27.6.2024 | Svátek má Ladislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
BERAN 7.3.2007 11:14

Že by tak dalece zanevřel na své spolubojovníky?

Nepamatuji se, že by ve Vietnamu překročili Američané nebo nekomunističtí Vietnamci hranici směrem na sever.

Zase jsme u záměrného matení pojmů. Agresoři byli vietnamští komunisté, kteří napadli sousední stát. To se ale nehodí těm co si zvykli vymývat mozky.

čtenář zdrojů 7.3.2007 11:12

pane Hrbku

skromně přiznávám, že to napadlo mě. Mě by tady u nás v Praze radar opravdu nevadil. A za tu srandu by to stálo. A určitě by tu pak bylo bezpečno, jak tvrdí horliví zastánci radaru.

čtenář zdrojů 7.3.2007 11:08

Berane

a ty víš, na které straně barikády kNEDEL byl? Třeba bojoval v americké osvobozenecké armádě na území Vietnamu proti vietnamským agresorům. Případně bojoval v osvobozeneckých vojskách NATO po boku Albánských hrdinů na území Srbska proti srbským agresorům. ;-D;-D;-D

klobouk 7.3.2007 11:00

"Vycházím z přesvědčení, že národní zájmy České republiky jsou totožné se zájmy Spojených států"

A jake jsou zajmy USA ?

Size nevim co chce X ale vychazim z predpokladu ze to chci taky.

J. Mach 7.3.2007 10:52

Re: Autorovi: Pište dál a více!

Crutone, mě zase příspěvky, jako je váš a prohlášení ruských generálů podněcují k podpoře postavení radaru a USA vůbec 

jirka.s. 7.3.2007 10:48

Re: A kdo to "nebezpečí z islámského fanatismu" vyvolal a vyvolává?

A on se tě, septiku, snad beran na něco ptal? Na otázky, které si sami pokládají, většinou odpovídají táboroví řečníci či lidé ploužící se při zdi po chodbách jistých léčebných ústavů.  Já sám osobně nemám pochybnosti, do které kategorie patříš!

BERAN 7.3.2007 10:45

Odborník na Vietnamskou válku

"Já mohu hrdě napsat,že mám ve vojenské knížce:účastník  války!"Autor: kNEDEL IP: 81.30.248.xxx Datum: 07.03.2007 10:14

Dovede si někdo představit, že ve Spolkové republice Německo v roce 1963 (18 let po pádu nacionálního socializmu) bude někdo takto hrdě a DRZE vychvalovat sou účast například při likvidaci španělské republiky?

Ne každý se dnes tak hrdě hlásí ke své zločinné minulosti. Je ale zcela evidentní, že antiamerikanisté všeho druhu by měli vědět, komu pomáhají a kdo je zneužívá.

jirka.s. 7.3.2007 10:42

Re: Re: Socani a komouši,pátá kolona imperiálního Ruska!

Tebe, knedle, zase nechali zřejmě překynout a tak tady zapatláváš svými kydy všecko a všude, kam se doplazíš!

gerontusinza 7.3.2007 10:42

Knedle nemáte tak úplně pravdu. Re: jo jo ať žije soudruh Aholf Topol a soudruh Josif Bush

Tu základnu po Rusech si nechávají jako rezervu pro rozšíření ami základny. Tč je tam zatím naše posádka  s několika vrtulníky, konající kontrolní lety nad voj. prostorem Jince. Radar plánují západněji cca 8 km vzdušnou čarou na Jince. Nechci radar a nechci amíky v sousedství, zvlášť pro jejich současnou doktrínu 1.úderu (i jaderného) a likvidovat pomocí těchto radarů a raket maximum zbytkových raket protivníka . Jejich radar u nás má být vlastně 1. nabídkou po jejich preventivním úderu pro napadeného, aby chránili ostatní již rozmístěné radary, včetně radarů na jejich zájmovém území (např. Aljaška) a jejich raketovou výzbroj. Tato vláda je něco neskutečného, smečka diletantů na jedné straně a haj@zlíků na straně druhé. Hezkiý den.

