21.6.2024 | Svátek má Alois


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Lapil 1.6.2006 10:56

Re: Re: Re: Re: Re: Zelení a zmeny klimatu

Přesně. Zelení všeho druhu mi v jednoduchých věcech lhali (dobře, tak z naivity neříkali pravdu) už tolikrát, že jsem je přestal poslouchat.

kdosi 1.6.2006 10:53

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Zelení a zmeny klimatu

Není to od tématu. Je to ukázka jejich "odbornosti" a taky oni tím odůvodňují (nebo s tím dávají do souvislosti) leckteré svoje šílené návrhy...

Marat 1.6.2006 10:52

Zvýšení cen pohoných hmot daněmi,zbídačí všechny občany.

Ti,kteří si tak přejí obrovské zvýšeni daně na pohoné hmoty a energií,si zřejmě neuvědomují,že současně se zvýšením cen za pohoné hmory a  energií současně velice vzrostou i ceny všeho zboží v obchodech.I Potravin.Nevím,jak se to bude líbit samotným zeleným a jejích voličum.Těm zvoleným poslancum za zelené,těm ty vysoké ceny všeho zboží i potravin jistě vadit nebudou.Ti se o sebe vždy s předstihem postarají a zvednou si poslanecký "plat".

František 1.6.2006 10:49

Re: Souhlasím, SZ - zelení lumíci jsou strana zcela zbytečná!

Děkuji, je to zcela vyčerpávající a seriózní. Nelze než souhlasit.

Plzák 1.6.2006 10:46

Re: Re: Re: Re: Re: Zelení a zmeny klimatu

Mablungu, oba, vy i já, odbočujem od tematu, když mluvíme o skleníkovém efektu atd. atd. Rozhodující je, že zelení lumíci (to se mi moc líbí) jsou zbyteční stejně, jako komunisti a Paroubek.

Plzák 1.6.2006 10:42

Re: Re: Re: Re: Zelení a zmeny klimatu

Nablungu, jelikož zelení lumíci kecají úplně do všeho, je jen namístě, činit je za vše odpovědnými.

kdosi 1.6.2006 10:40

Re: Re: Re: Re: Zelení a zmeny klimatu

V tom právě diskreditují tu racionální ochranu přírody. Klidně se může stát, že pak jim nikdo neuvěří, i kdyby šlo skutečně o dobrou věc. Nebo druhá možnost - lidi jim skočí na všechno a pak se máme na co těšit (větrník na každých několika km a podobně...)

Stredocech 1.6.2006 10:37

Naše veřejnoprávní média dělají zeleným propagandu

úplně zadarmo a to i v rámci zpravodajství. Právě dnes ráno opakovaly nesmysly o vlivu Černobylu až v západní Evropě.

Proto hrozí nebezpečí zelených v parlamentu. Škody, které napáchali zelení jdou už teď do miliard a protlačují to tady mimo jiné pomocí EU.

Jinak, voliči svého času podpořili jistého Klementa Gottwalda a předtím jistého Adolfa Hitlera. Také byli mimo jiné znechuceni parlamentním politikařením. Bylo to sice jejich svobodné rozhodnutí, ale následky nebyly proto o nic menší.

kdosi 1.6.2006 10:35

Re: Milý autore – když strašit, tak kvalifikovaně !

Někdy stačí vzít to, co řekl Bursík, k tomu kalkulačku a použít matematiku ze základní školy. Pak je vidět, kam by to vedlo...

kdosi 1.6.2006 10:34

Re: Re: Re: Souhlasím, SZ - zelení lumíci jsou strana zcela zbytečná!

Zřejmě zase pletete dohromady dlouhodobé globální změny a jejich krátkodobé lokální projevy. ;-D

Lapil 1.6.2006 10:33

Re: Re: Re: Čeho se tak strašně bojíte?

Vadí, opravdu. Jenže u zelených mám obavu, že tu svoji berou vážně do té míry, že by se ji mohli pokusit uskutečňovat, a kdyby se jim to povedlo...

Poslechněte, já prostě nemám rád lidi, kteří mi lžou tak, že to snadno poznám.

