5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ladislav N. 15.4.2008 21:11

Re: Osoba nebo věc. Subjekt nebo objekt.

A pak je tady sorta magorů, kteří chtějí za každou cenu nařizovat ostatním, co mají a MUSEJÍ dělat...Rv

Milan 15.4.2008 21:08

Osoba nebo věc. Subjekt nebo objekt.

Tertium non datur.

Respektive - může to být ještě přírodní síla nebo právo.

Jiné kategorie než osoba, věc, přírodní síla, právo nejsou v právních vztazích použitelné.

Protože embryo i fétus nejsou přírodní síla ani právo, mohou být jen osobou nebo věcí.

Klička 15.4.2008 20:59

Re: Není součást těla ženy.

Není to ani osoba ani věc. Mimochodem, nazývat zvíře věcí je zvrácenost, schopná existence pouze v našem právním řádu. Až do určité doby se jedná o embryo, které se člověku ani moc nepodobá.Spíše vypadá jako ryba nebo obojživelník. Pro nedostatek, že plod nedokážeme přesně definovat až do jeho samostatné životaschpnosti neznamená, že jej musíme nazývat osobou.

Frasar. 15.4.2008 20:49

Re: Kdo jsou lidovci?

Kdepak.KDU je pouze název zrušené a absorbované strany.Původní název je pouze ČSL odjakživa.S tímto názvem byli i od roku 1948 v tzv. Národní frontě s KSČ.Jejich historie a morálka nemá s křesťanskými zásadami(desatero atd.) nic společného.Jsou to pouze kariéristé a paraziti ve všech vládách od komunistů po dnes.!!

Hawk 15.4.2008 20:40

Re: Re: Tak Uzel je proti Lidovcům?

O jakém zvýhodňování samoživitelek mluvíte? O tom, že je je pro ně ještě o něco složitější sehnat po návratu z mateřské práci? Pokud vím, mateřskou mají stejnou jako ženy žijící v manželství, rodičovskou a dětské přídavky také.

Je-li podle Vás možnost policejně vykázat násilníka ( podotýkám, že bez rozdílu pohlaví) ¨" již velice účinnou brzdou pro uzavírání manželství a vytváření normálních, dříve obvyklých rodin, v nichž se otcovská role uplatňuje automaticky v souladu s přírodou", tak silně pochybuji o Vašem zdravém rozumu.

Jitka 15.4.2008 20:38

Re: Re: Jsme lidé-ČLOVĚK -moudrý

To nejsou zcestné nazory,to je ryzí pravda.Jestliže nevěříte ve stvoření ,je mi líto.Většinou se vše vpřírodě rozmnožuje ze semene.Už každé početí je dar ,už vněm je potencial života.Já vím jak se do mně ten život  dostal i jak vyšel ven.Nebojte se. 

Jiří K. 15.4.2008 20:23

Re: Re: Proboha on ten zákaz potratové pilulky stále ještě platí?

Asi jsem to nenapsal přesně, pochopitelně nemyslím polykání a "potrácení" někde na poliklinice, ale konzultaci a prohlídku před použitím a po potratu.

P.S.: Zákaz této metody považuji za neospravedlnitelný ideologický diktát menšiny většině a skutečně jsem netušil, že to stále ještě není povoleno.

zajda 15.4.2008 20:13

Re: Ale je to realizovatelné.

No, vy chlapa nezaprete. To si myslite, ze si zena, ktera si jde do gynekologicke ordinace potvrdit nebo vyvratit sve tehotenstvi, tuhle otazku predtim nepolozila.

Vy jste fakt exot, zadna zenska nebezi prvni den po vynechani menstruace k doktorovi, vetsinou chvili vyckava a mezitim si musi ujasnit postup pro obe varianty - zda zaplace nebo oslavi. Obvykle se v te dobe radi s partnerem, potencionalnim otcem.

A pristup gynekologu se lisi, pokud vam nevyhovuje, zmente.

Milan 15.4.2008 20:12

Není součást těla ženy.

Má zcela jistě jinou DNA. Na 80 % má jinou krevní skupinu. V polovině případů má jiné pohlaví.

Není to žádný apendix ani bradavice, ani piha.

Buď je to osoba jako ostatní lidé, nebo je to věc jako třeba zvířata.

Je-li to osoba, má právo na život. Je-li to věc, musí o ní rozhodovat oba spoluvlastníci. Jestli je ale ve vlastnictví jen ženy, tak muž není povinen na cizí vlastnictví přispívat ani formou příspěvku na náklady spojené s těhotenstvím a slehnutím, ani výživným na tuto věc.

