21.6.2024 | Svátek má Alois


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F.Vízek 1.9.2006 15:21

Připomenu pro zapomnětlivé

S kritikou stalinismu začal N.S. Chruščov v únoru 1956. Odsoudil nezákonnosti, procesy i popravy, otevřel gulagy a dal lidem naději. Nebyl demokratem v dnešním smslu, ale statečný docela ano: obklopený stalinisty byl a nezalekl se jich, dokonce ani milionů lidí, pro které byl  Stalin bohem  I když v r. 1964 byl Brežněvem smeten a vlastně poražen, zaslouží si přes všechny chyby (nechal se dotlačit např. k vojenskému řešení v Maďarsku), na Novoděvičím hřbitově malou kytičku. Zahájil destalinizaci a možná rozpad sovětského impéria, byť tak daleko jeho úvahy jistě tehdy nešly. Naivně do posledních svých dní soudil, že v komunismu bude žít už moje generace (když byl sesazen, bylo mi 24 let).

Po něm  začaly všechny satelitní země jako na povel účtovat se stalinismem, kritizovat kult osobnosti, postupně propouštět politické vězně, rehabilitovat nevinně odsouzené, ale hodně nesměle trestat viníky nezákonností. Mnohde se mladým uvnitř vládnoucích stran (režimy byly totalitní!) podařilo něco prosadit, ale u nás byly naděje utopeny cizími vojsky dne 21.srpna 1968, což našim kolaborantům, viníkům zločinů a zrádcům dalo křídla. A umožnilo jim zúčtovat s těmi, kteří prohlédli a prosazovali tzv. lidskou tvář. Víc bylo tehdy sotva možné, protože i to málo bylo pro Moskvu nestravitelné.

Čistkám u nás mlčky přihlíželo 99,9% občanů, mnozí vesele i po okupaci spěchali do Husákovy a Jakešovy KSČ. Z některých jsou nyní úspěšní kapitalisté a praví prrravicoví politici. Těch 99,9% občanů mlčících chápala KSČ jako svoje příznivce a přívržence, jimi se oháněla, jimi vysvětlovala před celým světem svou legitimitu. Tehdejší mlčení ale sotva dávalo a dává těmto lidem právo na dnešní ostrakizaci a ironizaci hrstky ( 0,1%)  lidí, kteří byli méně bojácní a semtam se i totalitě postavili.  Dnes je ANTIkomunismus levný, módní a sotva statečný, že?

Balů 1.9.2006 15:21

Re: Profesor Bělohradský znovu:

No vida, tak jste se zase odkopal. Vám se v tom bolševickém bordelu líbilo.

bary 1.9.2006 15:13

jojo

dobre postrehy, dobry nazor na:

http://cypaty.blog.cz

jerry 1.9.2006 15:12

Re: noviny

Vážně?.Už se těším, že se stanu jejich čtenářem.Humoristický list po zániku Dikobrazu docela postrádám.

Taraszátaras 1.9.2006 15:11

Re: Re: Je symptomatické,

Ale Žerýku, já už jsem tak starej, že se nezamilovávám ani na tu správnou stranu, natož na tu nesprávnou. Přečti si ještě jednou můj příspěvek nahoře, a zjistíš, že tam o lásce k Paroubkovi není ani slovo. To jenom v tvé myší hlavičce funguje ta idiotská rovnice českých pravičáků: kritizuješ naše hovadné způsoby = jsi bolševik! Já také volím socany, a také bych si dovedl v čele představit někoho více inteletuálnějšího, spíše do Schmidta nebo do Brandta. Ale zaplaťpánbu za Jirku, co to mělo být se Špidlou a hlavně pak s Grossem, tomu opravdu nerozumím, takovému obrovskému omylu.

Ladislav N. :-))) 1.9.2006 15:07

Vízku, vy vedete "rudý mediální boj" hlavně za to, ...

... abyste si nacpali břicha za cizí peníze, ať už okradených daňových poplatníků, nebo od vašich potomků. Za peníze, které jim předáte ve formou astronomických vládních dluhů coby "věno", kterého se nebudou moci ani zříct a budou vám je muset zaplatit. 

Vy bankrotáři jedni!

Ladislav N. :-))) 1.9.2006 15:01

Re: Re: Trochu přemýšlet !

Vízku, nám je jedno, jestli jedna nebo druhá půlka KSČSSD. Dohromady tvoříte komunistický blok a vy sám jste toho zářným důkazem! ;-P

Sindibád 1.9.2006 14:59

Re: Re: No,

Věta přihlouplá, socanova.

F.Vízek 1.9.2006 14:59

Profesor Bělohradský znovu:

Celý život jsem patřil ke kritikům komunismu, můj odpor k této myšlenkové soustavě a politickému systému byl také důvodem mé emigrace. Nicméně s dnešním tzv. postkomunistickým antikomunismem, s mladofrontním diskurzem, s honičkou na českého komunistu nechci mít nic společného. 

