4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Luňák 26.1.2009 13:58

Bartoni - skutečně velmi dobré

gadd 26.1.2009 13:53

smysl to nedává

Julínek několik let připravoval reformu, je jedním z hlavních autorů. Dva roky se ji snažil v reálu prosadit. Teď je odvolán, protože "nekomunikoval". Místo něj má v té samé reformě pokračovat paní senátorka, která se veřejně přiznává, že o problematice vlastně nic neví. A s Julínkem chce i spolupracovat, protože ho obdivuje. Rozumíte tomu někdo?

Malý Aston 26.1.2009 13:58

Re: smysl to nedává

Já tomu rozumím tak,že je nutné vyměnit Julínka a nepustit tam Ratha a Drymla,neboť ti již prokázali co umí dobře a to je dostat nemocnice do krachu a pak je nabízet za stovky milionů korun zpět státu.A paní senátorka má za úkol udržet aspoň stav dosažený a to do doby než občané pochopí ,že nic není a nebylo zadarmo jak tvrdí Paroubek.:-D

Bianca 26.1.2009 15:15

Re: smysl to nedává

Hmmm, soudim, ze ten ukol, tzn. udržet aspoň stav dosažený a to do doby než občané pochopí ,že nic není a nebylo zadarmo, plnili a plni vsichni ministri zdrav. , napric politickym spektrem jiz od tzv. revoluce. 

jj 26.1.2009 13:44

Nechtěl byste to upřesnit Bartoni?

Ať dělám co dělám, každý měsíc zaplatím pár tisícovek na zdravotní pojištění. A vy nám tvrdíte, že zdravotnictví je zadarmo. Tak laskavě definujte, od kolika tisíc měsíčně už to zadarmo není, nebo naopak, kolik tisíc se nepočítá jako platba. Nebo že byste jen tak žvanil? 

---------- 26.1.2009 14:18

Nebourejte ODS pracně vymyšlenou lež

jj, nezanášejte do zdravotních „reforem“ ODS přemýšlení, to do toho nepatří. Z Vás by nebyl dobrý ideolog ODS, protože lži ODS nedržíte pod pokličkou. Všichni v ODS znají podstatu této lži, ale drží spolu basu. Průpovídka o tom, že zdravotnictví není zadarmo a že všichni kromě Julínka a Cikrta to nepochopili je heslo ODS a lež pro nemyslící obyvatele České republiky. Naštěstí se ukázalo, že nemyslících je pramálo. Jak to vidím, tak se pravidelně scházejí na Neviditelném psu a oslavují zde Julínka a Cikrta jako hrdiny.

www racek 26.1.2009 15:39

Re: Nechtěl byste to upřesnit Bartoni?

no, asi tak od 150 tisíc měsíčně leze vskutku tvrdit, že více jak půl roku budete mít vše zdarma, ne?:-D

Spirit 26.1.2009 13:30

Ing. Jan Bartoň, CSc.

podobně jako většina obhájců MUDr.Julínka nepochopil, že chybou Julínkova týmu nebyla špatná osvěta mezi laiky (špatný "prodej" reformy), ale odmítání jakékoliv diskuse s odborníky (to nemusí být jen lékaři) a členy vládní koalice o reformě před jejím uzákoněním. Choval se (a pokračuje v tom) jako politický diktátor. Kdyby o věci diskutoval standartně, jak by mezi politiky mělo být povinností, mohl se vyhnout systémovým chybám, které reformu (poplatky) znehodnotily a zesměšnily. Právě ty, a ne nějaké vysvětlování voličům pomocí pomluv politických protivníků - ji nak to neumí - byly příčinou volební porážky koalice v obojích podzimních volbách. Doufám, že paní ministryně to napraví. Vypadá sice křehce, ale zdání může klamat.

Malý Aston 26.1.2009 14:08

Re: Ing. Jan Bartoň, CSc.

