23.5.2024 | Svátek má Vladimír


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
piksi 7.5.2007 18:41

ljuljana

stojkovic ljubljana

lis 8.3.2007 8:41

aaa vs. F. Čech

Soudruhu, pardon normální člověku. O spolupráci s Ruskem se snažili už generace před nějakými bolševiky, komunisty atd. a stejně tak i generace po nás o ni budou usilovat. Chtě nechtě je to logické a správné. V zájmu bezpečnosti, ekonomické prosperity i třeba panslavistyckého cítění - každému jak libo. A téma socializmu, komunizmu atd. s tím nemá co dělat (maximálně jen u komunistů samotných).>-

kopretina 7.3.2007 22:21

Nacistická televize Al Manar

Mrkněte na příšernou nacistickou propagandu televize Al Manar. Tohle je možné v 21. století!! Rys to bagetelizoval údajnými zločiny "fašistické" izraelské vlády. Toto je ale antisemitismus nejhrubšího zrna. Soudružka Roajalová prohlásila ve Francii, socialistka, velká kráva, že Bush je blbec a odmítá zařadit Hizballah na seznam teroristických organozací. Pro otrlé zde je záznam- http://www.youtube.com/watch?v=CJeSFqbD8ak

Frank 7.3.2007 23:30

Re: Nacistická televize Al Manar

To, že Bush je blbec, na to přišli i samotní Američané. A to je úspěch.

abcd 7.3.2007 23:35

Re: Re: Nacistická televize Al Manar

To je možné, Bush může být blbec, ale to, že soudružka Roajalová odmítá uznat Hizballah jako teroristickou organizaci, to je zločin. Je-li někdo blbec, za to člověk nemůže, s tím se narodí, ale je-li někdo zlý, to už je horší.

Frank 7.3.2007 23:36

Re: Re: Re: Nacistická televize Al Manar

S tím naprosto souhlasím.

kopretina 7.3.2007 23:39

Re: Re: Re: Re: Nacistická televize Al Manar

pardon. Podpepsala jsem špatně. Jsem kopretina, nikoliv abcd.

ceskej Honza 8.3.2007 6:03

Re: Re: Re: Re: Re: Nacistická televize Al Manar

ahoj,  spís budes asi kopretinka! A s príspevkem más pravdu.

J.G. Pašek 8.3.2007 14:38

Ale chlapče, nečti levičáckou propagandu . . . .

.

Francin 7.3.2007 22:09

zájmy

zájmy žádných 2 zemí na světě nemohou být 100%ně totožné. Trochu mi tento způsob uvažování připomíná bolševickou rétoriku, před rokem 89. Taky nebyly argumenty, tak se hrálo na city. A kdo nesouhlasil , byl antikomunista, revizionista, reakcionář. Takže teď většina národa, která se k projektům tohoto typu staví rezervovaně, jsou pro změnu zase komunisté, Rusofilové a búhví, co ještě. Ve frašce se vyměnil Big Brother, převlékly kabáty, bolševické totalitní myšlení, včetně nálepkování, zůstalo stejné.

Že by v USA právě kvůli dobru ČR nemohli politici, propojení s nadnárodními firmami, spát??? Dosud to nikdo nedoložil. Že by nehájili své zájmy na úkor obyčejných lidí po celém světě? Je to absurdní. :)

Zajímavé je, že v USA taky nikdo o radaru nic konkrétního neví, zatím se hraje jen o rozpočet v Kongresu. Přitom se u nás na Psu vyrojilo tolik "odborníků" (otřesné lhaní Neffa a Kovaniče, který dokonce tvrdil, že radar je proti Lybii, nepočítaje), že bychom je mohli vyvážet.

Situace silně připomíná absurdní frašku. V ČR existuje skupinka lidí s nesamostatným myšlením, se silnou touhou státi se zase vazaly, nebo otroky. Vší silou se cpou strýčku Samovi do prd*le. A on si přitom ještě ani nesundal kalhoty !!!8-o;-);-D;-D

vezvo 7.3.2007 20:49

Velmi mě zlobí

neustálé matení pojmů Radarová stanice, jako součást protiraketového deštníku, nemá co dělat ani s NATO, ani s EU. Je to výsostně záležitost USA, vůči kterým žádné závazky nemáme. Tak proč autor tvrdí, že vybudování základny je plněním našich závazků. A dále: Irán má možná 6 raket , KLDR jednu, ještě příliš nevyzkoušenou. Protiraketový deštník je omezená varianta Reganových hvězdných válek, čili z toho plyne, že ten, kdo by byl bezpečně kryt "deštníkem", může z tohoto bezpečí napadnout kohokoliv. Připomínám to v souvislosti s výroky Amerických představitelů, že USA si osobují výsostné právo vojenského využití kosmického prostoru a dále si vyhrazují právo prvního jadrného úderu v případě, že se budou cítit ohroženi..

