16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Říman 23.1.2006 11:43

Re: pane Topolanek,

Pane "Cer", díky kretenům Vašeho typu, kteří všechno prokoukli, do všeho vidí a všechno je na ... tu máme Paroubka s pravým bolševickým ksindlem v zádech. Kdo nepochopil, že strana 100%andělů je hovadina, bude volit Paroubky. Kdo má trochu mozku, bude vybírat a já doufám, že stranu prokázaných hulvátů, buldozerů, spojenců Marťanů, slibovačů RAJe na zemi (pro své poskoky) tento národ přece jen většinově volit nebude.
Mimozemstan 23.1.2006 9:12

Zkusenost

Po precteni uvodniku jsem se udivil, proc NP dava rec tak primitivnim prispevatelum. Do te doby nez jsem se docetl, ze se jedna o prispevek od boha "pravicovych" bolseviku pana Topolanka. V naivnim a marnem doufani, ze se neco tentokrat dozvim, jsem zacal louskat tu radu nesmyslu a musim opet rict, srovnavat CSSD s Orwelem to dovede snad jen pan Topolanek. Stacilo by si treba neco od Orwela precist a zaroven i pochopit.
Ivan Nový 23.1.2006 9:18

Mimozemšťane,

každý socialismus směřuje k totalitě. Podívjete se na EU :-)) Jediné co by se dalo vytknout tomuto článku je to, že je zaměřen jen na velmi úzkou skupinu našich spoluobčanů, na ty kteří svobodu považují za hodnotu a vědí, kdo byl Orwell. Braňte se!
Mimozemstan 23.1.2006 9:49

Re: Mimozemšťane,

Myslim si, ze "spoluobcanum" je celkem jedno kdo byl Orwell, spis by je melo zajimat co napsal. Pokud vezmu 1984, tak popisuje "neonacistickou" spolecnost, ktera je zalozena na boji proti ostatnim statum a boji proti vnitrnim nepratelum. Zde je naprosta paralela k politice ODS, boj proti EU (nepratele, dale mj. napr. teorie absolutismu z hradu), boj proti jinak smyslejicim (hesla kdo neni s nami je proti nam), politika nulove tolerance (tzn. zadna spoluprace), boj proti jine politicke strane (komunistum = neonacismus), cistky (Topolankova noc dlouhych nozu).
 
Dalsi paralela je mozna najit na modre sanci, kde Orwell pouziva nadherne srovnani, kde vsichni oslavuji, ze jim byl "zvysen" pridel cokolady na polovinu oproti minulemu tydnu. To je presne dusledek rovne dani, kde na papiru dostaneme vice, ovsem zakladni zbozi se mnohonasobne zdrazi, lide budou muset platit za vse a tim se jim snizi realny prijem.
 
Pokracovat bych mohl do nekonecna, tohle je par zakladnich paralel k systemu popisovanem Orwellem a systemem, ktery chce ODS zavest. Jsou si napadne podobne.
Jana V. 23.1.2006 14:19

Re: Re: Mimozemšťane,

Socan jak vyšitej!
Mimozemstan 23.1.2006 16:59

Re: Re: Re: Mimozemšťane,

Hmm, prispevek hodny zapsani do knihy duchem opustenych.
Eva D. 23.1.2006 19:00

Re: Re: Mimozemšťane,

Teda Vy jste ale specialista na Orwella! Nejste přímo Marťan, z té rudé planety?
 
A teď třeba Farmu zvířat - koho že představuje Napoleon? Já vím, Klause...
Béda 23.1.2006 9:06

O výrobcích hesel už něco zpíval

Karel Krylů. V tom jsou modrásci šíbři. Ta Modrá kniha je také většinou jen soubor hesel a ničím nepodložených prohlášení (podle našeho návrhu to bude lepší, protože to tak je).
Josef K 23.1.2006 9:09

Re: O výrobcích hesel už něco zpíval

To je dobrá připomínka (Karel Kryl), mimochodem co se nepodařilo komunistům za dlouhá léta Havel s Klausem zvládli hravě.
Jaroslav 23.1.2006 8:57

proboha, vždyť je to naopak

ČSSD nemůže nic orwelovsky měnit, když má ODS své přívržence a věrné ve většině médií..namátkou Mladá Fronta Dnes, Lidové noviny, Respekt, Reflex, Nova, Prima atd. atd. a i veřejnoprávní TV je více nakloněna ODS než ČSSD. Takže je to naopak... o ekonomických úspěších vlády nebo o tom, že co se týče míry výskytu chudoby má ČR velmi příznivé postavení v Evropě, zatímco ODS vzor-Slovensko je v tomto ohledu odstrašujícím příkladem a o spoustě dalších věcích se v odeesáckých médiích vůbec nedočteme. V těchto médiích se pouze straší obyvatelstvo a zamlčují se vládě příznivé věci.
Pan Topolánek vše převrací na ruby, bohužel mu nelze věřit ani slovo.  
ja 23.1.2006 9:02

