30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Tis 26.1.2009 7:33

Proč poplatky za každý lék?

Pořád se mluví o poplatcích u lékaře, které lze zdůvodnit zbytečnými návštěvami všelijakých simulantů, ale nikdo nezdůvodnil proč mám platit 30 Kč za každý lék bohatým lékárníkům, kteří mají vysoké zisky z prodeje každého léku. Podání léku ze šuplíku trvá necelou minutu. Jenže? jak zjistil při svém působení ve vládě Čunek, politiku u nás nedělají politici, ale různá loby, včetně lékárnické.

Marta 26.1.2009 7:29

Poplatky

Dodnes nevím, jak je s mými poplatky dále naloženo. Mělo by to být jasně vysloveno - kam jdou, co se za ně pořídí, co se kde ušetří, zkrátka jedenoduchý rozbor pro veřejnost.

Magor 26.1.2009 6:32

Reforma

Reforma by musela začít rušením zbytečných nemocnic,kterých je na 200(Švédsko 100)..Když by bylo alespoň 30 nemocnic zrušeno rázem by se uvolnilo dostatečné množství peněz na kvalitní v těch zbývajících a na helikoptery pro převoz pacientů.Těžko obhájit existenci porodnice kde je jen jeden porod denně.V roce 1998 vybraly pojišťovny  a odeslali do zdravotnictví 100 miliard, v roce 2008 už to bylo 215 miliard.O těchto makroekonomických číslech se nemluví a jen se diskutuje o nepodstatných detailech.Na lékařskou lobby je každá vláda krátká.

ranbow 26.1.2009 6:22

Re: Mám tu smůlu, že pro své myšlenky nemohu sehnat schopné agitátory...

A taky doufejme, že až bude paní ministryně zvána na setkání s občany, pacienty, lékaři, atd, tak že jim nevzkáže, že jistě pochopí, že ona se ze zdravotních důvodů nemůže zúčastnit...Což by bylo pochopitelné, a bylo by necitelné na ní něco takového požadovat - pokud by právě pro takovou práci nebyla vybrána..

ranbow 26.1.2009 6:16

Těžký úkol pro Topolánka

Připomeňme si, že ODS vstupovala do minulých parlamentních voleb s mnoha, pro voliče sympatickými hesly - připomeˇme si alespoň 2- 15% daň, a nezvyšování spoluúčasti pacienta. A že z obou těchto hesel se vylhala - supermzdou a regulačními poplatky. Těžko bude dnes Topolánek a spol hledat argumenty, kterými by své tehdejší lži obhájil Pokud by jíž tenkrát hovořil o potřebě velkých daní a bohatého státu, o potřebě regulace lékařské péče - mohl mít pravdu, a i mandát to provést, pokud by s takovým programem vyhrál volby...

Topolánek 26.1.2009 5:58

Mám tu smůlu, že pro své myšlenky nemohu sehnat schopné agitátory...

Nevýhodou pana Bartoně je, že o zdravotnictví nic neví....ale oddanný nám je, to jo....za prachy to jo...

Mám obavu, že handicap paní Filipiové nám moc nepomůže, protože proti ní socani zorganizují demonstraci vozíčkářů, kteří na doplatky údajně nemají peníze....Když má takový vozíčkář 8000 důchodu a zaplatí činži, inkaso, poplatky  atd ( to mi volal Paroubek), tak prý už mu ani na volně stanovené doplatky na léky prý nezbývá...kecá, že...

Kačka 26.1.2009 3:13

Re: Paměť Vás klame pane Bartoni,

R^

Slava 26.1.2009 2:13

Re: Paměť Vás klame pane Bartoni,

Pana Bartoně klame paměť neustále. Ostatně nač by mu byla? Agitátoři paměť nepotřebují, ta jim naopak překáží.

Jiří Chýla 26.1.2009 0:23

Paměť Vás klame pane Bartoni,

prvním ministrem zdravotnictví, který nebyl profesně lékařem, byl Jan Stráský, univerzální politik, který předtím než se v roce 1995 stal minstrem zdravotnictví poslední Klausovy vlády, byl předsedou poslední federální vlády a prezidentem "na půl úvazku" (jak sám říkal) a po rozpadu federace i prvním minstrem dopravy ČR. Mám obavu, že paní Filipiová podobné schopnosti jako Jan Stráský nemá. Ale držím jí palce.