28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Rusko, my a Evropa

Podivná kauza Vrbětice, která po sedmi letech od svého vzniku nečekaně rozkymácela českou politiku a zdevastovala česko-ruské vztahy na dlouhá léta dopředu, nespadla z čistého nebe.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
T. Vodvářka 3.6.2021 4:59

"Nemůžeme-li zpívat s anděly, musíme výt s vlky". Tak jste to myslel, pane autore?

Š. Hašek 3.6.2021 5:24

Docela hloupá poznámka.

M. Mařák 3.6.2021 5:34

Ne, naopak trefná, vztah Klause k Putinovi a Rusku je dlouhodobě konzistentní. Na tom není nic nového.

R. Langer 3.6.2021 5:48

Konzistentní a realistický. To máte pravdu. Copak říkáte na ten článek o bezpečnosti ve Francii? Cítíte se bezpečně? ;-)

M. Mařák 3.6.2021 6:00

Nepovažuji za realistické, když je někdo podržtaškou Putina, Vy to máte z nějakých důvodů nastavené jinak, vím o tom.

R. Langer 3.6.2021 9:42

No, já za podržtašky Putina mám minimálně polovinu bruseloušských politiků, o Merkelbábě ani nemluvě, ale vy to máte z nějakých důvodů nastavené jinak. Také o tom vím. ;-)

M. Mařák 3.6.2021 18:49

Ano, mám to, co se týče Putina a Ruska, nastavené jinak než Vy IVK a jiné další Putinovy podržtašky, to je evidentní.

M. Mařák 3.6.2021 6:01

Ano, cítím se tady bezpečně.

R. Langer 3.6.2021 5:46

Ano. Třeba jako Německo. Merkelová s tím vytím musí být slyšet až na Měsíci. Jestli jste si toho náhodou nevšiml. Nebo máte také ten syndrom selektivního vidění? To je u nás častá nemoc. ;-D

I. Koubová 3.6.2021 6:59

R^

S. Sedlák 3.6.2021 4:45

Otázkou je, autore, zda mnoho našich problémů nevyplývá z toho, že nejsme opatrní ve volbě představitelů a že je u nás významný podíl lidí ochotných kolaborovat.

Pokud jste zmínil Vrbětice a jejich problematickou podporu západních spojenců, tak je třeba připomenout kolaborantské chování prezidenta i vlády. Je falešné a hloupé očekávat podporu po sušení informace o ruském podílu až po stav, kdy si o tom cvrlikají vrabci na střeše a pak se chovat jako prezident, premiér nebo ministr vnitra.

Exprezident je vydáván za jedince s konzistentními názory. Ve skutečnosti je to narcis, který dlouho drží zásadový postoj, eskaluje spor, aby v klíčové situaci uhnul. A je vcelku jedno, zda se jednalo o stávku na drahách nebo podpis Lisabonské smlouvy či mnoho jiných situací. Pravda je, že ten současný konzistentní je. U něj je jistota, že bude proruský.

P. Hatina 3.6.2021 3:42

Jest to bohužel pravda. Což už nám naši evropští západní spojenci dali najevo poměrně jasně, že na nějakých sankcích vůči Rusku, kvůli našim Vrběticím, se rozhodně, ale rozhodně podílet nebudou..

Š. Hašek 3.6.2021 5:28

Souhlas.

Vrbětice se staly otázkou víry (část politiků). Fakta (president, část politiků) málokoho zajímají, po sedmi letech. Vrtěti psem.

A. Holík 3.6.2021 3:11

Tak tak. Za Vrbetice je treba podekovat ! A na Klausovy miliardu se neptat.

Š. Hašek 3.6.2021 5:38

Vrbětice - to jim trvalo sedm let.

"Klausovy" miliardy - to jim trvalo třicet let.

Dle mého názoru - kdyby dost politiků nebylo opravdu zoufalých mátoh se strachem z kamer, tak se budou rozhovory s televizníma manekýnama ukončovat každý druhý večer.

R. Langer 3.6.2021 5:52

Ano, evidentně se nikdo na nic neptá. Mohlo by se při tom zjistit, že nic z toho se vlastně nestalo. ;-D

P. Rychetsky 3.6.2021 2:45

"Podivná kauza Vrbětice...", pise pan Weigl. Ano, velice podivna. Agenti ruskeho statu vyhazuji do vzduchu ceske sklady. Jenom nevim, co to ma spolecneho s historickou zatezi, Stredni Evropou a Nemeckem. Rusaci terorizuji a pan Weigl vybizi k "racionalni politice vychazejici z reality". Proto by jsme se udajne my, MY !!!! meli snazit o dobre vztahy s Ruskem.

"Existenční strach z Německa tvořil zásadní osu zahraniční politiky Československa prakticky po celou dobu jeho existence."

Kdepak, jen prvnich 27 let. Zbytek existence, 44 let, nas naopak terorizovalo Rusko, a demokraticke Nemecko mu stavelo americkou hraz.

"...antagonismus, na který nesmyslně sázíme my..." My? Jak, my? Nemeri se antagonismus spis poctem mrtvol a vyskou vybusneho hribu, ktery se vznasi nad rusakama zterorizovanymi municnimi sklady? Co by bylo "vyvazenou" odpovedi, klausovci?

To jsou teda moudra z Rasputinsko-Konfucianskeho institutu nikoli zeleneho ale rudeho VK. Celkem odporne. A naprosto k nerozliseni od stanoviska rusaku.

J. Pankovic 3.6.2021 7:53

Jeśte, źe nàm soudruh Rychetsky ŕikà opet Tu jedinou Spràvnou Pravdu, protentokràt z brusele :-P

J. Pankovic 3.6.2021 8:05

To demokratické Nemecko melo zkratku DDR:-)