20.4.2024 | Svátek má Marcela


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Tomáš X. 6.9.2006 15:36

Re: Re: Re: O srovnávání srpna 68 s protiraketovým štítem USA

Celého Paroubka výstižně charakterizuje jediná jeho věta: "Státní dluhy se neplatí." To ani netušil, co na sebe jedinou větou všechno prozradil:

Nulový pocit zodpovědnosti za své činy. Nepostižitelnost. Nevymahatelnost práva. Opovržení všemi, kteří mu dali důvěru (a půjčili mu - analogicky nebo ho i zvolili). Arogance. Nectí majetek ani závazky. Nevadí mu krádež (co jsou nezaplacené dluhy jiného), ....

gerontusinza 6.9.2006 16:32

Pane vy bezostyšně lžete. Re: Re: Re: Re: O srovnávání srpna 68 s protiraketovým štítem USA

Tak to neřekl. Odpověděl dotazem  A proč bychom je platili? To je trochu něco jiného. To  vy nechápete, že část státního dluhu je umořována  inflací,  že když úroky (státní) jsou natolik nízké, a je lze bez obtíží splácet, že je výhodné půjčit si nadalší  výstavbu infrastruktury země. Až to bude obráceně, bude se muset splácet. A o tom to je. Tak nežvaňte vy ekonome a hlavně nelžete. Bůh mě chraň pilných blbců.

Dag Badman 6.9.2006 15:37

Re: Re: Re: O srovnávání srpna 68 s protiraketovým štítem USA

Možná byste se měl seznámit s tím, jak vypadá taková mezikontinentální balistická střela (ICBM) a pak dedukovat o tom, jak ji mohou získat a použít teroristé.

Já tady žádnou americkou základnu nechci, protože nám nic nepřinese. To je vše. A někdo, kdo se rozhoduje proti vůli přibližně 80% obyvatelstva je u mne ....

honcek 6.9.2006 15:48

Re: Re: Re: Re: O srovnávání srpna 68 s protiraketovým štítem USA

A tak to je, protoze ja nejvetsi, predurceny, vyvoleny osviceny vam to rikam :o)

Tomáš X. 6.9.2006 15:51

Re: Re: Re: Re: O srovnávání srpna 68 s protiraketovým štítem USA

Prosím, řekněte mi opravdu upřímně:

představte si situaci, že USA prohlásí, že se zcela uzavřou před světem a opravdu 50 let dopředu nebudou na světové scéně vůbec nic dělat.  Jak bude svět vypadat? Vyberte ze 2 variant:

a) bude tu ráj na zemi, protože konečně zavládne porozumění a tolerance a nevměšování a vznikne svobodná multikulturní společnost

b) dříve nebo později se staneme otroky nějaké fanatické náboženské diktatury, komunistické diktatury nebo zločinecké diktatury pravděpodobně v důsledcích pro obyčejného českého člověka horší, než byl německý fašismus a sovětský kominismus.

Zodpovězení této otázky je cesta k jádru pudla. Ostatní reakce v diskuzích vyplývají z tohoto základního přesvědčení. Varianta b) se rozděluje lidi na ty, kteří se toho bojí a ty, kteří v to doufají.

Dag Badman 6.9.2006 15:55

Re: Re: Re: Re: Re: O srovnávání srpna 68 s protiraketovým štítem USA

nenastane ani jedno.

A uvědomte si, že pokud budeme vycházet z historické analogie, tak nám v případě b) USA nepomohou, protože do WWII vstoupili teprve po tom, co je napadlo Japonsko a Německo jim vyhlásilo válku.

