21.6.2024 | Svátek má Alois


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
vita 1.6.2006 13:09

Re: Re: Re: Re: Zelení a zmeny klimatu

A proto, že si monopolizovali ochranu přírody, nota bene tak stupidním způsobem, že dneska aby se přemýšlivý člověk styděl být za ochránce přírody označen - škodí.

Nejen tím. Ale taky. A moc.

Hanba jim!

vita 1.6.2006 13:07

Re: Re: Mablungu

Ten problém, Mablungu, je v tom, že sice uznáváte, že neznáme trendy a pendrek víme o svém vlivu, ale prosazujete (Zelení prosazují) Ten Jediný Správný Lék - lék, který nutně povede k oslabení ekonomiky a tedy i k tomu, že pokud se ukáže, že jsme byli s diagnózou vedle co jedle, nebudeme mít na skutečné léčení.

Nemluvě už o tom, že POKUD škodíme spalováním fosilního uhlíku, pak alternativou jsou JE - a ne trapné větrníčky, nota bene v Kotlince. QED např. páně Pávkovými předraženými monstry.

vita 1.6.2006 13:02

Re: Já že nadávám ?

Argumenty proti článku mi chybí. Od vás.

Jinak, já za urážky a nadávky považuji "vybraná hesla, slogany, pokřiky a verbální plivance", neb ač článek nebyl dokonale psaný a leccos bych mu vytknul (např. ta kniha se pokud vím jmenovala Meze růstu, cena, kterou jsme zaplatili za páně Pávkovy větrníčky, je na netu nalezitelná a pod.), vaše nesmyslné "ohodnocení" si rozhodně nezaslouží. Pro člověka, který se pokouší argumentovat, je takové osočení nadávkou. Pro plácavého demagoga pochopitelně nikoli.

ok 1.6.2006 13:01

Re: Nepodceňujte protivníka.

Dobre, vcelku s vami souhlasim, ale povazujete Nemak za neco pozitivniho? Ja predpokladam, ze kdyz v parlamentu bude treba jen 1 zeleny poslanec, pak takove neeticke lotroviny jako Nemak neprojdou, protoze na ne nekdo vcas upozorni. Proc Nemak nepostavili o par kilometru dal, v nejake zdevastovane oblasti, kde by se to jakz-takz dalo povazovat za plus? Jak to, ze je vubec napadlo poskodit metodou "vsjo-rovno" soukromeho zemedelce?

ok 1.6.2006 12:49

Re: Re: to rozhodnou volici

No ja nevim, komu skodi, jeste nebyli v parlamente. Nemecka demokracie to prezila (a vygenerovala prvniho nemeckeho ministra zahranici, ktereho meli radi - pravda zcela iracionalne - i v zahranici), treba to prezije i demokracie ceska. Kdyz prezila Paroubka. Tedy zatim to vypada nadejne, ze... jen aby znechuceni volici Paroubka nevolili komouse ;-D to by byl opravdu pekny vysledek akce Kocka a spol.

Mablung 1.6.2006 12:42

Re: Nechat dozrát !

Podle stejné logiky lze negovat každou stranu. A i volební neúčast. Volby bohužel nejsou o tom kdo se Vám líbí, ale zvolení nejmenšího zla ...

Zebra 1.6.2006 12:40

Já že nadávám ?

Pokusím se uhodnout, co vám mohlo přijít jako nadávka:

Slimák: je české přísloví – mnoho slimáků (politických stran), málo kapustičky (moci a vlivu). Odtud barevní slimáci, pro vitu vč. zelených.

Zbrojnoš: přeneseně ten, kdo bojuje za něčí zájmy (zde slimákovy).

Oproti zlodějům, mafiánům, křivopřísežníkům, černoprdelníkům, vrahům, apod. dle mého celkem čajíček.

Argumenty k čemu vám chybí ?

Mablung 1.6.2006 12:40

Re: Mablungu

Středočechu (a rovnou odpovím i Plzákovi),

Jde o to že mi nechceme skončit jako tyto říše. Samozřejmě, zelení to nevyřeší. Sami. Zelení jsou ta část obyvatel, která dá věci do pohybu. Jsou nutnou součástí země. Se všemi svými klady i zápory. Fanatici dávají věci do pohybu, umírnění jejich nápady usměrňují (případně zamítají). Klasická dynamika vývoje. Mimochodem, už i u zelených je proud uznávající jadernou energii. Byť se skřípěním zubů.

Kyoto byl zoufalý krok. Protože nikdo neví jak to vyřešit. Všechna řešení která by měla účinek v brzké době by prorvala pomyslný brzdový pedál ekonomiky až na silnici. A teď, babo raď. Jaderné elektrárny také nejsou všespasitelné, je to jen část mozaiky ...

