16.6.2024 | Svátek má Zbyněk


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
VladaPing 1.6.2006 9:11

Re: Re: Re: Re: Re: Čeho se tak strašně bojíte?

".CIN ve prospech mistni komunity. >-".

Peněženka, měšec, šrajtofle, dolarka, kešeň ..znám, mnohokrát jsem slyšel..

Ale, jako synonymum "komunita" pro peněženku, dokonce vlastní (místní = vlastní náprsní kapsa), tak to tedy slyším poprve.....

kdosi 1.6.2006 9:06

Re: Re: Re: Re: Re: Čeho se tak strašně bojíte?

Ano, ale já se ptám: když takhle budou postupovat všichni, kdo to zaplatí? Kde vezmou ty stovky miliard?

Dělat pěkné činy za cizí peníze a potom všude prezentovat svůj xicht, jako bych to všechno zařídil jen já, to je prostě podfuk...

honzak 1.6.2006 9:06

Re: Zelení a zmeny klimatu

s tím lze souhlasit. Předpokládám, že svoje závěry nepůjdete vykřikovat před EME, nechav se řetězy přikovat k bráně. Což zhusta čini melouni, navíc nemající ponětí o tom, co vykřikují.

honzak 1.6.2006 9:02

Re: volby

na barvě fangle, pod kterou se aktuálně komunisti vyskytují nezáleží. Ne nadarmo se jim říká melouni - navrch zelení, uvnitř rudí.

V případě "problému volby" doporučuji KDU-ČSL. Jsou sice téměř marginální, zato určitě projdou a jsou čitelní - přimknou se k vítězi, ovšem s jasně deklarovanou bezvýznamnou výhradou. A dá se říct, že minimálně kradou (nebo to za staletí dovedli k takové dokonalosti, že je nikdo nechytí).

ok 1.6.2006 8:59

Re: Re: Re: Re: Čeho se tak strašně bojíte?

Jedte se podivat do Jiříkova u Rumburku s romskou majoritou, a pak jedte pres pekne upravena nemecka mestecka a vesnice do Jindrichovic. Je to v jedne oblasti. Pak muzeme pokracovat v diskusi. Priserny stav te oblasti zjevne zadneho ceskeho politika nezajima. Pavek byl prvni, kdo zvedl PRDEL a udelal nejaky konkretni CIN ve prospech mistni komunity. >-

tony 1.6.2006 8:54

volby

Přece jen volte raději zelené než KSČM a ČSSD!

Nebo jdete v nenávisti k zeleným i přes tento práh?

tony 1.6.2006 8:52

Re: Re: Čeho se tak strašně bojíte?

Pane, jiné strany také používají demegogii a počítat umějí až moc dobře (do vlastní kapsy), to vám nevadí?

kdosi 1.6.2006 8:51

Re: Re: Re: Čeho se tak strašně bojíte?

Bez masivní dotace a bez netržních výkupních cen by si ani neškrtl. Jsem zvědav, pokud těch elektráren budou u nás desetitisíce (což je zřejmě cíl Zelených), kdo TOHLE bude platit. Na 2 VE dostal několik desítek milionů, na desetitisíce VE vby to musely být stovky miliard. To je jednoduchá matematika.

Mimochodem - pros..li toho tam celkem dost. Blbá příprava před stavbou, nadhodnocené odhady energetického potenciálu a vyrábí jim to daleko míň, než s čím počítali.

Mimochodem - dostali velkou dotaci od Státního fondu pro životní prostředí. Proč, jako "milovník přírody" z těch svých "zisků" (i když jsou daleko menší než s čím počítal) nevrací alespoň část peněz do SFŽP?

tony 1.6.2006 8:50

Re: Re: Čeho se tak strašně bojíte?

To je od vás křeč.

ok 1.6.2006 8:44

Re: Re: Čeho se tak strašně bojíte?

Jste silne neinformovany, Zeleni naopak podpruji vyzkum a prakticke nasaszeni alternativnich zdroju energie. To je vyzkum a pokrok.

