5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ccecil 15.4.2008 12:54

Re: Re: Je to těžké dilema.

Hormonální antikoncepce simuluje těhotenství, takže ikdyž není souběh žádoucí a komplikace by mohly nastat, nemusí to být z povahy věcy fatální.

serto 15.4.2008 12:53

autore

máte zodborného hledika pravdu,aleproč to semeniště lhářů vždyt sám jste  v tom semeništi taky byl-ksč,show s paroubkem atd

JJ 15.4.2008 12:53

Re: Re: Re: Re: To Natasa

Jiste, ale argumenty typu "stejne by nemelo to dite zadny zivot, cely zivot by tim trpelo" atp. jsou proste vymluvy.

ginANDtonix 15.4.2008 12:52

Re: Re: Re: Nepohodlí

Coz muze byt i tim, ze v civilizovanem svete jsou potraty povoleny. Zkuste zakazat potraty v civilizovanem svete a pocet potratu se snizi o par procent a pocet zen vzroste o nekolik radu.

Vis, ty asi musis bojovat osvetou a zvysovanim moralky spolecnosti. Zakazy nejak nevedou k nicemu...

Ccecil 15.4.2008 12:49

Re: Uzel stejne komentuje to, co si sam vymyslel

Dobrý argument. Nemyslím, že by to kohokoliv ze skalních obránců potratu zajímalo. Jim jde jen o to, aby si sami nemuseli přiznat jakoukoliv odpovědnost.

Nataša 15.4.2008 12:49

Re: Re: Re: To Natasa

Jenže ona žena většinou, pokud dítě donosí a porodí, neodloží ho v baby boxu. Většinou totiž mateřské instinkty fungují. Většina žen, pokud se rozhodne porodit dítě, bere na sebe veškerou zodpovědnost za jeho výchovu. Ať už pro to podmínky má, nebo nemá. Těhotenstvím totiž mezi matkou a dítětem vzniká velice silný vztah, který v momentu porodu je téměř nemožné přerušit. Samozřejmě, jsou výjimky.

ginANDtonix 15.4.2008 12:48

Re: Re: Re: ... Pane Uzle, kdybych vyl vami, delal bych to same, co vy: snazil bych se ospravedlnit ...

No vidis. Ty jsi zustal u nadpisu a ja si precetl cely clanek. Ten titulek se totiz netyka lidovcu ale situaci okolo komisi, ktere v minulosti "nutily" zeny ktre chtely potrat ke lhani. To byla hlavni poenta clanku -- to, ze realita je takova, ze zakazy (ci komise) nicemu nepomuzou. V lepsim pripade zpusobi, ze zeny si to co chteji vylzou a v horsim to, ze pujdou na kudlu k nejakemu amaterovi a umrou.

JJ 15.4.2008 12:46

Re: Re: Re: Re: To Natasa

Nevsiml jsem si, ze bych srovnaval s komunisty. Mluvil jsem o tom, ze dnesni spolecnost bere interupci ne jako mimoradnou zalezitost, ale jako beznou a normalne spolecensky akceptovatelnou vec.

Za komunistu byla interupce stavena na rovinu s antikoncepci, mate pravdu v tom, ze to bylo o neco tragictejsi.

JJ 15.4.2008 12:44

Re: Re: To: Mleziva

Proc se Vas to tak dotyka, kdyz je to tak pohodova zalezitost?

motovidlo 15.4.2008 12:42

Re: Re: Re: Uzel se nějak ukec, ne?

Není Halík jako Halík, není překroucení jako překroucení...:-)

JJ 15.4.2008 12:42

Re: Re: To Natasa

Pokud by mel muz moznost se k potratu vyjadrit, tak by mozna i takova situace nastala.

Mimochodem, na kazde dite ve schrance pro nechtene narozene deti, je hned cela rada cekatelu na adopci.

Malý Aston 15.4.2008 12:41

Re: lidovecké fantasmagorie

Jak KDU padají preference,hned vyskočí s interupcí.Je zcela normální,že si normální ženy plánují kdy a s kým chtějí mít dítě.KDU jde zřejmě o ženy nenormální,kteří neplánují ale šukají s kde kým a kdekoliv nebo o ženy,které mají rodění dětí jako živnost pro obživu jejich otců snědé tváře.Takže o jaké děti máme zájem a které sociální skupiny potřebují pomoc a u kterých je to naprosto zbytečné?Tak dopadli Srbové,nemnožili se jako králíci a šup máme samostatné Kosovo plné muslimů.O co jde KDU to opravdu nevím.:-D

novaz 15.4.2008 12:40

Re: Re: Re: To Natasa

"Bohužel v dnešní společnosti praxe široce akceptovatelná"... Je zajímavé, že za komoušů docházelo i přes všelijaké interupční komise k více než sto tisícům potratů za rok. Dnes je to číslo okolo dvaceti tisíc. Vaše poslední věta nemá opodstatnění v realitě.

