28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Trampoty oficiála Klause

Zasloužené odsouzení provokace poslance Václava Klause mladšího zastínilo diskvalifikující pitomost jeho výroku. Nedovzdělaná antisemitská nechutnost by však neměla zastřít, že pan Klaus jednoduše neví, o čem mluví.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Tachovsky 22.3.2019 13:43

Kalvoda je demagog

to, co tam vylisoval ohledne nasi podrizenost a Ustave je sice pravda, ale to Klaus nezpochybnoval, on jen rikal, ze je to spatne. A jako poslanec, pro pana Kalvodu mensi pripomenuti - to jsou ti, co delaji zakony, se vyjadril, ze je treba zakony zmenit.

Z. Lapil 22.3.2019 13:37

Re: Není-liž pravda, je-liž pravda.

Dovolím si oponovat v jedné věci: V. Klaus sice Lisabonskou smlouvu podepsal, ale spolu s ním ji vyjednala vláda a ratifikoval parlament, takže on fakt není ten jediný nespravedlivý, kdo za to může.

Že se mu do toho podpisu evidentně nechtělo, víme oba, a že ho to omlouvá jen velmi částečně, víme, doufám :-), taky oba. Nemyslím si, že by si zasloužil označení vlastizrádce za to, že plnil vůli těch, kteří vypadali jako podstatná většina; pravda, formálním referendem to neproběhlo, ale to taky není jeho vina, ale vina tehdy ještě Maastrichtské EU.

Mimochodem - já byl tehdy proti. Ne že bych viděl do Lisabonu, bylo to na základě "hesel" Nechoď, Vašku, s pány na led; a Když ptáčka lapají...

A. Reček 22.3.2019 13:35

Re: Takže pane lžidoktore

Pokud komise v Bruselu přijme nějaké usnesení s nímž některá členská země EU nesouhlasí, pak ta dotyčná země to usnesení nepřijme a nebude respektovat. Viz příklady z posledních let - Polsko a Maďarsko!

Z. Lapil 22.3.2019 13:25

Re: Takže pane lžidoktore

Pan Kalvoda není blbec. On si tam předtím samozřejmě natáhne záchrannou síť.

Ale jinak souhlas.

M. Krátký 22.3.2019 13:20

Re: V Evropě jde o suverenitu států.

naprostý souhlas s vámi pane Kulheime - ještě bych s dovolením přidal nabubřelé prohlášení pomatence Donalda Tuska, že v pekle je dost místa pro britské poslance - takže tam až Donald Tusk sestupovat nemusí - stačí, když půjde do řiti i s celým ÚV EU - hezký den přátelé

Z. Lapil 22.3.2019 13:20

Re: Dotaz pro experta

Nooo... Evropské nařízení jsme povinni plnit NA ZÁKLADĚ ratifikované smlouvy. Připadá mi to analogické s cestováním vlakem: pokyny dopravce jsem povinen plnit, přestože NEJSOU zakoupenou jízdenkou.

M. Moravcová 22.3.2019 13:17

Re: Takže pane lžidoktore

máte samozřejmě pravdu. Já jen, že tu diktaturu vydávají europapaláši za liberální demokracii

Z. Lapil 22.3.2019 13:12

Re: Helej se Kal vodo...

Nebylo to tu už včera nebo kdy? To sice byla řeč konkrétně o zákonech norimberských a já měl a stále mám za to, že před nimi byli Židi rovnoprávnými občany Německa a proto se na jejich přijetí podíleli - stejně jako občané ČR na aktuálních "zákonech" EU - prostřednictvím volených zástupců.

J. Vlček 22.3.2019 13:11

Re: Přesná rekapitulace..!

Je vidět, pane Lehký, že víte o čem mluvíte. Nic doopravdy nedělal, nic neumí, jenom píše a mluví spoustu nesmyslů. Jak prosté a přesto tak výstižné. Opravdu zdrcující sebekritika, ovšem přesměrovaná na někoho druhého.

Z. Lapil 22.3.2019 13:01

Re: To víte, lidé někdy zákony moc nemusí,

"Jeden muž, jeden hlas. To dávalo smysl. Patricij byl ten muž a jemu patřil ten hlas." Terry Pratchett. Tedy nějaká jeho literární postava, samozřejmě.

