1.6.2024 | Svátek má Laura


Diskuse k článku

POLITIKA: Senátní fraška

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
morules 2.2.2008 9:03

Re: Souhlasím s autorem článku,

Stručně a jasně R^

Jiří Chýla 2.2.2008 8:59

Miloš Zeman měl pravdu, Achillovou patou hlupáka je mozek

Slova pan Záloma "Je pravdou, že Klausovy názory jsou v mnohém extrémní - vymezují se proti stádu, které se, pod vlivem údajných vědeckých, politických a morálních autorit, strachuje o zemské klima" svědčí o tom, že svůj mozek používá velmi zřídka, pokud vůbec. Všichni jsou blbci, stádo, jen VK a pan Zálom vědí, jak to s tím kimatem je. Těm, kteří svůj mozek používají a umějí anglicky doporučuji navštívit stránku americké NASA

http://data.giss.nasa.gov/gistemp/2007/

a přečíst si nejnovější analýzu spolku hlupáků z NASA, nejlepších amerických univerzit a národních laboratoří

http://pubs.giss.nasa.gov/abstracts/2007/Hansen_etal_1.html

kteří zřejmě ještě nečetli monografii pana prezidenta.

mueller 2.2.2008 9:22

Re: Miloš Zeman měl pravdu, Achillovou patou hlupáka je mozek

...simulations with GISS modelE driven by measured or estimated forcings for 1880-2003...Identification of "dangerous" effects is partly subjective...effects that may be highly disruptive...Simulated recent ocean warming in the region of Atlantic hurricane formation is comparable to observations (to znamena, ve vedeckem slangu abstraktu, ze model dava vysledky o 50% vyssi nebo nizsi nez je skutecnost)...Increasing GHGs cause significant warming in our model... Rekl bych, lots of maybes, estimateds, subjectives, cans. Jedine, co lze posoudit, jsou ty hurikany, a blbe je, ze v poslednich letech je hurikanu malo, i kdyz by jich melo podle tech modelu byt vic. Rekl bych, ze ten, kdo necte a nepremysli, jste vy, pane Chylo. Zeman mel recht.

Jiří Chýla 2.2.2008 10:44

Kdybyste muellere došel dál, než k 70. slovu

uvodního odstavce a hlavně vmímal, co je tam skutečně napsáno, zjistil byste, že autoři docházejí k tomuto ZÁVĚRU:

"Our conclusion that global temperature is nearing the level of dangerous climate effects implies that little time remains to achieve the international cooperation needed to avoid widespread undesirable consequences. CO2 emissions are the critical issue, because a substantial fraction of these emissions remain in the atmosphere “forever”, for practical purposes (Fig. 9a). The principal implication is that avoidance of dangerous climate change requires the bulk of coal and unconventional fossil fuel resources to be exploited only under condition that CO2 emissions are captured and sequestered. A second inference is that remaining gas and oil resources must be husbanded, so that their role in critical functions such as mobile fuels can be stretched until acceptable alternatives are available, thus avoiding a need to squeeze such fuels from unconventional and environmentally damaging sources. The task is to achieve a transition to clean carbon-free energy sources, which are essential on the long run, without pushing the climate system beyond a level where disastrous irreversible effects become inevitable."

Zkuste se nad těmito slovy aspoň na chvíli zamyslet, možná že pochopíte, co mám na mysli. Ale musíte se snažit, není to jako číst Modrou planetu.

mueller 2.2.2008 14:05

Re: Kdybyste muellere došel dál, než k 70. slovu

Vite, nestaci cist, je treba prectene umet i pochopit a vradit do souvislosti. Cist umi dneska ledaskdo. Ty vase "conclusions" jsou jenom mekty, zalozene na nepresnem modelu plnem neoverenych predpokladu. Autori clanku (a to je jenom clanek, jeden z desetitisicu) vytvorili model, ktery nekdy odpovida skutecnosti a nekdy ne, a s nim spocitali nejake hypoteticke scenare. Ve skutecnosti nam sdeluji to, jak se chova jejich model, kdyz tostane takova ci onaka vstupni data. Se skutecnosti je model spojen jenom volne. Uz jste nekdy neco modeloval ? Pokud ano, co a s jakym vysledkem, a kde je mozne vase vysledky najit (WoSc nebo neco podobneho) ? Dodam k tomu, ze me tam najit muzete. Jinak jsou vase vyplody jenom horky vzduch, Heißluft, jak rikaji Nemci.