Podívejte se na to reálně.S kým měl Julínek diskutovat? Paroubek a Rath jsou zásadně proti všemu,KDU zmítaná hádkami se nejvíce podílela pod vedením Šojdrovky a Hovorky na svém populismu a zelenáči jsou tam jen do počtu.Zdravotnictví to jsou ohromné prachy pro lékaře,lékárníky,výrobce léků a distributory,pradlenky a kuchaře,zahradníky a hrobaře.A každý hájí to své a nedá si to vzít.Není lepší kšeft než se napojit na penězovod vedoucí na zdravotnictví.Takže nikdo nemá zájem o zavedení pořádku.Mohlo by se zjistit,že obvoďáků je hodně,léky jsou drahé a lékáren je více jak veřejných WC. A ti všichni se pod vedením Ratha spojili a jsou zásadně proti.A občané jim prostě naletěli.:-D

Bianca 26.1.2009 15:25

Re: Ing. Jan Bartoň, CSc.

No,  vysvetleni neuspechu ministra Julinka pri prosazovani jeho zamyslenych kroku "naletenim obcanu" (komukoli) je velmi , ale opravdu velmi kratkozrake. Za pan ministr nedokazal presvedcit  odbornou a laickou verejnost, aby naletela jemu? Prave proto, ze parlamentni prevaha tzv. koalice byla vice, nez pomyslna, koalice sama nadto velmi krehka, mel ministr postupovat  velmi opatrne, hledat spojence, kde jen bylo mozno. Misto toho si jen "vyrabel" dalsi a dalsi nepratele.

No, uvidime, jak si bude pocinat pani ministryne, obavam se vsak, jen nadseni, vstricnost, snaha ziskat si spojence.... nebude zcela postacovat, urcity odbornmy vhled do problematiky zdravotnictvi mam za nezbytny. Uz jen proto, ze neznalost prosta dosti diskvalifikuje. Byt by mel "neznajici" zamery sebecistejsi, sebeuprimnejsi.... Partner totiz nemuze byt jen shovivave tolerovan, partner musi byt respektovan.

Alice 26.1.2009 13:27

Poplatky

Nemůžu pochopit, že tak jednoduchou informaci (tj., že vybrané poplatky za léky umožní snížit doplatky za většinu léčiv) nemohl podat ministr Julínek při jednání Ústavnímu soudu a místo toho se tam nezmohl praktiky na nic. Není to spíš tak, že toto zdůvodnění si ministerstvo vykonstruovalo dodatečně, aby zacpalo ústa všem šťouralům?

Bianca 26.1.2009 15:28

Re: Poplatky

No, ja soudim, ze obcane na to prostym kupeckym usudkem prisli davno. Tezko by se vsak prezentoval ucinek poplatku na spotrebu leciv. Existuje nekde dostupna analysa spotreby leciv (bez ohledu zda na recept ci volne prodejnych) pred a po zavedeni poplatku?  Doslo opravdu k poklesu spotreby?

Vlad 26.1.2009 13:26

Milý pane Bartoni,

probuďte se, Kde jste slyšel o tom, že zdravotnictví je u nás zadarmo? Nebo vy neplatíte zdravotní daň zvanou "pojištění". A pokud chcete šetřit, co kdyby se odbouraly zisky příživníků právě z těch pojišťoven? Prý si měly konkurovat, poté jim to stát "zakázal", aby členům kartelu víc zůstalo v kapse. Daně má vybírat stát. (Kdo chce, ať se navíc pojistí, kde chce. )Výběrčí daní kradli už za Sumerů.

Ivan 26.1.2009 11:53

I vládní propagandista Bartoň se snaží.

Lidé si za zdravotní péči platí pojištění a proto Julínkův úskok s poplatky považují právem za nehoráznost. Doporučuji autorovi článku, aby si v supermarketu k ceně zboží taky připlácel 30Kč za položku. Lidé taky správně pochopili, že se nejedná o výši poplatků, ale o vypuštění zlého džina chtivosti z láhve. Takže ne lidé, ale Bartoň by potřeboval vychovávat, nejlépe pořádným výpraskem. Ale není třeba se obávat, o tom, že 1+1= 3 je nepřesvědčí ani Julínek, ani Filipiová a ani Bartoň.