Jen idiot může cpát komunismus a nacismus pod jednu, ve studené válce narychlo postavenou střechu s názvem totalitarismus a pak klást křivé rovnítko mezi lidi, kteří bojovali za sociální rovnost, za emancipaci dělnické třídy, a rasisty, kteří vyhlazovali Židy a Slovany a budovali árijskou říši od Uralu až k Atlantiku. 

Lže, kdo tvrdí, že život v komunistickém Československu byl jen životem utlačovaných: studoval jsem v šedesátých letech filozofii v kulturně bohaté a rozmanité společnosti a v relativní svobodě. Ostatně svoboda je vždy jen relativní, ta naše současná je tak relativní, až se téměř vytrácí z našich všedních dní, jak ví každý, kdo se střetl se zájmy kapitálu a musel z kola ven.

David 1.9.2006 14:58

Re: Re: Re: Re: Ropný zlom

Proti jádru nic nemám, ale aby jaderný elektrárny plně nahradily ropu (pokuď nechcem, aby nám klesla životní úroveň, ale naopak nadále stoupala, a pokuď se zázračně nepokročí ve vývoji termojaderný fúze), tak to aby se v každym kraji vybudovala nejmíň jedna, ale radši dvě nebo tři jaderný elektrárny... to se Zelení pominou ;-D

jirka.s. 1.9.2006 14:57

Re: Re: Nejsilnější na levici KSČM by pravici supokojilo?

R^R^R^R^R^R^Vy jste se nám dnes hezky rozjela, jen tak dál;-D;-D;-D

F.Vízek 1.9.2006 14:57

Re: Trochu přemýšlet !

Domníváte, že je úplně jedno, zda na levici bude hrát prim ČSSD či KSČM ?  Podle objemu útoků na ČSSD a na jejího předsedu soudím, že nejen Vy, ale celá pravice a možná i celá Evropa by dala přednost, kdyby levici v Česku dominovala strana Filipova. Tak by to bylo prima ?

jirka.s. 1.9.2006 14:53

Re: S Vízkem je sranda,

R^R^R^

jirka.s. 1.9.2006 14:50

Re: Re: ad pan Vízek-patřím mezi ty idioty

Pozor! Zapomněl jsi na amerického brouka, to je taky pěkná potvora.

AeroKarel 1.9.2006 14:45

Re: Re: Re: Ropný zlom

Nejlépe stavět jaderné elektrárny a vynalézat nové zdroje energie. Což už se celkem děje i bez politiků. Takže klid.

AeroKarel 1.9.2006 14:43

S Vízkem je sranda,

už zase rajtuje tu myšlenku, že Paroubek nějak zmenšil KSČM. Jednak je levicových voličů cca pořád stejně a jen se přelévají od ČSSD ke KSČM a zpět, podle toho který předseda jim přijde údernější a víc jim slíbí, druhak Paroubek je dokázal přetáhnou k ČSSD bolševizací téže, takže určitě není nad čím jásat.

A pohoršení nad srovnáním NSDAP (socialismu nacionálního) a komunistických stran a jejich států (komunismu internacionálního) může sednout jen na komunistu nebo nacistu.

David 1.9.2006 14:40

Re: Re: Ropný zlom

Snad ano, ale vždycky je lepší něco dělat a učinit preventivní opatření, než nečinnost a nevědomost jak předvádí naši páni politici (a nejenom v Česku, ale i větší páni ve světě...)

pes 1.9.2006 14:40

noviny

Dočetl jsem se,že Paroubek chystá vlastní noviny.Už se nemůžu dočkat,konečně se dočtu pravdu.A ještě tak tam dělat redaktora to by bylo terno-samé oslavné články na téma ČSSD v úvodu,v černé kronice jak je čest ČSSD pošlapávána,ale alespoň v zahraniční rubrice se dočteme jak to ti soudruzi v Číně vlastně všechno umí.Škoda,že do sportu pánové Barošové nesmí,ale fotbalisté Kladna se sponzorem z Ghany nám to jistě vynahradí!Uvažuji o předplatném,ale nechám si ho posílat raději za hranice bude tam víc klidu na to si to vychutnat.

AeroKarel 1.9.2006 14:36

Re: No, tak jsme pochopili, že pan Beneš nemá rád Paroubka.

O současné úrovni Psa říká mnohem více Taraszaraz, Béda, Jacques, Honza TM ........

než pan Beneš .......

Evropan (normální) 1.9.2006 14:36

Re: No,

Sráči, teplá Vám u Vodičky pivo.Šakale, chlapečku přihlouplý!!

AeroKarel 1.9.2006 14:34

Re: Re: ad pan Vízek-patřím mezi ty idioty

Imperialismus je vlastní jak levici  (SSSR, třetí říše, fašistická Itálie) tak pravici (třeba Britské impérium, Rakousko Uhersko), imperialismus prostě nelze na pravolevé škále zařadit.

A ti němečtí velkokapitalisté se sice svezli, ale na nacionálně socialistické vlně.