Sponzoring vetrnych elektraren je jen jedna velmi konkretni zalezitost, a verim, ze v parlamentu budou extremni nazory prehlasovany. Ostatne kdyby to Pavek nezkusil, meli bychom jenom dohady. Takhle mame prvni konkretni cisla - a to je vyzkum a pokrok v praxi, i kdyby se Pavek stal mistrem slepych ulicek. Ostatne pro priserny zapadakov Jndrichovice pod Smrkem udelal z jejich  lokalniho pohledu spoustu pozitivni prace :o)

Lepsi Jindrichovice s vetrniky, nez Jiříkov s romskou majoritou bez prace a bez perspektivy, bez autobusoveho spojeni k jedinym pracovnim prilezitostem v okrese. Ja osobne rozvoj pohranici (treba Sluknovsky a Frydlantsky vybezek) rad ze svych dani zasponzoruji.

kdosi 1.6.2006 8:40

Re: Re: to rozhodnou volici

Nejsou zbyteční. Jsou škodná, která svou demagogií akorát diskredituje skutečnou racionální ochranu přírody...

ok 1.6.2006 8:33

Re: Re: to rozhodnou volici

Asi nerozumite demokracii. Ta nezavisi ani na mem, ani na vasem nazoru. Demokracie je dohoda-kompromis mezi svobodnymi obcany, vcetne tech nejzelenejsich. A pokud vim, tak Zeleni demokraticke principy nezpochybnuji. Co si zvolime, to budeme mit.

ok 1.6.2006 8:30

Re: Souhlasím, SZ - zelení lumíci jsou strana zcela zbytečná!

Mily Loki, mozna to jeste nevite, ale globalni oteplovani se muze projevovat i jako lokalni ochlazovani (zmena proudeni - napriklad soucasne pocasi je zcela shodne s pocasim, ktere bylo celou letosni zimu s nepretrzitym proudenim vzduchu od severu podel pobrezi Norska primo do stredu Evropy).

Ze "je v pocasi vic energie" vi kazdy, kdo pocasi sleduje trochu pecliveji. Vy jste to mozna prehledl.

Ladislav 1.6.2006 8:30

Re: to rozhodnou volici

Milej ok, v sobotu večer se nedozvíme,zda jsou ,či nejsou zelení zbyteční.To je už dávno známá pravda,že JSOU ZBYTEČNÍ. Spíše se dozvíme,zda český národ je opravdu tak hloupý,že si zopakuje německou chybu a skočí na bláboly této nebezpečné sekty.

kdosi 1.6.2006 8:25

Zelení a zmeny klimatu

Vážení, ono je to trochu jinak. Je fakt, že změn klimatu a skleníkového efektu mají plnou hubu Zelení, Děti Země, Hnutí Duha, Greenpeace a další jim podobní. Není to ale jejich téma. Je to téma odborné, klimatologické a oni ho de facto ukradli a zneužívají ho ke svým účelům. Často věci špatně interpretují nebo přímo překrucují a já jen nevím, do jaké míry je to z blbosti a do jaké míry z nevědomosti a nevzdělanosti. A asi také nebude náhodou, že (pokud vím) žádný z českých klimatologů není členem těchto podivných sdružení a stran a dokonce většinu klimatologů nelze nazvat ani jejich sympatizanty. Spíš naopak. Odborná úroveň těchto "zelených" organizací z hlediska problematiky změn klimatu je naprosto bídná (ale to jim zjevně nevadí)...

Samotné globální oteplování je prostě prokázaný fakt. Problém ale není teplota samotná, problém je rychlost jejího růstu. Takový tady byl naposledy někdy před 12000 lety, na konci poslední doby ledové. Problém je to zejména vzhledem k omezeným adaptačním schopnostem přírody i naší civilizace. Přitom se dá s vysokou pravděpodobností konstatovat, že nezanedbatelný podíl na tom má člověk, prostřednictvím emisí skleníkových plynů. Dnes je celkem jasné, že vsadit všechno jen na zastavení růstu koncentrací skleníkových plynů je nesmysl. Je třeba řešit i druhou věc - adaptační opatření.