Doufám, že nová vláda ČSSD (po volbách) bude opravdu reformovat zdravotnictví. Že dohlédne na to, aby zdravotní péče byla stejně dobrá pro všechny občany a aby ani president republiky nebyl výjimkou. Taky by měla zrušit strop na odvod zdravotního pojištění. Případné poplatky chápané jako spoluúčast pojištění pak odvozovat od výše příjmů pacienta procentem. Pacienti bez vlastního příjmu by tedy samozřejmě neplatili nic. Doufám, že nová vláda taky došlápne na farmaceutické koncerny a nedovolí pokusy o předražování léků a nepodlehne nesmyslné demagogii o tom, jak je třeba mít dost peněz na ty nejtěžší případy a předepisovat nesmyslně ty nejdražší léky. Jako každá správná pojišťovna zavede naopak strop na absolutní výši nákladů léčby, která bude ještě hrazena z pojištění. Pokud někdo nebude spokojen se zdravotní péčí poskytovanou na základě pojištění, bude mít možnost si ji zaplatit, ale bude muset zaplatit péči celou ze svého, bez účasti veřejného pojištění a nějakého "doplatku" za nadstandard. Prostě buďto jen v rozsahu pojištění, nebo všechno jen ze svého.

Vysvětlovat pokusy o zrušení nejlepší úrazové nemocnice v republice a zrušení špičkového Ústavu hematologie a krevní transfuze Julínek nemusel. Všem bylo jasné, že se jedná o ukradení pozemků, na kterých nemocnice a ústav stojí.

Lájoš 26.1.2009 12:06

Re: I vládní propagandista Bartoň se snaží.

No vida, jaké kádrové rezervy má naše oposice. Pan ,,Ivan by to velmi rychle a ke spokojenosti Paroubka  a možná i Ratha ve zdravotnictví zreformoval. Jen jestli by zase nějací zpochybňovači nechtěli tvrdit, že to už zde bylo a tudíž jeho názory jsou nějakou vykopávkou.

milan007 26.1.2009 12:15

Re: I vládní propagandista Bartoň se snaží.

Co to je lidé ?? Nemáte na mysli lid ?? Ale ve Vašem pojetí to bude nejspíš banda oranžových 30-ti korunových tajtrlíků :-P

I-Worm 26.1.2009 13:30

Re: I vládní propagandista Bartoň se snaží.

lid je vždy ten, kdo schvaluje politiku strany a vlády.

Vlad 26.1.2009 13:31

Re: I vládní propagandista Bartoň se snaží.

Proč oranžových? Proč ne modrých? Aa, to vám na školení neřekli, že i mezi modrými mohou být tajtrlíci (kteří tu třicku berou - třicka k třicce a ejhle je tu pár desítek tisíc měsíčně?).

j 26.1.2009 12:16

Re: I vládní propagandista Bartoň se snaží.

Napřed si zjisti kolik platiš pojištění a kolik z něho čerpáš a vyhodnoť si začneš hrát na ekonoma. Též si zjisti kolik platí stát pojištění za své ovečky a kolik je minimální sazba pro člověka , který pracuje. Co myslíš , že by se stalo kdyby jsme si platili pojištění do supermárketu? Lidi by odváželi zboží na náklaďákách.

Jinak trubko, ty seš z Brna abys takhle kecal o Úrazovce? Přiď se na ni podívat a uvidíš v jakým je stavu a kde se nachází. O krádeži žvaní každej tupohlav , který jinak taky přemýšlet neumí.

Eva D. 26.1.2009 15:15

Re: I vládní propagandista Bartoň se snaží.

Napřed si zjisti kolik platiš pojištění a kolik z něho čerpáš a vyhodnoť si začneš hrát na ekonoma. Též si zjisti kolik platí stát pojištění za své ovečky a kolik je minimální sazba pro člověka , který pracuje. Co myslíš , že by se stalo kdyby jsme si platili pojištění do supermárketu? Lidi by odváželi zboží na náklaďákách.

J,

R^R^R^. Jenže pozor, chcete aby si něco zjistil, a to je problém. Mělo by to být na velkých plakátech vyvěšeno na frekventovaných místech, aby si to apsoň někdo z těch amatérských "zdravotnických manažerů" přečetl. Třeba by to část z nich i pochopila, alespoň malá.

Enigma 26.1.2009 16:48

Re: I vládní propagandista Bartoň se snaží.

