21.6.2024 | Svátek má Alois


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jirka.s. 7.3.2007 10:48

Re: A kdo to "nebezpečí z islámského fanatismu" vyvolal a vyvolává?

A on se tě, septiku, snad beran na něco ptal? Na otázky, které si sami pokládají, většinou odpovídají táboroví řečníci či lidé ploužící se při zdi po chodbách jistých léčebných ústavů.  Já sám osobně nemám pochybnosti, do které kategorie patříš!

BERAN 7.3.2007 11:20

Myšlenkový veleobr

Nějak pro změnu cestuje časem: islámský fanatismus, s kterým během pár desetiletí obsadili Arabové území od Atlantiku po Indii je dílem intituce nazvané "Bushova sebranka svou idiotskou agresivní politikou ve vleku zbrojních a ropných lobby."

No to je síla!

A. 7.3.2007 9:14

Češi a svoboda? Nonsens

Svoboda nevisí na hrušce ani se neválí u silnice. Tu je třeba vybojovat, tvrdě za ní zaplatit. A to jsou ochotny jen národy, které mají svobodu na jednom z prvním míst svého žebříčku hodnot. Češi k nim rozhodně nepatří. Tady je v čele žebříčku osvědčené: "Smrádek ale teploučko" Proto také vždycky vyčkají, kdo je v daném okamžiku nejsilnější a pak před ním lehnou na záda a nastaví břicho. Pokud bychom opravdu stáli o svobodu, museli bychom o ní bojovat v roce 1939, 1948, 1968. Tahle cesta absence páteře je pro malý národ velice praktická. Minimalizují se tak lidské ztráty. Je ale k zamyšlení, k čemu je pak genofond přeživší za tuhle cenu ještě použitelný. Je zjevné, že stát s takovýmhle obyvatelstvem snadno obsadí každý, kdo zrovna nemá nic lepšího na práci. TGM doufal, že dějiny poskytnou 40 let slabého Německa a Ruska, aby tu stačily vyrůst dvě generace svobodných lidí s páteří, kteří se zbaví mentality sluhů...  Marně.

Mirek F. 7.3.2007 9:40

Re: Češi a svoboda? Nonsens

Kdopak v roce 1938 a)mobilizoval a b) naopak ječel, ať se zachová světový mír? Odpovědi jsou jasné, a) ČSR b) okolní svět. Takže tyhle řečičky o tom, jak jsme špatní a neochotní se postavit zlu, neberu. Ostatně, kolik za těch 40 let bylo vzpour v komunistickém bloku, pokud ekonomická situace byla alespoň trochu dobrá? Kolik otevřených povstání bylo v okupované Evropě za WW2, když ještě spojenecké armády byly daleko? 

A. 7.3.2007 9:52

Re: Re: Češi a svoboda? Nonsens

Potíž vidím v tom, že demonstrativní mobilizace a opravdové odhodlání střílet nejsou totéž. Že svět kolem křičel? Vskutku relevantní argument. Připomíná mi to debatu mezi českým rekreantem a jeho jugoslávským domácím o německé okupaci: Domácí vypravoval, kolik německých okupantů odpráskli a Čech na to dí - to my bychom určitě také stříleli ale u nás to bylo zakázané.

Mirek F. 7.3.2007 10:04

Re: Re: Re: Češi a svoboda? Nonsens

Domácí i zahraniční prameny se shodují v tom, že odhodlání nebylo demonstrativní, nýbrž opravdové. A k onomu nejapnému vtipu (oni se Jugoslávci věnovali bojům proti Němcům většinou jen, když se právě nevraždili mezi sebou) ,  jak to, že se okolní svět tolik bál války, když my jsme dle ti špatní, ti vzdávající se.. neměl nás spíše povzbuzovat, kdyby vaše slova platila? A na mínění a postoji světa, obzvláště velmocí, setsakra záleží, když jediné protiopatřením proti náletům -tehdy pokládaných za  naprosto zničující pro statisíce civilistů - je hrozba odvetného náletu, na který ovšem nemáme prostředky my, nýbrž naši dosavadní spojenci, kteří ovšem právě v Mnichově cosi podepisují....:-/)

A. 7.3.2007 13:33

Re: Re: Re: Re: Češi a svoboda? Nonsens

No a proto taky jsme tam kde jsme a takhle to tady vypadá.

ondys 7.3.2007 9:03

Vojenská základna USA jako ideální záruka lidského štěstí a dobra

Kuba je jednou z posledních existujících komunistických zemí. Na východě Kuby se nachází vojenská základna Spojených států amerických US Naval Base Guantanamo Bay, kterou Kuba v roce 1901 pronajala USA.

