29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
qwerty 6.9.2006 16:43

Re: Re: Re: Re: Re: Topolánkem obchází strašidlo, strašidlo komunismu

vadná úvaha, ten váš jeden rudý pár se nepočítá... a tohle nechápou pouze komunismem indoktrinované mozky. A k té podpoře KSČ. S postupným zvyšováním inteligence a informovanosti a tím i růstu životní úrovně a tedy i soběstačnosti obyvatelstva (vedlejší produkt demokracie a kapitalismu) se bude vliv extrémistů snižovat. Srovnejte například volební výsledky v Praze a Ostravě anebo vysokoškoláků a lidí se základním vzděláním

Doktor 6.9.2006 16:51

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Topolánkem obchází strašidlo, strašidlo komunismu

Běžte si zahrát, a pak tvrďte soupeři, že jeho červené eso se nepočítá. Prohrajete kalhoty.

Půvab (nebo chyba - jak se to vezme) demokracie je v tom, že stejně platí hlas prezidenta státu, vysokoškolského profesora, multimilionáře i posledního počišťovače.

Česká republika není Praha. Venkov je jiný svět. A na venkově si spojují růst živostní úrovně spíše se soc. dem než s ODS. Dobré si to uvědomit. Pak se jako rodilý pražák můžete bavit v hospodě v malé vsi v lesích s místními i o politice - a bez rizika, že dostanete po hubě.

qwerty 6.9.2006 16:59

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Topolánkem obchází strašidlo, strašidlo komunismu

Je irelevantní jestli jsem pražák nebo vesničan. Popisuji mechanismus který je v pohybu (bohudík). V Praze je ten efekt nejpatrnější tzn. relativně vysoká životní úroveň = relativně nízká podpora KSČSSD. A vyšší životní úroveň přeci chtějí i v Ostravě nebo na vesnici ne? A soudruhu "soc. dem." používají pouze v Rudém Právu tak nám to sem mezi slušné lidi netahejte toto výrazivo.

xtl 7.9.2006 7:37

Re: Re: Topolánkem obchází strašidlo, strašidlo komunismu

To je samozřejmě uvažování typického českého bolševika nebo fašisty, když se mi výsledek demokratického rozhodnutí voličů nelíbí, strčíme pár těch, co nejdou s námi, do koncentráku a máme "demokracii" (nacionální socialismus, reálný socialismus apod.) zachráněnu.

Xaver X.X. 6.9.2006 15:45

No nazdar...

Modrý pták 6.9.2006 15:48

Nazdar :-))) a čeho?

Xaver X.X. 6.9.2006 15:56

Modrý ptáku, fotbal končí až po zápase..

ale já mám z takovýchto článků pocit, že je píše někdo, kdo neví, která bije...takže na zdar rozmumu a nikoli nazdar nerozume...:-) P.S. Už můžu být jen příjemně překvapen...;-D

Doktor 6.9.2006 15:08

Zoufalec v čele státu

Tak máme premiéra, který dva dny po svém nástupu do funkce napíše do novin článek ne o tom, jak bude realizovat svůj volební program, ale o tom, že je zoufalý z toho, že nemůže fakticky vůbec nic. Místo sebevědomého textu pouhé zoufalé kňučení.

Topolánkovi nezbylo z jeho programu již vůbec nic. Teď upíná svoje naděje ke Klausovi, že tento dokáže přeměnit ústavu na trhací kalendář a přivodit nové volby. A jako program mu zbývá jediné - strašidlo komunismu, které ale  objektivně neexistuje.

Po vládách Špidly a Grosse se říkalo, že premier může být velmi lehce úspěšný - ale musí být normální a dospělý. To ze soc.dem. premierů splňoval Zeman (pokud byl střízlivý) a Paroubek. Topolánek je důkazem toho, že dospělost není daná čistě věkem.