ceskej Honza 7.3.2007 21:10

Re: Velmi mě zlobí

kdo nemá strach z muslimu, bývalých sovetských republik a jiných chaotu, muze se k nim prestehovat. Bude tak u svých a pod zástitou jejich raket, proti radarovému USA systému ,  stojícímu v Brdech. To je moje doporucení vsem, co tady skuhráte. Konvertujte na korán a neotravujte ve strední Evrope, která se samozrejme musí a bude chránit i za pomoci USA, kdyz na to sama nemá.

Jura 7.3.2007 21:35

Re: Re: Velmi mě zlobí

Během studené války jsme neměli jadernou konfrontaci kvůli 2 věcem. 1. díky zaručenému oboustrannému zničení. Zničení USA odvetným úderem má právě zabránit  protiraketová obrana o které se tu bavíme ... tj. logicky jde o vytvoření "okna" z tohoto pravidla, které tak budou pár let po dobudování těchto stanic mít USA k dispozici k útoku na Rusko. USA od 2. světové války bombartovalo 22 zemí, takže to žádná mírumilovná země není. V jeho čele jsou silně věřící protestanti věřící v nanebevzetí pro pár spravedlivých. ... A toho chcete být součástí ?

Ten druhej důvod proč jsme tu neměli jadernou konfrontaci je jaderný spad, který by zasáhl i zemi původu útoku. To už taky neplatí, protože USA vyvíjí menší jaderné nálože s větší průraznou silou určené k likvidaci podzemních raketových sil a velitelských stanovišť, kde by spad zůstal z velké části  omezen na zasažené podzemní prostory. ... ale to na rozdíl od jasného NE radaru nemůžeme ovlivnit.

Pamětník starejch dob 7.3.2007 22:18

Re: Re: Re: Velmi mě zlobí

Váš příspěvek je naprostý žvást. Rusko má takový jaderný potenciál, že ho pár antiraket nemůže zastavit. Mimochodem, co takhle ponorky třídy Akula (Tajfun), každá s 20 raketami majícími každá 10 hlavic. Dostřel je tak velký (tuším 5000 km), že mohou útočit z nejrůznějších míst. A také rakety typu Topol jsou POHYBLIVÉ a jak ukázaly problémy, které měli spojenci roku 1991 se Saddámovými raketami Scud (tuším ruské SS-23) takovýto prostředek je málo zranitelný, je problém ho najít. Stejné problémy byly ostatně už s Hitlerovými V-2.

Jistě. mezikontinentální rakety ze 60 let musely býr umístěny v silech, byly moc velké, nedaly se snadno přemisťovat.

Jura 8.3.2007 7:20

Re: Re: Re: Re: Velmi mě zlobí

USA vydáva na zbrojení to co ostatní státy dohromady a to se musí někde projevit. Jedním z vyvíjených zbraňových systémů je tzv. "lovec ponorek". 

Frank 7.3.2007 23:35

Re: Re: Velmi mě zlobí

Zamýšlená radarová základna v ČR nemá s bezpečností ČR nic společného. Já jsem si myslel, že to ví každý vůl. Účinnost protiraketového systému je 10%. Doporučuji se přejmenovat z českého Honzy na českého troubu.

Sarka 8.3.2007 1:46

Vas chladny

sebekriticky pohled na vec je potesujici. Je hezke vedet, ze clovek patri k vetsine tech, kdo "vi" ;-D;-D;-D

jirka 7.3.2007 19:04

díky

za věcný příspěvek

Sarka 7.3.2007 18:42

Zajimave cteni

pro ty, kdoz vladnou anglickym jazykem:

http://chronicle.com/temp/reprint.php?id=5cm8m89n8bpb099csz9qn8p6z7nzj8xp.

