedení ODS projeví dostatek rozumu a ponechá premiéra do r.2OlOve funkci.

Nika 27.10.2008 20:57

Re: Souhlas s výhradou

Přesně!! R^

jsk 27.10.2008 15:18

ODS byla vždy jen stranou na JEDNO použití, vyhrát co se dá a jak se dá

a pak přisát lačný ret, jinou stmelující "vizi" nikdy neměla...

Ostnáč 27.10.2008 14:35

Také já jsem volil se stále větším skřípěním zubů...

Taky pro mě je stále těžší najít důvody, proč volit ODS, jen stále nenecházím žádné menší zlo. Volit Paroubkovy komunisty light je pro mě stejně nepřijatelné jako volit pravověrné Filipovy indiány. Při sledování morálky napříč politickým spektrem se mi dělá z celé naší politické "reprezentace" nevolno a to bez ohledu na barvu.

Nikde nevidím ani náznak pozitivního přístupu, žádný dlouhodobý program, který by odněkud někam směřoval. Na druhou stranu chápu, že při podivném volebním systému zřejmě žádná strana nemůže skutečně počítat s realizováním svého volebního programu. Už dopředu totiž tuší, že bude muset vzít do ruky tužku v jedné nebo více nekompatibilních barvách a tu něco škrtnout, tu něco připsat...

Není tedy na čase udělat něco právě s tím volebním systémem?

Vinetou 27.10.2008 14:39

Re: Také já jsem volil se stále větším skřípěním zubů...

Jo -  je to tak ??:-((Y)

Pamětník 27.10.2008 14:43

Re: Také já jsem volil se stále větším skřípěním zubů...

Do politiky jdou hochštapleři, kteří v tomto kroku vidí slušný bezpracný příjem bez jakékoli zodpovědnosti.

Tady žádná změna volebního systému nepomůže! 

Petr p 27.10.2008 15:07

Re: Také já jsem volil se stále větším skřípěním zubů...

Vážený, volební systém nezmění ani politiky, ani voliče. Podle V.Havla stojí a padá demokracie s existenci neomezeného počtu politických stran, zastupujících legitimní zájmy. Spor o volební systém  je jen mlha kolem politických ambicí poměrně malého počtu lidí na špičce. I současných pět parlamentních stran je hrůzou pro  jiný, než bezzubý kompromis. A menšinové vlády budou tak akorát na údržbu chodu státu a jako dobré bydlo pro menšinové aktéry bez jakékoli odpovědnosti. Neúspech výdy svedou na ostatní a jejich volební elektorát pokýve hlavou. Pokud této zemi nebude položen nůž na krk - jakkoli a odkudkoli - jiných politiků a politiky se patrně nelze nadít. Žel !!!!

Kojot 27.10.2008 15:15

Re: Také já jsem volil se stále větším skřípěním zubů...

Je to tak!!!!lidi v celé Evropě chtějí na Titanicu stále tancovat kozáčka,ale v podpalubí již stoupá.....

Vašek 27.10.2008 16:03

Re: Také já jsem volil se stále větším skřípěním zubů...

Právě naopak pomůže,protoiže v každém obvodu se volí konkrétní osoba,jde tedy o souboj osobností a nikoliv stran na SPOLEČNÉ KANDIDÁTCE.Bohužel k tomu Paroubek souhlas nedá,prože v postkomunistické levicově orientované veřejnosti se mu moc sama nabízí,Šance byla,když za účelem změny vol.systému byla uzavřena "proklínaná"oposmlouva,bohužel bez dosta\tku v senátu.Tak máme na delší dobu vystaráné,že v lepším případě vzniknou nestabilní a neakceschopné koalice jedné větší strany a několika vydírajících pidistran v lepším případě a nebo levicové většinové koalice,sice akceschopné,ale boihužel nežádoucím směrem.Umíme si vůbec představit,kde by byl svět a USA,kdyby měly koaliční vlády.Která diktatura by nám vládla?Komunistická či islamistická?

Haf 27.10.2008 15:24

Re: Také já jsem volil se stále větším skřípěním zubů...

Málo čtete - prvky přímé demokracie odstraní protekcionalismus a část korupce. viz www.cibulka.net

glos 27.10.2008 16:41

Re: Také já jsem volil se stále větším skřípěním zubů...

Roubíček, koho budou volit. Komunisty. To vím, ale z které partaje.

safran 27.10.2008 14:35

Podivna cisla

Nejak se mi nezdaji Vase vypocty, pokud jsem spravne kontroloval vysledky krajskych voleb v moravskoslezskem kraji tak zde v techto vobach volilo ODS jen o 15 procent mene volicu nez v minulych volbach, v jinych krajich to bude asi stejne, tedy neplati ze by volici ODS k volbam nesli, s jinymi Vasim zavery bych asi take trochu polemizoval ...

