1.6.2024 | Svátek má Laura


Diskuse k článku

POLITIKA: Senátní fraška

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
fair play 2.2.2008 10:33

VACLAV KLAUS - jediny mozny prezident!

Po shlednuti zaznamu z kandidatskeho „duelu“ mohu jen konstatovat, ze vysledek mluvi jasnou reci. Kazdy cestny volitel musi bez vahani volit Klause, pokud nechce byt povazovan za zaujateho nohsleda otyleho Paropupka nebo toho zeleneho Burse. Nestranneho soudneho divaka fascinuje s jakou noblesou perfektni recnik Klaus s nadhledem utira nafoukaneho vyzyvatele. Jeho klidny hlas s nenapadnou gestikulaci, frazovani a artikulace myslenek chvilemi doslova hypnotizuji napjate naslouchajici posluchace ac pochazeji z protivneho socanskeho tabora: presne odpovedi na otazky, jejich logicka struktura nabita obsahem a vecnosti - co chces vic mily obcane?

Noblesni osobnost Vaclava Klause - skutecneho reprezentanta ceskeho naroda -predvedla na nepratelske pude vykon hodny Caesara!

Ta druha nestastna postavicka „vehlasneho profesora“ a Paropupkova knechta byla naproti tomu jedna velka tragedie. Zcela odstaven do kouta: opakovane plkajici nemastne neslane fraze, jedna velka nuda, absence jedine inventivni myslenky. Ten clovek drze se tlacici na nejvyssi post ve state se predvedl je skutecna nula. Paropupkova akce predjimana jako velke vitezstvi „svetove vehlasneho profesora“ pro nej ve skutecnosti skoncila jako pro Napoleona bitva u Waterloo. Nebo trefneji jako pro plukovnika Custera potycka u Little Bighorn i kdyz srovnani osoby slizkeho ouhore Sweinera s Custerem pokulhava. Kdyby se odebral do Micigénu uz dnes treba by stihl svou ostudu aspon trochu zmirnit.

www racek 2.2.2008 10:39

Re: VACLAV KLAUS - jediny mozny prezident!

no tak... vždyť sám víte, že klaus vbyl jen nekonečně prázdný a falešný:-D:-D a noblesa? porovnej ten závěrečný proslov ...

fair play 2.2.2008 11:12

Re: Re: VACLAV KLAUS - jediny mozny prezident!

Ano, porovnejme jen zaver duelu: "Svetove vehlasny emerycky profesor" urazi Klause ze "nekontribuuje do vedeckych casopisu" a "necte jeho studie". Klaus, ktery je schopen z voleje citovat spoustu svetovych kapacit, nejen ekonomu a dolozit vse cisly a fakty - narozdil od emerycke vehlasne nuly - pouze opaci "tak to je usmevna veticka". Kolik noblesy, nadhledu a typicky Klausovy schopnosti bez nejmensi urazky vyjadrit, co si o kontrahentovi mysli, je obsazeno v tech par slovech! Ja v tom vidim zpusob, kterym se odlisuje statnik a osobnost od radoby-vzdelaneho knechta.

Patrik 2.2.2008 11:18

Re: Re: Re: VACLAV KLAUS - jediny mozny prezident!

Státník a osobnost?Klaus?Osobnost a státník se rve s novinářkou a krade novináři mobil a lže u soudu?To máte divné požadavky na osobnost a státníka.To nemyslíte vážně?

Arab. 2.2.2008 10:17

Díky.

Po dlouhé době dobrý článek,hlavně objektivní.

M. Zima 2.2.2008 10:20

Copak o to,

dobrý by byl, ale muselo by se toho hodně vynechat. Např. o té rovné dani autor neví vůbec nica proto kecá.

Mark 2.2.2008 10:28

Zastropovat rovnou daň

Rovnou daň je nezbytně nutné ještě doplnit zastropováním na cca 1M daňového

základu. Teprve potom tady bude prostor pro špičkové profesionály a skutečně

výrazný ekonomický růst.

M. Zima 2.2.2008 11:04

Prostoru

máte v Česku dost a to hlavně pro takové voloviny  jakou popisujete a pro klauny Profesorova ražení,. ("špičkoví profesionálové" je fajn gag.)

Ivan Nový 2.2.2008 10:08

Klaus vytváří prostor pro slušné lidi,

Švejnar tento prostor bude zužovat. Bylo to vidět z toho, že přistoupil na tu debatu, na tu debatu, která měla být inkvizičním soudem s Klausem. Nabízí se klasická socialistická otázka, zda se jedná o hlupáka a nebo o lumpa.

Old 2.2.2008 10:10

Re: Klaus vytváří prostor pro slušné lidi,

Ta otázka je o Vás.

Náhodný příchozí 2.2.2008 10:12

Re: Klaus vytváří prostor pro slušné lidi,

Klaus zatím vytvářel prostor spíš pro gaunery. Ať už svoji prací v prognostickém ústavu ve službách KSČ, prodejem státního majetku bez pravidel a financováním ODS bez kontroly.

kapitán 2.2.2008 10:20

Re: Re: Klaus vytváří prostor pro slušné lidi,

I Váš soukromý doktor a pekař a .... Všichni jsou gauneři ?

Hrad 2.2.2008 10:26

Re: Re: Re: Klaus vytváří prostor pro slušné lidi,

Zcela pravda. Už klasi říkal: "lidé jsou k...y, šukají a kradou. :-/

kapitán 2.2.2008 10:32

Re: Re: Re: Re: Klaus vytváří prostor pro slušné lidi,

Dám si na vaši zlodějnu pozor. Jsem rád, že jste na sebe upozornil.