AeroKarel 1.9.2006 14:30

Re: Ani jeden z bolševických velikánu nepovažoval prosté občany za lidi sobě rovné

Na rozdíl od socanů, ti tu polovinu označují jako vykořisťované a podobně, ale sdírají ji z kůže, neboť nikomu jinému neumějí sebrat peníze na své přečetné přemnožené úředníky. Bohatým to nejde sebrat, ti si je dokáží vydělat, uhlídat a utratit.

AeroKarel 1.9.2006 14:26

Re: Ropný zlom

Dojde-li k průseru s ropou, nebudou v tom lítat jen zemědělci, ale komplet všechno a všichni. Ale já bych řekl, že cena se bude zvyšovat pozvolna, v souladu se zvyšující se poptávkou a stagnující výrobou ropy.

Kobylka Lajda 1.9.2006 14:17

Re: Pane Beneš

Tvůj otec měl nařezat 1000 sáhů dřeva a ne se piplat s Tvým uděláním, lidstvo by o nic nepřišlo. Článek pana Beneše je výborný, je to renomovaný autor, kdežto ty jsi nicka, nula. Tobě nepomůže ani to omejvání, kde mrtví leží, mohou zůstat vrátka otevřena. Máš úsudek, jehož hodnota se rovná nedopnutému poklopci, chytráku. Nevyzývej k poškozování cizích věcí sprejováním, neboť je to trestné! Když máš právo psát sem ty, úplná holá(Y), proč by nemohli jiní, je svoboda tisku i projevu.

David 1.9.2006 14:16

Ropný zlom

Naši politici řeší žabomyší spory, ale žádnýho nenapadne zabývat se důležitými věcmi např. jak budou ČR a český zemědělství (který je závislý na fosilních palivech viz umělý hnojiva, pesticidy, mechanizace zemědělství) řešit blížící se nedostatek levných fosilních paliv až dojde k ropnýmu zlomu (peak oil) a tim pádem k radikálnímu poklesu český ekonomiky, k hospodářský recesi a k ohrožení český potravinový soběstačnosti? O problému pojednává i Hirsch report publikovaná v únoru 2005 pro U.S. Department of Energy. Zaregistroval to v Česku někdo?

Kobylka Lajda 1.9.2006 14:10

Re: Re: Re: Je symptomatické,

Ty když někam vlezeš, hned se pozná, že přijel hňup.;-O

muadib 1.9.2006 14:07

Re: UBU

;-D

Kobylka Lajda 1.9.2006 14:06

Re: Re: Je symptomatické,

Ihahahaha! To jsem se zasmála!R^R^R^ Já chci taky pastelky pro moje hříbátka!!!;-D;-D;-D

jerry 1.9.2006 14:02

Re: Je symptomatické,

Vy jste tak kouzelní - jak Paroublbovi příznivci, tak je jeho odpůrci. Já už od roku 1996 volím ČSSD.Co se mnou? To jsem případ co? Na jedné straně odmítám uznávat společenské postavení pologramotných mafiánů, jen proto, že vlastní Rolls -Royce a na druhé straně odmítám uznat Paroublbovu genialitu. Jsem rád , že má někdo v diskusi aspoň smysl pro humor. Milý Tarasi Zátarasi, přečti si to po sobě, co jsi napsal.Odmítla Tě snad nějaká baba? Zamilovat se do Paroublba ale není řešení osobních problémů. V babě se zklameš možná, v Paroublbovi určitě. Cituji Miloše Zemana z jeho knihy: V roce 1993 jsem kandidoval na předsedu ČSSD.Mým protikandidátem byl kandidát PRAVICOVÉHO KŘÍDLA strany Jiří Paroubek. Tak co? Také to myslí upřímně?

Kobylka Lajda 1.9.2006 14:00

Re: Nejsilnější na levici KSČM by pravici supokojilo?

Herhot, jak je KSČ čistá, co to je? Kdyby se chtěla skutečně očistit, tak jako jeden muž jde sázet stromky do Podkrušnohoří, opravuje zničené statky a kostely a památky, ale především odškodní ty, kteří pod její vládou trpěli! Vízku, vím že to není slušné oslovení, ale ty mne pěkně s....Komunisté nikdy nebyli a nebudou čistí, vždycky budou mít na rukou krev a v hlavách neuskutečnitelnou ideu podivné rovnosti pod knutou a naganem. Že se nestydíš obhajovat ty bolševiky zk......é, oni se neodstřihli od své "uhlířské víry" , ničeho nelitují a nikomu se neomluvili!!Velkopanským gestem "vyveďte toho primitiva" přikáže syn trýznitele lidí Grebeníček jun. ještě 17 let po změně režimu, aby před kamerami odvlekli člověka jiných názorů, který má podle ústavy a Listiny práv a svobod zajištěnu svobodu projevu. Paroubek nikomu hlasy geniálně neubírá, on je pouze jako soudruh Fierlinger spojuje v jednu partaj. Tebe museloav mládí potrkat  koza přímo do hlavy. To jsou úvahy tak rovnou do(Y)(Y)(Y) Dnes jsem pěkně sprostá, už tu lidskou blbost začínám nesnášet. Čest!(Y)