Skep/ticu/s Maxim/us 7.3.2007 10:41

A kdo to "nebezpečí z islámského fanatismu" vyvolal a vyvolává?

Prozradím Vám to: Bushova sebranka svou idiotskou agresivní politikou ve vleku zbrojních a ropných lobby.

Ladislav 7.3.2007 10:40

Re: Malé poznámky

"Nesvědčí to něco o degradaci vysokoškolského vzdělání? " - ne nezbytne. Penize potrebuje kady.

Antonín Hrbek 7.3.2007 10:37

Malé poznámky

Autor článku je "doktor". Nesvědčí to něco o degradaci vysokoškolského vzdělání? Nápad, že by bylo nejlepší postavit radar v Praze je vynikající myšlenka, protože by pak Praha byla ze všech měst na světě nejlépe chráněna, na stavebních pracech by se mohli podílet osvědčení odborníci z magistrátu a jejich spřátelené firmy, našli by tam zaměstnání třeba i bezdomovci z lodě Pavla Béma, stoupl by obrat pohostinství a nevěstinců, byla by to nevídaná turistická atrakce, prostě samé klady. Tak nač váhat!

jirka.s. 7.3.2007 10:36

Re: Re: Re: Článek je typickou ukázkou myšlení užitečného idiota se svazáckým duchem,

On snad septik k článku napsal něco zásadního a převratného? Konec konců, až budu chtít něco napsat tobě, určitě to poznáš! Jinak pláčeš na úplně blbém hrobě!

Ladislav 7.3.2007 10:33

narodni zajem

Nasim narodnim zajmem je zachovat dobre vztahy s Ruskem od ktereho dovazime vetsinu ropy a vsechen plyn, zaroven co nejvice omezovat tuto zavislost a pak take to aby se Evropa konecne vzmohla a zbavila se pate kolony uvnitr.

USA jsou velmoc v pozvolnem upadku a centrum jejich pozornosti se premistuje do Pacifiku. Evropa se bude muset vyporadat s naporem muslimskeho svet a tedhy se bude Rusko hodit as si o nem mysli kdo chce co chce - Rusove nemaji muslimy radi a v pripade vojenskeho konfliktu skutecne bojuji, nepredvadeji smesnou operetu jako Zapad. USA bude mit v te dobe dost problemu s Cinou a jihovychodni Asii a moc pomoci se od nich cekat neda.

kNEDEL 7.3.2007 10:27

jo jo ať žije soudruh Aholf Topol a soudruh Josif Bush

na věčné časy a ne jinak!Prece my nelžeme,jen to písnem neúplně ale s velkou pompou!A vy dave plebejský Vám do toho houbec!V Brdech máme základnu po rusákách tam si šoupnem naše čvaňha a radar ten nám schválíte bez reptání!jinak Vám vyvezeme demokracii po našem a tajně!Letíště v Brdech je schopno přijmout Herkula tak co do toho chcete vagínovat,budete plnit co my chceme a ne co si přejí jiní,na to jsme do Vaška kašpárka 1 nenacpali tolik doláčů,Vašek 1 z vůle stb zvolen !

patejl 7.3.2007 10:23

Re: Re: i kdyz se lez bude opakovat stokrat

nikoliv podvest, ale zaprodat jako zive stity.

kNEDEL 7.3.2007 10:19

Re: Re: Výborně napsané...

co to tu blábolíš?Jsem v případě proměny v radioktivní prach schopen dále bojovat v jiné podobě proti nepříteli!!:-D

kNEDEL 7.3.2007 10:14

Re: Socani a komouši,pátá kolona imperiálního Ruska!

