17.5.2024 | Svátek má Aneta


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Bianca 26.1.2009 15:43

Re: Julínek jen plnil vládní program . . .

Hmmm, hulvatska a demagogicka politika..... A jak byste nazval, mily Lajosi, obhajobu porazky ve volbach? Obhajobu bez valne sebereflexe, poukazem na "zblazneni tricetikorunove luzy"? Nevim sice, odkud cerpate sve presvedceni, ze převážná většina občanů považuje reformy v různých oblastech za potřebné, ale budiz. I tak je vsak nezbytne pro ty reformy ty obcany ziskat, aby tem reformam, resp. jejich realizatorum, dali ve volbach zelenou. Zatim, dle vysledku poslednich voleb, dala prevazna vetsina obcanu tem zdravotnickym reformam cervenou.  Zrejme o POTREBNOSTI takovych reforem nebyli v prevazne vetsine presvedceni. Jsem opravdu zvedav, zda se to presvedcovani pani ministryni bude darit lepe, nez jejimu predchudci. Soudim, ze doslo-li by k vyraznejsi uprave  tech kroku, smyslu, principu.... mela by to mnohem mnohem snazsi.  

---------- 26.1.2009 11:18

MINISTRYNĚ OBRANY FILIPIOVÁ

Ještě, že Topolánek neudělal z Filipiové ministryni obrany. Topolánek se neštítí zneužít cokoli. Se zlodějnou na českém zdravotnictví se schoval za invalidní vozík tělesně postižené senátorky za ODS. Naštěstí tato senátorka ODS nemá v sobě žádnou soudnost, ve své chtivosti funkci vzala a je také pro zlodějnu na zdravotnictví jako Julínek. Doufejme, že dr. Rath nebude Filipiovou šetřit.

Další legrační kapitola Topolánkovy vlády je Michael Kocáb, tato vymlácená rocková palice, jak zpívá ve svých písničkách, je tak chtivá funkce ve státní správě, že zahodil všechno z čeho si dosud dělali s Havlem šoufky. Kocábova demonstrace neschopnosti a neexistence smyslu pro realitu na sebe nenechala dlouho čekat. Místo opravdových problémů chce zlikvidovat v Letech firmu na chov vepřů, na které si všichni vylámali zuby. Už se těším, jak s ním podnikatelé vyběhnou. Kocáb totiž nejdřív musí předvést, jak likvidaci firmy těm chovatelům vepřů nahradí. Dnes najít 0,5 miliardy bude asi pro Kocába brnkačka, jako brnká na kytáru. Má vlastně zkušenosti z Trendu.

Kocáb vymyslel písničku Snaživec, která má vedle Kocábovy chtivosti po funkcích ve státní správě silný autobiografický náboj. Tato Kocábova autobiografická písnička bude během jeho ministrování určitě velmi oblíbená a citovaná:

Snaživec Hudba: M. Kocáb, Text: M. Kocáb:

Znal jsem jednoho takovýho chlápka - co moudrosti moc nepobral - a studu ani kapka a lhal. - A přesně jak se říká - rozum mdlý, vůle chabá - ale touha po novotách veliká - tak ten pán se o vše nové velmi interesoval. - A nebyl to jen pán - z pána jen klobouk měl - a nemyslel to snad ani zle - starosta. - Však bohužel, na co šáh - Tam sto let tráva nerostla. Ten si to krásně zavařil, - nikdo ho neměl rád, - kdyby  se tolik nesnažil, akorát... A čím víc se snažil pomáhat, - tím víc ten chudák škodil. - A když mu to někdo naznačil, tak hrách jen na zeď hodil. - A ještě jednu vlastnost měl - že byl splachovací. - Jedněmi dveřmi ho vykážou, - už druhými se vrací.

Malý Aston 26.1.2009 11:50

Re: MINISTRYNĚ OBRANY FILIPIOVÁ

Máte ve všem pravdu ale představa vlády Paroubka a Filipa je tak hrozivá a děsivá,že raději pomatený Kocáb a vyhozený Čunek.:-D

I-Worm 26.1.2009 13:29

Re: MINISTRYNĚ OBRANY FILIPIOVÁ

no vidíte, ale toho skvělého minista Kalouska tato představa vůbec, ale vůbec ani trochu neděsila - dokonce se jí chtěl zúčastnit!

