28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Trampoty oficiála Klause

Zasloužené odsouzení provokace poslance Václava Klause mladšího zastínilo diskvalifikující pitomost jeho výroku. Nedovzdělaná antisemitská nechutnost by však neměla zastřít, že pan Klaus jednoduše neví, o čem mluví.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Valenta 22.3.2019 9:32

Asi tak.

Před tímto výrokem jsem Klause ml. považoval "jen" za protibruselského extrémistu, nyní ho považuji za protibruselského extrémistu a hlupáka. A je potěšující, že takový člověk nemůže v této zemi šéfovat ani gymplu a ani být členem demokratické strany.

F. Navrátil 22.3.2019 9:32

Zničte krtka!

Nějak mi z toho článku vychází, že největším projevem práva a demokracie podle Kalvody je deptat a poškozovat vlastní stát. Pokud se někdo postaví na obranu státních zájmů proti eurobyrokracii, pak je třeba toho hnědého zločince vyloučit, potrestat a zničit.

V. Braun 22.3.2019 9:31

Re: Helej se Kal vodo...

Ač nejsem právník ani Kalvoda tak to rád vysvětlím. Je to tím, že při aplikace EU norem do národního práva mají národní státy stále určitou volnost a mohou aplikaci upravit na místní podmínky. Z mého pohledu je to "bohužel", protože naši poslanci předvádějí nebývalou kreativitu typu "balení koblih do igelitu" nad rámec požadavků EU a pro nemyslící občanyý to ještě prezentují jako diktát Bruselu.

K. Janyška 22.3.2019 9:26

Lžidoktore,

pssssss... Dzp.

J. Richter 22.3.2019 9:26

Re: Přečetl jsem jen první nesmysl v první větě

Aha...aha...holt máte mezery ve všeobecném přehledu, tak je zbytečné vysvětlovat. Studujte .

J. Richter 22.3.2019 9:25

Re: Přečetl jsem jen první nesmysl v první větě

Nedolejzej primáte....

J. Václavíková 22.3.2019 9:18

Re: To víte, lidé někdy zákony moc nemusí,

Jaké procento hlasů má Berlín, vy diktaturo?

J. Václavíková 22.3.2019 9:17

Re: Hezký rozbor, díky.

Přesně!

J. Václavíková 22.3.2019 9:16

Re: Nenávist přes generace

On jej někdy sám užíval? Povídejte!

P. Hlosta 22.3.2019 9:09

Re: Hezký rozbor, díky.

No, vy ste taky dílo! Cosi jako ten Kal voda.

J. Kozák 22.3.2019 9:08

Re: Hezký rozbor, díky.

Poslanec Václav Klaus, to je ten s tím kousavým dozadu, se někdy chová jako pravicový blb, a jindy zas jako věrná replika bolševika s pravou rukou u čepice s hvězdou. Je to solitér s fašizujícími sklony. Jeho myšlenkové stereotypy mají svůj řád a jednoznačně navazují na mentalitu svého tatínka a koneckonců i slovenského dědečka.

J. Pražák 22.3.2019 9:08

Re: To víte, lidé někdy zákony moc nemusí,

Co to plácáte? Před Lisabonskou smlouvou, kdy bylo potřeba každý návrh odsouhlasit 100%, se nemohly prosazovat rozhodnutí proti zájmům některých států (přehlasovat je). Pak se daly prohlasovat pouze win-win návrhy, které nikomu neškodily. Lisabonská smlouva změnila EU v bruselsko-berlínskou diktaturu.

P. Hlosta 22.3.2019 9:07

Helej se Kal vodo...

...ta 10Smlouva je jedna z mnoha. Podepsána jistě byla. Pak Kal vodo vysvětlete nač a proč se musí znovu a znovu projednávat sněmovnou demokratického státu přijetí zaslaných "prováděcích pokynů" k fungování jednoty EU. To jsou ti poslanci ve státě jen na dožeru? Nejsou tedy podle vás naprosto zbyteční a měli by se rozpustit, že přijímání příkazů z EU prostě státní úředník přebere a vykoná?! Zrušit tedy demokratický stát! TO je váš prapodivný příspěvek k debatě! Prostě byste rád zase diktát občanům, že?!

J. Pražák 22.3.2019 9:04

Re: KALVODA JE NECHUTNÝ DEMAGOG

Dnešní vládci se poučili ze všech diktatur, zejména z těch z 20. století a zkompilovali z nich postupy, které jim vyhovují. Technologie moci se zlepšila, takže nemusí používat černé košile s obušky a gulagy nebo koncentráky, ale stačí jim aktivisté ziskovek a dotace, což si platíme z daní. A výsledek - obádnutí občanů - je stejný.

J. Lepka 22.3.2019 9:02

Re:

Zkusil jste se na zeptat na ÚV ČSSD?

J. Pražák 22.3.2019 9:01

Re: KALVODA JE NECHUTNÝ DEMAGOG

Vím to moc dobře. Klaus vzdoroval nejdéle, ale nechtěl proti rozhodnutí politiků, kteří nezastupovali zájmy svých voličů jako jediný odmítnout. Dnes se ukazuje, že to bylo fatální selhání.