Pokud chce být nějkdo úspěšným předsedou vlády nemůže okatě dávat najevo, jak moc se svého hlavního oponenta bojí. Strach z Paroubka čiší z každého Topolánkova činu.

gerontusinza 6.9.2006 15:15

Doktore pobavil jste mě. Díky.Re: Zoufalec v čele státu

"....splňoval Zeman (pokud byl střízlivý)....." Pane byl, ale to je již dnes jedno.R^R^VV

Andy 6.9.2006 15:19

Re: Zoufalec v čele státu

;-D doktore, opravdu jste vystudovaný doktor ? Vysokoškolák ? Vážně ?

František 6.9.2006 15:21

Re: Re: Zoufalec v čele státu

Dokrorko? Vy jste doktorka? Tak vy tu dnes bavíte.

Andy 6.9.2006 15:24

Re: Re: Re: Zoufalec v čele státu

ne, já jsem andy, proto mám nic Andy. Ještě nějaký dotaz, Františku ?

Andy 6.9.2006 15:24

Re: Re: Re: Re: Zoufalec v čele státu

k

František 6.9.2006 15:26

Re: Re: Re: Re: Zoufalec v čele státu

Ne, to je citát z jednoho podnětného filmu, doporučuji shlédnutí. Zapomněl jsem tam uvozovky.

qwerty 6.9.2006 15:34

Re: Zoufalec v čele státu

poslyš soudruhu, v šestačtyřicátym tvoji sockomunističtí předci také hlásali o nereálném strašení komunismem... výsledkem bylo 40 let teroru a rudé diktatury... takže tyhle keci vám již soudruzi nezbaštíme. a máš pravdu bojíme se vás bolševiků, stejně jako se bojíme zlodějů a vrahů...

Doktor 6.9.2006 16:13

Re: Re: Zoufalec v čele státu

Ustrašený občan stává se velmi snadno manipulovatelným.

Dávat rovnítko mezi rok 1946 a 2006 nesvědčí o orientaci v historii a politice. I kdyby u nás čistě teoreticky byla vláda vytvořená čistě KSČM, nedá se předpokládat, že by to tu vypadalo stejně jako v roce 1952. Venkoncem v Polsku již komunisté vládli - a Polsko je stále demokratické a členem EU a NATO.

Bohužel, u nás je stále rozšířená představa, že všechno, pro co v parlamentu hlasovali komunisté, je špatné. Tato představa je velice hloupá.

gerontusinza 6.9.2006 16:17

Doktore negeneralizovat! Re: Re: Re: Zoufalec v čele státu

Pouze mezi blbci a tzv.elitou národa. Normální nestádní člověk přemýšlí a znám jich dost.. Hezký den

qwerty 6.9.2006 16:30

Re: Re: Re: Zoufalec v čele státu

ale tohle je zvrhlá soudružská logika... podle ní bych si tedy mohl zítra založit "novou" NSDAP ne? a to si pište že rok 46 se již nebude opakovat, prostoduchých a naivních pitomců je nyní každým rokem méně. Znovu opakuji, fígl o tom že komunisti jsou demokraté vám už nezbaštíme

Doktor 6.9.2006 16:44

Re: Re: Re: Re: Zoufalec v čele státu

Když nebyla komunistická strana zrušena již v r. 1990 (což být měla, ale nestalo se), pak se po 16 letech už musíme naučit s ní fungovat. Komunisti jsou v opozici již 16 let a dá se předpokládat, že zvlášť ti maldší budou chtít do vlády. A bude mezi nimi dost ochotných se od minulé KSČ zásadně oddělit.

