27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
ja 28.11.2007 10:11

Re: Čunek for president

Pane vzdělanče, dvě poznámky:

1. Úspor jste nedosáhl, protože jste nechtěl. Jako ekonom jste zvolil variantu podpory ekonomiky (čili vracení peněz do oběhu) místo spoření. Určitě pro to máte dostatek fundovaných argumentů.

2. Jako vzdělanec byste mohl vědět, že argument ve stylu: "já to neumím, tudíž to nikdo nesmí dělat" je sprostou demagogií.

erre 28.11.2007 10:29

Re: Re: Čunek for president

Já Vám pane ja nerozumím. 1. chovali jsme se s p. Čunkem naprosto stejně stavěli jsme dům měli děti na studiích. To stojí ať chcete nebo ne peníze čili vracíte to co jste vydělal zpět do oběhu. 2. O tom, že se nesmí něco dělat v mém příspěvku není ani zmínka, naopak chci to tajemství jak naspořit, jak žít skromě prozradit, abych se něčím obahatil a uměl to taky. Ať dělám co dělám nejde mi to. O dědictví nebylo nikdy hovořeno.

Milena 28.11.2007 10:49

Re: Re: Re: Čunek for president

Jak můžete tvrdit, že jste se chovali s Čunkem naprosto stejně? Kupovali jste stejné potraviny,  oblečení, auta, sportovní potřeby, chodili jste na oběd do stejných restaurací, konzumovali stejné lahůdky, alkohol, cigarety, jezdili jste na stejnou dovolenou, kupovali svým manželkám, milenkám, dětem stejné dárky, byli stejným způsobem (např. např. vypěstovanými zemědělskými produkty) dotováni svými rodiči, žili ve stejném městě, měli děti na stejných školách, atd. atd.? Je každého věcí, jak nákladně nebo naopak skromě žije, a pokud jste s tak vysokým platem nic neušetřil, tak se nemáte čím chlubit a divím se, že tak rozhazovačného člověka vůbec někdo zaměstnává na nějakém řídícím postu.

A proč by o dědictví mělo být hovořeno? Do toho přece nikomu nic není. Určitě je tisíc dalších věcí, o kterých nebylo hovořeno. No a?

erre 28.11.2007 11:14

Re: Re: Re: Re: Čunek for president

asi Vás paní Mileno naštvu. Stravuji se střídmě jako průměr, oblečení-konfekční obleky, za auta nic-služební, sportovní oblečení-zanedbatelné, alkohol průměr-občas s kamarády pár piv v hospodě. Restaurace mě otravují neboť tam musím vysedávat se zákazníky a platí firma. Nacestovaný služebně přes rok jsem tolik, že mě zahraniční dovolené nelákají. Ostatní naprosto irelevantní, neboť člověk, který má výdaje jako p. Čunek a je na soc. dávkách (a oprávněně) nemůže ani kdyby žil o chlebu a vodě našetřit za pár let to co našetřil. To musí být každému soudnému člověku žijícímu v této zemi jasné. Jestli ano pak platí to můj nadpis do písmene. Pan Čunek je Jesus a měl by nám dělat presidenta. Jakékoliv keci o vypěstované zelenině na zahrádce, domácí drůbeži a podobně přeci nemůže brá nikdo vážně.

Fafa 28.11.2007 13:52

Erre:

je Vas dum take ve Vsetine?

