26.6.2024 | Svátek má Adriana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Pavel Kořenský 3.1.2006 22:13

Re: Re: boj s blbostí

Sorry, ale pokud se jedná o zdraví moje nebo mé rodiny, tak myslím výhradně na sebe a svojí rodinu. Neznámé děvčátko trpící leukemií mně sice může dojmout či přimět k daru do sbírky, ale pokud by se mělo rozhodovat o tom, jestli nejprve budou léčit mojí dcerku či mně nebo to neznámé děvčátko, tak jsem hnusnej libertarián.
Ifča 3.1.2006 21:22

Včelko - k tomu návrhu zákona

Abyste stejně jako já neztrácela čas ... pod bodem 5 je pak "komplexní pozměňovací návrh" - který obsahuje naprosto jiný text zákona než návrh původní. Shoduje se pomalu jen v nadpisu. A musím přiznat, že i když je v tomto taky pár na první pohled sporných věcí, ty totální hovadiny návrhu původního v něm už opravdu nejsou.
Pavel Kořenský 3.1.2006 21:00

adame b.

Sorry, ale Vy vážně uvažujete nějak podivně a mám obavu, že naše debata bude totálně mimoběžná. Cituji "To je opravdu Váš omyl neznám nikoho komu by byla odmítnuta lékařská péče. Byly třeba odloženy odkladné operace..." O tom, co je a není odkladná operace snad rozhoduje pacient po dohodě se svým lékařem. A ne nějaký ouřad, který se domnívá, že ví, co je pro mně (nebo někoho jiného) dobré. On má totiž pacient s bolestmi např. kyčelního kloubu poněkud jiný názor na odklad než úředník. A nevidím jediný důvod, proč by měl čekat, pokud si předplácí poctivě zdravotní péči. Socialistické zdravotnictví mu není schopno péči zajistit, tak je nutné hledat cesty, jak zdravotnictví zbavit socialismu. A to nastane tehdy, až si pacient bude (krom jisté solidární částky do společného) platit své vlastní pojištění. Pak totiž bude moci říct "Fajn, pokud mně ten kloub nebudete operovat, půjdu jinam." A půjde tam, kde mu ten kloub bez průtahů odoperují, vystaví mu účet např. na 400.000, z toho 250.000 zaplatí jeho pojišťovna a zbytek si holt doplatí v hotovosti, protože spěchal a nechtěl čekat, až přijde na řadu v nemocnici, kde mu to udělají za 250.000, ale až za čtvrt nebo půl roku.
Evropan (original) 3.1.2006 21:05

Re: adame b.

p.Korensky s tim nadstandardem nemate tak uplne pravdu, i tady existuji zarizeni kde si lze priplatit, treba GHC, Sante, Medicare (nejsem si jist nazvem), Program H plus na Homolce, ale zase je to obcas extrem, neexistuje nic mezi, to je fakt.
Včelka 3.1.2006 21:09

Re: Re: adame b.

Evropane, připlatit je možné pouze na některé, vesměs zbytné věci. Bohužel si NESMÍTE připlatit na kvalitnější kyčelní kloub, oční čočku, účinnější lék. To se totiž nesmí. Osobně to považuji za zločin.
Evropan (original) 3.1.2006 21:15

Re: Re: Re: adame b.

Vzpominam si, kdyz moje maminka musela na operaci (1992), tak jsem ji od kamarada, ktery pracoval u Ethiconu prinesl nejlepsi sici material a nektere nastroje. Byla jedina, kdo nemel zadne pooperacni komplikace.
Ale bylo to opravdu velike diveni
adam.B 3.1.2006 21:34

Re: Re: Re: Re: adame b.

To taky můžete napsat, že po padesátce dříve neměl člověk dostat šanci se dostat na dialýzu, pokud nebyl v nomenklatuře. A budete mít pravdu. Pokud vím tak nejlepší náhrady dělalo Poldi Kladno, které privatizoval nějaký taky pták. Nelze srovnávat dobu po revoluci a te´d , zdravotnictví pokročilo. Akorát se šetří až zase moc na úkor někoho jiného. Taky některé předpisy nemají hlavu ani patu. Privatizaci nemocnic by měla předcházet celospolečenská dohoda a ne zase nějaký výkřik do tmy.
Pavel Kořenský 3.1.2006 21:38

Re: Re: Re: Re: Re: adame b.

Ale houby, je vidět, že jste v hodinách marxismu byl pozorným posluchačem. Nejlepší endoprotézy se vyráběly (a tuším stále vyrábějí) ve Švýcarsku, ve Švédsku a v Japonsku. Akorát, že v té době se dodávaly pouze do toho SANOPSu. A tam se holt průměrný člověk nedostal. Proto mně děsí lidé jako Vy, kteří by tenhle systém měli rádi zpátky.
adam.B 3.1.2006 21:50

Re: Re: Re: Re: Re: Re: adame b.