Mablung 1.6.2006 10:31

Re: Re: Re: Re: Zelení a zmeny klimatu

Plzáku,

tady nejde o to zda jsou za současné klimatické změny odpovědni lidé, ale do jaké míry. My neznáme trend, tudíž nevíme zda trend tlumí činnost člověka či zda ji posiluje. To že činnost člověka má vliv na globální bezpečnost Země nám už ukázala ozonová díra.

Co se týče škodlivosti změn klimatu, je pravděpodobné, že primitivní společnost by s tím neměla problémy. Prostě a jednoduše by místo jablek pěstovala melouny a v případě problémů by se buď populace zmenšila a nebo by se přestěhovala k do té doby šťastnějším sousedům (nebo by se alespoň o to pokusili). V moderní společnosti, pokud by se někde výrazně zhoršili podmínky k životu, znamenalo by to nové stěhování národů. Války o zdroje, byť jen o pitomovou vodu. Biologické a chemické zbraně není těžké vyrobit, nukleární dají více práce, ale jak nám ukazují mnohé země, jde to. Nevím jak vy, ale já tu nechci záplavu uprchlíků kteří přišli o všechno, potenciálních nosičů upravených choroboplodných zárodků poleptaných yperitem a v noci sloužících coby pouliční lampa ...

hodne neRath 1.6.2006 10:29

Re: Milý autore – když strašit, tak kvalifikovaně !

jo.. mate pravdu.

Podle volebniho programu prosazuji zmeny fysikalnich zakonu... asi chteji o jejich platnosti hlasovat.

Plzák 1.6.2006 10:23

Re: Re: Souhlasím, SZ - zelení lumíci jsou strana zcela zbytečná!

S globálním oteplováním se shoduje zásadně všechno. I kdyby teď bylo až do srpna -15°C bude to jen další důkaz, že se země otepluje. Na všechno se najde patřičná teorie.

křovas 1.6.2006 10:21

Re: volby

a proč ne ODS? Já nechci, aby Paroubek sestavoval vládu.

Lapil 1.6.2006 10:21

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Čeho se tak strašně bojíte?

No, ono je tam spíš Polsko (hodinku pěšky přes les, možná dvě; nikdy jsem neměl potřebu to přesně stopovat), a tam to vypadá podobně jako v Čechách. Do Němec to máte nejblíž přes Frýdlant a Bogatyniu nebo o kousek dál přes Liberec (no dobře, je tam zkratka přes Chrastavu, ale moc si nepomůžete, stejně to hodí nějakou 3/4 hodinku autem).

A ten prales? Spíš běžná smrková plantáž.

Mablung 1.6.2006 10:21

Re: Re: Re: Zelení a zmeny klimatu

Průser je v tom, že je těžké pro nezasvěceného poznat kdy mají a kdy nemají pravdu. Oni ledaskdy pravdu mají. To Vám mohou potvrdit lidé v Maďarsku, kterým se do řeky podívalo "pár tun" jedů ze zlatého dolu. Či lidé na Labi, pod Spolanou. Po povodni. Druhá strana mince jsou větrníky či třeba ropná plošina myslím že Shellu, kdy kecali až se jim od huby prášilo. Zelení jsou hodně rozporuplní. Jsou užiteční, ale je nutno je brát se značnou rezervou.

Jinak, k článku. Připadá mi, že kdyby na Národní divadlo spadl meteorit, budou za to moci podle autora zelení. Ne, volit je nebudu. Jsou moc nalevo. Ale je zbytečné je démonizovat ...

Zebra 1.6.2006 10:21

Milý autore – když strašit, tak kvalifikovaně !

Dílko považuji za velmi slabou agitku – nedbale vybraná hesla, slogany, pokřiky a verbální plivance všude dokola omílané všemi modrými, černými, rudými a oranžovými slimáky, kterým zelení ujedí kapustičky.

Navíc jste poněkud značně vedle – naši současní zelení se nabízejí a prosazují jako jediná reálná strana změny, ať už si pod tím kdokoliv představí cokoliv. Změna je to co vás – slimáky a jejich zbrojnoše – ohrožuje, ne třídění obsahu košíku pod linkou či nevraživost vůči pivu z piksly.

