29.6.2024 | Svátek má Petr, Pavel


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Karel 27.6.2009 8:24

Re: Zákazy ke svobodě

Zřejmě jste na povolení kouření v restauracích zainteresována. "Zákaz proti opilcům" samozřejmě existuje, zná jej každý řidič. Jezením sladkého či tučného škodí dotyčný pouze sám sobě. Měsíce nemytého nekuřáka jsem ještě nikdy neviděl, takového smraďocha asi najdete jen v okolí nádražních a podobných bufetů.

Ale proč by měli všichni povinně strpět to, že kvůli jedinému člověku musí ty cigaretové smrady dýchat všichni přítomní restaurace? Nemluvím o tom, co to udělá s oblečením atd.

Diana 27.6.2009 8:47

Re: Zákazy ke svobodě

Ach, ty chudáčku. Je mi líto, že tak trpíš - postavíme ti pomník.

tic-tac 27.6.2009 8:55

Re: Zákazy ke svobodě

Někomu pomník a vám příručku slušného chování.

von 27.6.2009 9:51

Re: Zákazy ke svobodě

No - Diana to jistě přehání, ale s jejich argumentem proti narkomanům snad musí souhlasit každý a nakonec špatná životospráva, která vede k různým chorobám a tedy k jejich léčení i z peněz těch zdravých, pro které se pak nedostává na jejich vlastní nezaviněné nemoci - mám pokračovat?

goodday 27.6.2009 10:02

Re: Zákazy ke svobodě

"...když je nějaký "voňavý" nekuřák cítit měsíce nošeným oblečením, nemytým tělem, zkaženými zuby, odporným dechem  a pod."

To tě tedy, dianko, coby sekretářku ozubené pleše, upřímně lituji!!! ;-(

Niky 27.6.2009 6:50

Shledávám tento svět poněkud podivným

1. Pokud je kouření tak hrozně nebezpečné, páchnoucí a odporné, proč se nebojuje o zákaz výroby cigaret! Fabriky zbourat - jak jednoduché.

2. Proč nikomu nevadí alkohol? Pokud někdo zažil alkoholika nebo jen pijáka v rodině, ví o čem mluvím a kuřáci mu nevadí (aspoň ne tolik).

Stát by sice přišel o obrovské sumy které získává ( a nepleťte se i přes náklady na nutnost léčení následků kouření a alkoholismu, pořád zbývají závratné sumy), ale svět by byl rázem voňavý a zdravý. Jistá část lidí (kterou vidíme se zde prezentovat) by si jistě našla jiné objekty a neřesti kde by si mohla realizovat svou hysterii za potlesku podobně smýšlejících.

Tohle povolím (výroba cigaret) a ihned zakážu (používat). Skvělá taktika ovládání mas a odvádění pozornosti od jiných neplech. Mám dojem, že pro takovéto jednání existuje termín v psychiatrii.

Bojujte za zrušení výroby cigaret, případně za povolení odstřelu kuřáků. Nebo je zákaz kouření jen prvním krokem?

Diana 27.6.2009 7:48

Re: Shledávám tento svět poněkud podivným

Přesně, Niky, jenomže logika nikoho nezajímá, daleko působivější je přece nadávat, hrozit, zakazovat!!

Sumo 27.6.2009 8:14

Re: Shledávám tento svět poněkud podivným

Jde o to, že alkohol v malém množství neškodí, ale prospívá, a tím, že piju, neničím zdraví nikoho jiného.

Čímž netvrdím, že chci apriori plošně zakazovat.

Niky 27.6.2009 11:03

Re: Shledávám tento svět poněkud podivným

Pravda, ale jak máte zajišťeno, že se z konzumenta nestane alkoholik? Podle statistiky se ze 100% konzumentů se stane 10-15% alkoholiků. Zdá se vám to málo? A garantuju vám, že je lepší mít doma kuřáka.

Například konopí lze plošně zakázat a jeho použití trestat, přestože je prokázáno že řadě nevyléčitelně nemocných přináší úlevu. Nejspíš není lobby pěstitelů marihuany dostatečně silná. Není ten svět podivný?

jepice 27.6.2009 8:19

Re: Shledávám tento svět poněkud podivným

Zřejmě vám ušla jedna podstatná věc: dospělý člověk si může ničit zdraví, to je jeho věc. Lít do sebe alkohol a tahat si do plic dehet klidně může, když za to zaplatí sám.

V civilizovanějších zemích už přišli na to, že plíce jiných lidí by před hulícími hazardéry měl chránit zákon.