Re: proboha, vždyť je to naopak

"veřejnoprávní TV je více nakloněna ODS než ČSSD" - tak ten je taky dobrej. O té nakloněnosti k ODS může být třeba onen dokument z dob televizní stávky...
Ivan Nový 23.1.2006 9:06

Jaroslave, argument o tom, že je u nás nejméně chudých,

je typicky Orwellovský. On totiž o chudobě nic neříká, vypovídá jen o tom, kolik lidí pobírá plat, který je menší než 60% průměrného platu. Takto bohatá může být i velice chudá země :-)))
Ivan Nový 23.1.2006 9:08

A Jaroslave, když uděláme minimální mzdu ve výši 60% mzdy průměrné,

chudí budou jen nezaměstnaní :-))) Bude pak těch chudých více či méně než dnes? :-))))
Glos 23.1.2006 8:57

Topolánkova úvaha je velmi průměrná

Měl doporučit Paroubkovi, aby vláda požádala Ukrajinu o finanční příspěvek na daňové prázdniny a další obrovské výhody pro Hunday. V těch Nušovicích bude pracovat z tří tisíc lidí polovina Ukrajinců, neměli bycho jim ty fleky dávat zxarma.
ja 23.1.2006 9:04

Re: Topolánkova úvaha je velmi průměrná

Jojo, velice draze zde opět zadotujeme pracovní místa pro Slováky, Poláky a Ukrajince. Ale to je přece v pořádku, musíme přece lidi dovážet, když se u nás nerodí. Říkal to Špidla, tak je to pravda...
aubis 23.1.2006 9:56

Re: Re: Topolánkova úvaha je velmi průměrná

Milý Glosi i Ja. To, že v údajné fabrice Hyundai budou pracovat hlavně Ukrajinci a Němci je zajímavá novinka. To máte odkud? A i kdyby, není tonapř. tím, že se našim milýám krajanům do práce moc nechce. S Ukrajinci i Němci mám zkušenost, že když dostanou zadanou prýáci, tak jdou a udělají ji. Zatímco našinci začnou obsáhle pátrat, proč to z objektivních příčin nelze. A vymýšlet si a kušnit. A Ukrajinci navíc obvykle berou podstatně méně.Stejně jako našinci v Německu. Je zajímavé sledovat, jak Čecháček, který domja držkuje nad prácí, v Německu maká jak bobr a ani nehlesne.
fakír 23.1.2006 13:34

Re: Re: Re: Topolánkova úvaha je velmi průměrná

to bude asi vejplatou?
Pavel 23.1.2006 8:56

Co se taklhle podívat do vlastních řad

Vážený pane Topolánku,
nefandím socdemákům, ale Vám se také nepřestávám divit. V poslední době mám pocit, že nebýt jich(tedy socdemáků), tak snad ani nemůžete dělat politiku. Proč se tak často vůči nim vymezujete? Podívejte se jen do regionů, kolik máte v čele krajů svých lidí, ti dělají denní politiku, ne socani. Přestaňte už s tím, co socani neudělali a kolik malérů mají na hřbetě. Začněte konečně s vlastní pozitivní kampaní, řekněte nám, občanům, co pro nás uděláte, jak nám pomůžete v běžném denním životě,  jak se vy politici, konečně začněte zabývat běžnými problémy svých voličů-občanů a přestaňte řešit své vlastní , mnohdy žabomyší, problémy. Když se člověk na vás politiky dívá v televizi, tak má stále více pocit, že řešíte jen to své, občan pro vás přestává být důležitý. Například nedělní diskusní pořady, ať už na ČT, Nově nebo Primě jsou  typickou ukázkou uštěpačnosti, ješitnosti, arogance, netolerance, nesnášenlivosti, proaszování vlastního ega, prostě hrůza. Jak se říká "jedete po sobě ", aniž jste ochotni jakékoliv dohody.
Takže konečně začněte ukazovat nám, občanům, že Vám jde o věci veřejné, už je nejvyšší čas, volby jsou přede dveřmi.
T
Glos 23.1.2006 8:59

Re: Co se taklhle podívat do vlastních řad

Pavle, to jste napsal moc pěkně. Oni jsou ovšem nenapravielní, nepoučitelní ...
Jaroslav 23.1.2006 9:06

Re: Co se taklhle podívat do vlastních řad

Když ČSSD skutečně něco zkazí (např. zákon o fungování veřejnoprávních médií..), tak ODS na to vůbec nezareaguje a se vším je svolná. Samozřejmě běžné problémy lidí ji vůbec nezajímají, to jste na špatné adrese. I v případě, že měla ODS pravdu např. stávka v ČT o "svobodu slova", nakonec i v tomto případě zbaběle vycouvala a nechala si všechno líbit. A myslím, že současný předseda Topolánek patří v tomto ohledu k tomto horšímu, co nám ODS nabízí. Viz např. jeho jásání nad tím, že se v Polsku dostala k moci nacionalistická krajní pravice navíc fanaticky prosazující náboženství ve společnosti. Že by vzor pro ČR? 
Ivan Nový 23.1.2006 9:14

Pavle, pozitivní program?

