29.6.2024 | Svátek má Petr, Pavel


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V 28.6.2009 9:03

Re: Flexibilita demokracie po Astonovsku

To jste vyhmatnul uplne presne, ditto ostatni dva prispevky

Robin 28.6.2009 11:48

Re: Flexibilita demokracie po Astonovsku

10% to bylo na církev. Kromě toho byla robota na panském, v neděli se pracovat nesmělo a na vlastní zbyla tak sobota odpoledne. Zkuste si o tom něco přečíst, nebo aspoň vygooglit, když si to z dějepisu nepamatujete.

Eddie 27.6.2009 11:50

Nejsem proti kurakum a hospodam

Ale rad bych aby tato cinnost a mnohe dalsi byly zohledne pri platbe zdravotniho pojisteni. O moralni otazce statu, ktery nepokryte zije ze zabijeni vlastnich obcanu zatim hovorit nebudu

hlava22 27.6.2009 12:00

Re: Nejsem proti kurakum a hospodam

to je zajímavé, mohl byste to konkretizovat. pravděpodobně míníte slevit kuřákům na zdravotním pojištění a dotovat kuřácké prostory.

P.S. Podobně s poplatkem za psa.

Bohuslav 27.6.2009 12:04

Re: Nejsem proti kurakum a hospodam

Že jsi idiot, za to nemůžeš. Ale lepší by bylo, kdyby tě tenkrát máma radši spolkla.

Malý Aston 27.6.2009 12:07

Re: Nejsem proti kurakum a hospodam

Nevím přesně kolik je u nás kuřáků ale zdravotní pojišťovny by měly dostávat veškeré daně které stát získá z prodeje tabákových výrobků do svých pokladen. Možná, že by potom nemuselo být placeno těch 30,00 Kč jako vstupné k lékaři.;-)

Eddie 27.6.2009 13:38

Re: Nejsem proti kurakum a hospodam

No aspon to :-)

jk-jiny 27.6.2009 11:49

Komunistický novinář Neff smradí kudy může.

Jen aby se privatizace 90. let nezačaly zkoumat, že...

Bohuslav 27.6.2009 12:00

Re: Komunistický novinář Neff smradí kudy může.

Ty bolševickej zmr/de co si to dovoluješ? Asi máš strach, že by se vyzkoumalo jakej si zloděj, viď ty prase jedno? Do držky bys potřeboval!

Plocek Teplice 27.6.2009 12:08

Re: Komunistický novinář Neff smradí kudy může.

Opravdu dobrá diskuze.  Běžte někam za stáj, tam si hutné hnoje naberete ještě  více.

jk-jiny 27.6.2009 13:03

Re: Komunistický novinář Neff smradí kudy může.

Chudáčku! Zloděj nejsem a nebyl jsem, ale Neff byl komunistickej novinář. Popři to, jestli můžeš, modroxindle;-D

Shakal 28.6.2009 2:28

na židobolševika neffona nešahej ,leč ti smrtí zahrozí

jeho poskoci a tajemníci.

Plocek Teplice 27.6.2009 11:46

Smrad kolem kuřáckého zákonazpět na článek

Jako kuřák nyní 5 dní nekouřící s Vámi hluboce nesouhlasím. Ale mrzí mě, že jste se snížil k hokynářskému protestu a tak zařadil do houfu hysteriků, kteří nekuřáctví spíše škodí, protože je kuřáci nemohou brát vážně. Souhlasím , že máte právo na nekuřácké prostředí. Ale také nechodíte do nevěstince, přestože tam podávají stravu. Protože Vám prostředí nevyhovuje.  Spíše bych usiloval, aby města, obce daňovou úlevou podporovaly vznik čistě nekuřáckých restaurací (divné, je že to nejde přirozenou cestou?). A nechť se následně ukáže jejich  potřebnost.  Co se týče lobynku. Je to zhoubná rakovina, kterou bohužel ale tato společnost neumí zlikvidovat.

JF 27.6.2009 14:19

Re: Smrad kolem kuřáckého zákonazpět na článek

Zase někoho zvýhodňovat? To by se taky mělo daňově ulevit řezníkovi, který prodává jen libové a málo tučné maso, protože je zdravější a snížila by se obezita. Jinak s tím nevěstincem je to dobrý R^

Pasáček koz ve Vermontu 27.6.2009 11:19

A jak se kouří v Americe

Hospoda je veřejně přístupný prostor, protože je tam vstup dovolen každému. Tak jako je veřejně přístupný prostor metro, divadlo, kino, nebo obrazová galerie. Bez ohledu na majitele je tam všude zákaz kouření dodržován, každý to chápe a nikdo proti tomu neprotestuje. Bylo vědecky a mimo jakoukoli pochybnost dokázáno, že nekouření neohrožuje zdraví lidí. Opačně to neplatí, kouření ohrožuje zdraví kuřáků i nekuřáků. Mimo to slušný člověk bere ohledy na jiné a neobtěžuje jakýmkoliv způsobem, tedy ani smrdutým kouřem. Kouření je příjemná a snadno dostupná droga, je těžké si odvyknout.

V USA, kde jsou stále dost uznávána práva občanů, je v mnoha státech (možná ve všech, nevím) kouření zakázáno na pracovištích a v restauracích. Je to zdůvodněno zdravím občanů. Doposud se proto žádná revoluce nekonala, všichni si zvykli a každý je spokojen. To je dobře. I kuřákovi chutná štavnatý stejk lépe bez kouře. Televizní reklama na cigarety je zakázána.  Povšimněte si prosím, že zákony o kouření nenutí kuřáky aby nekouřili, tedy neomezují jejich svobodu. Snaží se pouze chránit svobodu nekuřáků, aby nemuseli vdechovat kouř z cigaret kuřáků.