kNEDEL 7.3.2007 9:59

Re: Vojenská základna USA jako ideální záruka lidského štěstí a dobra

ale dnes tam amíci sedí zadara a odmítají se odstěhovat!!To je jasná okupace anikomu to nevadí!Jsem proto aby v rámci vyvážených vztahů rusů s amíky byla instalovaná na Kubě Ruská raketová technika a bude jasné,že se ,,nanapadnou!nebo to by nešlo? Hlásají že proti rusům nic nesměřují tak čeho se bát!?Jsem hrdý nato,že ve Vietnamské válce jsme to byli MY co dokázali zrušit nedotknutelnost Amerických B-52 když se demokraticky ,,snažili,,být mírotvůrci tam kde vlezli  a dopouštěli se genocidy,ale to je těžké Vám zde popisovat,když jste nezažili jak hrdiní a udatní demokraté brali nožičky na ramena,jo dokud jsem nedotknutelný tak budu sypat mír v podobě 1000-1500 kg bomb t výšky 10000 a tetelit se jak tam rozhazují rukama a nohama 200m daleko,ale jak se dostanou do kontaktu a nejde to tak jak amíci by chtěli tak skučí jak starý coury!Jsem za potrestání největších teroristů světa.Doma se neštítí ,,zrušit svoje lidi jen aby mohli ,,likvidovat terorizmus tam kde májí své zájmy.Doufám že se dožiji toho kdyř jim zase někdo vyprášé pozadí(Y)

gerontusinza 7.3.2007 12:37

A proč by se stěhovali! Re: Re: Vojenská základna USA jako ideální záruka lidského štěstí a dobra

Vždyť hlásají jednoznačné ZKUSTE NÁS VYHNAT!To Rusové odešli, neměli tak hroší kůži a tak široká ramena. Proto jim to dnes dávám k dobru. Aspoň něco.

Petr 7.3.2007 8:46

Další demagog. A že frantíci také tak milují Američany a opičí se po nich, když tam studoval.

Anonym 7.3.2007 8:23

Nesprávná premisa - neuvěřitelné závěry

Můj názor je, že autor patrně vůbec nesledoval obsahy diskusí u nás o tomto tématu, a to nejméně za poslední tři týdny.

Jednak vláda neřekla USA ano, jednak NATO se od podobné spolupráce jednoznačně distancovalo a jednak sami Američané se zmítají v pochybnostech, zda jde o systém defenzívní nebo ofenzívní.

Z nesprávných předpokladů nelze podle mého učinit relevantní závěr. Nechť se tedy autor neztrapňuje něčím tak neuvěřitelným, jako je pochvala vládě, za něco, co naštěstí neudělala a s čím tři čtvrtiny obyvatelstva téhle země nesouhlasí.

Je klidně možné, že ta menšina prosazující ANO radarům má pravdu. Ale takhle by to snad mělo chodit v demokracii, ne? Až půjde o skutečné jednoznačné rozhodnutí, měla by rozhodnout většina. Tak se spíše snažme tuto část obyvatel přesvědčit fakty namísto lží a agitek.

čtenář zdrojů 7.3.2007 8:42

Anonyme

on ten pisálek sice studoval na univerzitě, ale nejspíš jen to, jak se mají přitloukat hřebíky. Jinak máte pravdu: česká vláda se rozhodla Američanům odpovědět v tom smyslu, že o radarové základně je ochotna jednat. Tedy žádný souhlas, ale jen a pouze ochota jednat. Nekomu to ale připadá, jako bezvýhradný souhlas.

P3P4 7.3.2007 10:03

Re: Nesprávná premisa - neuvěřitelné závěry

naprosto souhlasim, ten clanek je neskutecny blabol, uz jenom prvni dva odstavce me stacily!

kNEDEL 7.3.2007 10:05

Re: Nesprávná premisa - neuvěřitelné závěry

náš souhlas s vyjednáváním poslouží jen k tomu,že se v kongresu bude hlása,že my jsme pro to aby USA tu postavili radar a v polsku rachejtle a oni nám vyhoví.Jasně to ten amík v neděli řekl,že to bude sloužit  výlučně k obraně svrchováného ůzemí USA!A mám takový neblahý pocit,že to nebylo ODS kdo zajistil ,,konstruktivní poslance,,ale nějaká,,jiná firma,,ale v těsné součinosti:-D

Malý Aston 7.3.2007 8:16

Socani a komouši,pátá kolona imperiálního Ruska!

Tak,tak socani a komouši dosedli na svá křesílka v úřadech,Jelínek zapl internet v přípravce mladých socanů a komoušů,stranické sekretariáty od Paroubka a Filipa rozdaly hesla a již to fičí.Je potřeba nadávat na američany a chválit představitele imperiálního Ruska a to pěkně celých osm hodin,někteří budou dělat i přesčasy Zákoník práce se dočasně ruší.A tak nám socani a komouši napište,proč máme milovat Putina a jeho generály a proč musíme mít neradi američany.Já jsem ještě žádného zlého američana nepotkal ale rusáků nevídané množství.Když nás máte zájem přesvědčit,pište o vašich chlebodárcích,jen nadáváním na druhé nás nepřesvědčíte.:-D

čtenář zdrojů 7.3.2007 8:38

mrňavý Astone,

Mohl bys nám sdělit, které příspěvky tě tak nadzvedly, že z toho jsi málem na infarkt? Nebo jsi jen samonasírací?

