27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Trampoty oficiála Klause

Zasloužené odsouzení provokace poslance Václava Klause mladšího zastínilo diskvalifikující pitomost jeho výroku. Nedovzdělaná antisemitská nechutnost by však neměla zastřít, že pan Klaus jednoduše neví, o čem mluví.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Lapil 22.3.2019 12:10

Re: EU

Je možnost neschválit, ale za cenu docela slušných sankcí. Opravdu je svoboda poznaná nutnost?

J. Hejna 22.3.2019 12:09

Re: Kalvoda?, Kalvoda?

Výstižněji bych to nenapsal.

J. Vlček 22.3.2019 12:03

Re: Asi tak.

Hlavně, že vás napadají samé chytré myšlenky, pane Valento. Poťouchlostmi přímo oplýváte. Skuste je někdy udat na webu u vás, tuším v Německu, že?

M. Moravcová 22.3.2019 11:59

Re: Jenom trochu blátíčka

na podvodu to ovšem nic nemění

M. Moravcová 22.3.2019 11:56

Takže pane lžidoktore

Kalvodo, když EU řekne, ať stát implementuje do svého právního řádů totální kravinu, tak jsme povinni ji přijmou? Čistě teoreticky, když EK nařídí, ať Kalvoda z ČR skočí do Macochy, protože je to potřebné pro světový mír, tak to má náš parlament odhlasovat a Kalvoda půjde na horní můstek Macochy a skočí? Nemáme možnost protestovat? Nesouhlasit? To je liberální demokracie?

J. Hejna 22.3.2019 11:46

Pan doktor se rozpovídal

Podle pana doktora je správné, že musíme přijmout jako náš zákon každý nesmysl vyprodukovaný v bruseli.

Je to pan doktor, má právo si to myslet.

Neměl by to ovšem psát; je to "diskvalifikující pitomost".

V. Povolný 22.3.2019 11:33

pane Kalvodo

Váš článek mi připadá umanutý. Jistě, Klausovo přirovnání bylo hodně nešťastné a nedomyšlené. Ale z dalších vašich odstavců už kape žluč.

Kromě toho jste účelově neuvedl důležitou informaci: Ano, přístupová smlouva byla podepsaná 1993, 1995 vstoupila v platnost, jenže dnes máme 2019 a EU je na míle vzdálená od té organizace, do které jsme vstupovali. Podmínky se změnily takovým způsobem, že kritika je naprosto oprávněná. Tohle prostě není ta organizace, do které jsme vstupovali a vase odkazy na rok 93 a 95 jsou irelevantní. Připadá mi naprosto na místě diskuse o tom, jestli dnes naše tehdejší podpisy stale platí, to přece nebyl bianko šek.

V. Vokacek 22.3.2019 11:28

Mnoho povyku pro nic

Klaus ML;ve svem emocionalnim vystoupeni dodal typickou fake news, zamerne zamlzil fakt, ze na tvorbe smernic "priletajicich z Bruselu" se podili take ceska strana v ramci konzultaci s clenskymi staty, cely mechanismus rozhodovani je dostupny na internetu a podili se na nem Ceske zastoupeni pri EU, ketere ma radove 100 ceskych zamestnancu..

Mnohem viditelnejsi pro neinformovane volice jsou vystrely do tmy, na ktere volici slysi. Misto aby jako poslanec interpeloval prislusne ministersvo s dotazem, jaka byla ceska pozice pri prijimani te ktere direktivy, dela ze sebe ve snemovne bavice. Na Ukrajine uz podobny komik Zelensky kandiduje na prezidenta cili se mame na co tesit.

J. Sušeň 22.3.2019 11:27

Re: Oba Klasové jsou političtí gauneři jimiž pohrdám.

Ok ale i britský parlament je volen lidem ze kterého podle ústavy obvykle vychází veškerá moc v zemi, navíc i když se parlamentu moc nechce, tak stále ještě tento parlament, včetně vlády demokraticky respektuje rozhodnutí občanů v referendu, což by se v ČR ev.jiné zemi EU nemuselo přihodit a národní parlamenty pod tlakem lobbistů a prodejné části parlamentu by se snažily takový způsob rozhodování o zásadním směřování země nepřipustit, anebo případně alespoň zvrátit, popř. opakované referendum příslušně upravit (zmanipulovat)

S. Kubů 22.3.2019 11:21

Forma a obsah

Pan Kalvoda správně připomíná, že soustředění se na formu by nemělo zastřít obsah toho, co VKj vlastně řekl: Že GDPR je krystalický příklad buzerace, kterou žádná z našich politických stran v programu neměla. (Jinou věcí je, že kdyby se vyjádřil méně expresivně, toto sdělení by bezpochyby zapadlo - možná ještě tak, kdyby se přitom zapálil...)