Amerika je pro všechny pokrokové Čechy vzor absolutní dokonalosti.  Proč to nezkusit také s nekouřením podle amerického vzoru ?

Jistě, stát omezuje práva občanů. Ukládá různé nepříjemné povinnosti. Vyžaduje například, aby řidiči motorových vozidel měli řidičské průkazy, aby jezdili vpravo a přiměřenou rychlostí. Nutí děti chodit do školy, ačkoliv je to pro mnoho z nich utrpení. A ku podivu, občané si tyto násilnosti státu nechají líbit.

Malý Aston 27.6.2009 11:33

Re: A jak se kouří v Americe

Ale ještě nedávno tloukli černochy a přivodili Světovou finanční a hospodářskou krizi. Kdyby kouřili a pěkně chlastali jako my nic by se nestalo. Já američany nemám rád, ráno vyjdou s krátkými rukávy na ulici každému vykládají jak se mají dobře a pak se oběsí na prvním stromě. My kouříme, pijeme, pořád si stěžujeme jak se máme špatně a přitom mrazáky plné žrádla a před barákem dvě až tři auta a když nemáme, tak se nevěšíme ale jdem na sociálku a ta nám dá více prachů než nějaký hnusný pán podnikatel. Ještě nám Jiří a Rath zruší těch 30,00 Kč co musíme platit a budeme se mít lépe než ti nekuřáci v emerice.:-P

Minutus 27.6.2009 11:46

Re: A jak se kouří v Americe

Fakt k věci.

Malý Aston 27.6.2009 11:58

Re: A jak se kouří v Americe

Je sobota, tak se můžeme snad i hašteřit. Dnes tady nejsou placení provokatéři z různých politických stran neboť jim neplatí sobotní a nedělní příplatky takže ideologii stranou.:-P

Nemo33 27.6.2009 12:04

Re: A jak se kouří v Americe

Ty blbe napíš si tu svou adresu,když ti každý stý.Co nedostane ani korunu na sociálce.Dá facku,co z tebe asi zbude!;-O;-O

JF 27.6.2009 14:25

Re: A jak se kouří v Americe

Myslíš, že by si mohl někdo otevřít kuřácký salón a v něm podávat hostům i pivo? Nebo bys zakázal i takovéhle řešení? Mohl by tam totiž vejít idiot a nadýchat se kouře v kuřáckém salónu. Taky doufám, že jsi pokrokový Čech a píšeš z Ameriky. Lidi jako ty by neměli chodit po Čechách.

Malý Aston 27.6.2009 10:34

Ve zdavém těle zdravý vzduch nebo duch ?

Já souhlasím s autorem, občané budou žít zdravě ať chtějí nebo nechtějí a heslo našich předků že člověk má jít do hrobu pěkně zhuntovaný odhazuji jako pozůstatek feudalismu a kapitalismu. My potřebujeme občany zdravé a připravené plnit náročné úkoly které před námi stojí. Nevím sice jaké ale autor i jiní to vědí a to je postačující.Není žádný problém vydat zákon a to jen jeden pod názvem " Co je nezdravé to se zakazuje" A postupně pomocí vyhášek jej doplňovat. Jednoznačně v prvním znění pod pohrůžkou smrti zakázat prodej cigaret, doutníků a viržínek. Zakázat výrobu a prodej všech alkoholických nápojů včetně vína i moštů, zakázat veškeré hrací výherní i prodělečné automaty a zakázat výrobu a prodej piva.Pak podle situace v dotacích z EÚ zakázat žraní vepřového, hovězího i skopového a zejména kuřecího neboť je to trápění zvířat při chovu i při přípravě na pozření. Zejména krávy vypouštějí plyny a to vede k oteplování a mléko stejně nikdo nepije. Když musíme jako debilové 2 x ročně točit ručičkami hodinek podle přání našich vyvolených přijetí zákona nebude dělat žádný problém.;-)

Ryba 27.6.2009 11:01

Re: Ve zdavém těle zdravý vzduch nebo duch ?

Malý Astone, asi jste fakt malý a to co píše "Velký" Aston jste úmyslně zkomolil a zesměšnil.  Zbytečně, 

Moff 27.6.2009 11:10

Re: Ve zdavém těle zdravý vzduch nebo duch ?

Nahodou u me dobry.

Trurl 27.6.2009 11:28

Re: Ve zdavém těle zdravý vzduch nebo duch ?

U mně ne, Ryba má recht

Moff 27.6.2009 11:42

Re: Ve zdavém těle zdravý vzduch nebo duch ?

"U mě", nikoliv "U mně", 2. pád... btw se obávám, že recht je relativní, já jen poránu pousmál se, recht neřešil jsem.

Trurl 27.6.2009 11:45

Re: Ve zdavém těle zdravý vzduch nebo duch ?

Umíte ještě něco jiného, než rejpat se v gramatice a v nose? :-D

hlava22 27.6.2009 11:50

Re: Ve zdavém těle zdravý vzduch nebo duch ?

pokud Vám někdo opravil gramatickou chybu, máte slušně poděkovat a né se durdit.

Trurl 27.6.2009 11:53

Re: Ve zdavém těle zdravý vzduch nebo duch ?

jděte do (Y) estéte, kdybych měl každému vypisovat jeho hrubky, tak tu bude přetrurlováno :-P

Moff 27.6.2009 11:50

Re: Ve zdavém těle zdravý vzduch nebo duch ?

Po pátku ani nevím, ale asi ne.

Trurl 27.6.2009 11:33

Re: Ve zdavém těle zdravý vzduch nebo duch ?

Víte že jste demagog, Astonku? :-/