Tomáš X. 6.9.2006 16:06

Re: Re: Re: Re: Re: Re: O srovnávání srpna 68 s protiraketovým štítem USA

Mýlíte se, USA naneštěstí i naštěstí jsou dost závislé na světovém obchodu. Více, než za WWII. Mnohem. Islámští fundamentalisté by určitě nenapadli selektivně Českou republiku, ale podstatnou část Evropy. No a domnívám, se že podstatná část Evropy ovládnutá fanatiky má pro USA nejméně takový obchodní a strategický význam, jako ropná pole v Iráku. Domnívám se, že by se do toho USA míchaly. Naštěstí. Zvláště když by věděly, že pokud nebudou, tak jsou na řadě. Ono i v Evropě by se našlo dost strategických věcí a technologií, které by USA nebyly milé, kdyby padly do rukou fanatikům a kdyby si fanatici z Evropy mohli udělat technologickou základnu pro skoncování s hlavním Satanem USA. I v případě pragmatického chování jsem přesvědčen, že by nás USA pragmaticky bránily, už jen proto, že by se jednalo o celou Evropu naráz.

Dag Badman 6.9.2006 16:18

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: O srovnávání srpna 68 s protiraketovým štítem USA

to jsou jenom vaše iluze. Za 1. by proti venkovnímu nepříteli by stejně museli jako člen NATO zasáhnout. Ale v případě, pokud se bude jednat o vnitřní problém Evropy, tak je to nechá v podstatě klidnými. A na světovém obchodu jsou spíš závislí ostatní, ještě stále se platí pomocí US$.

Ivan 6.9.2006 16:10

Re: Re: Re: O srovnávání srpna 68 s protiraketovým štítem USA

Zastupitelská demokracie je něco jako kulatý čtverec. Buďto se vyjadřuji k věcem veřejným a hlasováním o nich rozhoduji já sám osobně a to je demokracie, nebo se k nim vyjadřují nějací zástupci podle svých představ, a pak to demokracie není. To si jen občané zvolí nějakou privilegovanou šlechtu, aby pak místo občanů rozhodovala ne podle zájmu občanů, ale podle zájmů svých. To je snad jasné i dítěti na obecné škole.

Tomáš X. 6.9.2006 15:30

Re: Re: O srovnávání srpna 68 s protiraketovým štítem USA

Protiraketový štít USA rozmístěný po celém světě je určitě i proti Severní Koreji i proti teroristům. Jestli ta součást, která by byla bývala na našem území byla jen proti geograficky příslušné hrozbě, to nic nemění na zaměření. Levé zadní kolo od auta také nejede po stejné dráze jako pravé přední, nicméně nikdo nezpochybňuje to, že všechna kola jedou tím směrem, kterým jede to auto.  Ano, teroristé se momentálně nezmocnili žádné raketové základny ani žádný z fanatických vůdců různých států se oficiálně s teroristy nespojil. Což neznamená, že to nemůže nastat.  U každého vůdce, který se na rozdíl od Bushe nemusí zodpovídat voličům ve svobodných volbách, je pouze otázkou štěstí, že ještě neudělal nějakou katastrofální pitomost.

Jo a kde jsem přišel na krvavou bolševickou revoluci? Jednoduše - znáte ještě nějaký jiný problém České republiky,  při kterém by mohli být vojáci US army na našem území použiti k mícháníse do vnitřních záležitostí ČR? Mně opravdu jiný nenapadá. Zatímco v srpnu 68 tu jiný cíl, než se do toho míchat, neměli. Případní vojáci US army by se do politiky míchali právě jen a pouze v případě krvavé bolševické revoluce, jindy ne. Takže logicky pokud někoho napadne srovnání, co z toho vyplývá??

Dag Badman 6.9.2006 15:42

Re: Re: Re: O srovnávání srpna 68 s protiraketovým štítem USA

vojáci USA by se do politiky nemíchali ani v případě krvavé bolševické revoluce. Na to by jich tady bylo pět a půl a stačilo by na ně pár myslivců (protože se ve většině jedná o specialisty, kteří patrně neumí ani držet flintu) :-P

Mimochodem, po obraně USA je mi kulové, zajímá mne obrana moje a s tou nemá základna vůbec nic společného. Kdyby to byla základna NATO, tak bych s tím problém neměl.

qwerty 6.9.2006 15:47

Re: Re: Re: Re: O srovnávání srpna 68 s protiraketovým štítem USA

a mě není po obraně USA kulové protože historie mi ukazuje že díky této obraně USA tady již nemáme a/ nacismus a b/komunismus kapišto soudruhu?

