5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ccecil 15.4.2008 15:40

Re: Re: Re: Uzel stejne komentuje to, co si sam vymyslel

kdyby to tak normálně probíhalo....

JJ 15.4.2008 15:38

Tipnete si autora vyroku:

"zatloukat, zatloukat, zatloukat"

Ccecil 15.4.2008 15:36

Re: Re: Re: Magore, magore...

mitochondriální DNA se dědí jen po matce... NO A CO?

Jura Jurax 15.4.2008 15:32

Re: Na rohu ulice vrah o morálce káže...

O morálce kážou především církve - a mordů mají na triku taky dost; pravda, už se jim upalování kacířů dost dávno zatrhlo a dnes zabíjejí už jen nějaké primitivní nebo podivné sekty případně v primitivních krajích (nedávno jeptiška v Rumunsku umučená při vymítání ďábla) ale nejen tam (třeba teroristické atentáty na potratové kliniky v USA).

Vašek 15.4.2008 15:28

Nebouznivec Uzel

Nejlepší na tom celém je to morální rozhořčení pana Uzla. Jak nesnáší ty lži atd. Trochu mu uniká osud těch nebohých utracených tvorů, kteří ani neměli šanci spatřit světlo světa.

Jura Jurax 15.4.2008 15:23

Re: Re: Re: Jaké štěstí, že tmáři u nás už nemají valný vliv.

No, hezké ... ono je to složitější a nejspíš se mnou nebudete souhlasit.

My si totiž pošetile krmíme hydru církve katolické (ostatní církve nejsou podstatné) zatím oslabenou díky příznivé shodě historických okolností oslabenou; pragmaticky vzato bychom ji moc resuscitovat neměli, neboť jde o středověký relikt a organizaci, jejíž cíle nejsou, resp. nemusí být totožné s našimi (se zájmy státu nebo občanů); o organizaci sledující cíle vlastní a bažící po moci, aby mimo jiného prosazovala svá dogmata; organizaci, která je vystavěna nad faktem viry (který je ryze soukromou věcí) a z toho odvozující svou legitimitu - přičemž ovšem věřící do jejích věcí nemají co mluvit, organizaci ryze nedemokratickou s mocenským centrem mimo naši republiku.

Na co je nám církev, najmě katolická? Má-li poskytovat věřícím, který o to stojí, jistý servis, tak je podobna fitcentru pro duši a žádná extra privilegia nepotřebuje.

A zdůrazňuju - tohle není proti víře v boha či bohy, která je soukromou věcí každého, ale proti církvi, co má snahy se plést do věcí, po nichž jí ale vůbec nic není.

Příkladem buďtež diskuse o potratech - nechť církev je zakáže věřícím pod trestem plamenů pekelných - to je věc její a věřících, co jsou ochotni tohle akceptovat, ale ať se ani omylem nepokouší zákaz potratů vtělit do právního řádu sekulárního státu ať přímo, nebo přes věřící politiky.

Redo 15.4.2008 15:22

Re: Re: statistika

To, že žijete je mimo jiné determinováno také tím, že se Vaše matka nerozhodla podstoupit UPT a to v době, kdy by to každá druhá udělala. Máte ale pravdu, že její svobodné rozhodnutím lze těžko nazývat "štěstím", právě proto, že šlo o rozhodnutí. Na druhou stranu asi 3 miliony dětí u nás měli tu "smůlu", že se jejich matky rozhodli opačně. Zakázat u nás UPT je v současné době nemožné, zákaz musí být společností přijat a pochopen, aby byl respektován. Sám říkáte, že UPT není správná věc. Až bude obecně chápáno těhotenství, jako začátek nového života a ne jako problém, nebude ani zákaz UPT věc "ještě horší".

Saša 15.4.2008 15:19

A proč?

To automaticky předpokládáte, že co žena, to lhářka, podvodnice, nevěrnice... přes tři miliony potratů od jejich legalisace by tedy znamenalo, že že většina žen je skutečně takto skrznaskrz špatných a ten potrat jejich celkovou špatnost jen podtrhuje...

Já bych ale řekl, že v naprosté většině případů nic nebrání tomu, seznámit otce dítěte s vlastním těhotenstvím a záměrem těhotenství ukončit potratem a požádat ho o spolupodpis žádosti. Co je na tom špatného?

Bára 15.4.2008 15:11

Re: Re: Re: Člověk, živící se porouchaným sexem a sexuální nevázaností je proti Lidovcům.

R^R^

Jura Jurax 15.4.2008 15:05

Re: Re: Re: Re: Já také píšu o České republice.

No, poctivě řečeno jiné kvality nevidím, protože nad daným tématem se nemají možnost projevit. Křesťanskou víru nevidím jako extra kvalitu, a bigotnost už vůbec ne.

Nataša 15.4.2008 15:03

Re: statistika

Víte jak funguje nitorděložní tělísko, které jistě každý považuje za antikoncepci, nikoli za vražedný nástroj? Brání uhnízdění již oplodněnému vajíčku v děloze. A to nikoli v den oplodnění, ale až několik dní potom. V okamžiku, kdy již prodělalo jistý vývoj. Přidáme to to taky ke statistice zabitých dětí?

Jura Jurax 15.4.2008 15:01

Re: Re: Re: jak na jedné Uzlově "přednášce" již dávněji

Tak sorry - chyba je plně na mé straně ;-(

burza 15.4.2008 15:01

Re: Re: lidovecké fantasmagorie

Nedovolíme! (Germanismus);-D

Gonzales 15.4.2008 14:53

Re: Re: Nadějný místopředseda lidovců Macek ...

Ne.

