29.6.2024 | Svátek má Petr, Pavel


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Tomas Pansky 27.6.2009 1:37

Netolerance ke svobode ci prosazovani vlastniho ega

Debat o koureni uz tu bylo hodne.  Skryte nebo otevrene se tu debatujici vetsinou rozdeli do dvou skupin: kuraci, kteri tuto svou cinnost povazuji za normalni a jsou ochotni slapat na pravo ostatnich (nekuraku) dychat cisty vzduch.  Druha skupina (kam patri i pan Neff) jsou nekuraci, kteri svuj nazor cpou vsem okolo, prestoze se jich na to nikdo neptal.  Co tim myslim: ja osobne jsem nekurak.  Zastavam nazor, ze prostory, kam lide chodit musi (statem vlastnene prostory nebo prostory statnich organizaci a uradu) musi byt pristupne vsem lidem - paklize by se tam kourilo, pristupne to neni.  Takze ve state provozovanych prostorach by se kourit nesmelo.  Kde by ale stat mel brat pravo rozhodovat o tom, jak se provozuji soukrome prostory?  Kdyz nekde v retauraci spatne myji talire, bude verejnost pozadovat lepsi myti nebo tam proste prestaneme chodit?  S kourenim je to same: kouri se tam a vam se to nelibi, tak jdete jinam.  Ty podniky zacnou brzy pocitat, jestli se jim vyplati kuraci ci ne.  Prece nemame pravo nekomu diktovat, jak provozovat svuj podnik.  top0625top@hotmail.com 

Chris Kelvin 27.6.2009 1:58

Re: Netolerance ke svobode ci prosazovani vlastniho ega

Vyvrátím Vám to velice snadno: Můžete si v soukromé hospodě vybrat, zda budete nalévat alkohol mladistvým? Těžko. A když budete špatně mýt talíře, přijde na Vás hygienik. Jak prosté.

Jinak co do začlenění do škatulek (když už mermomocí ke svému životu něco podobného potřebujete) jsem konzument piva (průměrný) a sváteční kuřák. Tyto dvě své radosti však od sebe přísně odděluji a v hospodě nekouřím. Vdechování kouře cizího mi navíc ve spojitosti s konzumací mého oblíbeného moku nečiní dobře. Nekuřáckou hospodu ve svém zhruba 100km okolí neznám.

Jsem také rodič a s rodinou často jezdíme na výlety - pěší či na kole. To se občas musíte také někde zastavit a najíst. Opět - nekuřácké hospody neexistují. Není kam jinam jít.

Radim Špaček 27.6.2009 2:25

Není kam jít?

Vstupuju na tenký led, protože nemám situaci detailně zmapovanou, ale Vašemu popisu nevěřím. Jsem bývalý kuřák (to jsou ti nehorší...), a kouř z cigaret mi dost vadí, ale s plošným zákazem nesouhlasím. Mám za to, že zvolené řešení je v zásadě nejrozumnější - všechny hospody budou muset nalepit na vchodové dveře, kam patří. Čistě kuřáckou zavrhnu hned, do smíšené se zajdu podívat, jestli je to tam snesitelné, a když nebude, půjdu jinam...

I kydž musím uznat, že jsem významně ovlivněn případem hospody Casa Blue, kde vyhlásili referendum mezi hosty, má-li zůlstat hospoda kuřáckou, nebo má vyhlásit zákaz. Přestože většina hostů kouří, v referendu zvítězil nekuřácký charakter hospody a od nového roku se tam nekouří...

mol 27.6.2009 3:13

Re: Netolerance ke svobode ci prosazovani vlastniho ega

Jíst se musí, ale do hospod lízt se nemusí. Nebo od kdy je namazanej chleba jedovatej?

Nemutal 27.6.2009 5:51

Re: Netolerance ke svobode ci prosazovani vlastniho ega

Takové mudrlanty mám nejraději! Káží vodu a sami chlastají bíno.:-(

Niky 27.6.2009 7:56

Re: Netolerance ke svobode ci prosazovani vlastniho ega

R^;-D

lubob 27.6.2009 7:17

Re: Netolerance ke svobode ci prosazovani vlastniho ega

bohuzel jste nevyvratil vubec nic. nalevat alkohol mladistvim si hostinsky vybrat nemuze, protoze konzumace alkoholu mladistvymi je nezakonna. koureni nezakonne neni.

spatne umyte talire mohou zapricinit nemoci.  jenze hygienicke predpisy jsou kvuli tomu, ze zakaznik nemuze zadnym zpusobem zjistit, zda-li je jidlo nezavadne. jedine tak, ze jidlo sni & pocka, co to s nim udela. pritomnost koure zaznamena snadno kazdy. nekdo ma dokonce tak citlivy nos, ze ve vzdalenosti 100m od zdroje se mu zveda krevni tlak.:-)

vase myslenkova zkratka, ze hostinsky nemuze nezakazat koureni ve sve hospode jenom proto, protoze nemuze nalevat mladistvym je tak prostoducha, ze to jiste uvidite sam.

p.s.: ja take jezdim s detmi na vylety. ne obcas, ale velmi casto. & muzu vas ujistit, ze nekuracke restaurace existuji. i na takovych mistech, kde by to clovek necekal, od sumavy k beskydum, na odlehlych mistech, kde zadna jina hospoda neni.

doporucuji vam brat si s sebou svacinu. zakourena hospoda je pro vas stejna jako hospoda zavrena, neexistujici, nebo - nedejboze! - takova, kde se bud nevari nebo tam nemaji nic, co byste chtel jist. skandal!

lubob 27.6.2009 7:18

Re: Netolerance ke svobode ci prosazovani vlastniho ega

eh, mladistvym. hruza :-))

abobr 27.6.2009 8:00

Re: Netolerance ke svobode ci prosazovani vlastniho ega

Odkud plyne vaše nezadatelné právo někam jít do nekuřácké hospody? Aby bylo naplněno vaše právo, musí mýt někdo jiný povinnost ji provozovat! Všechna práva, která vyžadují po někom jiném povinnosti, jsou nesmysl.