Sutera 2.2.2008 16:20

Re: Klaus vytváří prostor pro slušné lidi,

Jak se ta klasicka otazka uplatnuje na VAS?

Náhodný příchozí 2.2.2008 10:08

Lepší-horší

Lepší  liberální prezident  americkém slova smyslu než konzervativec a postbolševickém slova významu. Lepší americký pas v kapse než vyznamenání sovětského šéfa KGB.

kapitán 2.2.2008 10:18

Re: Lepší-horší

Když byl Švejnar podle vás tak dobrý - proč u nás nešel do politiky a nepomohl ?

N8hodný příchozí 2.2.2008 11:48

Re: Re: Lepší-horší

Kdyžm je Klaus tak dobrý, proč komunistům tak věrně sloužil až do revoluce a nepomohl?

M. Zima 2.2.2008 10:06

Otázka na autora zní,

zda mu ten blábol o "dlouhodobě stálých a konzistentních kLausových názorech" Neff redigoval, nebo mu to celé sám nasmolil. Vždyť ten hradní Hašašíra už ani v té dogmatické "rovné dani" nedrží linii, jenom to autorovi uteklo a jak se ukazuje např. na http://www.rp-online.de/public/article/aktuelles/politik/ausland/522838 , kLaus už začíná vidět dokonce nutnost ochrany životního prostředí (zatím mu není jasné, že k tomu patří i klima) a jak říká, chodí po Hradě a zhasíná světla. Ze zmíněného odkazu doporučuji obrázek Profesorovy pracovny, na pravé straně visí zmaterialisovaný doklad české ubohosti, ten diplomový brak, před kterým mu bude zřejmě v pondělí opět klást Železný Yaklem vymyšlené otázky.

kapitán 2.2.2008 10:12

Re: Otázka na autora zní,

Šetrný Václav Klaus snad někdy říkal, že je možné plýtvat energií ?

On jen varuje před falešnou PANIKOU ekologistů, neboť při panice se nepřijímají racionální opatření.

M. Zima 2.2.2008 10:17

Véna říkal opakovaně (a dnes si na to konsistentně nemůže vzpomenout, )

že "nevidí ničení planety člověkem a společně s CEP-Machem vyzývali ke spálení všeho hořlavého, protože příroda potřebuje CO2 k rychlejšímu růstu. Zapoměl jste, nebo tak jenom děláte.

kapitán 2.2.2008 10:26

Re: Véna říkal opakovaně (a dnes si na to konsistentně nemůže vzpomenout, )

Vy žijete přímo na MÍSTĚ kde se příroda ničí ? - vy se toho zůčastňujete ?

Já naopak žiju v hezkém prostředí vedle biokoridoru ( na kterém jsme se finančně podíleli) a všichni lidi z našeho soukromého domu třídí odpad a podle zkušeností jsou pravicově zaměřeni a jsou pro Václava Klause.

M. Zima 2.2.2008 11:00

Jen třiďte

a buďte pro 2pP kLause, máte tu výhodu, že Vám intelekt nedovolí se zeptat, co se s tím vytříděným děje, protože potom byste zjistil, že vlastně blbnete, že se toho vytříděného přes 80% spaluje, ... Že byste např. pochopil, že ničíte prostředí proto, že manageři automobilek vycházejí z hesla, "dokud můžeme vydělávat na Otto a Dieselu, nebudeme vyvíjet žádný jiný pohon," nebo kvůli 50% - triku, ... nepředpokládám.

Malstoka 2.2.2008 9:58

Snaha ponížit Klause

se stává již patalogickým jevem jeho odpůrců. Děkuji za článek a že autor pojmenovává pravdivě snahu za každou cenu Klause ponížit je fakt. Kdo si včera pustil debatu Švejnara v Událostech komentářích si jenom potvrdil, že Švejnar je ochoten zapřít všechno co doposud hlásal-včetně rovné daně, a slíbit všechno-aby se zavděčil ČSSD a KSČM. V podstatě řekl, že by on sám o ničem nerozhodoval a vždy by hlásal to co exekutiva chce slyšet. V tomto případě by byl takový prezident na co? ...!

M. Zima 2.2.2008 10:13

Nebojte se,

kdyby ho ponížili, zahledí se do svých diplomů a je zase tím silným prognostikem, do kterého vložili soudruzi tolik nadějí a se kterým byl Čalfa tak spokojen. Je sice pravda, že má takový brak konsul Weyer (obchodník s tituly a šlechtickými adopcemi ) ve zvláští nabídce, ale Čechům to stačí.

horduch 2.2.2008 9:02

o tom jak debata dopadla

svědčí nejlépe Paroubkova snaha o reparát , "pochvala" klubu a moderátorce;-D

vlasta 2.2.2008 9:52

Re: Ano, a ještě Jiří Paroubek ocenil "encyklopedické vědomosti Jana Švejnara".

Při čtení přepisu celého jednání to tak sice nevypadá, ale pokud to je tak, jak Jiří Paroubek říká, mohl by jít Jan Švejnar spíše do nějaké vědomostní soutěže.

Malstoka 2.2.2008 10:25

Re: Re: Ano, a ještě Jiří Paroubek ocenil "encyklopedické vědomosti Jana Švejnara".

ale nesměl by distat otázky pro zákldní školy, jako na příklad: co je napsáno na standartě prezidenta repuĺiky

vlasta 2.2.2008 10:58

Re: Re: Re: Taková otázka v senátní debatě nepadla.

Saul 2.2.2008 9:02

Souhlasím s autorem článku,

R^