Malý Aston 7.3.2007 8:41

Re: mrňavý Astone,

Platí to druhé.R^

čtenář zdrojů 7.3.2007 8:43

Re: Re: mrňavý Astone,

tak to chápu. Mě se to občas stává také.

aljav 7.3.2007 9:12

Re: mrňavý Astone,

 demagogické a vylhané příspěvky zabedněných rudooranžových soudruhů !  A poslední dobou jich na diskuzích je tolik, že by jeden blil ;-O . Také by se dali nazvat pštrosy, podle toho jak strkají hlavu do písku. (Y)

čtenář zdrojů 7.3.2007 9:29

Re: Re: mrňavý Astone,

když jich je tu tolik, tak mi sděl, aspoň dva dnešní tady v této diskuzi.

kNEDEL 7.3.2007 10:14

Re: Socani a komouši,pátá kolona imperiálního Ruska!

Zažil jsem ty amíky,když vyváželi svou demokracii do Vietnamu a okolních států,ale to jistě nechceš číst,ale viděl jsem to co ty jistě ne jak brečeli a kňourali a to i když byli pod červeným křížem internovaní,a můžeš mi nadávat do socanů a komoušů,to jen hovoří jak jsi demokraticky na výši,jsi jak ti zasmolenci v hitlerjugend,ti se taky tak projevovali,hrdinové než jsi jim naflákal na zadeček,potom řvali jak Ti amíci ve Vietnamu.Ale na to jsi ještě moc mladej,možná tvůj fotr byl v té době dítětem a chodil pilně do pionýra!Tak se prosím Tě nenavážej do něčeho o čem nemáš ponětí a jenom věrně pochlebuješ a papouškuješ čím mladou generaci pumpují!Já mohu hrdě napsat,že mám ve vojenské knížce:účastník  války!Tak laskavě zavři tu svou nevymáchanou pochvu!!!

jirka.s. 7.3.2007 10:42

Re: Re: Socani a komouši,pátá kolona imperiálního Ruska!

Tebe, knedle, zase nechali zřejmě překynout a tak tady zapatláváš svými kydy všecko a všude, kam se doplazíš!

čtenář zdrojů 7.3.2007 8:15

Autor, je opravdu užitečný idiot

tohle je článek, jehož dikce by se vyjímala do předlistopadového bolševického periodika Tvorba nebo do Rudého práva. Teď  teprve chápu, proč měli bolševici po válce tak jednoduchou cestu k převzetí moci, když část národa je schopna takto idiotský myslet. Je zajímavé, že pouze ODS a její fan-klub je ochotna za americkou základnu snad i položit život. Proto bych navrhnul Američanům, aby svou základnu vybudovali na spřáteléném území, tj. v Praze, kde modráky volilo 60% obyvatelstva. Například v Motole je bývalé vojenské cvičiště vysokoškoláků. Je to kousek od nemocnice. Tam by se radar vyjímal nejlépe. A modří Pražané v čele s Bémem by byli českému a moravskému národu vzorem, jak vyjít našim přátelům z USA vstříct v jejich boji proti korejskému a íránskému nebezpečí. Sám jsem pražák a existence radarové základny je mi ukradená. Když ji tu chceme mít, tak ať tu je. A jako pražák ji chci mít v Praze.

Ladan 7.3.2007 7:46

Tak neco,

Tak neco blbyho muze napsat pouze Cechacek, tak chranit Cesko pred bombama z Iranu a Koree.;-D;-D;-D

S/ke/pticus Maxim/us 7.3.2007 7:27

Článek je typickou ukázkou myšlení užitečného idiota se svazáckým duchem,

který nahrazuje nedostatek skutečných vědomostí chaotickým bezobsažným plkáním v duchu oficiální propagandy. :-/

Harpyje 7.3.2007 7:40

Re: Článek je typickou ukázkou myšlení užitečného idiota se svazáckým duchem,

"Článek je typickou ukázkou myšlení užitečného idiota se svazáckým duchem,

 který nahrazuje nedostatek skutečných vědomostí chaotickým bezobsažným plkáním v duchu oficiální propagandy", praví šimpanz bonobo.

Skept/icus Maxi/mus 7.3.2007 7:58

Co máte proti šimpanzům bonobo? zrovna Vy, napůl žena napůl pták?

Zrovna Vy, napůl žena, napůl slepice, tedy harpyje ;-D

Vojta 7.3.2007 7:43

Re: Článek je typickou ukázkou myšlení užitečného idiota se svazáckým duchem,

To je skutečně-neskutečná hromada hnoje. Doporučil bych mimo jiné autorovi, až si třeba s pane profesorem Lewisem vytře.............a pak se možná zklidní a nebude  psát takovéhle "povedené" zhovadilosti.

jirka.s. 7.3.2007 8:39

Re: Článek je typickou ukázkou myšlení užitečného idiota se svazáckým duchem,

Milý septiku! Měl bych k tobě prosbu! Nemohl by ses mi asi tak na 14 dní zapůjčit? Svařil bych ti takovou malou útulnou klícku a během těch 14 dní bych s tebou objel náměstí všech větších měst. Zamýšlím vybírat pouhou desetikorunu. Nedomnívám, že by za pohled na tebe někdo dal více, ale i tak bych se dostal do pěkného balíku! Tu dovolenou bych ti samozřejmě refundoval!