30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jj 26.1.2009 13:44

Nechtěl byste to upřesnit Bartoni?

Ať dělám co dělám, každý měsíc zaplatím pár tisícovek na zdravotní pojištění. A vy nám tvrdíte, že zdravotnictví je zadarmo. Tak laskavě definujte, od kolika tisíc měsíčně už to zadarmo není, nebo naopak, kolik tisíc se nepočítá jako platba. Nebo že byste jen tak žvanil? 

Vlad 26.1.2009 13:41

Re: 3 dny bez nemocenské odradí

Tak já nevím, simulant si snad píše neschopenku sám a razítkuje ji korunou? Od čeho je tam doktor?

Vlad 26.1.2009 13:31

Re: I vládní propagandista Bartoň se snaží.

Proč oranžových? Proč ne modrých? Aa, to vám na školení neřekli, že i mezi modrými mohou být tajtrlíci (kteří tu třicku berou - třicka k třicce a ejhle je tu pár desítek tisíc měsíčně?).

I-Worm 26.1.2009 13:30

Re: I vládní propagandista Bartoň se snaží.

lid je vždy ten, kdo schvaluje politiku strany a vlády.

Spirit 26.1.2009 13:30

Ing. Jan Bartoň, CSc.

podobně jako většina obhájců MUDr.Julínka nepochopil, že chybou Julínkova týmu nebyla špatná osvěta mezi laiky (špatný "prodej" reformy), ale odmítání jakékoliv diskuse s odborníky (to nemusí být jen lékaři) a členy vládní koalice o reformě před jejím uzákoněním. Choval se (a pokračuje v tom) jako politický diktátor. Kdyby o věci diskutoval standartně, jak by mezi politiky mělo být povinností, mohl se vyhnout systémovým chybám, které reformu (poplatky) znehodnotily a zesměšnily. Právě ty, a ne nějaké vysvětlování voličům pomocí pomluv politických protivníků - ji nak to neumí - byly příčinou volební porážky koalice v obojích podzimních volbách. Doufám, že paní ministryně to napraví. Vypadá sice křehce, ale zdání může klamat.

I-Worm 26.1.2009 13:29

Re: MINISTRYNĚ OBRANY FILIPIOVÁ

no vidíte, ale toho skvělého minista Kalouska tato představa vůbec, ale vůbec ani trochu neděsila - dokonce se jí chtěl zúčastnit!

Alice 26.1.2009 13:27

Poplatky

Nemůžu pochopit, že tak jednoduchou informaci (tj., že vybrané poplatky za léky umožní snížit doplatky za většinu léčiv) nemohl podat ministr Julínek při jednání Ústavnímu soudu a místo toho se tam nezmohl praktiky na nic. Není to spíš tak, že toto zdůvodnění si ministerstvo vykonstruovalo dodatečně, aby zacpalo ústa všem šťouralům?

Vlad 26.1.2009 13:26

Milý pane Bartoni,

probuďte se, Kde jste slyšel o tom, že zdravotnictví je u nás zadarmo? Nebo vy neplatíte zdravotní daň zvanou "pojištění". A pokud chcete šetřit, co kdyby se odbouraly zisky příživníků právě z těch pojišťoven? Prý si měly konkurovat, poté jim to stát "zakázal", aby členům kartelu víc zůstalo v kapse. Daně má vybírat stát. (Kdo chce, ať se navíc pojistí, kde chce. )Výběrčí daní kradli už za Sumerů.

ferda 26.1.2009 13:09

Re: S napětím jsem dočetl článek

Ta třicetikorunová lůza jsou tvoji spoluobčané, bohatá elito. Jen mě překvapilo, že autor článku nepokrytě přiznal, kdo bude připlácet na platy lékařů a lékárníků, když napsal:"To, co požaduje ČSSD jako tzv. kompromisní návrh, tj. neplacení dětí a mládeže do 18 let, neplacení pro důchodce, by totiž znamenalo takové okleštění poplatků, že by je snad bylo lepší v takovém případě úplně zrušit."

Libor 26.1.2009 12:59

Re: Reforma

Ad. traumacentra Pardubice x Hradec Králové: pokud by to mělo být jako s onkologií (středisko fyzicky zůstane, ale ztratí punc nejvyšší kvality), situace by byla zatím jakž-takž pijatelná (i když s velkými otazníky do budoucna). Ale v případě úplného zrušení by to bylo "na levačku".