Dag Badman 6.9.2006 15:51

Re: Re: Re: Re: Re: O srovnávání srpna 68 s protiraketovým štítem USA

přičemž to a) vás patrně mrzí, protože ti tak efektivně likvidovali komunisty, že? :-P

qwerty 6.9.2006 15:58

Re: Re: Re: Re: Re: Re: O srovnávání srpna 68 s protiraketovým štítem USA

tady je evidentní že se neshodneme soudruhu... já jsem zastáncem svobody, demokracie a lidských práv a tyto hodnoty jsou jak s nacismem tak komunismem a socialismem neslučitelné... a proto budu vždy všemi svými dostupnými prostředky proti vlivu těchto zlořádů na věci veřejné...

Dag Badman 6.9.2006 16:00

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: O srovnávání srpna 68 s protiraketovým štítem USA

přičemž ovšem musíte využívat pouze prostředků, které jsou v souladu se svobodou, demokracií a lidskými právy. Jinak se totiž od těch neřádů lišit nebudete :-P

qwerty 6.9.2006 16:18

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: O srovnávání srpna 68 s protiraketovým štítem USA

samozřejmě, i náš právní řád pamatuje na ochranu systému jako takového takže proti soc-komunistické revoluci v krajním případě bez problémů použijeme policii a armádu... rok 48 již znovu nepřipustíme soudruzi...

Dag Badman 6.9.2006 16:21

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: O srovnávání srpna 68 s protiraketovým štítem USA

ale klidně. Ovšem zvát si k tomu cizí armádu? Opravdu to nepřipomíná 68? K té analogii jste se nakonec dohrabal vy sám :-P

Ivan 6.9.2006 16:15

Re: Re: Re: Re: Re: O srovnávání srpna 68 s protiraketovým štítem USA

S těmi nacisty USA až do napadení Japonci čile obchodovaly. Jestli je někde režim demokratický nebo diktatura v USA nikoho nezajímá a nikdy nezajímalo. Jediné, co je zajímalo, jestli je tento režim tzv. "příznivě nakloněn USA", přeloženo, jestli z něho mají USA hospodářský prospěch. USA podporovaly (a stále podporují) ty nejstrašnější diktatury, které tady byly. Oproti takovému Haiti je sev. Korea rájem. A nepřítelem USA je každý, kdo se nenechá od USA vysávat.

Kantor 6.9.2006 16:41

Re: Re: Re: Re: Re: O srovnávání srpna 68 s protiraketovým štítem USA

Japak jste přišel na to, že díky USA není nacismus a komunismus?

Tomáš X. 6.9.2006 15:59

Re: Re: Re: Re: O srovnávání srpna 68 s protiraketovým štítem USA

Zaplať pánbůh alespoň za toto vyjádření:

vojáci USA by se do politiky nemíchali ani v případě krvavé bolševické revoluce. Na to by jich tady bylo pět a půl a stačilo by na ně pár myslivců (protože se ve většině jedná o specialisty, kteří patrně neumí ani držet flintu)

Je tu bohužel mnoho diskutujících, kteří nemají ani tyto zbytky rozumu. Ovšem toto vyjádření aspoň zcela vylučuje srovnání se srpnem 68 a ukazuje, jaká je to pitomost. Aspoň něco, aspoň nám tu všichni netvrdí, jak nás těch pár specialistů příjde okupovat. Pokud něco od nich opravdu hrozí, tak pouze to , že některý specialista přefikne moravskou holku a nevezme si ji za ženu. Nic horšího nám nehrozí. No a ti specialisté ani nebudou takoví vypatlanci, aby ji znásilnili. Budou možná na úrovni vojenských pilotů a určitě nebudou mít coby "pobyt cizích vojsk" na naši státnost horší vliv, než třeba ti US manažeři mezinárodních firem, kteří si myslí, že snědli všechnu moudrost. Ti toho můžou podojit víc a kvůli těm se referendum taky nekonalo, tak co? :-D