Pokud stávající vedení ODS chtělo z VKj udělat mučedníka boje proti GDPR, tak se mu to povedlo.

Je možné strašit Ruskem stejně, jako komunistický agitprop strašil sudetoněmeckými revanšisty, ale klíčová otázka např. zní: Proč se většina Britů rozhodla pro brexit ? Právě pro tyto eurobuzerace. A provedlo vedení EU nějakou sebereflexi tohoto v podstatě krachu celého konceptu EU ? Nezdá se.

V. Braun 22.3.2019 11:20

Re: Helej se Kal vodo...

Teď jen dokázat, že se Židé plně podíleliá na tvorbě nacistických zákonů, které pak aplikovali jako parlament ČR aplikuje nařízení EU na jejichž tvorbě se zástupci ČR plně podíleli. Dokud Klaus takový důkaz nepředloží je jeho výrok jen pěkně hloupá absurdita.

V. Braun 22.3.2019 11:17

Re: Lžidoktore,

Něco na tom bude, například s Klausem starším jsem skončil po jeho lži o mobilizaci proti ČSSD a následném uzavření opoziční smlouvy. Bohužel pan Klaus ze své lži odpovědnost nevyvodil a v politice zůstal až do samého (smutného) konce.

V. Braun 22.3.2019 11:14

Re: Zničte krtka!

Já neříkám, že neexistovaly, jen říkám, že ten příměr je pěkně hloupý a logicky absurdní. Židovské výbory aplikovaly nacistické zákony, zatímco parlament ČR aplikuje směrnice EU na jejichž tvorbě se reprezentanti ČR plně podíleli. Příměr by tedy seděl pokud by se Židé plně podíleli na tvorbě nacistických zákonů. Až toto pan Klaus dokáže tak jeho výroku dám za pravdu.

M. Klas 22.3.2019 11:08

Re: Nenávist přes generace

To "jen magisterské studium" znamená, že měl už tehdy ukončena komplet VŠ právní studia. Jen nesložil rigorozní zkoušku, která mu k ničemu již nebyla, jen na titul JUDr. To jen pro úplnost a Vaše poučení.

Ś. Svobodová 22.3.2019 11:08

Re: -----

Naprosto souhlasím. K záveřečnému odstavci jen dodávám, že to Fiala řekl již víckrát. Zhruba ve smyslu, že ODS se bude snažit o změnu EU (takže o nic) a orientovat se bude hlavně na střední třídu (jako všichni) a jejím hlavním tahákem bude zeštihlení státu (jako u všech).

Jediným jasně definovaným cílem o kterém Fiala mluvil a který mu opravdu věřím je cíl sebrat voliče Babišovi.

J. Sušeň 22.3.2019 11:08

Re: -----

Dobře napsáno

J. Sušeň 22.3.2019 11:06

Re: Zničte krtka!

Ale ty židovské výbory opravdu existovaly,...a opravdu se podílely na organizaci transportů. Příměr je to sice fakt blbý, ale není urážlivý ani hanlivý, jen je TABU o Židech a holocaustu mluvit

M. Valenta 22.3.2019 11:02

Re: Asi tak.

Zase Vás nic "chytřejšího" Vás nenapadlo pane Lenci?

M. Klas 22.3.2019 11:02

Re: Nedovzdělanost

Jak nedovzdělaný? Doplňte si znalosti Vy, abyste věděl, o čem píšete! On měl už v té době komplet VŠ právní vzdělání ukončené.

M. Klas 22.3.2019 10:59

Re: Jenom trochu blátíčka

Snad jen poznámka - když už, tak používal neoprávněně titul JUDr. (místo Mgr. = kompletně ukončené VŠ právnické vzdělání, jen nesložená rigorózní zkouška). A mimochodem, jako jeden z mála čestných politiků kvůli takové prkotině odstoupil!

M. Kosejk 22.3.2019 10:59

Re: Helej se Kal vodo...

A právě o tom mluvil mladý Klaus - stejně tak si židovské výbory mohly vybrat ty, co pošlou do transportu. Avšak vybrat někoho museli - a museli vybrat tolik lidí, kolik se žádalo. Až takovou volnost tehdá Židé měli. :)

A co teď v EU? Teď musíme splnit to, co se po nás žádá - a je prý na nás, jak to splníme. Ale splnit to musíme.