Teď? Je nesmysl. Přece to, že socialisti museli do volební kampaně vyrazit tak brzo je jejich velká slabina. Podívejte jak si odvařili Dr. Ratha. Stejný proces probíhá i u osoby pana Paroubka. Proč teď není vidět? No, proto, aby se neokoukal.
Ladislav N. 23.1.2006 10:09

Re: Stejný proces probíhá i u osoby pana Paroubka. Proč teď není vidět? No, proto, aby se neokoukal.

A aby zůstal v očích voličů "čistý"... Ratha přinejhorším vyhodí. :)
cekon 23.1.2006 8:56

Pane Topolánek

to co jste napsal, už většina lidí, kteří to chtějí vědět už ví. Volby jsou o lidech a já nerozumím tomu, proč necháváte na kandidátce lidi jako pan Říman, který je většině občanů na Frýdecko-Místecku spíš k smíchu a odstavujete z volebního klání třeba pana Tošenovského, který má v kraji autoritu dokonce i u socialistů...Chce to nové tváře jako sůl a mnozí z těch, kteří jsou na kandidátkách už by měli dávno odejít do politického důchodu.
Ivan Nový 23.1.2006 9:02

cekone, Topolánek býval na Severní Moravě hyperpopulární,

stejně jako dnes Tošenovský, proto se stal předsedou ODS.
Martin 23.1.2006 8:54

Dluhy, zkorumpovaná veřejná zpráva, zdecimované zdravotnictví, tisíce živnostníků přivedených na buben...

to je bilance bilance neobolševické ČSSD a všech, kdo jim dali svůj hlas. Nebedete to mít pane Topolánku lehké. Vážím si Vás už proto, že se budete chtě, nechtě vičistit tenhle Augiášův chlív v nějž se naše země za vlády socialistické lůzy proměnila. Jen se bojím, aby se Vaši lidé nenechali zlákat na cestu korupce jako vaši konkurenti. Hodně štěstí!
Ivan Nový 23.1.2006 8:57

Martine, problém je, komu to vadí?

Obávám se, že málo komu. Nejde přece o to, co kdo dokáže sám, ale kolik toho urve ze společného. To společné tu už je, co byste dokázal sám, je teprve před vámi.
C++ 23.1.2006 8:46

Ano, takhle nějak si představuju

onu Topolánkem propagovanou slušnou předvolební kampaň, která neútočí na protivníka ale vyzdvihuje vlastní myšlenky a program. Z toho je ovšem vidět, že Topolánek žádné myšlenky a program nemá, neb o nich v článku není ani slovo
Josef K 23.1.2006 8:45

No já nevím,

ale když si to tak srovnám (privatizace, daně , inflace), tam mi nejpravocovější politik přišel Zeman (a teď mě kamenujte). Přijde mi, že ODS je pravicová jen podle keců. Skutečná pravice (právo, daně) tu NEEXISTUJE. Dále mi přijde, že ODS nejvíce závidí Paroubkovi, to co na něm kritizují, jistou údernost (ať už je třeba křupanská) protože to hlavně chybí (kromě inteligence - jinak by nepsal takové bláboly jako tento) Topolánkovi, který je takový nemastný neslaný. Jinak přečtěte si článek 'stínového ministra financí' http://www.ods.cz/media/clanek.php?ID=2476 to jsou plky, hlavně z zhlediska formy, asi to nebude také žádná velká myslivna.
Jinak v zásadě mezi ODS a ČSSD rozdíl není z hlediska uplatňované politiky. Jediný přínos pro občany bylo asi zastavení inflace ČSSD (na úkor dluhu státu sice).
To jsem si teď dal ...... Hezký zmrzlý týden.
Ivan Nový 23.1.2006 8:51

Jeden rozdíl tu je v inflaci

korupce, pro vás možná rozdíl nepodstatný.
Josef K 23.1.2006 9:03

Re: Jeden rozdíl tu je v inflaci

V čem je rozdíl v korupci ČSSD, ODS, KDUČSL atd.....?  Já nevím, mě to přijde stejné.