27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Gonzales 28.11.2007 8:00

Dvě věci

1. proč máte tak prostoduchý začátek věty - typické je že , zdá se, nikomu... - buď  tam něco chybí nebo přebývá

2. politik lokálního formátu, jako je Čunek, nepatří do vysoké politiky. Nic to ale nemění na tom, že jen pojmenoval pravým jménem to, čemu vy přikládáte nálepku rasistický projev. Odvahu v tomto konání mu rozhodně musím přiznat.

VladaPing 28.11.2007 8:47

Re: Dvě věci politik lokálního formátu, jako je Čunek, nepatří do vysoké politiky

Můžete chtivém čtenářstvu sdělit, kdeže se to rodí, padají z nebe, vysocí politici ?

Gonzales 28.11.2007 10:11

Re: Re: Dvě věci politik lokálního formátu, jako je Čunek, nepatří do vysoké politiky

A vám se zdá "rychlokvašený" politik jako je Čunek (a to i když si odmyslím tu aféru) vhodný na post místopředsedy vlády? Jinak nevím co řešíte otázkou - je snad jasné kde se berou. Ale nezlobte se, o podobné figurky jako Gross nebo Čunek snad nikdo nestojí.

;-) 28.11.2007 16:24

Re: Re: Dvě věci politik lokálního formátu, jako je Čunek, nepatří do vysoké politiky

Rodí se, a to jen a jenom, v Praze.  ;-(

Antonin.Valenta 28.11.2007 10:07

Re:

Víte, pane Viktore, ono  je módní dělat ze sebe (psoudo)humanistu a zastávat se těch, kteří ve své většině ostatním škodí a nějakým způsobem na většinové společnosti parazitují. Pokud ovšem ti lidé bydlí v jiném městě,ulici, nepřepadli mě nebo neokradli. Tyto proklamace jsou z 90% neupřímné.

 

JH 28.11.2007 10:14

Ale Viktore čističi!

Čunek se nevyjadřoval k rase! Opálení nejsou rasa a Cikáni (české slovo od 14. stol.) jsou stejná rasa jako my! Tak kdo tady co blábolí za nesmysly? Debilní novináři a vy!

lucina 28.11.2007 1:55

chyba je ve voličích

dokud budou voliči volit malé a ještě menší strany, z tohohle marastu nevybředneme. Malé strany prostě nemají dost lidi, kteří by mohli být členy (jakékoli) vlády. Je to stejné (a ještě horší) u zelených, jako u lidovců. Je třeba poděkovat Václavu Havlovi a jeho přátelům, že , když se dvě nejsilnější strany dohodly na změně volebního řádu, jim to v ˇUstavním soudu neprošlo. Havlovi přátelé rozložili každou stranu, do které vlezli, takže jim ani tohle nepomohlo, aby mohli zůstat v parlamentu, ale zato se budeme donekonečna přetahovat o podporu a koalici s exoty typu zelených, nebo vyčůranými lidovci a zločinnými komunisty.

I-Worm 28.11.2007 8:07

Re: chyba je ve voličích

měli jsme již jednou jednu megastranu - tak by Vám to vyhovovalo?

VladaPing 28.11.2007 1:02

Které sociální dávky máte na mysli ?

Viz ...a i kdyby se prokázalo, že on sám pobíral - s několika miliony na kontě - dávky legálně, ....

Rodičovský příspěvek, mateřskou své manželky ? Za tyto "sociální dávky" je zodpovědný sociální odbor příslušného obecního úřadu a jejich výše se stanovuje z příjmu (pozor, nikoli z majetku !) v minulém roce. Že tento výpočet příjmu je zcestný, lze jednoduše deklarovat na obecném případě, kdy pracující žena porodí začátkem roku X (nastoupí na mateřskou od počátku roku X), v roce X-1 měla i s manželem docela slušný příjem, tedy v roce X bude pobírat relativně nízký rodičovský příspěvek - ten se jí zvýší až v roce X+1 (v roce X totiž nepracovala a pracoval pouze manžel).

A hlavně, zcela kardinální úvaha zde spočívá v tom, že rodina pana Čunka si ony sociální dávky zaplatila odvodem pojištění ze svých předchozích výdělků. Na rozdíl od ,Čunkem zmiňovaných osob, které do pojištění nezaplatily (po více než jednu generaci) ani floka.  

Jirka 28.11.2007 1:13

Re: Které sociální dávky máte na mysli ?

Ale kdo chce psa bít,hůl si vždycky najde.;-P

strejda 28.11.2007 1:28

Re: Které sociální dávky máte na mysli ?

Rozumím tomu dobře, že sociální dávky jsou povinný příjem pro někoho, komu se chvilku nedaří, bez ohledu ne jeho majetek a bývalé příjmy? Mohu mít miliony, ale jeden rok přestanu dělat a tak mohu jít v pohodě na sociálku?