Blanche 26.1.2009 13:45

TREND

PanoveKocabaKratochvilvytunelovaliTrend1iTrend2takvydatne,zenebudezajistemitministrKocabproblemzaplatitpulmiliardyzesveho.Aspontimodcinisvehrichyvduchuspravnerodinnevychovy.

I-Worm 26.1.2009 10:32

Paušální řešení je u našich politiků velmi oblíbené

protože nedá moc práce. Bylo by o moc horším řešením to pracnější - stanovit na každý lék minimální doplatek (a ten skutečný již ponechat trhu) a ten neštastný Paralen (nebo Acylpyrin) ze seznamu hrazených léků vyřadit zcela?

janoryna 26.1.2009 10:14

3 dny bez nemocenské odradí

pár simulantů a hodně lidí, kteří by svou chřipku nebo anginu neměli přechodit ale vyležet, jak doporučují lékaři. ale pravda je v tom, že tak se dosáhne ještě dalších úspor v tom, že lidé kvůli následným srdečním a plicním komplikacím dříve umřou. ušetří se na léčení a na penzích. nakonec, jak říkali za starých časů sedláci o výměnkářích: dědeček, babička ujídají chlebíčka.   

vládík 26.1.2009 10:55

Re: 3 dny bez nemocenské odradí

Druhá část vaší předlohé věty popisuje chování blbců. Proč bychom měli kvůli blbcům platit simulanty?

Vlad 26.1.2009 13:41

Re: 3 dny bez nemocenské odradí

Tak já nevím, simulant si snad píše neschopenku sám a razítkuje ji korunou? Od čeho je tam doktor?

Havran 26.1.2009 16:52

Re: 3 dny bez nemocenské odradí

A to je právě TO: nikdo, ani pacient, ani lékař nebyl ničím motivován a zdravotní pojišťovna na to nemá páky. Když se konečně někdo odhodlal k rasantnějšímu omezení té největší lobby, dostal okamžitě po papuli ....

Harry 26.1.2009 14:59

Re: 3 dny bez nemocenské odradí

3 dny v posteli zadarmo me ekonomicky nepolozi, ale 3 mesice po spitalech, operacich, rehabilitacich atd. ano, tam budu potrebovat pojistovnu. Vzdy to je pacient kdo hlavne rozhodoval a i bude o svem leceni, trebas tim, ze bral ci nebral predepsane a nafasovane leky (uz to neboli, je to zadarmo, sup v tim do suplete), prestal ci neprestal kourit ci chlastat. Pokud je nekdo takovy magor ze kvuli 3 dennimu vydelku prechodi zapal plic tak si nic jineho nezaslouzi. Stejne tak me nezabije stovka za doktora a lek, jdete se podivat do hospody kolik obcan ochotne zaplati za jedno vecerni posezeni.

Eva D. 26.1.2009 15:09

Re: 3 dny bez nemocenské odradí

Harry, přesně tak. R^R^R^

Eva D. 26.1.2009 15:08

Re: 3 dny bez nemocenské odradí

Prosím Vás, takových lidí, kteří nešli marodit, protože by si nechali pro korunu koleno vrtat, už jsem potkala. A druhých, kterým nebylo celkem nic, ale zařídili si čas na"nutné pochůzky a práce koelm domu", těch už taky.

Když je člověku fakt špatně a má rozum, zůstane doma. A dobrý zaměstnavatel mu ty tři dny i proplatí. Takové firmy znám, jejich zaměstnanci berou v době nemoci normálně průměrnou mzdu.

Ale musejí něco umět, to víte.

:-: 26.1.2009 10:14

stráský taky nebyl lékař

vykonával fci min zdr v 1995

Honza 26.1.2009 10:09

Vyměnit Julínka...

a dosadit tam Filipiovou byl od Topolánka tah na oblbnutí nemyslících lidí. Jestliže Filipiová veřejně prohlásí ; že bude pokračovat v tom,co Julínek začal a ponechá si všechny jeho lidi,pak celá výměna je jen podvod.To,že je na vozíčku má stejný účel,jako Cikrtovy krátké ruce. To ale reformu neposune ani o krok.

j 26.1.2009 11:00

Re: Vyměnit Julínka...