J. Vlček 22.3.2019 12:59

Re: -----

Naprosto výstižné, pane Kosejku.

Z. Lapil 22.3.2019 12:56

Re: Lži "JUDr" Kalvoda je zcela mimo,

To jsem si taky myslíval. Ústavní soud to vidí jinak.

Z. Lapil 22.3.2019 12:55

Re: Když se kdysi

Taky záleží, jak se to okecá. Ve stavařské statice je skoro pravda tvrzení: EU převzala normy RVHP. Jo - je to úplně jiná koncepce, protože zatímco dřív se prokazovalo, že A<B, dnes se prokazuje B>A, ale u toho prazákladního principu je to pravda.

J. Lehký 22.3.2019 12:54

Přesná rekapitulace..!

Jan Kalvoda tu klausovskou fantasmagorii popsal přesně a výstižně..!

VKml ještě nikdy nic doopravdy nedělal, nic neumí, jenom píše a mele spoustu nesmyslů a sní o tom, že se tak jednou stane prezidentem, což mu našeptává hlavně jeho profláknutý tatík.!Prostě se tenhle synek nepovedl, kdyby si vzal příklad ze svého brášky, který neblbne v politice, ale maká v ČEZU, mohl být společnosti něco platný..!

P. Čech 22.3.2019 12:43

Re: Takže pane lžidoktore

EU dnes neznamená liberální demokracii, ale prachsprostou diktaturu Francie a Německa, povětšinou spolu s Itálií. Silou svých hlasů takto mohou ostatním státům EU nadiktpovat cokoliv. O tom je dnešní EU!

V. Církva 22.3.2019 12:40

Re: A je to jasné,

A jak si můžete být jistý, že především ty tzv. "lidskoprávní" zákony nebudou pro Evropany v konečném výsledku stejně fatální jako ty Norimberské?! Pokud se to nezastaví, k občanským válkám to pomalu, ale jistě s větší pravděpodobností povede.

Co se týče Kalvodov rétoriky, může on kritizovat Klause a my Kalvodu. To že někdo skvěle mluví ale nemusí znamenat, že má pravdu. Kecálistů je dnes víc než dost.

P. Čech 22.3.2019 12:40

Není-liž pravda, je-liž pravda.

Je-liž pravda. Do EU jsme vstoupili 1. května 2004. Jenže, to byla Evropská unie zcela jiná než dnes, kdy platí Lisabonská smlouva. Smlouva, kterou podepsal vlastizrádce Václav Klaus st. a tím předal do Bruselu suverenitu České republiky. Osobně jsem hlasoval v referendu pro vstup do EU. Pokud by však již v té době platila Lisabonská smlouva, byl bych zásadně proti. A o tom to je, pane Kalvodo. Přerod EU od mezinárodního společenství nezávislých států do diktatury EU vzhledem k zúčastněným státům nastal schválením Lisabonské smlouvy. Za ČR tuto smlouvu neschválili občané, ale parlament a prezident. Parlament k tomu všek neměl od občanů mandát, protože ani jedna z politických stran, které v té době zasedaly v parlamentu neměla schvalování Lisabonské smlouvy ve svém volebním programu. Podle mne politické strany v parlamentu mají od občanů mandát jen a pouze k věcem, ke kterým se tyto zavázaly ve svých programech. Programech, které byly občany voleny. Zásadně nemají bianco mandát ke všemu.

J. Lepka 22.3.2019 12:33

Re: Lžidoktore,

Zvláštní Janyško, že to vám jako supermanažerovi ODS vůbec, ale vůbec nevadilo.

J. Lepka 22.3.2019 12:32

Re: takže vlastenectví

Ten problém s falešným titulem jsem komentoval snad x krát, tak ve zkratce, kdyby bolševici v tom neudělali bordel, evidentně by k tomu nedošlo. Nicméně, když se to začalo ventilovat, tehdy p. Kalvoda bez řečí složil mandát a poté bez problémů i rigorosní zkoušku a titul si vskutku zasloužil, na rozdíl od mnoha jiných politiků, co si založili raději obskurní školy v blízkém zahraničí a jejichž titul vám evidentně nevadí i přes odborné recenze, že jejich rígo by v Česku rozhodně neprošlo. No a ohýbání pravidel v Plzni pro spřátelené politiky vám rovněž jaksi nevadí. To k té slabší paměti, byť musím objektivně konstatovat, že už to rozhodně není jako zamlada.