M. Kosejk 22.3.2019 10:54

Re: Pane Kalvodo,...

ODS jde do euro-voleb s heslem: "Jsme srdce Evropy. Chceme být slyšet." (doteď asi slyšet být nechtěli, zdá se :) )

No... Jenže naposledy, kdy jsme byli opravdu slyšet, bylo, když Klaus nechtěl podepsat Lisabonskou smlouvu. Bohužel však naši moderní progresivisté Klause za to chtěli žalovat (za velezradu). A tehdy vládní ODS s Topolánkem v čele dělali vše pro to, aby ho k tomu dotlačili. I když před volbami Topolánek tento dokument nazval slovem "shit" - a tvrdil, že nic takového nikdy nepodepíše.

Takže jsem se musel smát, když jsem před nějakou dobou posluchal ODS, jak říká do médií, že kvoty na migranty nemůžou být prosazeny, jak byly prosazeny. Oni ty kvóty totiž byly prosazeny v souladu s Lisabonskou smlouvou, kterou ODS tak hájila (a doposud ji nekritizuje).

M. Kosejk 22.3.2019 10:44

-----

Tak já bych rád připomenul, že sama ODS používala příměry jako "osvětimská lež", "Grosstapo", "Es kommt der Tag", "Noc dlouhých nožů"... a podobně. A teď je mezi progresivními intoši nesmírně populární přirovnávat všechno k únoru 1948. Například jmenování Babišovy vlády prý byl "nový únor 1948". :)

A ještě dodám jednu věc - symptomem dnešní nablbé doby je, se řeší jen forma výroků - a nikdy podstata. Naše pseudo elity se totiž zavřely do pasti politcké korektnosti, která se stává normálním cenzurním nástrojem, který zabraňuje jakékoliv racionální debatě. Cokoliv řeknete může být intepretováno jako nenávist (tu prý jde o antisemitismus, tu prý o šíření islamofobie, tu prý jde podrývání demokracie a nahrávání Rusku atd.)

A pokud jde o ODS, tak ať holky a hoši jasně řeknou, že hodlají být politicky korektní progresivisté a chtějí splynout se stranami jako je TOP09 či Zelení a že na sociálně konzervativní lidi prdí - a bude to alespoň fér. Ale ať si proboha nahrají na to, že jsou zastáncem svobody, demokracie a obyčejných lidí.

P. Lenc 22.3.2019 10:34

A je to jasné,

pan Kalvoda nám říká, že vlastně oba dva Klausové jsou slušně řečeno dementi, zatím co on je díky svému podivnému titulu ten jeden z mála osvícených.Nebude také kandidovat do EU? Nakonec, odsuzovat někoho díky výroku, který každý myslící a tematikou holokaustu se zabývající člověk pochopí je pouhou záminkou jak se zbavit a pokud možno lživě vykládat a medializovat člověka, který si dovolí říkat pravdu.Jste pane Kalvodo to co jste.Chudák.

Ś. Svobodová 22.3.2019 10:33

Dotaz pro experta

To že existují nějaké smlouvy zamená, že jejich kritik je nedovzdělaný?

Ví expert že evropské nařízení NENÍ mezinárodě ratifikovaná smlouva?

K. Janyška 22.3.2019 10:28

Re: Lžidoktore,

To je ale jedno. Lhal jednou, lže pořád. Buď to v člověku je nebo není... Dzp.

B. Baron 22.3.2019 10:24

A zrovna Kalvoda který by republiku profal za fajfku tabáku...

P. Lenc 22.3.2019 10:23

Re: Asi tak.

Myslíte soudruhu Valento?

J. Vlček 22.3.2019 10:13

Pane Kalvodo,...

...zapoměl jste na to nejdůležitější. Když tak vehementně připomínáme, že smlouvu o EU podepisoval pan Klaus, coby předseda vlády, byli to tací, jako jste vy a vám podobní, kteří ho k podpisu dotlačili téměř násilím, když se zdráhal tuto smlouvu z nejrůznějších důvodů podepsat. Dokázal už tehdy domýšlet důsledky takto navržené smlouvy, narozdíl od vás, nekritických eurohujerů.

Vy sám jste vždy patřil mezi slovní ekvilibristy se schopností dlouhosáhlými projevy nesdělit posluchačům vubec nic.

M. Valenta 22.3.2019 10:07

Re: Asi tak.

Čeká Vás ještě hodně "dřiny" pane Langře.