Jiná věc je /a tady s vámi souhlasím/, že náklady na léčení závisláků jdou z našich kapes. Fakt navrhujete odstřel? Myslivecká lobby by se toho možná chopila.

goodday 27.6.2009 9:53

Re: Shledávám tento svět poněkud podivným

"V civilizovanějších zemích už přišli na to, že plíce jiných lidí by před hulícími hazardéry měl chránit zákon."

Už se těším, jak v oněch "civilizovaných" zemích zakazují automobilismus a začínají pěstovat ve velkém koně!!!

BTW: Už jste někdy čekal deset minut u Anděla na tramvaj??? 8-o

Niky 27.6.2009 10:24

Re: Shledávám tento svět poněkud podivným

Uhodil jste hřebíček do hlavičky Dobrýdne! No a právě proto, že auta zoufale ničí ovzduší a způsobují zdravotní problémy o kterých se nemluví, je třeba někde začít. A to aspoň u kuřáků!!Že by lobby výrobců automobilů byla silnější, než lobby výrobců cigaret?;-D

jirka.s. 27.6.2009 11:48

Re: Shledávám tento svět poněkud podivným

Evidentně! Jinak by ta tabáková už dávno prosadila šrotovné na cigára!!! ;-)

lubob 27.6.2009 6:33

ladislav klima tomu rikal "policejni natura"

"Budeme patřit k těm mrzáckým státům, kde je dovoleno smrdět a otravovat jiné lidi a působit jim smrtelné choroby. To vše pod záminkou „svobody“.

to je kazdemu prece jasne, ze te prave svobody bude dosazeno, kdyz nebude dovoleno smrdet. kdo smrdi, je mrzak. & co s mrzaky? mein kampf muze byt dobrou inspiraci.

bravo, astone!

jepice 27.6.2009 8:25

Re: ladislav klima tomu rikal "policejni natura"

Lublbe, je jistý rozdíl mezi smrdutými ponožkami a smrdutým cigárem. Ten první puch je sice dost otravný, ale ještě na to nikdo neumřel.

Ostatně vaše "nechápavost" je taky dost otravná.

qwerty 27.6.2009 6:15

Von je neff hrozne tolerantni

kdyz je vsechno po jeho.  Jak to jde proti jeho nazorum, tak to je pak pruser.  Von je to strasnej dobrak, ale nesnese odpor.

Hlavne ze hrdine zostouzi vrahy zvirat, ale sam je tak pokryteckej, ze neprizna, ze kvuli nemu zvirata zabijeji a budou je zabijet.

Shvalne si, troubo, porovnej dve situace:  v te prvni vyvlecou dobytce z chliva, dokopou a dostrkaj ho do nakladaku, pak ho nekolik hodin vezou na jatka a tam pak ceka v uzke chodbe, kde to smrdi krvi az ho porazej.  A to uplne pominu, ze zivot v tom chlive neni zadna sranda, za kravama jezdi inseminator a bejky kastrujou aby rychlejc pribejvali.

v te druhe situaci mame jelena, nebo srnce, ktery cely zivot zije ve volne prirode, suka lane a  pak ho po par letech nekdo zastreli.  Ci osud je asi tak lepsi, ty voslicku neffovic?  Svoboda a nahla smrt a bez elektrickyho postuchovadla a nebo  zivot ty kravy krmeny svinstvama?  Nojo, jenze navazet se do zemedelcu se nenosi, usilovat o lepsi podminky v masokombinatech uz vubec ne, a tak se velkej hrdina aston sere do lovcu.

Videl jsi, ty debile starostrukturni, nekdy v cem zije obycejna slepice co od ni kupujes v krame vajicka?

jepice 27.6.2009 8:32

Re: Von je neff hrozne tolerantni

Šmarjá, další "nechápavec".

Nejde o zajíčky a srnečky, které chce zamordovat zlý myslivec, ale o spolek hochů, co si chtějí zastřílet a potřebují na to celou zemi. Myslí si totiž, že jim patří.

Nemutal 27.6.2009 5:37

Prohulrný parlament

Já mám dojem, že je také vyhulený!:-D

J.G. Pašek 27.6.2009 4:46

Kuřáci, běžte už s tím páchnoucím zlozvykem do prd*le . . .

!!

Jan 27.6.2009 6:38

Re: Kuřáci, běžte už s tím páchnoucím zlozvykem do prd*le . . .

Nápodobně, pane Pašku.