Mirek 1.6.2006 12:36

Kdy jste byl naposled venku.

Pokazde, kdyz si prectu takovy clanek o tom, ze zadna ekologicka rizika nejsou, globalni otepleni neexistuje a lesy jsou zdrave, rikam si, kdy asi tak naposled vystrcil autor nos z velkomesta a sel se do prirody na vlastni oci presvedcit, jak to doopravdy vypada. Ono totiz, kdyby nekdo opravdu vyrazil do lesa pesky a mel v hlave zdravy rozum, nemuze takovy blabol nikdy napsat. Ovsem od klavesnice v kavarne Slavie vypada vse jinak.

Mablung 1.6.2006 12:30

Re: Re: Zelení a zmeny klimatu

Vito. Proti zeleným hlásajícím přicházející klimatické změny stojí dva tábory (SILNĚ zjednodušeně)

1) Hlásá, že se nic neděje

2) Hlásá že zelení jsou pitomci a místo větrníků by měli stavět jaderné elektrárny

Vás stavím do druhého tábora, ale ten první je velice početný ...

Stredocech 1.6.2006 12:20

Re: Re: Re: Čeho se tak strašně bojíte?

Pozor, výzkum a praktické nasazení jsou dvě odlišné věci. Ani proti jidřichovickým větrníkům, ač výsledky byly známy předem by se nedalo mnoho namítat, kdyby zůstalo je u nich. Masová praktická aplikace evidentního nesmyslu financovaná občany přes dotace a povinné odkupy za několikanásobek tržní ceny NENÍ výzkum.

Zubr 1.6.2006 12:19

Vladu sestavi bud Paroubek nebo Topolanek, treti moznost neni. Svym hlasem k tomuto rozhodnuti nejak prispejete.

tony 1.6.2006 12:18

Re: Zelení jsou nebezpečnější než komunisti.

Sašo, hned jsem klidnější, když mě ochraňuje někdo jako vy. Polpot snad vyhlazoval lidi ze zelených důvodů? Vzpamatujte se.

cipísek 1.6.2006 11:59

Nechat dozrát !

Kde se nacpe zelenými švestkami,dostane (po slovensky,aby to nikoho neurazilo) hnačku.A mám dojem,že kdo volí Zelené,dostane ji obrazně dřív nebo později taky.Copak rozumný člověk může preferovat lidi jako pan Uhl (kauza Matiční) nebo paní Kuchtová (negace všeho co nevymyslela ona) ? Já bych je nechal pěkně uzrát (pokud se ovšem do 1/2 roku nerozpadnou samospádem).

terra 1.6.2006 11:54

Re: Re: Zelení a zmeny klimatu

Pardon, patřilo nicku "kdosi" - nějak jsem neovládl vlákna...

terra 1.6.2006 11:52

Re: Zelení a zmeny klimatu

Člověče, vyjste mě potěšil. Nejen klimatology, ale i biology obecně mezi zelenými nenajdete. I když pan kolega Bursík je RNDr., má specializaci "ochrana životního prostředí" a IMHO dělá někdy věci, že by měl vrátit diplom. Dík za příčetnost, zdaleka není v těchto vodách obvyklá. Krásný den

Stredocech 1.6.2006 11:49

Re: Zvýšení cen pohoných hmot daněmi,zbídačí všechny občany.

Zelení přece chtějí "uvědomněle skromnou společnost" na způsob Pol Pota. Akorát to nevytrubují do světa příliš hlasitě.

Jinak např. chtějí, aby si auta mohlo dovolit jen pár nejbohatších.

Stredocech 1.6.2006 11:39

Mablungu

V minulosti probíhaly změny klimatu dost často a naši klimatologové dodnes neví proč. Následky byly už tehdy katastrofální, např. vyvrácení mykénské kultury, likvidace říše Chetitů, pád říše Římské.

Někdy se ovšem silným říším podařilo nájezdy přežít a útočníky pobít. To byl případ Kimbrů a Teutonů, které porazil Marius nebo "Mořských národů" odražených Ramessem III, v obou případech za těžkých obětí na obou stranách.

Politika zelených nás před přílivem rychle se množících primitivů zaručeně neochrání, to chce někoho z úplně jiného konce politického spektra.

Kyoto je nesmyslná akce, protože snížení imisí CO2 o pár procent za značně vysokou ekonomickou cenu nic nezachrání. A jedinému postupu, který by měl o něco větší efekt, přechodu na jadernou energii zelení vehementně brání.

 

vita 1.6.2006 11:38

Re: to rozhodnou volici

Argument jako obvykle kdenic-tunic, takže opět jako obvykle projekce vlastní hysterie do jiných, výkřiky o nenávisti, blablabla...

