26.6.2024 | Svátek má Adriana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Tato 26.7.2009 13:15

Díky

Děkuji zákonodárcům, že se i nadále bude moci kouřit v restauracích. Jsem kuřák a cigareta je pro mne velkou slastí a žádný zákon mne nedonutí přestat a jen mi znepříjemní život. Jsem proto rád, že si budu moci i nadále zapálit v oblíbené kavárně. Do té nekuřácké bych nechodil.

JAPA 29.6.2009 19:53

protikuřácký zákon

Běžte do:

-biografu, knihovny, vlaku, jídelny, cukrárny, školky, kostela, letadla, sportovního stadionu, nemocnice, prachárny, garáže, bazénu, mešity, metra, nekuřáckého sektoru restaurace,

ale když Vám vadí kouř, tok do hospody nelez, vole.

-na

pierino 30.6.2009 0:52

Re: protikuřácký zákon

JAPA ... a ty jdi do zacouzeny PUDELE ty PAKO...!!!!!!!(Y)

Vtíravý Slogan 29.6.2009 11:39

Kouření = prdění

Jediné co mi utkvělo v paměti z diskuze :-/.

clay 28.6.2009 23:51

vidím to v živých barvách

na vstupu do restaurace samolepky: "Zde se na koberec chčije", a "Zde se na koberec nechčije" popřípadě půlka místnosti tak a druhá půlka onak....:-/

Chris Kelvin 28.6.2009 23:45

Nejkomičtější mi připadají názory...

...že většina tvořená nekuřáky potlačuje kuřáckou menšinu, která se proto musí chránit (viz prezidentův tajemník Hájek) :-D

Jojo, až se mi někdy stane, že se mě nějaký kuřák zcela vážně optá, zda v mé přítomnosti smí kouřit (a to v jakékoli myslitelné situaci), možná začnu trochu pochybovat o nezbytnosti protikuřáckých zákonů. V současné situaci však žádné pochybnosti nemám.

Pepa 28.6.2009 21:09

Nemám rád Brusel

ale jak tak vidím náš parlament, tak si říkám zaplať panbůh za ty bruselské regulace, protože jinak by ti naši hňupové zvlčili úplně totálně, takto přece jen je pole jejich působnosti alespoň trochu omezené.

par 28.6.2009 20:46

Neffe

Neff je ten co všechno ví zná a mejlepší názor. Ještě teď si pamatuju Mladou Frontu, potom třeba Smíchovské tunely a další a další kauzy v kterých se tenhle moudrosněd angažoval. To že se chodí s hrstkou stejně postižených trapně angažovat na hrad je jenom kousíček prapodivné povahy.

Já vám řeknu pane Neff jak by to bylo kdyb jset náhodou byl v té sněmovně a ten šašek z té tabákové firmy by loboval " hlasoval by jste přesně tam kam by vál plášť a vaše prachy.

Jste kecal všech kecalů král.

Jo a zkuste se opravdu podívat jak dopadli výzkumy STEM jaká byla otázka(y) jak bylo odpovězeno v ostatní otázkách atd. atd.

Jinak do tý putyky kde ten majitel nechá kouřit fakt chodit nemusíte ..... na rozdíl od toho letadla. Doporučuju si vybrat některou nekuřáckou je jich docela dost. Jo a pro podobné jsem zásadový nekuřák.

Agent 28.6.2009 18:42

Ale proč se Neff rozčiluje? Lobbyng zavedla ODS jako korektní jednání. Že jde o neskrývanou korupci, víme, ne?

Fafa 28.6.2009 21:09

Agente,

to je tezke. Byly doby, kdy obcane zadali peticni pravo. Ted peticni pravo maji, ale nelibi se jim, ze ho maji vsichni. Tak meli rict predem, ze zadaji peticni pravo jenom pro kauzy, se kterymi souhlasi. A hned by bylo vsechno jasnejsi.