Mezi komunisty jsou příznivci diktatury, jsou tam i demokraté. Stejně jako jsou v ODS obdivovatelé Salazara. Komunistická strana je strana parlamentní, stanovy má demokratické. Pokud byste si založil NSDAP (což by asi šlo dost těžko - mám pocit, že politické hnutí nebo strana musí mít název český nebo složený - ale stoprocentně jist si nejsem), sepíšete stanovy, a pokud budou v souladu s našimi zákony, pak by měla tato strana normálně fungovat. Byl by to zajímavý pokus.

qwerty 6.9.2006 16:55

Re: Re: Re: Re: Re: Zoufalec v čele státu

KSČM = KSČ, nástupnická organizace, komunistická ideologie. NEMUSÍME se naučit s ní fungovat. Můseme se pouze naučit trpělivosti a počkat na samovolnou eliminaci tohoto nebezpečného nesmyslu. A je rozhodně dobře že KSČ nebyla zrušena protože ten bordel je zejména v hlavách lidí a ne pouze nějakém názvu. Takhle jste soudruzi alespoň lépe na očích a můžeme si na vás dávat lépe bacha...

jirka.s. 6.9.2006 17:19

Re: Re: Re: Re: Re: Zoufalec v čele státu

Zajímalo by mne, RSDr, co jsi konkrétně ty v roce 1990 učinil pro to, aby byli komouši zakázáni, když už nás teď tedy chceš mocímermo naučit s nimi fungovat? Se mnou to budeš mít každopádně těžké, něco takového mne naučit. A pokud se mezi současnými komunisty nacházejí nějací ochotní cokoliv oddělovat, já osobně jsem přesvědčen o tom, že oddělovat budou, ale ty co s nimi nesouhlasí nebo ty, co je dokonce nemají rádi a to oddělování se bude dít zase za ostnatý drát.

VLK 6.9.2006 17:20

Re: Re: Re: Zoufalec v čele státu

Jenze ti polsti komuniste si nedovolili postavit na kandidatku bachare. A kdyz se jim tam provalilo, ze nekdo z jejich funkcionaru byl spolupracovnik tajne bezpecnosti, tak to videli jako problem a resili to. To jsou takovi komunisti jako byl Calfa, ne Grebenicek. Proste se od minulosti odstrihli. Kdezto ti nasi jsou na svou socialistickou minulost hrdi. Ostatne polsti komunisti se ani za socialismu nejmenovali komunisti.

Historik 6.9.2006 17:42

poslední citát Milouše Jakeše

"V Maďarsku a Polsku rozhodlo o obnově kapitalismu samo politbyro komunistických stran. U nás nic takového nebylo."

pozn. já vím že si ani jedni neříkali komunisti, pokud mě chce někdo chytat za slovo.

Tomáš X. 6.9.2006 14:45

O srovnávání srpna 68 s protiraketovým štítem USA

Cizí vojska v roce 1968 sem šly zabránit hrozící demokracii a tomu, abychom nepřestali slepě poslouchat Moskvu i ve vnitřní politice!!! Sovětská vojska sem byla vyslána PROTI českým lidem, i proti obyčejné svobodě slova.

Protiraketový štít USA a obslužní američtí vojáci by sem nešli likvidovat demokracii ani zařídit, aby nám Washington nařizoval cokoliv ve vnitřní politice, hospodářství, svobodě slova, ... Tahle aktivita by byla zaměřena proti šíleným islámským fundamentalistům, teroristům a Severní Koreji. S vnitřní politikou demokratické země by logicky neměla nikdy nic společného.

Tenhle rozdíl je tak obrovský, že nikdo, kdo umí číst a psát a diskutovat na Psu, prostě nemůže být tak neskonale blbý, aby to nepochopil. To srovnání tedy logicky nemůže být z blbosti, ale pouze schválně ze zlého úmyslu, případně jen jako záměrně nesmyslná a úchylná provokace. Opravte mi, pokud se mýlím. Chápu, že může existovat normální člověk, který tu nechce cizí vojáky. Prosím, ale nemůže existovat normální člověk, který srovnává srpen 68 s protiraketovým štítem. To není "noumání Uďo", jak by řekl Kaiser. Pokud to někdo srovnává, tak v lepším případě ví, že je to absurdita, jenom chce provokovat, pak si ale nezaslouží seriózní diskuzi nebo to říká ze zlé vůle, protože to opravdu chápe jako vojenské ohrožení svých představ. Opravdu pouze ten, kdo vážně chce diktaturu proletariátu prosazenou ozborjenou silou, ten může srovnávat srpen 68 s protiraketovým štítem USA.  Pak by mu americká vojenská základna mohla opravdu překážet v provedení krvavé bolševické revoluce. Ale tak ať to řekne rovnou, že chce krvavou bolševickou revoluci a pro tu se mu přítomnost USA opravdu nehodí. Jiný důvod opravdu nevidím, prosím, opravte mi, jestli se mýlím.