Zažil jsem ty amíky,když vyváželi svou demokracii do Vietnamu a okolních států,ale to jistě nechceš číst,ale viděl jsem to co ty jistě ne jak brečeli a kňourali a to i když byli pod červeným křížem internovaní,a můžeš mi nadávat do socanů a komoušů,to jen hovoří jak jsi demokraticky na výši,jsi jak ti zasmolenci v hitlerjugend,ti se taky tak projevovali,hrdinové než jsi jim naflákal na zadeček,potom řvali jak Ti amíci ve Vietnamu.Ale na to jsi ještě moc mladej,možná tvůj fotr byl v té době dítětem a chodil pilně do pionýra!Tak se prosím Tě nenavážej do něčeho o čem nemáš ponětí a jenom věrně pochlebuješ a papouškuješ čím mladou generaci pumpují!Já mohu hrdě napsat,že mám ve vojenské knížce:účastník  války!Tak laskavě zavři tu svou nevymáchanou pochvu!!!

Arab. 7.3.2007 10:14

Zase jenom sockom.masáž.

Kdy vláda řekla ano?Pokud vím tak řekla že je ochotna jednat.

kNEDEL 7.3.2007 10:05

Re: Nesprávná premisa - neuvěřitelné závěry

náš souhlas s vyjednáváním poslouží jen k tomu,že se v kongresu bude hlása,že my jsme pro to aby USA tu postavili radar a v polsku rachejtle a oni nám vyhoví.Jasně to ten amík v neděli řekl,že to bude sloužit  výlučně k obraně svrchováného ůzemí USA!A mám takový neblahý pocit,že to nebylo ODS kdo zajistil ,,konstruktivní poslance,,ale nějaká,,jiná firma,,ale v těsné součinosti:-D

Mirek F. 7.3.2007 10:04

Re: Re: Re: Češi a svoboda? Nonsens

Domácí i zahraniční prameny se shodují v tom, že odhodlání nebylo demonstrativní, nýbrž opravdové. A k onomu nejapnému vtipu (oni se Jugoslávci věnovali bojům proti Němcům většinou jen, když se právě nevraždili mezi sebou) ,  jak to, že se okolní svět tolik bál války, když my jsme dle ti špatní, ti vzdávající se.. neměl nás spíše povzbuzovat, kdyby vaše slova platila? A na mínění a postoji světa, obzvláště velmocí, setsakra záleží, když jediné protiopatřením proti náletům -tehdy pokládaných za  naprosto zničující pro statisíce civilistů - je hrozba odvetného náletu, na který ovšem nemáme prostředky my, nýbrž naši dosavadní spojenci, kteří ovšem právě v Mnichově cosi podepisují....:-/)

P3P4 7.3.2007 10:03

Re: Nesprávná premisa - neuvěřitelné závěry

naprosto souhlasim, ten clanek je neskutecny blabol, uz jenom prvni dva odstavce me stacily!

kNEDEL 7.3.2007 9:59

Re: Vojenská základna USA jako ideální záruka lidského štěstí a dobra

ale dnes tam amíci sedí zadara a odmítají se odstěhovat!!To je jasná okupace anikomu to nevadí!Jsem proto aby v rámci vyvážených vztahů rusů s amíky byla instalovaná na Kubě Ruská raketová technika a bude jasné,že se ,,nanapadnou!nebo to by nešlo? Hlásají že proti rusům nic nesměřují tak čeho se bát!?Jsem hrdý nato,že ve Vietnamské válce jsme to byli MY co dokázali zrušit nedotknutelnost Amerických B-52 když se demokraticky ,,snažili,,být mírotvůrci tam kde vlezli  a dopouštěli se genocidy,ale to je těžké Vám zde popisovat,když jste nezažili jak hrdiní a udatní demokraté brali nožičky na ramena,jo dokud jsem nedotknutelný tak budu sypat mír v podobě 1000-1500 kg bomb t výšky 10000 a tetelit se jak tam rozhazují rukama a nohama 200m daleko,ale jak se dostanou do kontaktu a nejde to tak jak amíci by chtěli tak skučí jak starý coury!Jsem za potrestání největších teroristů světa.Doma se neštítí ,,zrušit svoje lidi jen aby mohli ,,likvidovat terorizmus tam kde májí své zájmy.Doufám že se dožiji toho kdyř jim zase někdo vyprášé pozadí(Y)

A. 7.3.2007 9:52

Re: Re: Češi a svoboda? Nonsens

Potíž vidím v tom, že demonstrativní mobilizace a opravdové odhodlání střílet nejsou totéž. Že svět kolem křičel? Vskutku relevantní argument. Připomíná mi to debatu mezi českým rekreantem a jeho jugoslávským domácím o německé okupaci: Domácí vypravoval, kolik německých okupantů odpráskli a Čech na to dí - to my bychom určitě také stříleli ale u nás to bylo zakázané.

