1.6.2024 | Svátek má Laura


Diskuse k článku

POLITIKA: Senátní fraška

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
vikin60 2.2.2008 15:49

Re: Re: KLAUS = amatér ve všem...

Malý Astone můžeš pokračovat Z bolševických rodin je Klaus,Topolánek,Nečas,Langr....atd. Podívej se kam to chlapci dotáhli!!Prostě věděli,kdy převléci kabáty, ale Vy to nepochopíte!!ODS je strana bývalých svazáků a komunistů !!

funThomas5 2.2.2008 12:13

Re: KLAUS = amatér ve všem...

F.VÍZEK = R^R^R^!!

vlasta 2.2.2008 12:04

Re: Malý Astone, rozhodně Vaše příspěvky čtu,

protože za přečtení stojí. Jestli se jimi řídím? Řídím se svými vlastními názory, ale myslím, že spolu jsme ve shodě.

F.VÍZEK 88.100.57 2.2.2008 11:33

Doporučuji !

Ukázka:

Otázka: Co si myslíte o výkonu svém a svého oponenta? Švejnar:  Řekl bych, že jsme se dost lišili ve svém přístupu k těm otázkám: zatímco já jsem se snažil odpovídat jasně a z žádné otázky jsem se nepokoušel nevykroutit, Václav Klaus často uhýbal a na některé otázky vůbec neodpověděl.

Otázka: Takže máte pocit, že jste v tom souboji vyhrál?  Švejnar: To záleží na tom, podle čeho hodnotíte. Myslím, že u lidí, které zajímá podstata věci, to, o čem jsme tam mluvili, jsem z toho vyšel lépe já ; u těch, kteří dají hodně na povrchní „mediální“ dojem, mohl více bodů získat můj soupeř.

Otázka:…za radar získal u komunisty Filipa bod Klaus, když řekl, že by referendum o radaru nevetova... Švejnar: Když tady byl George Bush, tak Václav Klaus nic takového neřekl!  V tom je mezi ním a mnou rozdíl: on má velice „pružné“ názory… Několikrát to předvedl i v tom duelu, například když byla řeč o občanské společnosti.  Zatímco dříve jí nemohl přijít na jméno a „egoismus“ označoval za stejné nebezpečí jako komunismus, teď se náhle prohlásil za jejího stoupence.  S tím „nevetováním“ referenda o radaru je to komické: to referendum  by přece muselo být schváleno ústavním zákonem, který prezident vetovat nemůže! Ergo výrok, za který pan předseda Filip připsal mému soupeři to plus, byl jen prázdné populistické heslo.    

(Více Právo 2.2.2008)

Ivan Nový 2.2.2008 11:36

Pane Vízku,

no pan Švejnar sází na hlupáky a na lumpy co chtějí ty hlupáky využívat. Citované tomu odpovídá, on pan Švejnar tam nemluvil vůbec o ničem, prezentoval se jen trapnými a nic neříkajícími frázemi. Navíc jeho PR makeři opisovali z NP, reagovali na výtky z NP :-))))))

Patrik 2.2.2008 11:50

Re: Pane Vízku,

Klaus zase sází na debily,kteří odkývnou vše co řekne.A je vidět,že se mu to daří.

Ivan Nový 2.2.2008 12:00

Patriku,

korelace neznamená automaticky příčinnou souvislost, ale někdy ano. No Klaus má stejné názory jako mnoho jiných lidí, jen je říká veřejně a tak se stává jejich mluvčí, pokud odejde, tak si od těch názorů neoddychnete, jen se objeví jiný jejich mluvčí.

janoryna 2.2.2008 11:22

Samozřejmě,

 že Václav Klaus nikdy nezpochybňoval právo státu vybírat daně a provádět sociální politiku.  ale pochybuji o jeho pravicovém pojetí této problematiky, které říká, že daně mají být malé a co nejvíc peněz se má nechávat lidem v kapse. jakto, že horní sazba daně z příjmu fyzických a právnických osob  i DPH přijatá v době, kdy V.K. byl ministrem financí byla mnohem vyší než za socanů.  ani socani se neodvážili zrušit penále za daňové nedoplatky dané především dobou, kdy si toho všimne berňák. takže se po 8 letech dozvíte, že jste tehdy zaplatil špatně daně a v dobré víře to pak můžete ještě pár let opakovat. Myslím si, že by tzv. pravicová vláda měla vymáhat nedoplatky pouze z výše nedoplatku a neúročit dobu, kdy si toho berňák nevšimnul.  

H.K. 2.2.2008 11:30

Re: Samozřejmě,

 DPH přijatá v době, kdy V.K. byl ministrem financí byla mnohem vyší než za socanů. Víte, že tyto daně před rokem 1989 vůbec nebyly? Musaly být na počátku "nějak" nastaveny. Další vývoj ukázal, jstli byl odhad správný nebo nebyl.

pravicovém pojetí této problematiky, které říká, že daně mají být malé a co nejvíc peněz se má nechávat lidem v kapse. Každý sám nejlépe ví jak svije peníze použít. Stát by se měl starat pouze o to o co se nemůže postarat jednotlivec sám, případně jeho rodina.

F.VÍZEK 88.100.57 2.2.2008 11:39

Na EXPERIMENTY ...

Na experimenty jsou laboratoře a myšky, možná potkani.  Není k tomu vhodné Česko a ani Češi jako národ.  Demokratický svět většinou ví, jak na to a proč něco ANO a něco NE a ví, co dělá, co se osvědčilo...  Totéž platí pro země EU.  I na jejich případných chybách se máme učit a ne na svých... 

Neobjevujme objevené a nehrajme si na ty nejnej...  Vždyť sám Klaus je vnímán kolegy na ekonomickém hřišti spíše jako komik...