Čtenářů programů je mezi voliči mizivá menšina, z čehož plyne, že zelené záměry ohledně čehokoliv drtivou většinu voličů nezajímají a neznepokojují. Podíl lidí, věřících či obávajících se, že zvolená strana bude programové sliby plnit je dosavadním působením všech v minulosti zvolených stran drasticky zredukován na děti do věku deseti let a několik dospělých s neléčitelnou poruchou vnímání reality.

kdosi 1.6.2006 10:16

Re: Re: Re: Re: Zelení a zmeny klimatu

Ale samozřejmě. Mimochodem - radiační efekt zvýšení koncentrací CO2 oproti předindustriálnímu období je kolem 2 W/m2. Jako byste měl na zemi na každém m2 dodatečný zdroj tepla s výkonem 2W. Klimatický systém je plný různých vazeb, zpětných vazeb, nelineárních souvislostí a v takových systémech je známo, že někdy i velice malá změna podmínek může mít dalekosáhlé důsledky.

A proč by to mělo lidstvu škodit? Jistě by to neškodilo obecně. Někdo (nebo něco) by na tom vydělal(o), někdo (něco) prodělal(o). Kdo by se nepřizpůsobil, má smůlu. To tady už v historii taky bylo a taky bez člověka. Jenže ony ty souvislosti jsou někdy docela nepřehledné. Vyšší teploty svádějí třeba k tomu, že by tu měly být lepší podmínky pro zemědělství. Možná ano, pokud to oteplení nebude takové, že se podstatně zvýší výpar a půda bude příliš vysychat. Možná ano, pokud se sem s vyššími teplotami nenatáhnou i škůdci (hmyz, houby, ...) kteří vám tu úrodu budou ničit.... A tak by se dalo diskutovat i o dalších výhodách/nevýhodách.

Je to všechno daleko složitější, než jasou (zřejmě) Zelení schopni pochopit.

Plzák 1.6.2006 10:16

Re: Článek je odfláklý

Jak mají být ty kecy mastné, když všechno co je delší než tři řádky nikdo nečte?

Plzák 1.6.2006 10:13

Re: to rozhodnou volici

Joschka Fischer je prokazatelně nedělák a flákač, který stál v sedmdesátých letech na pokraji terorizmu. Musel se také veřejně omlouvat policajtům, když byla v novinách zveřejněna jeho fotografie, jak do jednoho ležícího kope. Maturitu také nestačil udělat a podle toho vypadají i jeho řeči, které byly vždy jen snůška frází. Zato ale byl velký přítel Albright - to je přece něco.

Plzák 1.6.2006 10:02

Re: Re: Re: Zelení a zmeny klimatu

Již několikrát se v historii Země oteplování konalo bez vlivu lidstva. Předpokládat, že dnes jsou tím vini lidé, odporuje prosté logice věci. Nutno myslet na to, zda se lidstvo bezmezně nepřeceňuje.

Když připustíme, že tak zvané vědecké teorie o oteplování Země vlivem lidstva mají "něco do sebe", je zde stále ještě otázka, proč by to mělo lidstvu škodit. Dnes může kdejaký nevzdělanec vznést jakoukoliv doměnku o škodlivosti oteplení a ta je pak s radostí všude publikována. Opačné teorie se ignorují.

Saša 1.6.2006 9:50

Nepodceňujte protivníka.

Pan Rovenský je schopný a inteligentní. Není to žádný neschopný packal - to ani náhodou. Ten člověk zbrzdil výstavbu dálničního obchvatu Plzně o 10 let - to by žádný trumbera nedokázal. Výstavbu Kauflandu v Plzni zbrzdil o 2 roky. Výstavbě některých jiných obchodů v Plzni úplně zabránil, stejně jako dokázal zabránit výstavbě závodu fimy Nemak. Nepodceňujte pana Rovenského - je velmi chytrý a velmi schopný. Vyhrát nad ním dá velkou dřinu a vyžadujte to plné nasazení několika vysoce chytrých a schopných lidí - postavit proti němu jen jednoho člověka je málo. Protivníka se nevyplatí podceňovat, pana Rovenského zejména ne.

ok 1.6.2006 9:45

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Čeho se tak strašně bojíte?