Jiří Chýla 2.2.2008 16:41

Kdybyste se ráčil představit

mohli bychom diskutovat klidně i nad těmi modely i nad tím, zda je možné, aby v časopise Evropské geofyzikální unise s impaktním faktorem 4.362 mohly vycházet "mekty". V jakých časopisech publikuje Vy?

Jerry 3.2.2008 4:24

Re: Kdybyste se ráčil představit

Chýlo,vy určitě publikujete v Chataři a chalupáři.

Sutera 2.2.2008 8:09

DOKONCE I KLAUS SOUHLASI ABY SE VYBIRALY DANE.

Zalome vy jste skutecnou hvezdou. Propagandista asi tak na urovni studenta prvniho rocniku zutnalistiky padesatych let  minuleho stoleti form;z delnicke rodiny].

Takze soudruh klaus by se asi nejradej rozdal lidem,co?Jiste ho trapi kazda koruna, kterou jim nemohl ponechat. Znate tu pokladnicku co ma podobu V.K. a diru do p...Tak to je reakce na vztah Klause a dani vyjadrena lidovou potrebou.

Meli jsme a mame v CR jeden z nejnevyhodnejsich danovych systemu. Nikomu neponechava nic navic ze strednich vrstev cini ,,nizsi stredni vrstvy,, tj polovicni chudinu vyjadreno kupni silou.

Rovna dan je nesplnitelnym predvolebnim slibem ODS, ale ta muze byt predevsim lakadlem pro zahranicni investice pro domaci podnikani nema zakladniho vyznamu, nezli presunuti danove  zateze smerem dolu, mandatorni vydaje statu jsou standardni.  

Odmitnutim rovne dane Svejnar potvrdil anglosaske koreny vychovy. Britanie  form;ani USA] nepatri k danovym ,,rajum,, ale ma jeden z nejvyhodnejsich danovych systemu, a dostatek zdroju na statni vydaje a verejne investice form;UK ukazkove] 

zo 2.2.2008 8:52

Re: DOKONCE I KLAUS SOUHLASI ABY SE VYBIRALY DANE.

Tak k tomuhle se nedá nic napsat jen poslat tohohle ;-D.Hooooooooooooooodně srandovní.

Sutera 2.2.2008 16:06

Re: Re: DOKONCE I KLAUS SOUHLASI ABY SE VYBIRALY DANE.

Tak to je Hooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooodne velky argument;-O

Kantor 2.2.2008 10:02

Re: DOKONCE I KLAUS SOUHLASI ABY SE VYBIRALY DANE.

Jasně, Švejnar má anglosaské kořeny výchovy, akorát je blbý, že si na tu výchovu taťka podepsal spojupráci. To jsou tedy kořeny nějaké křivé, skoro jako Švejnarův guru Paroubek.

Sutera 2.2.2008 16:00

Re: Re: DOKONCE I KLAUS SOUHLASI ABY SE VYBIRALY DANE.

Tupane myslim predevsim vychovu na Princetownske univerzite

Sýček 2.2.2008 8:09

Parobek vypeskoval moderátorku, senátorku za ČSSD, za onen duel.

A to je výmluvnější než vaše předchozí připomínky. I když by mne zajímalo v čem vudíte demagogii, či kojzarovštinu?

egoist 2.2.2008 7:20

hmm

ukázková demagogie , kdysi byl v normalizačním RUdém právu jakýsi Kojzar ,jak vidno má následovníky

Sutera 2.2.2008 7:38

Re: hmm

Je to daleko horsi, o to ze jsme v jina dobe, ale jen diky demagogii a podpore novinaru je Klaus popularizovan jako ,,statnik,,