Je fakt, že výkyvy klimatu tady byly i v minulosti. Klima není nic statického. Pokud tady ale ty výkyvy byly i bez přítomnosti člověka, tak to jen dokazuje, že klimatický systém dokáže být někdy nestabilní sám o sobě. Mohou to být vnější příčiny (sluneční aktivita), ale i vnitřní (dynamika klimatického systému, oceánické procesy, ...). Riziko je v tom, že teď do tohoto někdy nestabilního systému výrazně zasahuje i člověk, aniž by měl jasnější představu o tom, jaké následky mohou tyto zásahy mít. Proto je na místě jistá opatrnost, proto by bylo dobré alespoň snížit tempo růstu emisí skleníkových plynů...

ok 1.6.2006 8:24

to rozhodnou volici

Á, hledme, Neffova hodina nenavisti vuci vsemu Zelenemu je opet zde ;-D tentokrat v zastoupeni.

Mily hystericky autore, to, jestli jsou Zeleni zbytecni, rozhodnou jen a jen volici. Uz v sobotu k veceru se dozvite, jestli jsou zbytecni nebo ne.

Z prostredi Zelenych vzesel nejpopularnejsi nemecky politik Joska Fiser, asi prvni reprezentant Nemecka, ktery byl jednoznacne sympaticky i pro zahranici. I kdyby Zeleni byli dobri jen k tomu, nebylo by to malo.

bez brýlí 1.6.2006 8:12

Cíl autora je jasný. Napsal to i na konci článku příliš dlouhého

na to abych ho celý četl. Mnozí a já rovněž chápou možnost volby zelených jako protest proti chování stávajících stran. Preference Zelených jsou výsledkem "práce" ODS a ČSSD. Jestli se Zelení shodí podobně, se ukáže  teprve  v parlamentu.

76house 1.6.2006 8:11

Autore, nebudte liny...

... a tridte odpad:) A priste si odpuste stvave kecy IV.cenove skupiny.

Skepticus Maximus 1.6.2006 7:41

Článek je odfláklý

Takové nemastné neslané všeobecné bláboly, aby pohledal. Přitom ta zelená pakáž si nic jiného než ignorování od voličů nezaslouží.

Jirka 1.6.2006 7:28

článek neříkající nic...

To co jsem si přečetl bych mohl napsat o každé straně, které je v jakékoli vládě jakékoli země. Článek, ve kterém nejsou fakta není pro mě hodnotným článkem.

Anděla 1.6.2006 7:16

Celkově je

článek plný prapodivných tvrzení - Euro, miliardy, pokrok. Prostě za vše můžou zelení. Taky za třídění odpadků.

honzak 1.6.2006 7:10

Re: Re: Největší nebezpečí vidím v energetické politice Německa

Viděli jste v televizoru toho hayzlíka Rovenského? Už se zase montuje do něčeho, co jeho chlorofylový mozeček není schopen pochopit.

Anděla 1.6.2006 7:10

Pan autor se pozapomněl

zmínit, že občas byla taky pěkná zima. Mimo jiné.

honzak 1.6.2006 7:09

Re: Čeho se tak strašně bojíte?

zelenejch mozků, Ty idealisto. My starší víme, co dokázali "socialisti s lidskou tváří" po 68, sledujeme jak komančům roste hřebínek. Dávat šanci bandě hajzlů, kterou podporuje kohorta užitečných idiotů, já nebudu. A Tobě to taky doporučuju.

honzak 1.6.2006 7:04

Re: trochu jednostranný pohled

Příteli, můžete zdůvodnit, proč bych měl ČEMUKOLIV na těchto stránkách věřit? Hayzlík, který před volbami odstraní přehledy vydojených peněz (oficiálně přehled výroby a tržeb za jednotlivéé měsíce) si důvěru nezaslouží.

astro 1.6.2006 7:04

Re: Čeho se tak strašně bojíte?

Ještě nic strašného neprovedli? Komunisté od roku 1989 také ne, ani žádný skandál se nekonal. Přesto je volit nebudete. Zelení už ve světě předvedli dost na to, abych si dovedl představit, jak se budou chovat, pokud u moci budou. Podle toho, jak vystupují a co říkají jejich představitelé, si dovedu představit, že se spojí s kýmkoli, kdo jim zajistí korýtka. Pokud  měli kdykoli v nějaké debatě říci, kde na své fantasmagorie vezmou prostředky, skončilo to u řečí, že se o tom bude potom diskutovat( sic!). A o tom, jak kdo koho přehlasuje, si moc iluzí nedělám. Nemáte-li v hlavě výživnou krmnou směs (to by nakonec odpovídalo zelenému stylu) začněte myslet.

