30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Bianca 26.1.2009 15:43

Re: Julínek jen plnil vládní program . . .

Hmmm, hulvatska a demagogicka politika..... A jak byste nazval, mily Lajosi, obhajobu porazky ve volbach? Obhajobu bez valne sebereflexe, poukazem na "zblazneni tricetikorunove luzy"? Nevim sice, odkud cerpate sve presvedceni, ze převážná většina občanů považuje reformy v různých oblastech za potřebné, ale budiz. I tak je vsak nezbytne pro ty reformy ty obcany ziskat, aby tem reformam, resp. jejich realizatorum, dali ve volbach zelenou. Zatim, dle vysledku poslednich voleb, dala prevazna vetsina obcanu tem zdravotnickym reformam cervenou.  Zrejme o POTREBNOSTI takovych reforem nebyli v prevazne vetsine presvedceni. Jsem opravdu zvedav, zda se to presvedcovani pani ministryni bude darit lepe, nez jejimu predchudci. Soudim, ze doslo-li by k vyraznejsi uprave  tech kroku, smyslu, principu.... mela by to mnohem mnohem snazsi.  

www racek 26.1.2009 15:39

Re: Nechtěl byste to upřesnit Bartoni?

no, asi tak od 150 tisíc měsíčně leze vskutku tvrdit, že více jak půl roku budete mít vše zdarma, ne?:-D

Frank 26.1.2009 15:30

Ano Bartoni, paměť vás klame anebo opět klamete vy!

První ministr, který nebyl z oboru byl Jan Stráský. Ale už jsme si zvykli na vaše modré lži a výmysly. A jestli vy máte zdravotní ošetření a léky zadarmo, tak se na to bude muset někdo podívat. My ostatní si totiž každý měsíc to "zadarmo" platíme. Modrá hlásná trouba se nezapře. Jistý říšský ministr propagandy byl vedle vás břídil.

Bianca 26.1.2009 15:30

Re: S napětím jsem dočetl článek

Hmm, to jste si temi detmi, ba i manzelkou tak jist?

Bianca 26.1.2009 15:28

Re: Poplatky

No, ja soudim, ze obcane na to prostym kupeckym usudkem prisli davno. Tezko by se vsak prezentoval ucinek poplatku na spotrebu leciv. Existuje nekde dostupna analysa spotreby leciv (bez ohledu zda na recept ci volne prodejnych) pred a po zavedeni poplatku?  Doslo opravdu k poklesu spotreby?

Bianca 26.1.2009 15:25

Re: Ing. Jan Bartoň, CSc.

No,  vysvetleni neuspechu ministra Julinka pri prosazovani jeho zamyslenych kroku "naletenim obcanu" (komukoli) je velmi , ale opravdu velmi kratkozrake. Za pan ministr nedokazal presvedcit  odbornou a laickou verejnost, aby naletela jemu? Prave proto, ze parlamentni prevaha tzv. koalice byla vice, nez pomyslna, koalice sama nadto velmi krehka, mel ministr postupovat  velmi opatrne, hledat spojence, kde jen bylo mozno. Misto toho si jen "vyrabel" dalsi a dalsi nepratele.

No, uvidime, jak si bude pocinat pani ministryne, obavam se vsak, jen nadseni, vstricnost, snaha ziskat si spojence.... nebude zcela postacovat, urcity odbornmy vhled do problematiky zdravotnictvi mam za nezbytny. Uz jen proto, ze neznalost prosta dosti diskvalifikuje. Byt by mel "neznajici" zamery sebecistejsi, sebeuprimnejsi.... Partner totiz nemuze byt jen shovivave tolerovan, partner musi byt respektovan.

Eva D. 26.1.2009 15:15

Re: I vládní propagandista Bartoň se snaží.

Napřed si zjisti kolik platiš pojištění a kolik z něho čerpáš a vyhodnoť si začneš hrát na ekonoma. Též si zjisti kolik platí stát pojištění za své ovečky a kolik je minimální sazba pro člověka , který pracuje. Co myslíš , že by se stalo kdyby jsme si platili pojištění do supermárketu? Lidi by odváželi zboží na náklaďákách.

J,

R^R^R^. Jenže pozor, chcete aby si něco zjistil, a to je problém. Mělo by to být na velkých plakátech vyvěšeno na frekventovaných místech, aby si to apsoň někdo z těch amatérských "zdravotnických manažerů" přečetl. Třeba by to část z nich i pochopila, alespoň malá.