Š. Hašek 22.3.2019 8:57

Re: KALVODA JE NECHUTNÝ DEMAGOG

Doba dospěla tak daleko, že konstatovat o cca 55% hlasováních v parlamentu, že jsou pouhým schvalováním směrnic brusele, je na vyloučení ze strany!

Strany "demokratické, občanské, proevropské, moderní, ........". Dějou se věci, pane Pražáku.

R. Woloszczuk 22.3.2019 8:56

Nenávist přes generace

Jo a o morálce se nám tady pokouší kázat člověk, který si přisvojoval titul JUDr....

J. Lepka 22.3.2019 8:56

Re: Proč by se Kalvoda nepřihřál?

Zvláštní, u Kalvody to vadí, u Klause, přesněji u Klause seniora, ne a přitom je nabíledni, kdo si to mrchoviště dějin zaslouží více.

J. Lepka 22.3.2019 8:54

Re: Když se kdysi

K té problematice norem. V osmdesátých a devadesátých letech mne živila elektřina a musel jsem proto pravidelně absolvovat přezkoušení z tzv Padesátky. Kupodivu se za každé ty tři roky změnilo aspoň marginální označení vodičů, aby odpovědní úředníci vykázali nějakou činnost, takže ten chaos v normách tu byl už mnohem dřív než EU, čímž s vámi nehodlám polemizovat o tom, že je to čím dál horší, ono je těch úředníku zase víc a všichni vykazují činnost, pravda zhusta pod vlivem přístupu " maximální bezpečnost především, a "kdyby to mělo jediný život zachránit". Že se požadavky na onu propagovanou bezpečnost elektroinstalace diametrálně změní třeba i desetkrát po sobě, během průměrné životnosti baráku s danou instalací, nikoho netrápí. Horší ale je, že se nikdo nepozastaví nad tím, PROČ je toto nutné, když to původní provedení je stále stejně bezpečné a funkční a přitom bylo (i v přepočtu) mnohonásobně levnější ???

No a třeba automobilismus, resp. výroba aut, je kapitolou sama o sobě, že, to ostatně vidíme každý na svém oři na vlastní oči.

K. Salajka 22.3.2019 8:51

Pravda pravdoucí

kupoval jsem tuhle o obchoďáku žárovku 100 w. Našel jsem sice příslušné oddělení, ale v něm krabičky, ze kterých se podle uváděných jednotek nedalo zjistit, zda intenzita světla bude stejná. O těch jednotkách jsem nikdy neslyšel já ani přivolaný prodavač. Takhle se jsem si jednotu v rozmanitosti nepředstavoval.

Klause nezavírat. Vězení je přípravka na prezidentský úřad - Svoboda, Husák, Havel.

Š. Hašek 22.3.2019 8:51

Re: takže vlastenectví

Stran pana Kalvody tedy máte slabší paměť.

Ostatně. Pokud pan Kalvoda má potřebu neustále probírat Klause, mohl to zkusit na politickém kolbišti. Dodnes. Ale psát je také potřebné.

Uznávám, že v době Pitharta a jeho "vyjednávání" se Slovenskem, byl Kalvoda schopen nazývat věci pravými jmény. Rovněž je ale faktem, že s falešným titulem.

P. Han 22.3.2019 8:45

Re: Pane Kalvoda

Možná není blb, ale vychcánek. Kdo se v tom u něj má vyznat?

P. Han 22.3.2019 8:43

Re: Přečetl jsem jen první nesmysl v první větě

Pokud vím, o lucernách jste před nějakou dobou psal vy. Teď to připisujete jiným. To je klasická komunistická demagogie, skutečně se neměníte.

J. Lepka 22.3.2019 8:43

Re: KALVODA JE NECHUTNÝ DEMAGOG

Jistě. Tu Lisabonskou smlouvu podepsal kdo ? Zjistěte si fakta a neohlupujte!

J. Lepka 22.3.2019 8:42

Re: takže vlastenectví

No to určitě. Patrně narážíte na titul jistého angažovaného sociálního demokrata s titule z obskurní slovenské VŠ, ale také možná na množství otitulovaných politiků ze Splzně. Njn, každý to máme nastavené jinak.......

J. Lepka 22.3.2019 8:39

Re: Pane Kalvoda

Jste si jist, že chápete význam českého výrazu : blb?

J. Lepka 22.3.2019 8:38

Hezký rozbor, díky.

Ovšem u Klausů je ono :"...co bylo, bylo, teď jsem u mikrofonu – a historie začíná teprve se mnou. Co jsem slíbil – výměnou za mandát – už není důležité" standardním postupem, dalo by se říci tradiční rodinnou anamnézou.

J. Moravec 22.3.2019 8:36

Pane Kalvodo

Pane Kalvodo,

pamatujeme si Vás a jsme Vám vděčni, že se dnes najmenujeme Slovenskočesko. Váš názor na pana Klause je trefný.

Marie a Jiří

D. Polanský 22.3.2019 8:32

To víte, lidé někdy zákony moc nemusí,

bombastické nafouknuté řeči jsou jim více sympatické a hlavně se jim jeví jako zajímavé dokonce některém naivkům jako projev bojovnosti ba přímo revolučnosti. Ovšem bez zákonů by zde byla džungle. Nelze si z EU jenom vyzobávat to dobré, je potřeba sníst i korpus.