Karel 28.11.2007 22:50

Re: Re: Re: Re: Re: Čunek for president

za minulé éry jsem stavěl se svým tatínkem svépomocí domek. Moje ředitelka mi jednou na poradě položila před všemi spolupracovníky standartně závistivou otázku" soudruhu inženýre, jak vy to děláte, já má přece jenom slušný příjem, manžel také ale  na domek nemáme?" Stoupl jsem si k tabuli a začal psát. Kouříte soudružko? samosebou ameriky 30,-. Pijete kávu, jistě 8,-. večer si dáte něco ostřejšího. Jistě 24,- denně jak vidím 62,- kč. manžel samosebou také, proč ne, tedy to máme 124,- denně, za měsíc 3.720,-, za rok 44.440, za pouhých deset let  je to něco okolo  450.000,-.Kč.Parcelu máme po rodičích, .  Domek vyjde  na cca 250-350.000,-.  A rázem bylo ticho. Nakonec se ujal slova starý komunista z roku 1945  a povídá" Ten mladej nám to dal všem. Máte všichni držky rozežraný a jenom závidíte. Když se o tom dozvěděla kádrovačka, tak mi přidali 150,- měsíčně. Měli jsme dvě děti a žena čekala třetí. Mohu vás vy hloupí počtáři ujistit, že moje žena dokázala vyjít v osmdesátých letech s 1500,-Kčs měsíčně. Měli jsme prakticky všechno svoje a celá širší rodina se navzájem podporovala. Zabijačky, králíci, husy, vejce, víno, opravy aut,pomoc při stavbě, dělat dřevo v lese atd. Čunek pouze reálně i když medíálně velmi nebratně popisuje realitu. Před sametovkou mělo hodně rodin našetřeno milion korun. Dnes žije každý na svém doskočišti a to je pochopitelně drahé. konzumní šílenství vyhovuje státu a kdo mu nepropadne, má obrovskou výhodu a spousty času, který může opět proměnit v jiné hodnoty.

Pejzlerka 28.11.2007 18:59

Re: Re: Re: Re: Čunek for president

O  děditstvích,    pravda,  by  se v  žádném  případě  hovořit nemělo.  Přesto  jsem  někde  slyšela,  už  nevím  kde,  ani jestli  je  to  pravda  nebo  ne,  voni  nějaký  Čunkovic  vzdálený  příbuzný, prej, restitutovali  Bílou  labuť,  v  Praze,  Na  Poříčí.  Taky  si  myslím,  že  do  toho  nikomu  nic  není,  o  statisících  dalších  věcí  nepadlo  ani  slovíčko,  tak  proč  mluvit  zrovna  o tomhle,  že  paní  Mileno.

ja 28.11.2007 10:53

Re: Re: Re: Čunek for president

Tak tedy jinak: Vy tvrdíte, že jste stavěl dům,  a tudíž jsete nemohl našetřit. Čunek tvrdí, že šetřil, a až našetřil, stavěl dům. Já bych si jen dovolil tvrdit, že kdybyste to, co jste dal do stavby, uložil do štrozoku, tak ten miliónek (asi i více) v hotovosti teď máte a můžete začít stavět.

erre 28.11.2007 11:17

Re: Re: Re: Re: Čunek for president

za milion si tak stěží koupíte pozemek. Vidím, že diskuse nemá cenu, proto ji končím.

Voříšek 28.11.2007 18:59

Re: Re: Re: Re: Re: Čunek for president

Dobře, že jsi zkončil. Za komančů taky platilo: Všichni máme stejný žaludek (ani to není pravda). Proto taky nikdo nesměl mít víc. Odjeď na Kubu nebo do Běloruska, tam si budete všichni rovni, někdo více, někdo méně.

Lena 28.11.2007 9:33

vina - nevina

Absolutně nemohu pochopit ty, co se Čunka tak vehementně zastávají.Za prvé nebyl žádným řádným soudem očištěn.Kdyby byl opravdu neviný, měl soud žádat.Takhle zůstává u řady lidí, hlavně těch myslících vinen.A potom copak je Čunek takový genius, aby musel vermomocí do vlády.Opak je pravdou, alespoň na mne působí až moc prostě , vzdělání, něco souvisle říct mu nic neříká.Vidím jej na chodbách v Bruselu jak debatuje s každým kdo jej osloví.

Ccecil 28.11.2007 9:38

Re: vina - nevina

co je tohle za prasečí logiku?

Lena 28.11.2007 9:43

Re: Re: vina - nevina

Nejsem prase, jsem člověk.

Ccecil 28.11.2007 9:53

Re: Re: Re: vina - nevina

tak se tak chovej, jinak je to nerozlišitelné.

VladaPing 28.11.2007 9:59

Re: Re: Re: Nejsem prase, jsem člověk.