Dag Badman 6.9.2006 14:50

Re: O srovnávání srpna 68 s protiraketovým štítem USA

no, stačilo by, kdybyste přestal lhát. Tato aktivita rozhodně nemůže být zaměřena proti teroristům (protože ti nevlastní mezikontinentální střely) ani proti Severní Korei, protože vystřelené rakety nepoletí přes nás (a pokud náhodou jo, tak se tomu systému to nepodaří sestřelit).

Taky by mne zajímalo, kde jste přišel na krvavou bolševickou revoluci, možná počínající paranoia?

qwerty 6.9.2006 15:17

Re: Re: O srovnávání srpna 68 s protiraketovým štítem USA

je pravda že terorismus je pouze zástěrka. nalijme si čistého vína. ta základna je primárně určena k likvidaci bolševismu a tedy i bolševiků jako jste vy soudruhu, soudruh Paroubek, soudruh Filip a další tisíce soudruhů sockomoušů co je jirka bušů po vzoru ronalda reaganů nemůže ani cítit. takže jelikož to teď již víte tak bude prozíravější se se všemi soudruhy domluvit a urychleně emigrovat ze země. aspoň si vyzkoušíte co jste tady dělali 40 let "nám" soudruzi.

Dag Badman 6.9.2006 15:34

Re: Re: Re: O srovnávání srpna 68 s protiraketovým štítem USA

no, pokud jirka bushů hodlá u nás někoho fyzicky likvidovat, tak nevím, proč bych s ním měl spolupracovat. Vy jste určitě vítal velkého Adolfa, když k nám přijel likvidovat komunisty, co? :-/

qwerty 6.9.2006 15:43

Re: Re: Re: Re: O srovnávání srpna 68 s protiraketovým štítem USA

já s tím také nesouhlasím (fyzická likvidace) nicméně co naděláme... republikáni holt po sockomouších jdou tvrdě a základna díky ODS bude takže Bohužel nastane pro sockomouše u nás trošilinku peklo... jestli chcete mohl bych Vás ukrýt u nás na chalupě

Dag Badman 6.9.2006 15:45

Re: Re: Re: Re: Re: O srovnávání srpna 68 s protiraketovým štítem USA

nějak nemám zájem. A ODS už má důvěru v parlamentu? ;-D;-D

honcek 6.9.2006 15:26

Re: Re: O srovnávání srpna 68 s protiraketovým štítem USA

A nikdy vlastnit nebudou, to nam tu slibujes? :o) jses  k smichu i se svym prispevkem. Hlupaky jako ty vyuziva udavac paroubek ke svym nestydatym mocenskym choutkam. Presne clovek, co o predmetu referenda nevi vubec nic krome jeho nazvu a ma vymytou hlavu demagogickymi, ucelovymi zvasty pana velkohubeho!! Jenom pro ujasneni nezijeme v prime, ale v parlamentni demokracii, coz pro neznale znamena, ze si zvolime sve zastupce a ti pak za nas rozhoduji!! Ze nejste vy socani stejne samostatni a chtivi osobniho rozhodovani o ostatnich vice osobnich vecech (uzivit se vlastni praci, postarat se o rodinu, pomoci rodicum, usporit si na duchod, zaridit si bydleni, ....!!! POZOR, za sva rozhodnuti nesete tez osobni zodpovednost, to vam udavac paroubek zapomenul rici!!! On sam to totiz takto nechape!!! Jeho heslem je spolecna nezodpovednost anbo lepe co se povedlo je moje zasluha a za vse ostatni muze ODS :o)