Lékaři a veškerá osvěta říkali lidem, že více léků, neznamená lepší léčbu. Naopak. Kolik lidí objíždělo lékaře a žádalo další léky? Kolik léků se nakonec vyhodilo. Kolik lidí mělo NÁROK nechat si předepsat běžné léky typu paralen? Když je to zadarmo?  Až při povinnosti platit 30 Kč většina "POCHOPILA" že to hamtění a hypochondryje je zbytečná. Za 30 kč se dá v CZ vyhrát dvoje volby, možná troje, dostat úřad, zlikvidovat konkurentapadne vláda, zrušíme mezinárodní závazky a možná dojde k občanské válce před přeplněnými krajskými lékárnami, do kterých se sjíždějí zase ti různí vykukové z dalekých cizích krajů. To bude kraválu na hospodských hajzlících až středočechům dojde, že na úkor krajského rozpočtu z jejich daní jsou ti cizí sponzorováni za radostného povzbuzování jejich hejtmana. Možná, že někomu dojde, že pan hejtman je především politický karierista, který si honí politické body ČSSD, tentokrát za jejich jásotu.

Kuchl 26.1.2009 21:03

Re: I vládní propagandista Bartoň se snaží.

Ano , to je ten správný systém z padesátých let min. století . Do nemocnice s nadějí -operace se zdařila , ale pacient zemřel , bez úplatku ani ránu ,pro dobré léky jedině za hranice ,protože jsou drahé .Ale hlavně všem stejně mizernou standartní péči . :-)

JaS 26.1.2009 11:39

S napětím jsem dočetl článek

a konec mě potěšil: paní ministryně může dopadnout dobře, když bude nadále spolupracovat s Julínkovými odborníky a když dokáže líp komunikovat - hlavně na 30korunovou lůzu zapůsobit účinněji než Paroubek. Držím jí palce.

ferda 26.1.2009 13:09

Re: S napětím jsem dočetl článek

Ta třicetikorunová lůza jsou tvoji spoluobčané, bohatá elito. Jen mě překvapilo, že autor článku nepokrytě přiznal, kdo bude připlácet na platy lékařů a lékárníků, když napsal:"To, co požaduje ČSSD jako tzv. kompromisní návrh, tj. neplacení dětí a mládeže do 18 let, neplacení pro důchodce, by totiž znamenalo takové okleštění poplatků, že by je snad bylo lepší v takovém případě úplně zrušit."

j 26.1.2009 13:50

Re: S napětím jsem dočetl článek

Moj jsou jenom  děti a manželka a ne spoluobčané

Bianca 26.1.2009 15:30

Re: S napětím jsem dočetl článek

Hmm, to jste si temi detmi, ba i manzelkou tak jist?

Raff 26.1.2009 14:15

Re: S napětím jsem dočetl článek

Ferdo,

Ta lůza se myslí ne lůza majetková, ale lůza morální. Ty se do ní jistě počítáš.

janoryna 26.1.2009 14:43

Re: S napětím jsem dočetl článek

ta majetková přece musí být i ta morální. slušný člověk přece nemůže být chudý, leda hlupák...

Eva D. 26.1.2009 15:11

Re: S napětím jsem dočetl článek

To je Váš názor? Aha!

Lájoš 26.1.2009 11:25

Julínek jen plnil vládní program . . .

 i kdž zbytečně provokoval změnou statusu nemocnic. Za prohru ve volbách může hlavně sama vládní koalice svojí netečností vůči hulvátské a demagogické politice oposice. Paroubek se svojí smečkou hladových vlků /po vládnutí / bez jakéhokoli odporu znehodnocovali úplně všechno i za cenu, že poškozují národní a státní zájmy. Vláda a každý ministr mají své dobře placené mluvčí a alespoň ti měli okamžitě reagovat na oposiční hanobitele. Kromě pana Cikrta však se jejich demagogii nikdo nebránil a dosud se tento stav nezměnil !

 Jistě není všechno co vládní koalice dělá OK, ale převážná většina občanů považuje reformy v různých oblastech za potřebné a budou je muset provést i příští vlády nebudeme-li chtít být v Evropské unii jen její zátěží.