Ivan Nový 2.2.2008 11:43

Pane Vízku,

hlavní experiment, který zde proběhl a spustil vše ostatní byl socialismus.

H.K. 2.2.2008 12:13

Re: Na EXPERIMENTY ...

Na experimenty jsou laboratoře a myšky, možná potkani. Pokud nevíte jaké budou výnosy a jaké náklady, nic jiného Vám nezbývá než použít metodu pokusu a omylu. Vzít si něco z jiného proštředí nejde.

Totéž platí pro země EU. Dnešní EU se nepoučila s budování socializmu v komunistických zemích. Nepoučola se. Vládla KSČ a v EU vládnou úředníci, které nikdo nevolil a lobisti, kteří berou naše peníze.

Vždyť sám Klaus je vnímán kolegy na ekonomickém hřišti spíše jako komik...Kteří ekonomové vnímají V.K. jako komika? Pokud má někdo nazor jiný než ostatní, tak je komik?

Stanley 2.2.2008 11:06

U'vaha

Pan  Švejnar, aby prý předešel diskreditaci zveřejnil  "úpis" svého otce československé  kontrarozvědce ! Tedy "pravicový" emigrant z USA,kandidující za naší levici,potomek komunistických  prominentů spolupracujících s komunistickou kontrarozvědkou, muž nestálých  názorů ( Kožený ),muž   ,který neví co bude dělat po ( pro něho)  neůspěšné prezidentské volbě,muž, který na každou položenou otázku odpovídá ano ale, muž ,který by vše dělal lépe než Václav Klaus ( ale neví jak), to má skutečně být nový český prezident ?

Patrik 2.2.2008 11:11

Re: U'vaha

A co rodiče Vašíka Klause?Vy o nich něco víte?Klaus nakonec bude prezidentem,protože si doopravdy lepšíhp nazasloužíme.

Ivan Nový 2.2.2008 11:21

Patriku,

takové zveřejnění, jak to udělal pan Švejnar se dělá tehdy, když se má zakrýt něco horší.

Patrik 2.2.2008 11:24

Re: Patriku,

A někdo neřekne nic ,protože se pravda nesmí dostat na veřejnost.Vy o jeho rodičích něco víte?Je to divné.

Ivan Nový 2.2.2008 11:26

Patriku,

když někdo neřekne nic, pak to znamená, že to není takový problém, aby to musel zveřejňovat.

Patrik 2.2.2008 11:41

Re: Patriku,

Zloději také nic neřeknou

Ivan Nový 2.2.2008 11:46

Patriku,

chytří ano, jen část pravdy.

JC 2.2.2008 11:41

Re: taky mám takový dojem

Než byl Švejnar-otec později skutečně vyslán na diplomatický post, spolupráce s StB už nebyla podmínkou? Tak to byl asi jediný ze všech diplomatů ČSSR;-)

Kromě toho, když tatík s mamkou oznámili emigraci, ještě Stb povolila, aby za rodiči emigrovaly i nezletilé děti? V době, kdy všichni členové rodiny nesměli společně vyjet ani na dovolenou? To lze vykládat jedině holubům na střeše - ti možná uvěří, ale ani to není zcela jisté.;-D

Patrik 2.2.2008 11:51

Re: Re: taky mám takový dojem

A co otec Klaus?

watabi 2.2.2008 17:30

Re: Re: Re: taky mám takový dojem

Ano, Patriku, co tedy otec Klaus? Přestaňte vykřikovat a vybalte nějaké pikntnosti....co víte?

Zatím jen poštěkáváte jako vzteklý mopslík;-D

Václav 2.2.2008 11:00

senátní fraška Václava Klause

Pokud si autor článku myslí, že byl Václav Klaus zesměšňován, pak to nebylo otázkami senátorů ale hloupými odpověďmi prezidenta.

hafhaf 2.2.2008 11:13

Re: senátní fraška Václava Klause

 ...což zřejmě Paroubek nepochopil.

http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/boj-o-hrad/prezidentskou-debatu-ceka-dohra-probere-ji-cssd_41938.html

H.K. 2.2.2008 11:23

Re: senátní fraška Václava Klause

Můžete napsat něco konkretního? Která odpověď V.K. Vás nejvíc pobavila nebo byla nejhloupější?

doktor 2.2.2008 10:52

Politický pamflet

nevzdělance, který nechápe vzájemné souvislosti ekonomie a sociologie. Krajní rozdíly mezi příjmy a životní úrovní lidí ve skupině (státu) jsou z mnoha komplexních příčin (u nás nejlépe popsal MUDr.Koukolík) sociologicky i ekonomicky pro společnost nevýhodné. Nejde o etiku, jen vědecky podloženou kalkulaci, založenou na znalostech o lidské přirozenosti.

Ivan Nový 2.2.2008 11:24

doktore,

nivelizace příjmů vede ke stagnaci, experimentálně ověřeno socialismem.

doktor 2.2.2008 12:44

Re: doktore,

Samozřejmě souhlasím, je nutné se vyhnout oběma krajnostem. V době, o níž mluvíte, jsem jako odborný lékař ve velkém závodě měl poloviční plat nekvalifikovaných dělníků.

www racek 2.2.2008 10:38

no, klaus byl snaživý žáček

vůči socanům, jež mu nadbíhali až to bylo divné ... šil jen do švejnara, který byl v komisi pro jeho profesuru. škoda že to švejnar neřekl nahlas.

tedy, poslechl jsem si to znovu a z původních 50 na 50 jsem značně slevil ...

Ivan Nový 2.2.2008 11:33

racku,

myslíte, že to byla bouda na Paroubka? Možné to je. A racku, ten privatizační spisek Švejnara byla pěkná hloupost, to jako praktik snad víte, že :-))))))