Občané 2.2.2008 7:06

Dopis prezidentovi

Viz www.obcanepraha.cz

zo 2.2.2008 8:53

Re: Dopis prezidentovi

Ty jseš taky všude s tímhle nesmyslem co?;-D

Alena 2.2.2008 7:02

Je to děs

To co si sociální demokraté dovolili na našeho jedině možného a dokonalého prezidenta by la opravdu ale opravdu hrůza. Však to také po zásluze odměnil šklebením a vrtěním hlavou. Vždyť oni ani neumějí klást otázky. Škoda,že si pan prezident nepřinesl svoje. Sociální demokrati jsou pitomci. To na klubu ODS jsou jiní frajeři, tam když přišel ten nemožný, Švejnar tak se s ním protože jsou zásadoví ani nebavili. Za pět minbut vypadl a předseda klubu ODS Tlučtchoř říkal,že ho jeho názory nezajímají. To Švejnar koukal na demokracii

Pavel 2.2.2008 7:06

Re: Je to děs

Nádhera! Demagogické překrucování jde Alence, jako když bičem mrská. To nemůže být jenom nadání, to musí být školená dovednost! ;-)

Alena 2.2.2008 7:10

Re: Re: Je to děs

Co je na tom demagogického? Vždyt je to pravda. Otázky byly blbé, Klaus se šklebil, ODS Švejnara přijala na 5 minut.

Alena 2.2.2008 7:18

Re: Re: Je to děs

Díky svým rodičům jsem se od svých tří let měla možnost učit demokracii a nebát se říct svůj názor ve slušné zemi. Tady dřívější mlčíci většina jako třeba vy má stále potřebu člověka s jiným názorem okamžitě nálepkovat a podezřívat z jakýchsi podivných spojení.

Sutera 2.2.2008 7:35

Re: Re: Re: Je to děs

Mate spravny nazor, ze vlastni nazor je opravneny a ma se obhajit. Pokud nekdo zautoci na jineho, protoze je kritikem Klause, s tim ze jej odkazuje mezi levici, tak nejen doklada svou tupost, ale dokonce i prazakladni nepochopeni cele spolecenske problematiky, tim doklada svou dobrou komousskou vychovu a takovych je vetsina. Komu je ctyricet je v tom az po usi, nemel-li to stesti byt atypicky vychovavan. 

Hrad 2.2.2008 10:03

Re: Re: Re: Je to děs

Demokracie pro plebs=moci si říci co se mu zachce. Demokracie není žvanírna, ale je vyplněna činy. Jen ty potom určují míru demokracie. Alenko, jak jste se vyrovnala s nedemokratickým(totalitním) nátlakem svých rodičů, když vás učli(nutili) sedat si na nočník? Čím vás při tom ohlupovali(pardon, příjemně zbavovali pocitu svobody sypat své exrementy svobodně někam podle nálady), lízátkem, nebo pohádkou. Asi to byla pohádka. Já své rodiče za jejich totalitní praktiky mám moc rád. Učili mě, možná nevědomky, nevěřit pohádkám.      

Sutera 2.2.2008 15:55

Re: Re: Re: Re: Hradnimu praseti

PRASE

re 2.2.2008 7:59

Re: Je to děs

Nevíte, jak se jmenuje předseda poslaneckého klubu ODS. Více se o politiku zajímejte.

funThomas5 2.2.2008 8:58

Re: Je to děs

Stará pravda hovorí "Pravda sa dá povedať stručne, na nepravdu je potrebné veľa viet". Je článok p.Záloma krátky, alebo dlhýýýýýý???

Hrad 2.2.2008 10:06

Re: Re: Je to děs

Tak treba "choď do riti"? To hovorím vtedy, ked sa pokúšam o kompromis.

Goral 2.2.2008 6:54

Kde je levicový kandidát na presidenta? Na sociálce !

Paroubek zůstane Paroubkem a Klaus presidentem !:-)

Alena 2.2.2008 7:04

Re: Kde je levicový kandidát na presidenta? Na sociálce !

A vy hloupým fanouškem z ochozu fotbalového stadionu, který se do krve popere za své milované hvězdy, pro které je s jejich miliony zajímavý bjedině při zápase. Povítězství by si o něj newotřeli ani špinavé boty.

MM 2.2.2008 7:26

Re: Re: Kde je levicový kandidát na presidenta? Na sociálce !

Hele dámo už je čas jít do wobchodu pro rohlíky.