Jestli se nepletu, Pardubice už několik let nemají svou vlastní leteckou záchrannou službu (vojáci už to nedělají) a musejí se spoléhat na pomoc odjinud. Když si k tomu přičtete dopravní situaci na silniční spojce Pce - Hradec, vyjde vám, že převoz zraněných například při hromadné silniční či železniční nehodě nebo průmyslové havárii (např. únik čpavku z chemičky) někde na jihu Pardubic až do Hradce bude trvat o několik minut (letecky) až třeba o několik desítek minut (autem) déle - o těch několik minut, které mohou rozhodnout o životě nebo smrti.

Tolik pohled laika.

Izák 26.1.2009 12:49

Re: co nám vadilo na Julinkových postupech

Paní doktorko, už jste zapoměla, jak narosté práce s poplatky, jak nebude čas na pacienta atd.

Izák 26.1.2009 12:43

Re: Neřešitelný problém pro paní Filipiovou

Tohle podepisujíR^

Libor 26.1.2009 12:20

Re: Zdravotnictví nikdy nebyl,není a nebude zadarmo !

Moje řeč!;-)

j 26.1.2009 12:16

Re: I vládní propagandista Bartoň se snaží.

Napřed si zjisti kolik platiš pojištění a kolik z něho čerpáš a vyhodnoť si začneš hrát na ekonoma. Též si zjisti kolik platí stát pojištění za své ovečky a kolik je minimální sazba pro člověka , který pracuje. Co myslíš , že by se stalo kdyby jsme si platili pojištění do supermárketu? Lidi by odváželi zboží na náklaďákách.

Jinak trubko, ty seš z Brna abys takhle kecal o Úrazovce? Přiď se na ni podívat a uvidíš v jakým je stavu a kde se nachází. O krádeži žvaní každej tupohlav , který jinak taky přemýšlet neumí.

milan007 26.1.2009 12:15

Re: I vládní propagandista Bartoň se snaží.

Co to je lidé ?? Nemáte na mysli lid ?? Ale ve Vašem pojetí to bude nejspíš banda oranžových 30-ti korunových tajtrlíků :-P

Lájoš 26.1.2009 12:06

Re: I vládní propagandista Bartoň se snaží.

No vida, jaké kádrové rezervy má naše oposice. Pan ,,Ivan by to velmi rychle a ke spokojenosti Paroubka  a možná i Ratha ve zdravotnictví zreformoval. Jen jestli by zase nějací zpochybňovači nechtěli tvrdit, že to už zde bylo a tudíž jeho názory jsou nějakou vykopávkou.

Ivan 26.1.2009 11:53

I vládní propagandista Bartoň se snaží.

Lidé si za zdravotní péči platí pojištění a proto Julínkův úskok s poplatky považují právem za nehoráznost. Doporučuji autorovi článku, aby si v supermarketu k ceně zboží taky připlácel 30Kč za položku. Lidé taky správně pochopili, že se nejedná o výši poplatků, ale o vypuštění zlého džina chtivosti z láhve. Takže ne lidé, ale Bartoň by potřeboval vychovávat, nejlépe pořádným výpraskem. Ale není třeba se obávat, o tom, že 1+1= 3 je nepřesvědčí ani Julínek, ani Filipiová a ani Bartoň.

Doufám, že nová vláda ČSSD (po volbách) bude opravdu reformovat zdravotnictví. Že dohlédne na to, aby zdravotní péče byla stejně dobrá pro všechny občany a aby ani president republiky nebyl výjimkou. Taky by měla zrušit strop na odvod zdravotního pojištění. Případné poplatky chápané jako spoluúčast pojištění pak odvozovat od výše příjmů pacienta procentem. Pacienti bez vlastního příjmu by tedy samozřejmě neplatili nic. Doufám, že nová vláda taky došlápne na farmaceutické koncerny a nedovolí pokusy o předražování léků a nepodlehne nesmyslné demagogii o tom, jak je třeba mít dost peněz na ty nejtěžší případy a předepisovat nesmyslně ty nejdražší léky. Jako každá správná pojišťovna zavede naopak strop na absolutní výši nákladů léčby, která bude ještě hrazena z pojištění. Pokud někdo nebude spokojen se zdravotní péčí poskytovanou na základě pojištění, bude mít možnost si ji zaplatit, ale bude muset zaplatit péči celou ze svého, bez účasti veřejného pojištění a nějakého "doplatku" za nadstandard. Prostě buďto jen v rozsahu pojištění, nebo všechno jen ze svého.

Vysvětlovat pokusy o zrušení nejlepší úrazové nemocnice v republice a zrušení špičkového Ústavu hematologie a krevní transfuze Julínek nemusel. Všem bylo jasné, že se jedná o ukradení pozemků, na kterých nemocnice a ústav stojí.