Mám chalupu pojištěnou již 50 let a nikdy jsem z pojistky, která převýšila hodnoty chalupy nedostal ani floka. Bylo by fér, kdyby mi pojišťovna zaplatila novou střechu? Jednomu člověku zaplatila auto, které mu ukradli ten den, co si ho koupil,  a to neměl zaplacen ani flok.

VladaPing 28.11.2007 2:14

Re: Strejdo, jisté dávky se vyplácejí bez ohledu na majetek,

třeba rodičovský příspěvek - to záleží jenom na příjmu v rozhodném období. Podporu v nezaměstnanosti také pobíráte půl roku nebo celý rok( s ohledem na věk) a dle výše minulého platu (se stropem !), opět bez ohledu na možné úspory nebo na majetkové poměry. Ovšem, jakmile Vám podpora v nezaměstnanosti skončí, máte nárok na sociální dávky - ovšem nyní se již začínají zkoumat Vaše majetkové poměry (tedy dům, úspory, akcie, automobil etc.)

Máte-li pojištěnou chalupu již 50 let (nechal jste si přepočítat pojistku - alespoň to bych velice vřele doporučil !) a máte-li ji pojištěnu proti živelným pohromám, nevidím důvod, proč by Vám neměla pojišťovna zaplatit novou střechu - samozřejmě, pokud Vám ji odnese vítr nebo poničí krupobití. Pokud Vámi zmiňovaný člověk, kterému ukradli automobil v den koupě, měl uzavřenu pojistku (v pojistné smlouvě je dohodnuto, zda platí čtvrtletní, pololetní nebo roční pojistné a také, do kdy musí být toto pojistné pojišťovně poukázáno), pak proplacení ceny vozu (buďte si jist, že nikoli 100% ceny) je naprosto v pořádku a pojišťovna si nepochybně ono dohodnuté pojistné strhla z vyplacené náhrady.

VladaPing 28.11.2007 2:47

Re: Re: Strejdo, ještě k tomu "přestanu dělat" a půjdu na sociálku...

Tak takhle jednoduše bych to neviděl. Přestat dělat je něco úplně jiného, než ztratit zaměstnání ( a také ztratit zaměstnání je něco jiného, než býti ze zaměstnání vyhozen !). Pokud přijdete o zaměstnání (a byl jste předtím pojištěn, tedy platil jste si pojištění na podporu v nezaměstnanosti!), pak se musíte přihlásit na příslušném úřadu práce a bude Vám vyplácena podpora v nezaměstnanosti, jejíž výše se odvíjí z poslední výplaty (je tam ovšem strop!) a délka je závislá na vašem věku (velmi zhruba a zkráceně) - budete si ovšem muset zaměstnání hledat - jinak Vás vyškrtnou a podpora bude fuč. Až Vám podpora v nezaměstnanosti skončí a práci si nenajdete, přešoupnou Vás na sociálku a můžete požádat o sociální dávky. Pak ovšem bude zjišťován Váš majetek - tedy majetkové poměry.....

Milda.nh 28.11.2007 7:32

Re: Re: Které sociální dávky máte na mysli ?

Co tu furt někdo mele o sociálních dávkách? Jde o rodičovský příspěvek, ať se daří nebo nedaří. V případě narození dítěte se dá diskutovat o tom, jestli se dařilo nebo naopak...ale to už je o tom, zda třeba neselhal přerušovaný s.e.x.... :) :-D

Karel 22 28.11.2007 7:42

Re: Které sociální dávky máte na mysli ?

Tohle je úplně zbytečné pořád dokola vysvětlovat. To přece ví každý. To jen zpitomnělý, mediálně masírovaný dav pořád bude opakovat: "milionář bral sociální dávky". A proč by neopakoval, když i taková instituce jak ČT1 tuhle blbost stále opakuje i v době, kdy se ví o tom, že na něnárok měl?

nosál 28.11.2007 0:59

Hele Mlejnku,

ono to někomu kdo to vymyslel a najatým novinářům s Čunkem nevyšlo, a to jednoho skoro s.e.re.  ? Co ?

Karel 28.11.2007 23:08

Re: Hele Mlejnku,

naprosto přesné. Novinářská smečka se může pomátnout, že se čunek nepos.... ale hrál hodně dlouho . Novináři jsou vzteklí jako kojoti, když se jim někdo postaví. Jiní frajeři namátkou Klaus, Zeman a další byli rádi, když s nima uhráli jakous takous plichtu. Čunda je přivedl k naprostému šílenství. Za to mu patří nehynoucí místo mezi českými politiky.

Monte Christo 28.11.2007 0:11

Svoboda slova odlisna v Praze a jina na Morave

Dobre jsi to nastinil...Nicmene je treba si uvedomit,jednu zakladni vec ze takzvane klany na morave budou mit sve zazemi do te doby pokud bude zde bude takova nezamestnanost jaka je...A to je prave dusledek maleho mocnarstvi..A to samozrejme nema nic spolecneho s demokracii....

Monte Christo Washington DC Illegality Ma zeme Me srdce