Kdy už konečně pochopíte, že ZELENÍ ŠKODÍ PŘÍRODĚ?

honzak 1.6.2006 11:37

pojďte se podívat, pani!

Už se perou!!! Aneb Bursík řekl Paroubkovi ne. A to s vahou celých 5,3%, které ve volbách získá. Jestli se ministerstva dávají podle xichtu, mohl by dostat spravedlnost po Němcovi (ze stejně "vlivné" strany).

terra 1.6.2006 11:37

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Čeho se tak strašně bojíte?

Ale mně se nelíbí 25 mil. státní dotace a 27 mil. návratné finanční výpomoci ze SFŽP na 2 (slovy dvě) mizerně fungující (10% účinnost, a to jen když vane)větrné elektrárny zastaralé německé koncepce. Proč si myslíte, že se nám je tak vehementně snaží prodat? Ty dotace jsou i z mých daní, a dotovaná elektřina taky - a věyšší cena elektřiny, protože ČEZ zásobuje za dobré ceny Německo, až se turbíny nestačí otáčet... tohle mám chtít? Proč?

vita 1.6.2006 11:35

Re: Zelení a zmeny klimatu

Jedna taková změna klimatu (nejspíš) právě probíhá na Jupiteru. Ke slavné Rudé skvrně (což je obrovský a stovky let trvající hurikán) přibyla další. První za celou dobu, co jsme schopni na Jupiteru nějaké objekty pozorovat.

Změna klimatu je fakt. Tdíž bychom se na ni měli připravit - a ne blbě plýtvat energií a prostředky na vynalézání perpetua mobile. Víme, že nefunguje.

vita 1.6.2006 11:30

Re: Milý autore – když strašit, tak kvalifikovaně !

Drahý kopytnatče - souhlasím s tím, že článek by mohl být napsaný lépe. Ovšem kojzarovšuna, jíž jste nás obdařil vy, je skutečně Zelených hodná.

Argumenty chybí, tak se nadává.

vita 1.6.2006 11:26

Re: Re: Čeho se tak strašně bojíte?

Ve Švédsku ZAKÁZALI jaderný výzkum. Zakázali - i když si to nechali posvětit občany v referendu.

Tak laskavě přestaňte žvanit.

Zebr 1.6.2006 11:12

Ani já ne. Stejně intenzivně nechci, aby vládu sestavoval člověk, který svou firmu dovedl ke krachu, sám má z toho kus bytu na Hradčanech, zatímco my jsme zaplatili / platíme / zaplatíme jeho dluhy.

krmič 1.6.2006 11:11

Re: Re: Re: Re: Re: Zelení a zmeny klimatu

Já pozoruju změnu klimatu - ochlazení. Moc rád bych se dočkal oteplení, ale to vzhledem ke svému věku už asi nestihnu - bééé.

James 1.6.2006 11:07

Paroubek: Kdyby jen setina byla pravda, musel bych pryč

 TAK NA CO ČEKÁ ?

ok 1.6.2006 11:05

Re: Re: volby

Stran je dost, staci si vybrat nejakou stranu bez Paroubka. Treba KDU, ODS, ED, Zeleni... Je skoda, ze novinari preferuji prave zelene. Kdyby stejnou pozornost venovali i KDU a ED, byla by vetsi predvolebni pohoda.

Namisto toho - odkojeni marxismem-leninismem - pomlouvaji nasi novinari nenavistne KDU kde muzou, o ED mlci, prestoze maji vcelku zdatne poslance v Evropskem parlamentu. Jen o Zelenych pisou pozitivne - marxistickym dusim nasich novinaru asi vyhovuji nejlepe. I presto jsou Zeleni jednou z alternativ a neni duvod k hodinam nenavisti vuci vsemu zelenemu ala Neff.

pavel 99 1.6.2006 11:04

Re: Re: Re: Re: Re: Čeho se tak strašně bojíte?

"...Jedte se podivat do Jiříkova u Rumburku s romskou majoritou, a pak jedte

pres pekne upravena nemecka mestecka a vesnice do Jindrichovic...." - no ale ta "romská sídlište" jsou přeci právě příkladem zelených "trvale udržitelných" trendů. Ostatně srovnejte spotřebu energií na osobu v oněch německých městečkách a na romských "sídlištích". Jednoznačně blíže "zelenému ideálu" mají ona ghetta.

pavel 99 1.6.2006 10:57

Re: Zvýšení cen pohoných hmot daněmi,zbídačí všechny občany.

Takovou složitou úvahu, že ceny pohonných hmot se promítnou prakticky do všech cen zboží a služeb, přeci nemůžete po pravověrných ZELENÝCH a jejich voličích chtít. Ti nezvládají podstatně jednodušší logické konstrukce.