Bianca 26.1.2009 15:15

Re: smysl to nedává

Hmmm, soudim, ze ten ukol, tzn. udržet aspoň stav dosažený a to do doby než občané pochopí ,že nic není a nebylo zadarmo, plnili a plni vsichni ministri zdrav. , napric politickym spektrem jiz od tzv. revoluce. 

Bianca 26.1.2009 15:11

Re: Paměť Vás klame pane Bartoni,

Tez doufam. Kdyz jen vzpomenu, jak byla za ministra Straskeho (pokud mne pamet neklame, puvodem z Plzne) zrusena vyborne fungujici letecka zachranna sluzba a rpedana firme, ktera nejdrive nemela zadny vrtulnik, posleze vypujceny z Nemecka s nemeckym pilotem, neznajicim realie....Firme, ktera mela "nejak blizko" k jeho namestkovi.... A dalsi hrichy....

No, nechame se prekvapit.

Eva D. 26.1.2009 15:11

Re: S napětím jsem dočetl článek

To je Váš názor? Aha!

Eva D. 26.1.2009 15:09

Re: 3 dny bez nemocenské odradí

Harry, přesně tak. R^R^R^

Eva D. 26.1.2009 15:08

Re: 3 dny bez nemocenské odradí

Prosím Vás, takových lidí, kteří nešli marodit, protože by si nechali pro korunu koleno vrtat, už jsem potkala. A druhých, kterým nebylo celkem nic, ale zařídili si čas na"nutné pochůzky a práce koelm domu", těch už taky.

Když je člověku fakt špatně a má rozum, zůstane doma. A dobrý zaměstnavatel mu ty tři dny i proplatí. Takové firmy znám, jejich zaměstnanci berou v době nemoci normálně průměrnou mzdu.

Ale musejí něco umět, to víte.

Eva D. 26.1.2009 15:00

Re: tak nevím...

Máte bohužel pravdu. Mnozí jsou bohužel jak ovce, akorát se shluknou do stáda a bečí...

Harry 26.1.2009 14:59

Re: 3 dny bez nemocenské odradí

3 dny v posteli zadarmo me ekonomicky nepolozi, ale 3 mesice po spitalech, operacich, rehabilitacich atd. ano, tam budu potrebovat pojistovnu. Vzdy to je pacient kdo hlavne rozhodoval a i bude o svem leceni, trebas tim, ze bral ci nebral predepsane a nafasovane leky (uz to neboli, je to zadarmo, sup v tim do suplete), prestal ci neprestal kourit ci chlastat. Pokud je nekdo takovy magor ze kvuli 3 dennimu vydelku prechodi zapal plic tak si nic jineho nezaslouzi. Stejne tak me nezabije stovka za doktora a lek, jdete se podivat do hospody kolik obcan ochotne zaplati za jedno vecerni posezeni.

Eva D. 26.1.2009 14:56

Re: Zdravotnictví nikdy nebyl,není a nebude zadarmo !

AGO, máte pravdu. Už vidím, jak se leccos napíše "na babičku"...

Eva D. 26.1.2009 14:54

Re: Topolánkovo

V případě určité části občanů netřeba, aby z nich Topolánek něco dělal. Někdo ho dávno předběhl, nebo se snažili sami.

Eva D. 26.1.2009 14:52

Re: Proč poplatky za každý lék?

Stepansi, R^VV

kadel 26.1.2009 14:51

Lékárny

Jak je možné ,že v lékarně Kauflandu mne stojí léky o 100kč méně,než v jiné? Beru stále stejné a stejné množství na receptu?

Vašek 26.1.2009 14:49

Obsah diskuze

uvedené níže svědčí o obtížnosti vysvětlit všechny souvislosti s uplatněním poplatků.Především se stále něktewří ohánějí placením pojistného.Poplatky pochopiteně jsou součástí spoluúčasti na hrazení zdrav.péče ale nikoliv paušání platbou,nýbrž konkrétním výdajem jednotlivce,tedy ho stimulují ke snížení plýtvání.Další mýtus  je,že poplatky jdou do kapes soukr.lékařům,když o jejich  výši se upravuje hodnota bodu za výkony po odečtu běžné inflace.Poplatky za recept zdůvodnil Julínek několikrát snížením doplatků za léky,ale stále někteří to nechtějí akceptovat(výmysl,výmluva atd.)Julínek asi byl příliš nekompromisní,ale výtka o nedostatečném vysvětlení  nesedí ani omylem,o čemž svědčila i trapná neinformovanost prezidenta ČLK Kubka na zmíněné besedě.V hrazení zdrav.péče jsou jen tři cesty:l) Nic neměnit a spokojit se s poklesem úrovně i rozsahu péče. 2) Hradit zvyšující se náklady zvýšením pojistného pro zaměstnavatele a zaměstnance(s plýtváním) 3)Část pojistného nahradit poplatky od těch,kteří prostředky čerpají.Jen hňup si není jistrý,který způsob má svoji logiku.

kadel 26.1.2009 14:46

Jde o odbornost. Né?