A.S. Pergill 28.6.2009 15:34

Mimochodem,

když to kouření tak šíleně vadí, tak proč hov-ada z brusele zakázala po Evropě bezdýmý tabák (žvýkací, šňupací), jehož požívání je spojeno s o desítky procent menšími zdravotními riziky, a který představuje naprosto nulové riziko pro nekonzumující?

clay 28.6.2009 23:53

Re: Mimochodem,

protože jste si ten zákaz nejspíš vymyslel...Rv

Vlad 28.6.2009 14:47

Pane Neffe,

text je celkem rozumný, ale proč ta hloupá hysterie s kouřením? Že by polepšený kuřák? :-)

Taky jsem léta kouřil, ale existence kuřáků mne z míry nevyvádí. Kouří. Platí za to. Kdyby mi někde kouř vadil, nevstoupím nebo jdu pryč. To není uhýbání. Jenom svobodná volba. Taky nechodím mezi homosexuály, kraválisty, fetmeny, sportovce a pod..

Laco 28.6.2009 15:58

Re: Pane Neffe,

Možná jste nečetl dost pozorně a uniklo Vám, že Neff píše o smradu, který se táhne z poslanecké sněmovny. Smrad kuřáků je ve srovnání s pachem našich poslancu v podstatě neškodný.

VldýŠek 28.6.2009 13:04

Ona je tolerance a T O L E R A N C E ...

... a bohužel mezi tím speciálně kuřáci nejsou schopni rozlišovat, proto si svoji slabost vykládají po svém.

Už dávno se ví, že cigareta obsahuje mimo nikotinu přes 4000 dalších prokazatelně škodlivých látek, které inhaluje nejen kuřák, ale především okolí. Proto mám právo požadovat, aby mi dotyčný jednotlivec vzduch neotravoval víc než je, a byl se svou "vášní" vykázán do příslušných míst ;-)

Argumentace typu "co auta, tovární komíny, apod." neobstojí, neb tam se samozřejmě pro zlepšení stavu něco dělá (nebo taky ne).

Celý problém spočívá na osobním postoji zainteresovaných osob. Většinově kuřácká PS nebude přeci schvalovat něco rozumného.

Co takhle stanovit podmínku, že každý POSLANEC MUSÍ BÝT NEKUŘÁK ;-)

Mír 28.6.2009 14:32

Jo a každý poslanec musí být árijec!

Rv!!

Vlad 28.6.2009 14:52

Re: Ona je tolerance a T O L E R A N C E ...

Jo jo. A kdybyste věděl, kolik škodlivin obsahuje vzduch, který dýcháte. Třeba kyslík, ten způsobuje stárnutí.

Nechcete mi tvrdit, že jakmile někam vstoupíte, musí být jiní lidé vykázáni. Tohle si kdysi myslel jeden komunistický papaláš okresní úrovně. Neprošlo mu to. Skončil v blázinci.  :-)

VldýŠek 28.6.2009 17:06

Re: Ona je tolerance a T O L E R A N C E ...

Mír a Vlad: ... pochopili jste mne správně ... že Vy budete kuřáci ;-)

Vlad 28.6.2009 17:08

Re: Ona je tolerance a T O L E R A N C E ...

Pět let už ne :-)

Tangua 28.6.2009 18:04

Re: Ona je tolerance a T O L E R A N C E ...

Myslím, že jde o nezdravou hysterii. Za prvé argumentace typu "co auta ... atd) zcela obstojí, poněvadž exhalace např. chemické fabriky (mimochodem tam pracuji) zcela předčí exhalace kuřáků (nezastávám se jich, poněvadž sám nekouřím). Na druhé staně ovšem chápu, že pro někoho může být maximální relax si zajít na pivo a cigárko. Proč to zakazovat? Určitě bych nešel na oběd s vnoučaty tam, kde se scházejí lidé s výše uvedeným koníčkem. Výběr vždy je. Ze všeho nejhorší jsou různé zákazy, vyhlášky apod. - vede to jen k jejich obcházení a nic se nevyřeší.

VldýŠek 28.6.2009 20:57

Re: Ona je tolerance a T O L E R A N C E ...

... ano, o tom jsem psal ... jenže takové fabrice můžu těžko říci ať mi přestane čoudit pod nos, resp. můžu využít svých občanských práv (sdružení, petice, apod.) ... kterých mimochodem využívám ;-)

Pro nadmíru zákazů taky nejsem, ale ... když není jiná možnost :-( Pouze normální vynutitelnost, resp. přirozené dodržování je v ČR jaksi "na štíru" - viz. kouření na zastávkách, ve školách ... takže nejde o hysterii, natož nezdravou.