Radim Špaček 27.6.2009 2:16

Aston se zásadně mýlí, a to dvakrát

Za prvé - jestliže budou existovat hospody, kde budou smíčené zóny kuřácké a nekuřácké, tak tam prostě nahlédnu, podívám, jestli do nekuřáků smrdí nebo ne, apodle toho se rozhodnu, zůstanu-li nebo půjdu jinam. Jsem asi 4 roky nekuřák, takže mi smrad z cigaret dost vadí, ale nemůžu sdílet debylní argumenty Astona a Drtinové, že novela "nutí" nekuřáky dýchat smrady z cigaret. Nikoli, nenutí, jenom nám dává možnost si vybrat, a to hned u dveří, kde nařizuje příslušné nálepky.

 A s těmi lobbisty to je už úplně legrační - především lobbying vůbec nemusí být nutně něco negativního. A už vůbec lobbying nelze automaticky spojovat s korupcí - to je dost velká hovadina, protože uplácet všechny příslušné poslance a senátory by se strašně prodražilo...

Ono je to ve většině případů právě naopak - lobbyista je člověk, který poslance upozorňuje na dopady projednávaného návrhu na konkrétní odvětví nebo obor, případně i konkrétní firmu. Ale to je přeci potřeba - poslanci mají dostávat zpětnou vazbu, co předkládané návrhy mohou způsobit. A to se nedá předem vymyslet -ty dopady jsou nekdy natolik nepředvídatelmné, že bez konsultace s dotčenými cílovými skupinamio se tio vymyslet nedá.

Určitě je na místě připomenout, že největší obejm lobbyistické práce a největší aktivitu v tomto oboru vyvíjejí nevládní neziskové organizace - v oblasti životného prostředí Děti Země, Hnutí Duha, Zelený kruh, Greenpeace a další, v oblasti pracovního práva a sociálního zabezepčení jsou největšími lobbyisty odbory /které mají dokoce valstní poslance a senátory), v oblasti imigrační politiky naštěstí také jsou nevládky, které se berou za základní práva lidí, kteří nejsou občany ČR a nemají tedy žádné jiné zastání...

Není to s těmi lobbyisty tak černobílé, jak by Aston rád viděl...

Radio Jerevan 27.6.2009 2:53

Re: Aston se zásadně mýlí, a to dvakrát

Správně, jen malý šťouch. Debyl se píše s "i".

Sumo 27.6.2009 8:16

Re: Aston se zásadně mýlí, a to dvakrát

To napsal naschvál, protože s měkkým by se mu to zcenzurovalo, pane chytrý

luk 27.6.2009 4:52

Re: Aston se zásadně mýlí, a to dvakrát

Pane Špaček normální je nekouřit. R^R^R^

pepazdepa 29.6.2009 14:50

Re: Aston se zásadně mýlí, a to dvakrát

Podle domorodců v Papui-Nové Qinei je normální a slušné sežrat nepřítele.Co s tím?

Nemutal 27.6.2009 5:43

Re: Aston se zásadně mýlí, a to dvakrát

Vzhledem k  tolerntnosti čecháčků, a hlavně čmudilů, máte s návštěvami náleven, a s vámi bšichni odpůrci smradu, ámen! Ono stačí, kdyý si za vás v tramvaji sedne nějaký vyhulenec načichlý tabákovým smradem a je vám na blití!:-(

pepazdepa 29.6.2009 14:55

Re: Aston se zásadně mýlí, a to dvakrát

Tak se poblej a neotravuj.

Karel 27.6.2009 8:35

Re: Aston se zásadně mýlí, a to dvakrát

Problém je v to, že najít opravdu nekuřácký prostor, kam by ty smrady nepronikaly, je problém.

Jinak ti zelení lobbisté by měli být jednoznačně tvrdě omezeni. Už dávno se jim nejedná o přírodu, ale vlastní prospěch (jistě, těm naivním pěšákům ještě ne). No tzv. nevládky jsou trochu složitější problém. Některé asi opravdu vykonávají záslužnou činnost, ale tvrdím, že většinou se jedná o pračky na peníze nebo prodloužené roce podezřelých zahraničních a na něn navázaných spolků a nadací. Viz "Člověk v tísni" - to je partička, ktewrá se veze na solidaritě naivních lidiček (viz teď záplavy), ale je politická a zaujatá instituce prní třídy. A povinně si ji všichni přes ČT platíme.

Radio Jerevan 27.6.2009 2:07

Neffone,

starý bolševický blboune. Ty smrdíš se svou motorkou daleko více.

Nemutal 27.6.2009 5:48

Re: Neffone,

Ty tady házíš urážky na všechny. A co ty jsi za hnídu?! Podle tvých přízpšvků budeš nějaký, Bohem postižený a zamindrákovaný chudáček, který nenávidí svět kolem sebe!8-o