Vážený pane Kořenský, já Vás taky neurážím. Do Sanopsu se dostala jen nomeklatura, takže nevím jako Vy co se tam dodávalo. Taky nechci žádný systém zpátky to je jen Vaše mystifikace. Mně zase děsí lidé jako Vy,které vidí svět jen jednobarevně a nevidí složitost celého systému, ale jen říznout do něj a já si to pak nějak zaplatím.
Pavel Kořenský 3.1.2006 21:36

Re: Re: Re: Re: adame b.

Evropane, a to jste zařídil jaksi oficiálně ? Nebo to bylo prostě tím, že jste měl někde kamaráda co poskytl materiál a někde jinde kamaráda (nebo podplaceného lékaře), který ten materiál použil ?
Evropan (original) 3.1.2006 22:02

Re: Re: Re: Re: Re: adame b.

Ano mel jsem kamarada, ktery pracoval u firmy Ethicon (dnes Johnson & Johnson), ktery mi jednou zazvonil u dveri, prinesl tasku siti a nastroju s tim, ze by se to mamine mohlo hodit.
Mamina to odevzdala na oddeleni, sam pan primar si to prisel prohlednout.
Verili jsme doktorum, ze to pouziji a protoze to dopadlo jak melo a neco se netahalo, nebot to bylo vstrebavaci, tak to asi pouzili
Pavel Kořenský 3.1.2006 21:29

Re: Re: adame b.

Evropane, s ohledem na to, že mám s těmito organisacemi jistou zkušenost, troufnu si tvrdit, že nemáte pravdu. U GHC či Sante si mohu péči ZAPLATIT (což činím), nikoli si na ni připlatit. V praxi se to projevuje tak, že pokud bych si nechal např. akutní zánět slepého střeva operovat v GHC, ZAPLATÍM za něj cca. 50.000 Kč. Pokud bych si ho nechal operovat v Motole, nezaplatím nic. Což je ovšem nesprávné. Správný systém by byl, pokud bych v tom GHC dostal účet na 50.000 Kč a pojišťovna mně proplatila např. 30.000 s tím, že to je standardní cena jako v Motole a zbytek si musím doplatit sám, protože GHC má holt hezčí sestřičky, lepší přístroje a kvalifikovanější personál (to beru jako příklad, nechci se dotknout žádného lékaře ze žádné nemocnice). Koneckonců bych akceptoval i to, že si operaci u GHC zaplatím sám (buď cash nebo z komerční pojistky), ale v tom případě mně stát nebude měsíčně obírat o 5.000 Kč, ale např. jen o 1000 Kč.
Evropan (original) 3.1.2006 21:35

Re: Re: Re: adame b.

Rozumim, mam to podobne u zubare (MDC), vite mam dojem, ze hlavni duvod je ten, ze Vy si to komercni pripojisteni muzete zaplatit, ale ostatni ne. A ti imaginarni ostatni se tim citi poskozeni, a protoze tech imaginarnich ostatnich je v obyvatelstvu vetsina, postaraji se ve stylu, kdyz ne ja, tak nikdo.
Obavam se, ze pres to vlak nepojede.
Pavel Kořenský 3.1.2006 21:41

Re: Re: Re: Re: adame b.

Jistě, přesně tak to je. Já to vím, ale chtěl bych, aby to některý levicový pomatenec napsal na plnou hubu. To je totiž přesně to, co mně nebetyčně S.E.R.E.
Evropan (original) 3.1.2006 21:59

Re: Re: Re: Re: Re: adame b.

Rikam to nerad, ale v podstate tento system lidi nuti umyslne tu vetsinu 'ojebavat', protoze pri vsi ucte k solidarite a souciteni, je porad blizsi kosile nez kabat.A zdravi me a me rodiny presne tato kriteria splnuji.
Pavel Kořenský 3.1.2006 22:06

Re: Re: Re: Re: Re: Re: adame b.

No právě, tak nějak to přesně je. A je smutné, že je systém nastavený takhle blbě.
adam.B 3.1.2006 21:43

Re: Re: Re: adame b.

No vidíte to je zase Vaše zkušenost a jiný má zase jinou. Dělat obecné závěry z několika případů je nesmysl. A navíc Vy tvrdíte, že je to tak, ale nemusí to být pravda. A to je jako s odkaldem operací. Bylo to nebylo to. Já osobně nevěřím, že by Vám nepřispěla pojišťovna na operaci slepáku. Je to Váš názor na věc ale nelze jej generalizovat. A nevíte co je v pozadí. Ale to souvisí s celkovým kulturním prostředím. A já osobně se cítím vždy lépe na západ od našich hranic.
AAA 3.1.2006 21:52

Re: Re: Re: Re: adame b.