JJ 15.4.2008 12:40

Uzel stejne komentuje to, co si sam vymyslel

David Macek: Děkuji za otázku na "souhlas otce", média to celé v posledním týdnu velmi posunula. Za tragickým rozhodnutím ženy pro potrat bývá velmi často selhání otce dítěte. Hledáme způsob, jak partnera více vtáhnout do situace. Proto v případě, že matka uvede, kdo je otcem, ten by byl tázán, zda souhlasí či nikoliv s násilným ukončení života nenarozeného dítěte. Od začátku však zdůrazňujeme dva momenty: 1) záleží jen na matce, zda dá jméno otce k dispozici, 2) otec by neměl "právo veta". Tedy žádní "otcové na inzerát" a podobné nesmysly - jde nám o posílení odpovědnosti okolí ženy, která se někdy cítí zoufale sama.

mleziva 15.4.2008 12:40

Re: To: Mleziva

Nápodobně :o)

vera 15.4.2008 12:39

Re: Je to těžké dilema.

Každý potrat je pro ženu šok a žádná se nerozhoduje snadno. Ohledně antikoncepce jste nalítl na reklamu. Znám nejméně čtyři ženy, kterým antikoncepce selhala. Dítě by si nechaly, ale nikdo vám neřekne jaký vliv má dvouměsícní pokračování v užívání hormonálních pilulek než je těhotenství jisté a stejně tak nevíte co udělá s plodem tělísko. Mimo antikoncepci je problém manžel. Buď je zodpovědný a pak se snadno dohodnou. Další možnost je, že nemá zájem a pak je to věc žen nebo je to pro muže vítaná příležitost k připoutání ženy a osvobození muže od pracné spolupráce na partnerství.  Žena z druhého případu jistě nebude chtít další dítko.

Nataša 15.4.2008 12:38

Re: To Natasa

Někdy by to pro děti bylo možná lepší než to nechutné přetahování o to, kdo je získá do péče. Samozřejmě ne utrácení již narozených dětí. Již narozené dítě a dvouměsíční lidský zárodek opravdu není to samé. Ale máte, pravdu, je to trochu nadnesené, ale reagovala jsem na příspěvek o potratu jako ochraně ženy při nevěře. Navíc se nějak nemluví o nevěře mužů. Že by si třeba muž přinesl do manželství dítě, které má s milenkou a které ona nechce, či nemůže vychovávat? Asi by taky začal přemýšlet o tom, jak by se takové dítě v jeho rodině cítilo. Nejsem příznivcem potratů, ale některé argumenty mi prostě připadají absurdní.

555 15.4.2008 12:37

Re: To: Mleziva

to je hodně zlá a blbá ironie!!! Křesťanské společenství, které navštěvujete, musí z vás mít radost. Dokonalá idylka...

JJ 15.4.2008 12:36

Každý nechť posoudí sám, zda dítě chce nebo nechce

Nejlepe tak do 3-6 let veku, pripadne do plnoletosti ditete.

Nataša 15.4.2008 12:30

Re: Spousta mužů by byla i ochotna zaplatit té ženě odškodné.

Určitě dalo, ale zatím jsem o takovém návrhu nikdy neslyšela. A také by se to dalo dost těžko nařídit  zákonem. Rozhodně, protizákonné to jistě není, takže proč se to neděje?

novaz 15.4.2008 12:30

lidovecké fantasmagorie

Jestliže má žena ze zákona právo neuvádět otce dítěte, nemůže tedy nikdo požadovat otcův souhlas s interupcí. Celé mi to připadá jako přihřívání lidovecké polívčičky před podzimními volbami. Nový zákon v této oblasti je zcela a úplně zbytečný, neboť lidé si vždy najdou způsob, jak jej obejít. A nutit lidi zákonem k tomu aby podváděli znamená, že zákon není ani dobrý ani potřebný. Žena jako nositelka života se určitě nerozhoduje o interupci snadno a lehce i bez rádoby humanistických frází pánů poslanců z KDU-ČSL. Každý nechť posoudí sám, zda dítě chce nebo nechce, tomu žádný zákon nepomůže ani nezabrání. Víra ve Stvořitele či v neposkvrněné početí panny Marie nedávají lidovcům ani to nejmenší  právo kecat do života jiných lidí.

JJ 15.4.2008 12:26

To Natasa

"Třeba nejde o to, chránit ženu, ale chránit dítě. Každý muž by se s tím třeba nevyrovnal a dítě by to mohlo odnášet celý život."