Jan Daniel 27.10.2008 14:32

autore, trochu přeháníš

Trochu přehnané. Skutečnost je prozaická. Hoši z krajů jsou holt naštavní, že přišli o koryta. To ještě není rozpad, to se stává normálně. Hlavním úkolem politického leadra je zajistit jobs for boys a penězovody. To je jasné. Pokud neuspěje, odstřelí ho jako kdysi socani Špidlu. Topolánek už má vroubek, že po volbách v r.2006 pustil koaličním partenrům nejen finance, ale i superkoryto MMR (totéž udělal i Špidla). A teď k tomu tyhle volby. Otázka ale je zda si hoši straníci myslí, že Bém s Bendlem ty koryta budou umět dodat. Zatím předvedli jen to, že netuší co dál. Ostatně jako vždy v minulosti: věděli co je špatně, ale nikdy nevěděli jak se to má udělat dobře. Takoví kibicové na dvě věci. 

karas 27.10.2008 14:18

velmi výstižné!

R^R^R^!!

novaz 27.10.2008 14:01

lidi naštvalo víc věcí

Například nehorázné příjmy manažerů ČEZU na straně jedné a neustálé zdražování elektřiny na straně druhé, miliardové zisky bank, kontra nesmyslné poplatky za pouhé vedení účtu, zdražování vody zdůvodněné tím, že lidé šetří a je malá spotřeba vody a podobné špeky. Potom takový potřebný a veskrze pozitivní třicetikorunový poplatek u lékaře poslouží jako rozbuška, jako pověstná kapka, kterou přetéká pohár.

Tlučhuba 27.10.2008 14:05

Prosím tě

nevím o tom,že by za vlády ČSSD brali v Čezu méně,a platy jim nastavoval mladý soudruh Sobotka.......

Malý Aston 27.10.2008 14:10

Re: lidi naštvalo víc věcí

Máte pravdu,ještě si pamatuji dobu kdy platilo máme stejné žaludky a ředitelé podniků neměli větší plat jak přední dělníci.Ano tak to má být.Proč by měl ředitel ČEZ o obratu stovek miliard a zisku desítek miliard brát více než 25 000,00 Kč to fakt nechápu. Je jen jediná odpověď neměli jste volové chodit s těmi klíči po náměstích a zvonit konec komoušům.Dnes začínáte litovat a proto je znovu volíte?:-D

karas 27.10.2008 14:20

Re: lidi naštvalo víc věcí

plky, ředitel měl vždy větší plat než dělník v jeho podniku - já si to na rozdíl od přispěvatele pamatuji velmi dobře!

novaz 27.10.2008 14:43

Re: lidi naštvalo víc věcí

pro Malý Aston: Mýlíte se pane. Jsem pravicově smýšlející člověk a nikde jsem nenapsal, že by vysoké platy manažerů vadily mě osobně. Já s tím problém nemám.:-D

Josef z Moravy 27.10.2008 15:17

Re: lidi naštvalo víc věcí

Zase ty jednoduché kecy typu komouši, přátelé starých pořádků apod. na adresu těch, kteří nesouhlasí bezvýhradně s našimi pravičáky. Musíte teď opravdu zažívat těžké časy. Víte, mně by třeba  vůbec nevadilo, když má nějaký vrcholný manager dvacetkrát  větší plat než já, ale co už mi vadí je fakt, že mnozí lidé mají dvěstěkrát i pětsetkrát  větší plat, přivedou svou instituci na buben - a skládat se pak na to musíme všichni - pokud vám to nedocvaklo: viz americká hypoteční krize. Můj synovec, kterému matka pracně skládala na lepší budoucnost, během chvilky přišel o 80 tisíc. No řekněte, nepotěší to člověka. Chovejme se ale ke své budoucnosti zodpovědně a nezapomeňme si v penzijních  fondech střádat na důchod  - určitě nás nic špatného nemůže potkat. A když to náhodou nedopadne, tak nám pan prezident se svým oduševnělým výrazem ve tváři vysvětlí, že v liberální společnosti se přece každý rozhoduje sám za sebe, a holt jsme se nerozhodli dobře.

Roy Boehm 27.10.2008 15:28

Re: lidi naštvalo víc věcí

Otázka zní, jestli ředitel polostátního, monopolistického molocha, který zisku dosahuje pouhým každopůlročním zdražováním zboží, je hoden platu několiksetkrát vyššího (pokud je ten řád špatně, tak se omlouvám, já plat ředitele ČEZ sice pomáhám zaplatit, ale jinak o něm moc nevím:-), nežli má ten zmiňovaný přední dělník (ať už to znamená cokoliv)? Jestli jeho zodpovědnost, know-how a osobní kvality dosahují takové závratné výše, čili nic? To je totiž velký problém té současné parodie na kapitalismus (a nejen u nás). Že za úspěch je příslušný manažer vždy stědře odměněn, zatímco neúspěch se ho, tak nějak, vůbec netýká!