Pro nemcinare spise pristupne v Markovitsove knize  "Amerika, dich haßt sich's besser". (I kdyz tato je mene detailne rozvedena nez nedavno vysla Uncouth Nation v anglictine od tehoz autora)

Adam 7.3.2007 20:14

Re: Zajimave cteni

I kdyz jsou to "nam" znama fakta, tak ten clanek shrnuje v podstate to co clovek poznava na ruznych diskusich. ;-)

Sarka 7.3.2007 20:19

Bohuzel

Kniha je jeste daleko lepsi, skvele dolozena a vyvazena. Zajimalo by mne, zda bude prelozena do cestiny ci francouzstiny, a kdy.

kopretina 7.3.2007 21:24

Re: Zajimave cteni

Amerika je jiná a já si ji vážím. Například ve vztahu k Izraeli. Evropa považuje Izrael za hrozbu míru, zatímco USA je na tom jinak. Podle Gallupova institutu považuje více než polovina Američanů za životně důležitého spojence na Blízkém východě. Podle průzkumu světově pruslulého výzkumného ústavu považuje průměrný občan Izrael za důležitého spojence. Více než polovina Američanů životně důležitého spojence ("vital friend"), 55% Američanů považuje Izrael za oblíbený ("favorable") a důležitý (important). Izrael se stal jediným státem jmenovaným v obou kategoriích. 63% Američanů označila Izrael za oblíbený.

Z arabských států je u Američanů oblíbený Egypt (60% obliby), Jordánsko (51% obliby). Ostatní arabské země dopadly o poznání hůře- Saudská Arábie 35% obliby, Sýrii má rádo 21% Američanů, s Palestinskou správou sympatizuje 16% Američanů, s Irákem 15% Američanů. Američané narozdíl od nás Evropanů mají rozum. Izrael je asi taková hrozba míru, jako ČSR roku 1938! Ach jo.

No a až si říkají antisemiti a židobijci, chtějí, Židé toho hodně dokázali. Z dosud žijících osobností jsou židovského původu např. plavec Mark Spitz, držitel sedmi zlatých olympijských medailí, Barbara Streisandová, Bob Dylan, Kalvin Richard Klein, Olivier Stone (maminka katolička, táta Žid), Harrison Ford (otec Ir, matka Židovka), Michael Newman, Michael Douglas. No a budete vidět, že Vám pan Janeček bude říkat, že právě to jsou ti Busharonisti, co ženou svět do záhuby.

AeroKarel 7.3.2007 21:26

Re: Re: Zajimave cteni

Kdyby jenom Janeček. Zde je takových "užitečných idiotů" jak naseto.

7.3.2007 21:52

Re: Re: Re: Zajimave cteni

milý Karle, víte, jak se projevovali užiteční idioti, a kdo tento název první řekl?? Při jaké příležitosti? Mám pocit, že pro vás je to jen fráze, kterou jste zde četl, a moc jí nerozumíte, nebo jste ji přizpůsobil obrazu svému...

:-)

Sarka 7.3.2007 21:54

Lenin,

mily ja, soudruh Lenin ji uzil prvni. A v pripade fanatiku typu pane janeckovych, Juchelkovych a jeho kohort tento primer povazuji za naprosto prilehavy.

Haf 7.3.2007 22:14

Re: Lenin,

Rozšířil bych na voliče KSČSSD  ;-O

7.3.2007 22:30

Re: Lenin,

Milá Šárko,

zase jste mne nezklamala, máte přehled ! :-) Bohužel, onen pán, jak ho tu pozoruji, to doteď nevěděl, dokud jste mu to neřekla, natož něco bližšího. Máte teď pár dní tepleji, aspoň podle předpovědi, přeju hezké dny. Tady už lítají žluťásci :)

7.3.2007 22:31

Re: Re: Lenin,

Mimochodem, mám dojem, že A. Juch. začíná pochybovat. Dlouho zde nebyl, a když jsem ho viděl naposled, dokonce nepřímo naznačil, že nemusí mít vždy pravdu! ;-)

Sarka 7.3.2007 22:40

Zlutasky Vam zavidim,

ja se ted vratila z hor kde jsem nekolik dni marne tesknila po globalnim oteplovani - mraz 14 C pod nulou a vichr 160 km v hodine. Jak se rekne "white-out"? Kompletni bilo? Snehu tolik ze jsme nemohli otevrit dvere od srubu. Zlutasci jsou bajecny vynalez! :-)

kopretina 7.3.2007 22:16

Re: Re: Re: Re: Já, mtkěnte na nacistickou propagandu televize Al Manar

Rys to vysvětloval opět tzv. "fašitickou vládou Izraele, ale je to strašné. Toto vysílá Al Manar, televize Hizballahu. Soudružka Roajalová odmítá zařadit Hizballah mezi teroristické organizace, upozorňuji, že záznam je strašný- http://www.youtube.com/watch?v=CJeSFqbD8ak