M. Moravcová 22.3.2019 12:24

Re: -----

ano, souhlasím

J. Pražák 22.3.2019 12:24

Re: To víte, lidé někdy zákony moc nemusí,

Nezlobte se, čas je příliš drahý k diskusi s takovým.... (doplňte si sám). Zatím jsem se setkával s celkem věcnými diskusemi na NP, ale vypadá to, že se sem přemístili ti primitivové z iDnesu.

V. Církva 22.3.2019 12:23

Nadřazenost mezinárodních dohod

Z hlediska formálního výkladu práva má snad pan Kalvoda pravdu. Jenže pravdu (i když s těmi Židy je to nevhodně nadneseé) má i pan Klaus A navíc, Němci perzekvovali Židy taky podle tehdejších platných (Norimberských?) zákonů a jiných vyhlášek.

Ono tupě formalistický výklad práva je cesta do pekel (a často v protikladu s ústavou, jinými zákony a zcela jistě s přírodními zákony) Když jsme do EU vstupovali, bylo jasné že se určité svrchovanosti vzdáváme. Tady by měl pan Kalvoda pravdu. 1) Jenže nebyla tehdy podepsána Lisabonská smlouva, (její vypovězení je téměř nemožné - znamená odchod z EU.) 2)Evropa je přeregulovaná. Asi jsme nečekali, že levičáci budou omezovat každý pohyb občana tolika zákony.

Jinak, kritika že pan "lžidoktor" Kalvoda ještě nedostudoval je možná neoprávněná, rozumu mu to studium ale nepřidalo

J. Lepka 22.3.2019 12:23

Re: Hezký rozbor, díky.

Nejsem Hlosto, nejsem. Ale imponují mi jeho rétorické schopnosti a fotografická paměť. Skutečně na úrovni, nikoli bláboly "vlevo dole" jistého taky politika.

Z. Lapil 22.3.2019 12:21

Re: Mladý Klaus je buď plný komplexů,

Možná právě proto (že by se za nacistů dobře neměl) je cimprlich na shora naordinované dobro.

Čímž nechci naznačit, že mi nevadí vyvolávání ducha tak hnusného, že by měl opravdu zůstat spát. Pohádek o Pandořiných skříňkách, Aladinových lampách a třináctých komnatách je dost na to, aby byl průměrně inteligentní člověk varován před zahráváním si.

M. Moravcová 22.3.2019 12:21

Re: Pane Kalvodo,...

"Jsme srdce Evropy" ovšem není a srdce evropské unie. Srdcem Evropy jsme byli vždycky.

J. Lepka 22.3.2019 12:18

Re:

Naznačujete že Vašík + Vašík to dělají z čistého altruismu ?

J. Lepka 22.3.2019 12:16

Re: A je to jasné,

bylo necitlivé a hloupé.

J. Lepka 22.3.2019 12:15

Re: A je to jasné,

Samozřejmě diskutovat s fanatikem je zbytečné, ale pokud si pamatujete Dr Kalvodu ze sněmovny, tak jeho proslovy byly vždy nepřipravované, přitom excelentní a s dokonalou citací textů či projevů na něž reagoval. Tak by měl být rétorický schopný každý politik v PS. Pokud máte pocit, že se vůči zavádějícím výrokům nesmí nikdo ozvat jen proto, že je vyřkl Pavel či Šavel, bez ohledu na historickou pravdu, je to smutné nepochopení demokratických principů. Navíc když problém Vašíka juniora nebylo jen přirovnání k židovským transportům, to byla jen ta poslední kapka. Nehledě na to, že zneužít ten příměr po desítkách let, kdy všichni víme, jak situace dopadla, což tehdejší činovníci Židovské obce mohli tušit, ale nic s tím už dělat.

M. Moravcová 22.3.2019 12:12

Tak už toho Klause vyhoďte."J. Kanioková datum: 16.3.2019 2

však když náš parlament nechce schválit nařízení z Bruselu, tak se nám z Bruselu taky vyhrožuje, třeba neposkytnutím dotací, pokutováním, že? Ještě aby nás posílali do "transportu". Přiškrcení dotací stačí.

J. Hejna 22.3.2019 12:11

Re: Asi tak.

Jasně, pane Valento.

Pověsit!