Stepans 26.1.2009 11:53

Re: Proč poplatky za každý lék?

Zde jde o výjimku. Odpočet z ceny léku je tak složitý, že by to "geniální" poslanci nikdy nepochopili a nebyli schopni odhlasovat. Proto se to vydalo pouze ministerskou vyhláškou. Divím se, že ti chytří, kteří tak brojí proti poplatkům za léky nepřišli na prostý fakt, že odporují zákonu o DPH. Otázka v jaké sazbě odvádějí lékárny DPH z poplatků ? Odpověď: snížené, devítíprocentní. Další otázka: Je regulační poplatek uveden mezi položkami zařazenými do snížené sazby DPH v zákoně o DPH ?  Odpověď" .............

Malý Aston 26.1.2009 11:50

Re: MINISTRYNĚ OBRANY FILIPIOVÁ

Máte ve všem pravdu ale představa vlády Paroubka a Filipa je tak hrozivá a děsivá,že raději pomatený Kocáb a vyhozený Čunek.:-D

JaS 26.1.2009 11:39

S napětím jsem dočetl článek

a konec mě potěšil: paní ministryně může dopadnout dobře, když bude nadále spolupracovat s Julínkovými odborníky a když dokáže líp komunikovat - hlavně na 30korunovou lůzu zapůsobit účinněji než Paroubek. Držím jí palce.

Lájoš 26.1.2009 11:25

Julínek jen plnil vládní program . . .

 i kdž zbytečně provokoval změnou statusu nemocnic. Za prohru ve volbách může hlavně sama vládní koalice svojí netečností vůči hulvátské a demagogické politice oposice. Paroubek se svojí smečkou hladových vlků /po vládnutí / bez jakéhokoli odporu znehodnocovali úplně všechno i za cenu, že poškozují národní a státní zájmy. Vláda a každý ministr mají své dobře placené mluvčí a alespoň ti měli okamžitě reagovat na oposiční hanobitele. Kromě pana Cikrta však se jejich demagogii nikdo nebránil a dosud se tento stav nezměnil !

 Jistě není všechno co vládní koalice dělá OK, ale převážná většina občanů považuje reformy v různých oblastech za potřebné a budou je muset provést i příští vlády nebudeme-li chtít být v Evropské unii jen její zátěží.

---------- 26.1.2009 11:18

MINISTRYNĚ OBRANY FILIPIOVÁ

Ještě, že Topolánek neudělal z Filipiové ministryni obrany. Topolánek se neštítí zneužít cokoli. Se zlodějnou na českém zdravotnictví se schoval za invalidní vozík tělesně postižené senátorky za ODS. Naštěstí tato senátorka ODS nemá v sobě žádnou soudnost, ve své chtivosti funkci vzala a je také pro zlodějnu na zdravotnictví jako Julínek. Doufejme, že dr. Rath nebude Filipiovou šetřit.

Další legrační kapitola Topolánkovy vlády je Michael Kocáb, tato vymlácená rocková palice, jak zpívá ve svých písničkách, je tak chtivá funkce ve státní správě, že zahodil všechno z čeho si dosud dělali s Havlem šoufky. Kocábova demonstrace neschopnosti a neexistence smyslu pro realitu na sebe nenechala dlouho čekat. Místo opravdových problémů chce zlikvidovat v Letech firmu na chov vepřů, na které si všichni vylámali zuby. Už se těším, jak s ním podnikatelé vyběhnou. Kocáb totiž nejdřív musí předvést, jak likvidaci firmy těm chovatelům vepřů nahradí. Dnes najít 0,5 miliardy bude asi pro Kocába brnkačka, jako brnká na kytáru. Má vlastně zkušenosti z Trendu.

Kocáb vymyslel písničku Snaživec, která má vedle Kocábovy chtivosti po funkcích ve státní správě silný autobiografický náboj. Tato Kocábova autobiografická písnička bude během jeho ministrování určitě velmi oblíbená a citovaná:

Snaživec Hudba: M. Kocáb, Text: M. Kocáb:

Znal jsem jednoho takovýho chlápka - co moudrosti moc nepobral - a studu ani kapka a lhal. - A přesně jak se říká - rozum mdlý, vůle chabá - ale touha po novotách veliká - tak ten pán se o vše nové velmi interesoval. - A nebyl to jen pán - z pána jen klobouk měl - a nemyslel to snad ani zle - starosta. - Však bohužel, na co šáh - Tam sto let tráva nerostla. Ten si to krásně zavařil, - nikdo ho neměl rád, - kdyby  se tolik nesnažil, akorát... A čím víc se snažil pomáhat, - tím víc ten chudák škodil. - A když mu to někdo naznačil, tak hrách jen na zeď hodil. - A ještě jednu vlastnost měl - že byl splachovací. - Jedněmi dveřmi ho vykážou, - už druhými se vrací.