Nebojte, pralesa je tam uz docela dost... Kdyz prejedete z Nemecka pres hranici, je to to prvni, ceho si vsimnete: prales R^ .

Saša 1.6.2006 9:42

Zelení jsou nebezpečnější než komunisti.

Komunisti chtějí ublížit menšině, aby se většina měla lépe. (Že to nefunguje a nakonec se mají špatně skoro všichni, to jsme si žel vyzkoušeli ve vlastních životech.)

Zelení chtějí ublížit všem, aby se lépe měli broučci a kytičky. (Jak to v praxi funguje, to nám ukázal Pol-Pot v Kambodži.)

Zelení chtějí snížit počet obyvatel planety na 50 a méně milionů. Tedy chtějí zabít téměř 6 miliard lidí.

Jejich slova je třeba brát vážně abychom neudělali stejnou chybu jako ti, co nebrali vážně Hitlerova slova o endlösungu židovské otázky nebo Gottwaldova slova o zakroucení krkem podle moskevské školy.

Zelení nám všem chtějí ublížit a svá slova myslí smrtelně vážně.

kdosi 1.6.2006 9:40

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Čeho se tak strašně bojíte?

Proč ne? Šíření pralesa by přeci Zeleným vadit nemělo, vždyť o to se snaží... ;-D

ok 1.6.2006 9:35

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Čeho se tak strašně bojíte?

Byl jste tam? Znate mistni pomery? Ja ano, a znam ty pomery i "zevnitr", i to, co vam v hospode nereknou. Lidi typu Pavek jsou tam potrebni, a nejak motivovani byt musi ;-D a verte mi, ze ja ho rad zasponzoruji (i kdyz jen svymi danemi).

Budme radi, ze je tam alespon Pavek se svymi "idealy". Take by tam mohli byt jen neschoni alkoholici, kteri svoje kdysi nadherne a pohodlne domy nechaji spadnout, posledni zhasne, krajem se rozhosti ticho, a prales se nenapadne a tise bude dal sirit.

M. Zima 1.6.2006 9:33

Pane Plzák, myslíte to vážně?

Vláda buranů, na Hradě Ješita s neuvěřitelným selháním a ztrátami na kontě, v Parlamentu boj blbci versus podvodníci o nejtupější novelu zákona a Vy se bojíte nějakých Zelených, do kterých Velký bratr zabudoval pro jistotu tolik rozbušek, že by na jeho povel zmizeli, jak přišli?

BTW k tomu Německu: Právě vyšla kniha Im Visier, neúprosně kritisující a zesměšňující BND. V jedné kapitole je u příležitosti setkání s ruskými agenty v hotelu Intercontinental krátce popsána situace v Praze, rejdění ruských služeb GRU, FSB, i té Jelcinovi SWR, jejíž příslušníky je možno poznat podle outfitu na sto honů, aniž by si toho všeho všiml někdo z BIS, nebo UZSI, kteří se obzvlášť vyznamenali ztrátou laptopu s kompletní agendou v hospodě. Autor mluví závěrem o "Švejkových potomcích", čímž Švejkovi jednoznačně křivdí, protože ten by si jistě všiml, že v čase voleb a podivné eskalace skandálů odejel Lang tak daleko, že to dál už nejde.  Nejenom Švejkovi, ale i západnímu občanovi by to připadalo divné

kdosi 1.6.2006 9:33

Re: Re: Souhlasím, SZ - zelení lumíci jsou strana zcela zbytečná!

Pojem "globální oteplování" může být zavádějící. Má smysl jen pokud se bavíme skutečně o globálních průměrných teplotách. Pokud nás ale zajímá jen nějaká oblast, je lepší mluvit spíš o "změnách klimatu".

Globální oteplování by skutečně mohlo mít v některých oblastech za následek i lokální ochlazení...

kdosi 1.6.2006 9:19

Re: Re: Zelení a zmeny klimatu

Nikoli. My raději publikujeme v odborném tisku nebo prezentujeme výsledky na konferencích... ;-)

Je mi jasné, že politika je o něčem jiném, ale Zelení mají opravdu vzácný dar mluvit o něčem, čemu nerozumějí, dezinterpretovat to, vybírat jen co se jim hodí a ignorovat co se nehodí...

A to mě štve...