Plocek TEplice 28.6.2009 20:31

Re: Ona je tolerance a T O L E R A N C E ...

Platí pro Vás to samé co pro p. Nefa. Rozumné požadavky zabalit do slušné a přesvědčující argumentace a ne do lejna, kterému se každý vyhne se znechucením  bez nějaké úvahy.

Zdraví Vás bývalý kuřák, který přestal kouřit na základě rozumných a přijatelně podaných argumentů.

VldýŠek 28.6.2009 21:00

Re: Ona je tolerance a T O L E R A N C E ...

Vašemu příspěvku nerozumím, proto na něj nehodlám reagovat.

Také zdravím, a gratuluji k nekuřáctví ;-)

VL 28.6.2009 11:35

Co se dívíte?

Jak řekl už bývalý předseda vlády: pokud člověk kouří a pije nad míru, tak za prvé zaplatí státu na spotřební dani víc, než kdokoliv jiný a za druhé dřív zemře, takže stát zaplatí méně na důchodu. Prostě ekonomická výhodnost pro stát.

Spíš by mě zajímalo, jestli dnes platí poslanci asistentům za jejich práci, nebo asistenti poslancům, za to že jsou jejich asistenty. V mnoha případech by platba od asistenta mohla převýšit poslanecký plat i s náhradami.

Smirek 28.6.2009 10:06

Smrad kolem...

Všem dobrý den. Tak jsem si dnes v klidu otevřel NP  a nestačím se divit, kolik lidové moudrosti ale i hrubosti a urážek se ukrýva za dýmem , popelem a odpadky. Z diskuse mě zaujali dvě věci:

1/ Dárcovské SMS. V tzv. .veř.prav.medií zazněla informace, že třeba prostředky organizace Člověk v tísni se používají na podporu disentu v zemích, které nejdou pod vousy USA a jeho satelitům. Proto doporučuji posílat dary přímo úřadu postižené obce. Je to osvědčená věc a vím kde mé peníze skončí. U potřebných a ne u papalášů ČvT.

2/ Právě si zapaluji cigárko značky Ma-s.Dopíšu to a budu si představovat jak je autor článku Smrad... otráven.

3/ Dnes se již na tuto stránku nebudu vracet. Jsem taky otráven.

VldýŠek 28.6.2009 12:38

Re: Smrad kolem...

... jen skromná otázečka: Byl jste při smyslech, když jste toto napsal?

Lucka 28.6.2009 13:38

Re: Smrad kolem...

No, fajn, na svůj názor máte právo, a klidně se sem nevracejte. Aspoň tu nebude nahulíno. ;-PMimochodem, bude lepší, když si místo cigára vezmete Pravidla českého pravopisu.

Thud 28.6.2009 9:47

Svoboda podnikani

Nejsem majitelem zadneho restauracniho zarizeni, ale i tak si nedokazu predstavit, ze jakozto takovemu mi nekdo prikazuje, ze se tam nesmi kourit. Vyvesni tabule "KURACKA KNAJPA" beru (naopak to muze udelat i reklamu), ale zakazy tohoto typu jsou cesta do pekla. Ale tam postupne stejne mirime. At zije civilizace! :-(

Malý Aston 28.6.2009 10:11

Re: Svoboda podnikani

Je prokázáno, že kouření škodí zdraví ale také alkohol . Takže jsem proti prodeji alkoholu v restauracích nad míru povolenou lékařem s razítkem Zdravotní pojišťovny. Také se cpát vepřovým nebo hovězím není zdravé a zákaz prodeje vajíček by měl být zakázán plošně. Lidé, občané a voliči jde jen a jen o Vaše zdraví a naši vyvolení a zvolení to mají v popisu práce aby Vás ochránili před vším co Vám škodí.;-)

Robin 28.6.2009 11:05

Re: Svoboda podnikani

Jste mimo mísu. Vaše pití alkoholu je problém pouze Vaší peněženky a Vašich jater. Kouření, na rozdíl od toho, otravuje vzduch a plíce všem kolem. Někteří lidé jsou ovšem bezohlední sobci, pro které je jejich osobní svoboda nade vše. K těm Vy ovšem nepatříte, že?