Ladislav N. 1.6.2006 3:18

Re: Největší nebezpečí vidím v energetické politice Německa

Oni už je doma mají. Kampaň proti jaderné energetice je důsledkem blbosti a nevzdělanosti zelených aktivistů... bez ohledu na národnost (viz demagogické kampaně Greenpeace)...

Loki_F 1.6.2006 3:12

Souhlasím, SZ - zelení lumíci jsou strana zcela zbytečná!

Tak jak přibývá kritických informací o postupech a metodách IPCC, posilují se oprávněné pochybnosti o vědecké objektivitě výstupů, formulovaných jakýmsi konsensem či hlasováním, jakož i posléze v kuloárech jemně přibroušených závěrů a doporučení.

Ve vědě totiž neplatí demokracie a přírodní zákon nelze odsouhlasit většinou – vědecký zákon vyjadřuje určitý, konstantní vztah mezi jevy a procesy určité oblasti skutečností, který vyplývá z jejich struktury a který se projevuje v jejich interakci. Vyžaduje přesné formulace z přesných dat a ve shodných podmínkách se vždy opakuje.

A protože všechny dosavadní výsledky (ostatně za dost drahé peníze) neopravňují zatím zodpovědně definovat jakékoli závěry, které by se byť jenom vzdáleně blížily formulování přírodních zákonů platících pro klimatické změny, je nutno spatřovat ve formulování Kjótského protokolu a navazujících opatřeních, opírajících se o tento protokol, snahu nahradit prozatím neuchopitelný přírodní zákon, politickou zákonnou normou podloženou pouze přesvědčením a vírou, maskovanou floskulemi o „předběžné opatrnosti“, „zájmu“ našich dětí a budoucích generací...

Hlavním motivem se však zdá být pouze společný zájem několika skupin (politiků, části vědců, idealistických aktivistů, pokryteckých ekologistů, atd.) zachovat si svůj přístup k financím, vlivu společenskému i mocenskému, který zaplatí všichni ostatní, pokud se nevzmohou k rozhodnému odporu, založenému na přístupu k informacím, nezkresleným faktům a jejich objektivním a kritickém vědeckém hodnocení s vyloučením ideologie.

Kjótský protokol je vědomá manipulace s veřejným míněním, na rozdíl od hypotéz o globálním oteplování, zcela zjevně globálního dosahu. Zelení lumíci jasně deklarují, že jsou rozhodnuti parazitovat na našich pěněženkách a ještě tvrdit, že je to pro naše dobro…! Poučení z jejich tragického působení v SRN, by pro každého myslícího člověka mělo být dostatečným varováním. Pane autore děkuji za článek, s nímž vřele souhlasím.

Lapil 1.6.2006 2:03

Re: Čeho se tak strašně bojíte?

Proč bych měl dávat šanci straně, která opakovaně prokazuje, že neumí počítat? Která chce problémy (některé i reálně existující) řešit naprosto nesmyslnými způsoby? Která otevřeně používá demagogii? Demokrate - proboha - opravdu vám připadá rozumné volit blba s tím, že jeho blbosti budou přehlasovány?

Snad se tu shodneme na tom, že významný počet významných členů má poněkud sklony k anarchismu. Nic proti tomu - nebýt nezávislých duší, byli bychom všichni ukáznění, což taky není nic extra skvělého. Nicméně na základě tohoto tvrzení si dovolím věštbu nikoliv na třicet let, ale na třicet dní; raději dva měsíce: tvrdím, že v případě vstupu do parlamentu se ještě před ustavením vlády parlamentní klub zelených rozpadne na dvě části: jedna bude ve vládě, druhá v opozici.

zdeněk 1.6.2006 1:53

Re: Čeho se tak strašně bojíte?

bojíme se zelených v parlamentu a hlavně ve vládě.

Bojím se toho že zakáží výzkum a pokrok, že nás naženou jíst kořínky. Jsou to utopisti.