To jestli je ministryně na vozíku nebo ne ,to je jiná věc. Že není odbornice je ale jasné!!!!!

A TO JE CHYBA!!!!

Myslím že tam dlouho nebude.

janoryna 26.1.2009 14:43

Re: S napětím jsem dočetl článek

ta majetková přece musí být i ta morální. slušný člověk přece nemůže být chudý, leda hlupák...

---------- 26.1.2009 14:35

Re I-Worm : Julínkova & Cikrtova logika...tak nevím...

R^ ;-D Přesně tak. Např. Langerova policie mě z ničeho nic vytáhne z postele a zavře, policajti budou mlčet a já si svoje zatčení zdůvodním jako oprávněné. Toto ještě vejde do historie a bude se to jmenovat Julínkova & Cikrtova logika. ;-D

---------- 26.1.2009 14:18

Nebourejte ODS pracně vymyšlenou lež

jj, nezanášejte do zdravotních „reforem“ ODS přemýšlení, to do toho nepatří. Z Vás by nebyl dobrý ideolog ODS, protože lži ODS nedržíte pod pokličkou. Všichni v ODS znají podstatu této lži, ale drží spolu basu. Průpovídka o tom, že zdravotnictví není zadarmo a že všichni kromě Julínka a Cikrta to nepochopili je heslo ODS a lež pro nemyslící obyvatele České republiky. Naštěstí se ukázalo, že nemyslících je pramálo. Jak to vidím, tak se pravidelně scházejí na Neviditelném psu a oslavují zde Julínka a Cikrta jako hrdiny.

Raff 26.1.2009 14:15

Re: S napětím jsem dočetl článek

Ferdo,

Ta lůza se myslí ne lůza majetková, ale lůza morální. Ty se do ní jistě počítáš.

Malý Aston 26.1.2009 14:08

Re: Ing. Jan Bartoň, CSc.

Podívejte se na to reálně.S kým měl Julínek diskutovat? Paroubek a Rath jsou zásadně proti všemu,KDU zmítaná hádkami se nejvíce podílela pod vedením Šojdrovky a Hovorky na svém populismu a zelenáči jsou tam jen do počtu.Zdravotnictví to jsou ohromné prachy pro lékaře,lékárníky,výrobce léků a distributory,pradlenky a kuchaře,zahradníky a hrobaře.A každý hájí to své a nedá si to vzít.Není lepší kšeft než se napojit na penězovod vedoucí na zdravotnictví.Takže nikdo nemá zájem o zavedení pořádku.Mohlo by se zjistit,že obvoďáků je hodně,léky jsou drahé a lékáren je více jak veřejných WC. A ti všichni se pod vedením Ratha spojili a jsou zásadně proti.A občané jim prostě naletěli.:-D

Luňák 26.1.2009 13:58

Bartoni - skutečně velmi dobré

Malý Aston 26.1.2009 13:58

Re: smysl to nedává

Já tomu rozumím tak,že je nutné vyměnit Julínka a nepustit tam Ratha a Drymla,neboť ti již prokázali co umí dobře a to je dostat nemocnice do krachu a pak je nabízet za stovky milionů korun zpět státu.A paní senátorka má za úkol udržet aspoň stav dosažený a to do doby než občané pochopí ,že nic není a nebylo zadarmo jak tvrdí Paroubek.:-D

gadd 26.1.2009 13:53

smysl to nedává

Julínek několik let připravoval reformu, je jedním z hlavních autorů. Dva roky se ji snažil v reálu prosadit. Teď je odvolán, protože "nekomunikoval". Místo něj má v té samé reformě pokračovat paní senátorka, která se veřejně přiznává, že o problematice vlastně nic neví. A s Julínkem chce i spolupracovat, protože ho obdivuje. Rozumíte tomu někdo?

j 26.1.2009 13:50

Re: S napětím jsem dočetl článek

Moj jsou jenom  děti a manželka a ne spoluobčané

Blanche 26.1.2009 13:45

TREND

PanoveKocabaKratochvilvytunelovaliTrend1iTrend2takvydatne,zenebudezajistemitministrKocabproblemzaplatitpulmiliardyzesveho.Aspontimodcinisvehrichyvduchuspravnerodinnevychovy.