Jste ŽENA.

Tím je řečeno vše.

Jak zajisté víte, u žen se nedá mluvit o nějakém duševním životě a to z jednoho prostého důvodu, ženy nemají duši. Předpokládám, že při vašem vzdělání jste alespoň dokázala přečíst první knihu Starého zákona (Genesis), popisující vznik lidského rodu na Zemi. Jak zajisté víte, Hospodin vytvořil z bláta člověka (k obrazu svému), vdechl mu duši a nazval jej Adamem. Nudící se Adam, poflakující se pod stromy v ráji připadal Hospodinovi nějaký smutný a proto dostal nápad (samozřejmě, nápad šílený - i Bozi mohou být šílení) a Adama uspal (první operace v dějinách mediciny, prováděná v umělém spánku), vyňal mu žebro a z žebra vytvořil Evu (aby se Adam měl nějak zabavovat). Eva měla různé (samozřejmě šílené) nápady - například se chodila koupat do moře, když se jí zdálo, že potřebuje očistu. Dodnes se zachoval (nikoli v knize Genesis, tam to nehledejte) nešťastný Hospodinův výkřik : "Proboha, teď  se ten smrad z těch ryb už nikdo nedostane !" Skončilo to tím, že Eva sežrala ze stromu poznání jablko - jí to bylo samozřejmě houbeles platné, leč zapříčinilo to vyhnání lidstva z ráje.

Jak jste si jistě mohla povšimnout, Hospodin Adamovi vdechl duši. U Evy podobný postup nebyl dodržen, ergo ipso ŽENY DUŠI NEMAJÍ

Hana Melicharová 28.11.2007 12:33

Re: Re: Re: Re: Nejsem prase, jsem člověk.

Chudáku, Tebe stvořil kdo ....

Lena 28.11.2007 14:00

Re: Re: Re: Re: Nejsem prase, jsem člověk.

Blahoslaveni duchem blbosti nazývají se VladaPing no a taky jeden bývalý starosta.

Milan 28.11.2007 10:15

Re: Re: vina - nevina

Cecile,to co napsala není prasečí logika,ale 100% pravda a 90% lidí to takhle vidí.To,co udělala Vesecká se Salichovem,to je prasečina!!!

ja 28.11.2007 11:07

Re: Re: Re: vina - nevina

No jo, ale co potom právní stát? To potom justiční aparát je zcela zbytečný, když o vině rozhodují novináři.

Milan 28.11.2007 11:23

Re: Re: Re: Re: vina - nevina

Novináři navyslovili vinu,ale podezření,vinu vyslovil vyšetřovatel a p.Vesecká do toho politicky zasáhla,aniž dala Čunkovi možnost se u soudu obhájit.Tím to podezření ještě zesílilo.

ja 28.11.2007 11:42

Vyšetřovatel vyslovil vinu?

Vyšětřovatel nemá co vyslovovat vinu, má shromáždit důkazy. A pokud je nedodá, pak není co řešit. A důkazem je pouze to, co má spojitost s činem. Ne to, jaký kdo měl několik let před údajným činem majetek.

VladaPing 28.11.2007 11:50

Re: Re: Re: Re: Re: aniž dala Čunkovi možnost se u soudu obhájit.

Vážený pane Milane,

skutečně se domníváte, že sebepitomnější a sebenesmyslnější podané trestní oznámení na někoho, kdy policie - tedy vyšetřovatel - zjistí, že se jedná o naprostou zhovadilost a toto trestní oznámení odloží, nebo, pokud to nechce udělat - z jakýchkoli důvodů - toto ukončí státní zástupce - tedy vrátí případ k došetření a když ani pak se neobjeví relevantní důkaz o tom, že skutek se skutečně stal, případ uzavřa s tvrzením, že popisovaný skutek není trestným činem (nebo se vůbec nestal), má jíti osoba, na kterou bylo toto nesmyslné trestní oznámení před soud, tam prokázat (presumpce neviny, základ právní kultury pláče !) svoji nevinu a takto se očistit ?