Běž si na ušní když nevíš proč vyměnili Julínka. (špatně svou reformu vysvetlil, ne že ji provedl)

Yarda 26.1.2009 11:11

Bartoloměj Pěšinka se stal ministrem

Dostal na starosti kolonie, prostě to tak vyšlo (BTW: Proč vlastně ještě u nás není ministerstvo pro kolonie?). Neměl o koloniích páru, nebyl by je dovedl ani vyjmenovat, natož je ukázat na globusu. Řekl si, že to žádná vážná závada nebude. Svolal si náměstky a roztomile jim řekl: "Dělejte, jako bych tu nebyl." Zbytečná připomínka, dělali to tak stejně vždycky, ale bylo sympatické, když to jednou ministr upřímně řekl.

Malý Aston 26.1.2009 10:07

Neřešitelný problém pro paní Filipiovou

Zdravotnictví to je nejlepší kšeft jaký může být.Ty miliardy které se tam prožerou a ty miliardy které se zaplatí všem,kteří se okolo zdravotnictví jen otřou a jsou jim vždy zaplaceny jsou hnací silou proti všem reformám i reformičkám.Není nic lepšího kromě stavby dálnic a stavby železnice.Když nejsou prachy zatáhne to každý ministr financí z našich daní a ceckoni jsou spokojení.Proti jsou lékaři,lékárníci,výrobci a distributoři léků a zdravotnického materiálu,pacienti,zdravotní pojišťovny,cigáni i ti kteří mají ale politické velení jim nařizuje budeme proti.A tak se vytáhnou děti ležící v inkubátorech a nikdo nevzpomene,že rodiče berou dětské přídavky a ty prožerou,pak se vytáhne nějaká babička která darovala barák svým povedeným dětem a ti ji za odměnu odložili do domova důchodců a další a další srdcervoucí příběhy jen aby náhodou někdo nechtěl udělat pořádek se všemi ceckoni napojených na penězovod plynoucí do zdravotnictví.Jak si představuje vedení nemocnic předvedl korunovaný princ ČSSD pan Dryml a Rath. Jeden zadlužil nemocnici kterou vedl a hodlá ji prodat za stovky milionů a druhý řeší darovací smlouvy,které časem když nebude znovu zvolen prostě zruší za neposlušnost a dary se budou muset vrátit. Problém nemá řešení,jedná se o ohromné prachy a tisíce čekatelů .:-D

Izák 26.1.2009 12:43

Re: Neřešitelný problém pro paní Filipiovou

Tohle podepisujíR^

Havran 26.1.2009 17:01

Re: Neřešitelný problém pro paní Filipiovou

R^, jen si to vezměte: do zdravotnictví teče přes 200miliard korun, ted to tuším bylo 225, prachy se dají rozdělit do čtyř kategorií:1) mzdy lékařů - rozhodují o nich lékaři

2)mzdy zdravotnického personálu - rozhodují o nich lékaři

3)investice - kdopak o nich rozhoduje???

4)Spotřeba, material a léky - i z těch se lékaři naučili "zobnout"

Ergo kdo to tady vlastně tyje ze státního cecíku???? Když už nic jiného, tak lékarník dnes dokáže změnit lék s totožnou léčebnou složkou a lidé se konečně začali starat za co platí ...

withson 26.1.2009 10:01

tak nevím...

ale kdo se chtěl dozvědět neco o tom proč se zavádějí polatky a jaký mají smysl, mohl to udělat už dávno. Spolu se zavedením poplatků byly tyto informace VEŘEJNĚ k dipozici třeba na internetu, tam jsem si je taky našel a tam jsem se taky vše podstatné pro to, abych poplatky podpořil dozvěděl. A teď se rojí zástup lidí, kteří ty informace postrádali. Co teda celou tu dobu dělali?  Čili realita asi bude jiná. Lidi kašlou na to si cokoli zjišťovat, jako dostačující informace jim stačí, že po nich někdo chce něco zaplatit a že mají být proti změně, protože jsou přece všichni chudáčkovém co nemají zastání v tomhle světě pro boháče. Proti propagandě jsou volně dostupné informace k ničemu, když chybí vůle si informace ověřovat a dělat si názor až poté...