Ve skutečnosti je to dost jednoduché. Stačí uvažovat racionálně a bez emocí zvažovat všechny alternativy.

Klička 15.4.2008 20:11

Re: Jsme lidé-ČLOVĚK -moudrý

Kdopak Vám ty dva syny daroval, moudrá osobo? O daru by se dalo mluvit pouze v případě, že byste s manželem před jejich početím nesouložili. Takto jste si děti však "vyrobili" sami a nikdo Vám je nedaroval. Pakliže věříte v dar z nebes, potom prosím neoptravujete svými zcestnými názory ostatní většinu lidí.

Klička 15.4.2008 20:06

Re: Tady jde o něco mnohem jednoduššího.

Právě že toto není vůbec jednoduché. Jedná se zde o plod, který až do určitého času není samostatně živitaschopný. Je součástí těla ženy, podobně jako i jiné orgány. O takových to "orgánech" má výsostné právo rozhodovat žena,jejíhož těla jsou součástí. Zde je zapotřebí pouze definovat čas, od kterého je plod schopný samostatného života. Potom to už bude jednoduché.

Jitka 15.4.2008 19:52

Jsme lidé-ČLOVĚK -moudrý

Proč vše řešíme až je zle?Dítě je dar,tak se k němu ,tak chovejme.Jedni řeší ,jak se dítěte zbavit a jiní se ho nemohou dočkat.Proto jsem přesvědčená,že DVA  jsou  spolu u početí , tak by měli zodpovědně zvládnout spolu i přijetí.Záměrně nedávám jinou možnost ,neboť potrat=vražda.O tom jsem přesvědčena v úctě před Stvořitelem - Dárcem života.A lékař má zodpovědnost život chránit ne jej brát(nechtěla bych být v jeho kůži při rozhodování žít-nežít).Jsem proti všem pilulkám i jiným zákrokům.Je mi přes čtyřicet let a nikdy jsem nebrala ani antikoncepci.S manželem máme v tom jednotu a byli jsme obdarování dvěma syny. S úctou k životu píšu tyto řádky.

Lea 15.4.2008 19:48

Re: Otec

R^

Milan 15.4.2008 19:24

Tady jde o něco mnohem jednoduššího.

Buď je počaté dítě osoba a pak má právo na život a nesmí být bezdůvodně usmrceno.

Nebo je počaté dítě věc a pak je ve spoluvlastnictví matky a otce a matka tuto věc nemůže svévolně zničit, protože o společné věci musí rozhodovat oba dva.

Milan 15.4.2008 19:22

Re: Tak Uzel je proti Lidovcům?

Pak budou všichni muži postaveni skrze své daně do role živitelů všech žen a jejich dětí, plozených a vychovávaných bez účasti mužů. Individuální otcovství se stane brzy čímsi sprostým, společensky nežádoucím a ostrakisovaným, časem pak i postihovaným.

Ostatně společenské podmínky jdoucí proti instituci manželství a právní a ekonomické znevýhodňování manželků (zejména zvýhodňováním tzv. samoživitelek) spolu se zastrašovacím institutem vykázání muže z domu pro údajné, jednostranně tvrzené a nedokazované domácí násilí je již dnes velice účinnou brzdou pro uzavírání manželství a vytváření normálních, dříve obvyklých rodin, v nichž se otcovská role uplatňuje automaticky v souladu s přírodou.

Zde nejde o okrajovou záležitost a lidovecký folklór. Jde o velmi vážnou věc, o nástup totální proměny celé společnosti svým dopadem přesahující rozměry dopadů neolitické revoluce nebo objev ohně, kola a peněz. Kdo nechce, aby se lidstvo změnilo v hmyzí sesterstvo, bude brát lidovecké návrhy vážně. Nebo se spojí s muslimy a pomůže jim ovládnout a tím zachránit Evropu.

Milan 15.4.2008 19:03

Tak Uzel je proti Lidovcům?