MUDr Jiří Kilian 15.4.2008 14:53

Re: statistika

Štěstí, že žijeme, je opravdové a není nijak determinováno UPT.  Nikdo, ai Radim Uzel, netvrdí, že UPT je správná věc. Není to správná věc.  Problém je, že zakázat UPT je ještě horší.

MUDr Jiří Kilian 15.4.2008 14:51

Re: Re: Magore, magore...

:-)) jste si jista tou polovinou ? :-)))

Gonzales 15.4.2008 14:49

Re: Pozoruhodné. Většina takových či onakých úvah začíná těhotnou ženou.

Je to jasné... jsou z Venuše ;-D

Redo 15.4.2008 14:49

statistika

U nás v ČR jsou tyto zákroky povoleny a umírá na ně každý den přibližně 70 dětí. Dalo by se říct, že jde tedy o celkem nebezpečné zákroky. Postihují u nás totiž každé páté dítě. Máme teda všichni štěstí, že žijeme, zvlášť když v sedmdesátých letech zemřelo každé druhé počaté dítě. Pan Uzel plnil plán na 110% a dostal za to čestné uznání.

vládík 15.4.2008 14:43

Co dodat?

R^R^R^R^

zajda 15.4.2008 14:39

Re: Re: Re: Re: Člověk, živící se porouchaným sexem a sexuální nevázaností je proti Lidovcům.

Znam spoustu nactiletych vychovanych pouze zenou. Vetsina tech kluku zvlada domaci prace v pohode a nepripada jim divne,  pomoc i s blbym vesenim pradla, kdyz mamka nemuze, je nemocna apod. Kupodivu chapou, ze na budovani a udrzbe domova se je treba podilet i necim jinym nez prinesenim vyplaty.

Ano, souhlasim, ze nepochopi tu roli otce v rodine, ktera je vlastni predchozim generacim, zena necht se stara o rodinu a vykonava veskere domaci prace sama, protoze to je pod uroven praveho chlapa.

AA 15.4.2008 14:34

Re: Re: Re: Pane Průšo.

Kdyby musela žena přivést na svět dítě proti své vůli, protože otec neschválil potrat, tak by bylo namístě, aby se o dítě kompletně postaral. Alimenty, jakkoliv štědré,  zdaleka všechno nevyřeší.

zajda 15.4.2008 14:30

Re: Hejno domovních důvěrnic tam nikdy nebylo.

Reaguji uz po nekolikate.

Pokud se rodic o dite stara, tak mu vynechani dceriny menstruace neunikne.  Pokud se nestara, tak tomu ani zakonem nepomuzete. Nevim, zda jste svemu temer dospelemu diteti, a to nactileti jsou, radcem nebo prikazcem.

JJ 15.4.2008 14:28

Re: Re: Re: Pane Průšo.

Predpokladam, ze v takovem pripade by bylo dite svereno otci a alimenty by platila zena.

A 15.4.2008 14:27

Re: Re: Re: Pane Průšo.

No, stejně ve mně občas hlodá podezření, že tyhle smíšené sňatky nedělají dobrotu. Copak může chlap někdy porozumět ženské?;-)

JJ 15.4.2008 14:19

Re: lidovecký Mocek je blb

Je vskutku skandalni, ze drtiva vetsina zemi omezuje dobu, do ktere se musi zena pro potrat rozhodnout.

GORDICKÝ 15.4.2008 14:19

Re: Re: Re: Re: jak na jedné Uzlově "přednášce" již dávněji

milá paní, (patrně Věra že ano),začnu odkonce: ten smailík vzadu přezrazuje jistou bezradnost maskovanou do úsměvu.(to jen tak naokraj).

To že někdo  vědět může, co je pro každou ženu nejlepší, neznačí, že to MUSÍ být právě p. Uzel, a taky že to NESMÍM být např. já nebo onen mnich-profesor.

Pakliže by jste měla s tím problém, vězte, že za něj opravdu nemohu já.

Děkuji Vám a přeji dobrý den.

Daniela 15.4.2008 14:17

Re: Re: Pane Průšo.

Ale zase i naopak. Kdyby žena porodila dítě, protože potrat otec neschválil, pak by měl být v případě rozvodu povinnen a více méně státem donucen platit alimenty. Ze své zkušenosti vím, že donutit zaplatit otce alimenty není tak snadné, jak to na první pohled vypadá. A stojím si za tím, že každá žena by si měla mít právo rozhodnout, zda dítě chce či nechce, protože je to celý život především ona, která se více stará (od samotného těhotenství, porod, nemoce, školka, škola apod.). Tyhle lidovecké snahy o jakýsi návrat do minulosti mi přijdou jako velký krok zpět. Možná není tak špatný názor, že kdyby byla antikoncepce pro nevýdělečně činné zdarma nebo aspoň za lepší finanční hodnotu, tak by se žádné potraty řešit nemusely. Neměli bychom odstraňovat až důsledky, ale začít u příčin lidského jednání.

Schumacher 15.4.2008 14:15

Pozoruhodné. Většina takových či onakých úvah začíná těhotnou ženou.

Téměř nikdo se nezabývá tím, kde se ony těhotné ženy berou.

Karel 15.4.2008 14:15

Re: Uzle,Uzle

Když může zabíjet Pámbu, tak snad alespoň ty potraty by šlo uznat, ne?

Zdravím všechny chřesťany, Karel

nový 15.4.2008 14:12

Re: lidovecké fantasmagorie

Když dovolíte, víte, co dogma o neposkvrněném početí P.Marie znamená ? Jen pro Vaši informaci - nemá nic společného s aktem plození, nemá nic společného s Ježíšem. Tak, teď přemýšlejte, pokud máte čím. Dosud jste byl nepochybně zvyklý jen opakovat něčí "vtipné" názory.