I-Worm 26.1.2009 10:38

Re: tak nevím...

chcete tím patrně říci, že když se vláda rozhodne něco zavést, je na lidech, aby se sami snažili zjistit, proč se tak stalo a jaké pohnutky ji k tomu vedly. Něco podobného prý zavedl (Saint Just?) za francouszké revoluce - přenesl důkazní břemeno na obžalované...

vládík 26.1.2009 10:57

Re: tak nevím...

Nevím, co na tom bylo k zjišťování. Bylo to jasné jak facka. A lidem byl důvod jedno - řvali, protože mají platit. I kdyby to byla jen koruna. Zvláště, když je populisti ke řvaní pobízejí.

---------- 26.1.2009 14:35

Re I-Worm : Julínkova & Cikrtova logika...tak nevím...

R^ ;-D Přesně tak. Např. Langerova policie mě z ničeho nic vytáhne z postele a zavře, policajti budou mlčet a já si svoje zatčení zdůvodním jako oprávněné. Toto ještě vejde do historie a bude se to jmenovat Julínkova & Cikrtova logika. ;-D

Eva D. 26.1.2009 15:00

Re: tak nevím...

Máte bohužel pravdu. Mnozí jsou bohužel jak ovce, akorát se shluknou do stáda a bečí...

portwyn 26.1.2009 9:48

Handicap paní ministryně je irelevantní

Ministr nebo jiný politik nese politickou zodpovědnost. Rozhodl se dobrovolně jít do politiky, nemůže se tedy vymlouvat na handicap. Kritika pana Cikrta kvůli jeho zevnějšku byla trapná, kritika kvůli jeho vystupování byla oprávněná. Paní Filipiové přeju úspěch, ale ne kvůli vozíčku.

Jan Řezák 26.1.2009 9:44

"nová ministryně je, pokud mě paměť neklame, prvním šéfem zdravotnictví, který není profesně lékařem"

Tak to je to s tou vaší pamětí už hodně špatné. Co třeba Stráský nebo Škromach? To byli jistě lékaři jako poleno, alespoň do toho kecali, jak mohli a dokázali stejný prd, jako ti předtím. A pokud jde o paní Filipiovou, nedělám si velké iluze. Sice vzbuzuje pozitivní emoce jako vozíčkář a asi nebude tak arogantní, jako Julínek a jeho skřet, a i jinak je sympatická, ale pokud nepřijde velmi brzo se zásadními ústupky, tak ji brzo ani ta kriplkára nezachrání. 

baci 26.1.2009 9:40

pohled na čs.zdravotnictví zvenčí

pohled na čs.zdravotnictví zvenčí http://bakala.bigbloger.lidovky.cz/c/66369/Pohled-na-ceske-zdravotnictvi-zvenci.html a pohled na reformu

doktorka 26.1.2009 9:33

co nám vadilo na Julinkových postupech

Nějakou dobu mi trvalo, než jsem si zformulovala, proč nám - lékařům vlastně přístup MZ tak vadil. Většinou to ani tak nebyly poplatky, ale další věci, o kterých se veřejně nediskutovalo:

postup grantové agentury IGA MZ ČR (absolutní neplnění slíbených termínů, pozdní vyhlašování výsledků soutěže a nepřehlednost nových pravidel), téměř to zlikvidovalo grantovou soutěž

a také stále nejasné (aspoň nám běžným zaměstnancům) uplatnění mladých lékařů po promoci, tzv. rezidenční místa nápadně připomínají umístěnky v 50. letech

Martin II 26.1.2009 10:00

Re: co nám vadilo na Julinkových postupech

...a také největší JulínkoCikrtovský podvod s 5000ovou hranicí za placení léků. Pokud se do této hranice bude počítat jen každý dvacátý lék,pak se 40ti letý do smrti nedočká této hranice. Z lékáren se stal kšeft století.