Mirek F. 7.3.2007 9:40

Re: Češi a svoboda? Nonsens

Kdopak v roce 1938 a)mobilizoval a b) naopak ječel, ať se zachová světový mír? Odpovědi jsou jasné, a) ČSR b) okolní svět. Takže tyhle řečičky o tom, jak jsme špatní a neochotní se postavit zlu, neberu. Ostatně, kolik za těch 40 let bylo vzpour v komunistickém bloku, pokud ekonomická situace byla alespoň trochu dobrá? Kolik otevřených povstání bylo v okupované Evropě za WW2, když ještě spojenecké armády byly daleko? 

Petr Zenkl 7.3.2007 9:38

NATO

K článku samotnému nemám výhrad, snad až na jednu. Označovat NATO výrazem "pakt", je - s prominutím - relikt z dob socialistické občanské výchovy a PŠM, to slovo v sobě má cosi pejorativního - viz. např. odvozené sloveso "paktovat se" apod.

Myslím, že vhodnější je používat např. výraz "aliance", příp. "dohoda" či "smlouva" (NATO = North Atlantic Treaty Organisation = Organizace severoatlantické smlouvy).

čtenář zdrojů 7.3.2007 9:36

Re: Re: Článek je typickou ukázkou myšlení užitečného idiota se svazáckým duchem,

a něco k obsahu článku bys něměl? Nebo dokážet jen blbě kydat nesmysly? Já například chci, aby nám radarovou základnu postavili u nás v Praze. My pražáci jsme totiž voliči ODS a pouze ODS bezvýhradně podporuje radarovou základnu u nás. Takže modrá Praha by měla jít příkladem.  Já jsem sice ODS nevolil, ale proti základně nic nemám. Takže mi nevadí ani tady u nás na území Prahy. A co ty, nevadila by ti tu?

BERAN 7.3.2007 9:30

Nadávky na demagogii a agitku

Zajímavé je, že se kritika článku soustřeďuje na USA, ale o nebezpečí z islámského fanatismu se zatím nezmínil nikdo. Jako by se vracela Druhá republika (1938 - 1939) se svou nenávistí k (masarykovské) demokracii a k obdivu k hospodářskému zázraku (nacionálně) socialistického Německa.

čtenář zdrojů 7.3.2007 9:29

Re: Re: mrňavý Astone,

když jich je tu tolik, tak mi sděl, aspoň dva dnešní tady v této diskuzi.

A. 7.3.2007 9:14

Češi a svoboda? Nonsens

Svoboda nevisí na hrušce ani se neválí u silnice. Tu je třeba vybojovat, tvrdě za ní zaplatit. A to jsou ochotny jen národy, které mají svobodu na jednom z prvním míst svého žebříčku hodnot. Češi k nim rozhodně nepatří. Tady je v čele žebříčku osvědčené: "Smrádek ale teploučko" Proto také vždycky vyčkají, kdo je v daném okamžiku nejsilnější a pak před ním lehnou na záda a nastaví břicho. Pokud bychom opravdu stáli o svobodu, museli bychom o ní bojovat v roce 1939, 1948, 1968. Tahle cesta absence páteře je pro malý národ velice praktická. Minimalizují se tak lidské ztráty. Je ale k zamyšlení, k čemu je pak genofond přeživší za tuhle cenu ještě použitelný. Je zjevné, že stát s takovýmhle obyvatelstvem snadno obsadí každý, kdo zrovna nemá nic lepšího na práci. TGM doufal, že dějiny poskytnou 40 let slabého Německa a Ruska, aby tu stačily vyrůst dvě generace svobodných lidí s páteří, kteří se zbaví mentality sluhů...  Marně.