Asi byste neschvalova v pripade rozchodu rodicu utraceni deti (v jejich vlastnim zajmu).

JJ 15.4.2008 12:23

To: Mleziva

Snad tedy budete mit v zivote hodne stastnych interupci.

AA 15.4.2008 12:22

Re: Podle disponibilních poznatků se lze domnívat,

Tak to asi rodiče nezletilé dívky někde udělali chybu, nemyslíte? Já doufám, že moje dcera by ke mě měla tolik důvěry, že by nás s případným "problémem" aspoň seznámila, možná by jí také zajímal náš názor. Pokud ne, nevím jak by nám mohl pomoct zákon. Něco ve vztahu rodič-dítě není v pořádku a to těžko vyřeší úředník.

Marat 15.4.2008 12:22

Je to těžké dilema.

To je opravdu těžké rozhodování.Má neteř rovněž byla na potratu,ale potom se nervově zhroutila.Myslím,že kdyby ty ženy viděli ten utracený plod,tak že by to byl pro ně pořádný otřes.On ten plod totíž už není jen shluk buněk,ale ve dvou měsících je to už malí človíček.Já osobně nejsem proti potratum,ani pro potraty.Prostě proto,že je to velice těžké rozhodnout.Zabít malého tvorečka,to není jednoduchá záležitost.Ale jak jsem už včera napsal, tak na druhou stranu by bylo jen dobře,kdyby se někteří lidé vůbec nenarodili.Těžko soudit,co by s takového nechtěného dítěte vyrostlo.Tak opravdu nevím,co je rozumější.Všiměte si jaký řev se v některých tiskovinách ,nebo na Nově rozlehá,když někdo zabije pejska,štěňátko,to se mnozí můžou přímo oprasit,ale zabíjení maličkých lidských tvoru,titíž lidé schvalují.Ono při abortu se ten lidský plod musí usmrtit.Jinak to nejde.V dnešní době je přece velice snadné otěhotnění zabránít a ženy i mladá děvčata přece už dobře vědí,že se zabránít otěhotnění dá velice snadno.Takže potom by aborty nebylo třeba.Mezi námi,v minulích stoletích báby také prováděli potraty i když to církve přísně trestaly.

donjosé 15.4.2008 12:17

Re: zrůdnost lidoveckých - katolických praktik

lidovecké-katolické praktiky... To znamená, že lidovecké je synonymum pro katolické? To je ale nadmíru pomatená terminologie! Píšete:  věřící-dogmaty zblblá matka.. Víte o tom vůbec něco: věřící člověk je pro Vás zblblý, a ještě k tomu dogmaty?

Nemohu hodnotit jinak, než že Vaše vidění světa je velmi primitivistické. Choval jsem několik retrieverů, na rozdíl od Vás to byli inteligentní psi.

Čtenáři nechť mi prominou má silná odsuzující slova. Ale jde jen o odraz Luciny-psa v zrcadle.

honzak 15.4.2008 12:17

Re: Re: Uzel se nějak ukec, ne?

" Dále překroutil i slova Macka a pravoslavného kněze Halíka o antikoncepci. " On je halík pravoslavný? To jsem nevěděl. Zato vím, že překroucením překrouceného se dostáváme k původnímu, takže autor by měl mít pravdu. Z halíka už dlouho nic nepřekrouceného nevypadlo.

AA 15.4.2008 12:12

Re: Re: Re: Re: souhlas otce je pitomost,

Také mám 3 děti a nikdo mi žádné formuláře nepředkládal. A i kdyby, předpokládám že chtěné dítě Vám násilím nevemou, ne?

JJ 15.4.2008 12:12

Re: Re: To Natasa

Myslel jsem "psychicky postinterupcni syndrom". Jinak gynekolog rozhodovani prirozene silne ovlivnuje.

Predpokladam, ze k tem peti detem nemate i zetri interupce ..

Zabit ten jak Vy rikate klicici novy zivot mi prijde spatne a za normalnich okolnosti by to matka nikdy neudelala. Bohuzel v dnesni spolecnosti praxe siroce akceptovatelna.

555 15.4.2008 12:09

KDUČSL, je podle mého názoru,

nebezpečná politicko-náboženská sekta. Nechápu, jak je možné, že její členové mají tak velké pravomoci. Její vůdce (vše nasvědčuje tomu, že lhář a podvodník - klasický produkt bolševické demokracie stejně jako Gross, Grossová, Kožený, Kavan, Kraus, Paroubek, Klaus, Klausová, Zeman, Topolánek atd.)  byl dokonce jmenován ministrem místního rozvoje.