Tomu se jistě nelze divit, že zrovna Uzel, hlavní ideolog nemravnosti a osnovatel neúspěšné politické strany Nezávislá erotická iniciativa, je proti Lidovcům. Při svém věku to má stejně "za pár" a tak mu na společenských důsledcích nesejde - po něm potopa. Kdo však dokáže vidět toto téma v jeho širších sociodemografických a politických souvislostech, vidí, že o nic okrajového rozhodně nejde. A také, že nejde o téma JEN pro fundamentalisty křesťanské, židovské, muslimské, hinduistické a buddhistické. Naprosté potlačení práv otců, naprostá eliminace společenského významu otců začíná právě u interrupcí. Dítě je právě skrze interrupce stavěno do pozice výlučného vlastnictví matky. Otec je stavěn do role jakéhosi nevolníka z rozhodnutí matky: rozhodne-li se ta mít dítě, je otec dobrý jen k tomu, aby jí platil alimenty. To, že 96 % dětí je po rozvodu svěřováno do výlučné péče matek, je jen logickým vyústěním této interrupční zvrácenosti. Stejně jako to, že je otcům bráněno ve styku s dětmi a stát jim nejen nepomáhá styk s dětmi zajistit, ale naopak prostřednictvím různých svých orgánů a zařízení pomáhá matkám otce z mysli jejich dětí zatlačit do nevědomí a vytěsnit je do společenské neexistence s tím,  že jediným jejich úkolem je vydělávat na alimenty a když ne, následuje trest, včetně kriminálu. Tím to ale nekončí: stát hodlá zavést umělé oplodňování žen bez partnera, úplně vyloučit mužský prvek ze společenské reprodukce. Muž se má stát jen dárcem spermatu a ničím víc. Jen logickým rámcem takového protimaskulinního antipatristického systému je zavedení státních alimentů, o což se feministky v parlamentu již opakovaně pokusily a zajisté se jim to brzy podaří.

Pišta 15.4.2008 18:59

Re: Ja si opravdu myslim ze cela otazka je prosta...

Jenže tady nejde o ženu, ale o dítě. Ani narozené ,ani nenarozené dítě není ničím majetkem. To znamená, že to není věc. Takže ani matka nemůže být majitelkou. A jak správně říkáte, to statní jsou jenom kecy.

Pavla B. 15.4.2008 18:50

Re: Re: Re: Proboha on ten zákaz potratové pilulky stále ještě platí?

Jedná se RU 486 vyvolávající potrat, která zatím u nás není povolená, nikoliv o Postinor, který znemožňuje zahnízdění oplozeného vajíčka - ten se normálně předepisuje.

vita 15.4.2008 18:49

Re: Re: Re: Klima společnosti

Ty už jsi byl někdy  těhotnej?

JJ 15.4.2008 18:45

Re: Re: Re: Re: Re: Ja si opravdu myslim ze cela otazka je prosta...

Dnes by tomu byt nemelo - do 12 tydne ma zena plnou volnost, do 24 z genetickych duvodu, pote ze zavaznych zdravotnich problemu.

Myslim, ze je to rozumne vyvazene, alespon vzhledem k dnesni urovni zdravotnictvi (pokud by existoval inkubator, ktery by bez nasledku donosil 12 tydenni plod/zarodek, tak by to zas tak jednoduche nebylo).

Kajda 15.4.2008 18:44

Re: Re: Re: Klima společnosti

No, pokud má ženská doma chlapa, který ji bije a sedí každý den v hospodě, tak si určitě bude rozmýšlet, zda-li dalšího potomka ano či nikoli. Narozdíl v rodině, kde muž ženě pomáhá a neexistují objektivní problémi např. zdravotní stav či věk ženy, bydlení či zabezpečení dítěte, potom se žena po vydýchání z prvotního překvápka vůbec nerozmýšlí (pokud to není kariéristka).

Kajda 15.4.2008 18:38

Re: Re: Re: Re: Re: statistika

Pane doktore, vás jsem zrovna na mysli neměla, naopak si vašich příspěvků vážím a souhlasím s vaším názorem.  Na to kázání jsou tu od rána jiní kabrňáci. Můj příspěvek měla být spíš nadsázka, protože mi ti rádoby moralisti už hnuli žlučí.

nelidovecký blouznivec 15.4.2008 18:31

Re: Re: Klima společnosti

Problém je v tom vnitřním pocitu. Odkud se bere a jak se vytváří. 

Kajda 15.4.2008 18:25

Re: Re: Re: Re: Proboha on ten zákaz potratové pilulky stále ještě platí?

Aha. Ale stejně si myslím, že tuto pilulku lze užít nejspíš jen do raného stadia těhotenství a i tak by to mělo být pod dohledem lékaře. Pokud si ji baby pořizují na černém trhu, tak jsou přinejmenším mdlého rozumu stejně jako lidovci.