Dag Badman 6.9.2006 16:03

Re: Re: Re: Re: Re: O srovnávání srpna 68 s protiraketovým štítem USA

drobný problémek je ovšem v tom, jakou smlouvu by naši čelní představitelé ODS s američany uzavřeli. Aby to nebylo jako kubánci na Guantanamu.:-/

jirka.s. 6.9.2006 17:09

Re: Re: Re: Re: O srovnávání srpna 68 s protiraketovým štítem USA

Asi ti, blbečku, unikl drobný detail. USA jsou totiž členy NATO, dokonce zakládajícími. Šokující zjištění, viď?

Dag Badman 6.9.2006 17:17

Re: Re: Re: Re: Re: O srovnávání srpna 68 s protiraketovým štítem USA

takže ta základna bude NATO? ;-D;-D Nauč se číst, jiříku.

jirka.s. 6.9.2006 18:01

Re: Re: Re: Re: Re: Re: O srovnávání srpna 68 s protiraketovým štítem USA

Proč by musela být NATO? To by totiž na to musela mít Evropa prostředky a know how a pokud je Evropa nemá, tak musí USA pr*del líbat, že je ochotná je sem vůbec investovat. Nebo si snad myslíš, že Pentagon musí mít onu základnu ausgerechnet na pupku Evropy? To si namlouvá jenom pár sebestředných blbečků.

Dag Badman 6.9.2006 18:37

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: O srovnávání srpna 68 s protiraketovým štítem USA

však nemusí, promne zamne, ať si ji mají třeba na úplně jiných částech Evropy. A jestli chceš líbat USA prdel, tak si posluž, ale mne do toho netahej.

Historik 6.9.2006 15:12

Re: O srovnávání srpna 68 s protiraketovým štítem USA

Máte samozřejmě pravdu, ale blbost našich a evropských levičáků je vskutku nekonečná. Ti dokázali oslavovat i Stalina a svou pomatenou logikou to i zdůvodnit.

 

visolaje 6.9.2006 15:13

Re: O srovnávání srpna 68 s protiraketovým štítem USA

Bože můj,takový blábol potvrzující jen a jen princip, "účel světí prostředky!". Proč si to zastánci raket na našem území tak zjednodušují? Jednoznačně proto,že jsou si vědomi toho, že nejsou schopni argumentačně přesvědčit veřejnost o správnosti tohoto kroku.Proto křičí o populismu a neschopnosti veřejnosti rozhodnout se správně.Ale vždyť politici jsou tu od toho,aby hájili zájmy občanů a to většiny,protože jinak to nejde! Pokud si matně vzpomínám, tak F.E.D. v Rusku prosazoval zásadu, že: "občany je nutné,třeba násilím donutit,žít podle nových pořádků!". Takže nač riskovat, že nám většina sdělí, že jsme pitomci, jednodušší je nedat jim k tomu šanci!

gerontusinza 6.9.2006 15:17

Ano o tom to celé je. A takovou vládu ani náhodou.Re: Re: O srovnávání srpna 68 s protiraketovým štítem USA

qwerty 6.9.2006 15:22

Re: Re: O srovnávání srpna 68 s protiraketovým štítem USA

poslyš soudruhu co má FEDeral reserve system dělat s Ruskem? anebo soudruhu my co nemám V.U.M.L. či Moskevskou sorbonu nemáme rozumět?

František 6.9.2006 15:24

Re: Re: Re: O srovnávání srpna 68 s protiraketovým štítem USA

On myslí FSB, nástupce dřívější KGB.