Chlape, vy jste vazne HOVADO nebo jste tu byl naposledy za socialismu. Pokud to nechapete, nechte si odoperovat slepak nebo udelat jiny pojistovnou hrazeny zakrok v NESMLUVNIM zarizeni pro vasi pojistovnu, pak bezte k ni zajdete s uctem a zkuste si nechat proplatit alespon tu cast, kterou by vam jinak hradila primo ve SMLUVNIM zarizeni. No a pak nam dejte vedet jak jste dopadl. Tesime se velmi :)
Včelka 3.1.2006 21:10

Re: adame b.

Pavle, ačkoli to opakuješ trpělivě a zcela srozumitelně poněkolikáté, jsou osoby, které to prostě nepochopí. Nejspíš proto, že by v takovém případě musely uznat, že Rath a Parobek nemají pravdu.
adam.B 3.1.2006 21:22

Re: co je a není socialistické

Ta debata je skutečně bez znalostí věcí. Byly totiž zde hrozby , že budou odloženy některé operace, ale já nevím jestli se to vyplnilo. A více méně to bereme jako když se to uskutečnilo. Neznám lékaře, který by nechal někoho trpět. Co je v současném zdravotnictví socialistické? to je přízvizko strašák pro ty co neznají zákulisí a vše co s tím souvisí. Je to nějaký systém, který ještě jakž takž funguje a nekvalifikovaný záměr to může ještě zhoršit. A jak nekvalifikovaný je pan Julínek jsme mohli vidět. Ale k tomu co píšete. Pokud bude páteřní síť státních nemocnic tak není důvod , aby nevznikly soukromé nemocnice. V každém případě to bude asi znamenat, že budete platit ještě více. Ale i teď máte možnost si nechat udělat operaci v zahraničí. Vše je jen o penězích. Víte mně vadí, že po utrpení řady lidí nebyla zrušena KSČ nebo jak se jmenují. A mohlo se to udělat. Kdyby ty peníze místo toho co bylo ukradeno šlo na reformy tak vše dnes o nečem jiném. A kdo se na tom podílel - ty co křičí dnes o privatizaci nemocnic spolu s bývalou nomenklaturou.
Pavel Kořenský 3.1.2006 21:34

Re: Re: co je a není socialistické

Hergot chlape nežvaňte, nebo mně fakt vytočíte a budu VELMI sprostý. Mně se to totiž stalo právě teď, mezi Vánocema a Novým rokem. Babičku (skoro 101 let) odvezla sanitka do nemocnice s aktutními respiračními potížemi. Po několika hodinách nám sdělili, že si jí tam nemohou nechat, protože mají nařízeno omezit péči u neakutních případů a podle jejich názoru to akutní případ není, protože holt jen prostě nemůže dejchat. Takže jela taxíkem domů. Od té doby se snažím dopátrat, jak a kde koupit kyslíkovou bombu s maskou, aby jí měla doma. Byla to totiž jediná péče, která jí byla poskytnuta.
Venkovan 3.1.2006 19:33

Jednoduchá past

Až se kraje vycinkají ukáže Rath prstem na hejtmany,že sou neschopný ani jeden není s ČSSD tak co.Možná je to podlé ,ale účiné.
Rpuť 3.1.2006 19:02

Rath lhal o finančním provizoriu pro nemocnice

http://zpravy.idnes.cz/domaci.asp?r=domaci&c=A060103_171452_domaci_nel
Ladislav N. 3.1.2006 19:18

Re: Rath lhal o finančním provizoriu pro nemocnice

Je jenom otázkou času, kdy se ve svých lžích Rath utopí...
Andy 3.1.2006 19:23

Re: Rath lhal o finančním provizoriu pro nemocnice

no, Rputi, vy budete tak dlouho zlobit toho Ratha, že skončíte někde v dobytčáku směr Speciální Nápravný Tábor Pro Zatvrzelé Odmítače Nových Pořádků, zkráceně SNTPZONP ( neplést se SANOPZ ), ten bude pro jiný:)))
Rpuť 3.1.2006 20:05

Re: Re: Rath lhal o finančním provizoriu pro nemocnice

Co já, to napsala MF!
jonáš 3.1.2006 21:19

Voni asi soutěžej,

protože ten kdo dokáže lhát nestydatěji, hlasitěji a déle bude vyVyvyvolený v příštích vyVolbách.
Pavel Kořenský 3.1.2006 18:21

Jiří K

jak by se léčili nezletilí pacienti s leukémií ? Celkem jednoduše, rodiče by normálně platili dítěti komerční pojištění, pokud by chtěli. Pokud ne, zařadili by dítě do "státního" systému a platili za dítě státu zdravotní daň.
AeroKarel 3.1.2006 18:51

A ani

by se na ně nemuselo vybírat v televizi, jak se nyní občas děje.
Informovaný 3.1.2006 18:54

Re: Jiří K

Žádná, aspoň trochu lucidní komerční pojišťovna nepojistí léčbu leukemie.