Yarda 26.1.2009 11:11

Bartoloměj Pěšinka se stal ministrem

Dostal na starosti kolonie, prostě to tak vyšlo (BTW: Proč vlastně ještě u nás není ministerstvo pro kolonie?). Neměl o koloniích páru, nebyl by je dovedl ani vyjmenovat, natož je ukázat na globusu. Řekl si, že to žádná vážná závada nebude. Svolal si náměstky a roztomile jim řekl: "Dělejte, jako bych tu nebyl." Zbytečná připomínka, dělali to tak stejně vždycky, ale bylo sympatické, když to jednou ministr upřímně řekl.

Kuchl 26.1.2009 11:07

Re: Proč poplatky za každý lék?

Tak to dopadne vždy , když se politika vláme do praktického života prostřednictvím našich "geniálních" poslanců ;-(

j 26.1.2009 11:00

Re: Vyměnit Julínka...

Běž si na ušní když nevíš proč vyměnili Julínka. (špatně svou reformu vysvetlil, ne že ji provedl)

vládík 26.1.2009 10:57

Re: tak nevím...

Nevím, co na tom bylo k zjišťování. Bylo to jasné jak facka. A lidem byl důvod jedno - řvali, protože mají platit. I kdyby to byla jen koruna. Zvláště, když je populisti ke řvaní pobízejí.

vládík 26.1.2009 10:55

Re: 3 dny bez nemocenské odradí

Druhá část vaší předlohé věty popisuje chování blbců. Proč bychom měli kvůli blbcům platit simulanty?

Stepans 26.1.2009 10:45

Re: Proč poplatky za každý lék?

On vám to musí někdo zdůvodňovat ? Není ve vašich silách si informace najít, sám ? Kdo chce a umí, se pravdy dopátrá, kdo nechce, tak opakuje Rathovy lži o tom, jak jdou poplatky do kapes lékárníků. Ale dobře pokusím se pro vás něco udělat. Od začátku roku 2008 se změnila DPH u léků z 5 na 9%. Není vám divné, že se nezvýšily doplatky na léky ? Je to proto, že se u léků na recept provádí tzv.odpočet, tedy cena každého balení se snižuje asi o 4 až 26 Kč v závislosti na ceně léku. No a čím se to kompenzuje aby se vlk nažral a koza zůstala celá ? Správně, poplatky za položku receptu. Tedy poplatky za recepty jsou typickou ukázkou nepoctivosti politiků. Politici vládní nenašli odvahu přiznat elementární fakt, že když se zvedne DPH, tak se zdraží léky, a proto to zamaskují do poplatků. No a opoziční politici využijí složité a těžko pochopitelné konstrukce odpočtu a poplatku k tvrzení o nemorálnosti poplatků a postaví na tom úspěšnou volební kampaň. No a Vy ? Vy jste ani nepochopil, že poplatek se platí ne za každý lék, ale za položku receptu, natož to, že je třeba vykonat nějakou práci, než se ten lék dostane do šuplíku aby Vám mohl být za necelou minutu vydán. Tak co Vám zdůvodňovat ? Vy si myslíte, že jsou lékárníci z toho nadšeni, že hlupaci jako Vy  je považují neoprávněně za zloděje, zatímco  vybraný poplatek je v řadě případů menší než částka, kterou lékárník z ceny léků musí odečíst ? Že když se pacient prokáže potvrzení o hmotné nouzi tak lékárník poplatek nevybere, ale cenu léků musí snížit a nikdo mu to nekompenzuje ? To je lepší kvalifikovaně plkat o podání léků ze šuplíku a užírat se závistí nad bohatstvím lékárníků.

I-Worm 26.1.2009 10:43

Re: Proč poplatky za každý lék?

protože pak by nemohli vymýšlet tyhle hovadiny!

I-Worm 26.1.2009 10:38

Re: tak nevím...

chcete tím patrně říci, že když se vláda rozhodne něco zavést, je na lidech, aby se sami snažili zjistit, proč se tak stalo a jaké pohnutky ji k tomu vedly. Něco podobného prý zavedl (Saint Just?) za francouszké revoluce - přenesl důkazní břemeno na obžalované...