Kajda 15.4.2008 18:21

Re: Klima společnosti

Pokud se jedná o normálně fungující rodinu, pak není problém, aby byla žena frustrována okolím z toho, jaký počet potomků přivedla na svět. Pokud má dostatek sil a financí, nechť je jí a její rodině přáno. Problém ženy v takovémto případě nespočívá v okolí, tak ženská neuvažuje, ale ve vnitřním pocitu, zda-li na výchovu stačí, ať už fyzicky či materiálně.

Kajda 15.4.2008 18:16

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ja si opravdu myslim ze cela otazka je prosta...

Sociální vzdělání je potřeba i při prodeji hambáčů. To, že existuje antikoncepce a jak se používá, se děti učí už na základní škole. O sexualitě a antikoncepci by měli vést diskusi se svými dětmi i rodiče a to odmalička úměrně jejich věku. Pokud jsou rodiče dostatečně vzdělaní (tím nemyslím zběhlí, ale obeznámení) a v rodině funguje vzájemná důvěra, potom se těžko může dítko dostat do situace, kdy by měla dcera přistoupit k případnému potratu.

Klička 15.4.2008 18:13

Kdo jsou lidovci?

Křesťansko demokratická unie- Československá strana lidová.První část názvu není správná, lépe by zde slušelo pojmenování "Katolická demokratická unie". Druhá část názvu - zde by opět mělo být "Česká..." S lidem českým tato strana opět nemá mnoho společného, pouze s jeho menší částí a to částí katolických věřících a ani to ne zcela. Zásadně nemám nic proti lidem věřícím v boha a to jakéhokoliv. Mám však velké výhrady vůči katolické instituci jíž představuje Vatikán s celou armádou církevních hodnostářů, v současné době zcela zbytečných lidí, kterým se pouze nechce pracovat. Jsem přesvědčen o tom, že věřící člověk pro a ke své víře nepotřebuje instituci zvanou katolická církev. Tato totiž nejen že vysává své věřící (již po staletí), to je konec konců jejich věc, ale snaží se vysávat i státní rozpočty zemí, kde působí a to už je věcí nejen věřících ale všech občanů v daném státě žijících. Aby nedošlo k omylu necítím se být ani trochu zasažen komunistickou ideologií pouze jsem zasažen současnou úrovní lidského poznání, vycházejícího z poznatků vědeckých.Jak je možno vyčíst z tisku, nebo i vidět v televizi nejsou lidovci ničím jiným než ortodoxními katolíky, zcela zasaženými tmářskými vatikánskými názory.

LJG 15.4.2008 18:11

Re: Re: Re: Proboha on ten zákaz potratové pilulky stále ještě platí?

Jinou. R jánevímkolik. Vyvolává v raných stádiích potrat, krerý je šetrnější pro organismus než ten chirurgický, ale lidovci jsou proti.

Pája45 15.4.2008 18:07

Re: Chápu Vatikán, že má obavu před muslimy, kteří se za pomoci OSN množí jak hmyz na komunálním odpadu.

Ty vole "Brychu" můžeš mi říci, jak pomáhá OSN při množení muslimů. Vatikán nemůže mít obavy kvůli množení, naši bratři a sestry z KDU se také množí, jejich politici se tím i chlubí, potraty chtějí zakázat. A ty se bojíš. Koho máš ve vedení Vatikánu, že máš takové informace? A nevybral sis zrovna "echtoví" organizaci, ty se bojíš muslimů proto, že je to "agresivní" náboženství a tak se přátelíš s Vatikánem. Ano to jsou opravdu lidumilové (podíl na genocidě domorodců v koloniích, jejich násilná katolizace atd. ).

Jak tě sleduji vše umíš pohanět, všichni jsou neschopní atd. Řekni nám jak by se dal tento "tvůj" problém vyřešit, znáš návod?

Nečekám nic světoborného, předpokládám, že to bude něco ve smyslu "konečného řešení problému s židy" za Hitlera - do plynu s nimi.;-€

nelidovecký blouznivec 15.4.2008 18:05

Klima společnosti

Zjištění, že žena je v požehnaném stavu (zastaralý výraz pro těhotenství) pro ni vždy znamená výrazně novou situaci. Může ji přijat radostně, netečně, zdrceně ... Její pocity jsou do značné míry předurčeny atmosférou v jejím blízkém ale také vzdáleném okolí. Na ženu je mnohdy vytvářen psychický tlak ať si dítě (plod) nechá odstranit. Jak se na ní budou dívat v jejím okolí, když bude mít třetí, čtvrté, ..dítě?