Ještě chybí do zákona vecpat klausuli o tom, že oznamovatel (tedy, ten kdo podá trestní oznámení) má ze zákona nárok na polovinu majetku toho, na koho to trestní oznámení podal. Myšlénka zajisté progresivní, leč nikoli původní. Takto ve středověku fungovaly inkviziční soudy. Jaksi se od toho upustilo. Neosvědčilo se.

gerontusinza 28.11.2007 9:29

Myslím že pan Čunek by se měl urychleně vrátit do vlády, neboť

kdo chce kam pomozme mu tam..  Myslím že tato vláda si nic jiného nezaslouží a KDU-ČSL jakbysmet.....;-D Takový milionář vymáhající padesátikorunové sociální dávky od státu to snad nikde jinde nejde.....    Všechny babičky a dědečkové by tyto dávky museli vrátit, jen pan Čunek nikoli.. Nádherna země, kam se hrabe USA, zde jsou neomezené možnosti.......;-D;-D

RZ 28.11.2007 9:33

Re: Myslím že pan Čunek by se měl urychleně vrátit do vlády, neboť

... vymáhající ... To je tedy perla.

Ccecil 28.11.2007 9:33

Re: Myslím že pan Čunek by se měl urychleně vrátit do vlády, neboť

....Takový milionář vymáhající padesátikorunové sociální dávky od státu to snad nikde jinde nejde...

na to se snad dá reagovat jen slovy... BLBEČKU...

Emi 28.11.2007 9:17

Kdo chce psa bít....

V našem právním řádu je důkazní břemeno na žalobci. Nelze -li bezpochybně dokázat, nelze ani soudit. Smůla, tečka. To se děje a je to dobře.

Hurta, majitel firmy, která měla uplácet, byl zproštěn obžaloby. Nikoho to nezajímá, není politik koalice, je klid. Jestli tedy úplatek de Jure nebyl poskytnut, nemohl být přijat! Paní Urbanová, jediná a velmi pochybná hlavní svědkyně ještě ani ve svém sexuálně-obtěžovacím dopise se o úplatku nezmiňuje, (a že tam toho vyhrabala), to až za pomoci pana advokáta Nováka si dokázala vzpomenout na každý detail před 5-ti lety.

Absence relevantních důkazů byla v tomto případě úspěšně nahrazena veřejným pranýřem, fabulacemi, za použití všech nelegálních prostředků. Pokrytci, kteří moudře radili, aby z vlády odešel a nebude-li vinen, tedy souzen, může

Emi 28.11.2007 9:19

Re: Kdo chce psa bít....

 Pokrytci, kteří moudře radili, aby z vlády odešel a nebude-li vinen, tedy souzen, může se klidně vrátit, jsou nyní usvědčeni ze lži.

Schumacher 28.11.2007 10:23

Jistěže. Kdo naříká pozdě, naříká špatně.

Kdo se  přiřítí s pozdním nářkem, že kdosi mu před lety udělal něco ošklivého, je na místě ho posuzovat s krajní nedůvěrou. Nepochybně dotčená dáma, oběť údajné Čunkovy  "vochmatiky" by udala všechny jeho hříchy včetně úplatku. Protože platí další zásada : Každého kdo svá podání dávkuje, třebaže všechny údajné skutečnosti mu byly zmámy od počátku, je na místě přijímat s krajní nedůvěrou.  

Kylchap 28.11.2007 8:42

Čunek zpět

do Topolánkovy vlády. Bude jejím důstojným představitelem!!!

Otakar 28.11.2007 8:26

Něčím se i "novinář" musí živit, že.

Kopnout si do Čunka, když se i po druhé vyškrábal z hnoje je jistě "odvážné" a určitě to někteří "utajení volající" i ocení. Co kdyby však autor, nebo někteří další v houfu křičící se na místo "kopání " do "ležícího" Čunka investigativně pokusili definovat kdo za celou kampaní proti Čunkovi stojí a za čí peníze. To však vyžaduje odvahu a opuštění bezpečí "unisono uřvané novinářské smečky" a to se může i nevyplatit. Takto je to bezpečné, pohodlné a placené, přeji autorovi hezký den.