A.D. 27.6.2009 21:28

Re: Netolerance ke svobode ci prosazovani vlastniho ega

Omyl, nekuřácké hospody existují a v poslední době jich přibývá. Pravda, velmi pomalu - ale proč? Když je taková poptávka z řad nekuřácké většiny populace, proč podnikatelé-provozovatelé restaurací nevyhoví svým zákazníkům a nezakážou ve svých hospodách kouření?

Niky 27.6.2009 7:07

Netolerance

Prece nemame pravo nekomu diktovat, jak provozovat svuj podnik: proboha jak jste na tohle přišel? Nejen právo, ale i povinnost a to ze zákona. Na to existují úřady.

Podniky zacnou brzy pocitat, jestli se jim vyplati kuraci ci ne: NO PRÁVĚ!!

horalka 27.6.2009 8:32

Re: Netolerance

Niky, Niky, existuje celá fůra podmínek, za kterých lze provozovat hospodu. To jste nevěděl???

Niky 27.6.2009 10:27

Re: Netolerance

Milá Horalko, číst už umíte, umíte i čtené pochopit? O tom přece píši, že si nikdo nemůže ve svém podniku dělat co ho napadne a to nejen v pohostinství.

Chris Kelvin 27.6.2009 1:12

Jenom abychom nezapomněli na hlavní ideology našeho státu

"...že nikdo dosud neprokázal, jak významný vliv má kouření na úmrtnost, respektive na fatální choroby..."

"...neprokázal, protože to současnými metodami ani prokázat nelze. Pouze se to tvrdí..."

Petr Hájek, Mladá fronta, 12. února 2007

Dovolil bych si jen podotknout, že právě vliv kouření na lidské zdraví patří k těm nejlépe prozkoumaným. Byl to jeden z prvních velmi dobře zmapovaných faktorů. Při tvorbě podobné lékařské studie se samozřejmě propracovanými metodami vylučují vedlejší vlivy, jako je např. životospráva, stres, dědičnost. Podobných studií bylo vypracováno již velké množství s velmi podobnými výsledky.

Paul Sulc 27.6.2009 0:53

Vazeny, jedno auto nadela vice skodlivin

nez 50 kuraku. Vy jste, bohuzel, netolerantni vul.

Chris Kelvin 27.6.2009 1:13

Re: Vazeny, jedno auto nadela vice skodlivin

...řekl netolerantní vůl, navíc žijící v tragickém omylu :-/

Abraxas 27.6.2009 1:16

Re: Vazeny, jedno auto nadela vice skodlivin

Kdyz nekomu smrdi z huby, jeste to neznamena, ze se muze posrat.

Nemutal 27.6.2009 5:53

Re: Vazeny, jedno auto nadela vice skodlivin

A kuřáci jsou tolerantní? Ani náhodou! 8-o

QSECOFR 27.6.2009 0:13

pan Neff ma vzdycky ten spravny nazor

nema rad kuraky, tak jim to osoli ve fejetonu. ze jeho sousedum muze smrdet jeho súza nebo auto, to mu uz nedochazi. nema rad myslivce, tak jsou to vrazi zvirat. sam se ale pochlubi, ze si chodiva zastrilet do strelnice - tam je to ale jen na terce, to preci nema ale vuuubec zadnou souvislost se zabijenim. hlavni je, stat vzdycky na spravne strane (jako pri privatizaci mlade fronty, hahaha).

Cyril 27.6.2009 0:49

Re: pan Neff ma vzdycky ten spravny nazor

Mám NP a jsem jediněčný a s "předními umělci" kulturního podsvětí poskakuji na hradním nádvoří!Život není Vaše sci-fi,tam můžete prosazovat své ego neomezeně!

lesov 27.6.2009 1:10

Re: pan Neff ma vzdycky ten spravny nazor

Halejte blbeškové, když chcete bejt zásadoví, tak mušíte uznat, že šmrdí jak čigára, tak autíška, takže si dejte pohov, volno, rozchod! Pan Neff má protektorát pravdu. Já mám na(ne)štěstí vysokej tlak, tak do smradlavý, ubohý putyky, plný ukřivděnejch imbecilů nemusím, už jsem si užil dost v mládí... ;-P

Radio Jerevan 27.6.2009 2:58

Re: pan Neff ma vzdycky ten spravny nazor

:-) Díky, umíte lidem hejbnout bránici.

karel-smichovn 27.6.2009 13:39

Re: pan Neff ma vzdycky ten spravny nazor

Ať si kuřáci říkají co chtějí,stejně v brzké době dojde ,že protikuřátský

zákon bude schválen ,!!