24.6.2024 | Svátek má Jan


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Fafa 7.2.2009 19:09

L'ego

V západní civilizaci je prostě GO fakt, a kdo to neuznává, blázen.

Ovsem podle Vasi logiky byly sveho casu v zapadni civilizaci faktem carodejnice a geocentrismus. Presto jsem docela rad, ze se nasli extremisticti blazni, kteri o techto pravdach pochybovali.

L'ego 7.2.2009 19:16

Re: L'ego

To jste pane Fafo, uhodil hřebík na hlavičku. Ve své době prostě čarodějnice i geocentrismus byla fakta. Asi taková, jako jsou dnes třeba atomy, nebo GO.  A Galileovi (to byl prosím extremista) musel při svých experimentech pořádně podvádět, aby lidi přesvědčil o opaku.

Fafa 7.2.2009 20:57

L'ego

Pak se skvele shodneme. FAKT bude definovan jako vec, ktera je obecne prijmana a nikoliv vec, ktera je pravdiva. EXTREMISTA je potom clovek, ktery o techto faktech pochybuje.  

Jura Jurax 7.2.2009 23:52

Re: L'ego

GO je fakt? A jak je vlastně definováno? A kolik takových GO bylo jen od narození Kristova? Akorát tehdy neměli vyčuránky, co si z toho udělali politický odrazový můstek a/nebo koryto převádějící peníze do jejich kapec díky blbým a/nebo úplatným zákonodárcům (fofrníky, biopaliva, sluneční elektrárny, boj proti CO2 etc.), a blbce, co by jim na to skákali ... ;-)

Ale z druhé strany - soudíte-li, že GO je fakt stejné úrovně jako čarodějnice a geocentrismus, tak s Vámi souhlasím ... ;-D

L'ego 8.2.2009 1:16

Globální oteplování je fakt

No víte, ve středověku Vás mohli za rouhání upálit. Teď už Vám to, alespoň v západní civilizaci nehrozí, i když budete žvatlat nehorázné blbiny, jako třeba Vašek Klaus a dobře se bavit na úkor našich předků, jejichž geocentrismums či čarodějnice do obrazu světa zapadaly o poznání koherentněji než Klausovy veletoče. Ale každý svého štěstí strůjcem; jen až pak  budete vysvětlovat třeba za 50 svým potomkům (jestli se dožijete), proč jsme jim stát a Zemi předali v takovém bordelu, tak se nezapomeňte hlásit ke svým současným názorům. A ne, že se to zas svede na komunistickou stranu. 

Jura Jurax 8.2.2009 17:39

Re: Globální oteplování je fakt

No, za 50 let - jestli se dožijete, já zaručeně ne, letos je mi šedesát - nelze vyloučit, ž ese budete stydět říkat svým potomkům, jaké hovadiny jste za mlada vyznával. On i třeba takový Jožka Fischer nerad slyší o blbinách svého mládí - a jaký to byl echt revolucionář a jaký je to dnes člen establishmentu, byť za zelené ... ;-)

jejichž geocentrismums či čarodějnice do obrazu světa zapadaly o poznání koherentněji než Klausovy veletoče. ... a tohle je ovšem hovadina a bezobsažný žvást - ale přiznávám, hezky zní ;-)

paštun višnu 7.2.2009 21:35

Re: Klaus a extremista?

Jistě, ale inteligentní vyznavači GO potřebují zpocená trika, aby se jim lépe věřilo. Tak si dejte pauzu do jara, pak to přesvědčování půjde samo.

silvatax 8.2.2009 2:17

Re: Klaus a extremista?

A není to třeba jenom tak, že 100 x omílaná lež se stává pravdou? Ať už je GO realitou nebo ne, opatření, která proti ním mají státy EU  v úmyslu činit, jsou celkem k ničemu - akorát nám mohou ekonomicky docela zavařit, neboť Čína, Rusko, Indie a USA na tyhle iniciativy kašlou. Některá opatření jsou dokonce kontraproduktivní - např. produkce biopaliv na bázi zrnin téměř zdvojnásobí emise skleníkových plynů. Většina rádoby ekologických aktivit je zaměřena na podporu firem, které se živí výrobou různých ekologických výrobků. Naše ekologická občanská sdružení s Ekologickým právnickým servisem v zádech jsou buď  ždímačky peněz z kapes investorů nebo nástroje k prosazení něčích zájmů ale o přírodu tu opravdu nejde. V očích lidí, kteří stojí nohama na zemi se tihleti "ekologisté" tak zprofanovali, že termín ochránce přírody se pomalu začíná vyslovovat se stejným opovržením jako slovo bolševik                                                                                                                                                  Zelení by se měli poučit od Švédů, kteří se rozhodli znovu investovat do jaderné energie s tím, že se kromě vodních elektráren jedná v současnosti j o JEDINOU alterativu výroby energie bez skleníkových plynů. Tedy poslali k vodě všechny větrné a jim podobné projekty. V současnosti Švédi produkují okolo 40% výroby energie  v jaderných elektrárnách. Švédové jsou přitom  svým kladným postojem k ochraně ŽP pověstní.

Fafa 7.2.2009 18:58

Pisto,

Popletl jste si to z hladovkou, která se týkala jen a jen toho, že Uzunoglu byl ve vazbě dva a půl roku a za celou tu dobu policie a soudy z nějakých velice podivných příčin nebyly schopné kauzu ukončit.

Ja si presne nepamatuju, kdy presne byl pan Uzunoglu ve vazbe, ale neprobihala vetsina jeho kauzy v dobe, kdy jeden z pozdejsich ucastniku hladovky byl prezidentem republiky a mohl kauzu ukoncit jednim skrtem pera?

Brabec 7.2.2009 18:29

Je to tak

Doufám, že lidi nejsou tak hloupý

vĚRA k. 7.2.2009 17:58

EXTRÉMISTA Klaus ?

Pane Vlku díky.Plně  s Vámi souhlasím.

      Jen nechápu, že redakce upozorňuje,že odstraní urážky, vulgarismy ale neděje se tak. Jak je možné, že někteří diskutéři si dovolí urážet svého prezidenta ? Je to děsné.

Náhodný kolemjdoucí 7.2.2009 18:19

Re: EXTRÉMISTA Klaus ?

Třeba je to tím, že to není jejich prezident. Zrovna tak jako to není můj prezident.Za svého prezidenta jsem považoval pouze Havla a toho si vážím dodnes.

honzak 7.2.2009 18:39

Re: EXTRÉMISTA Klaus ?

tak siho važ, máš na to právo. My ostatní si ho nevážíme a taky na to máme právo.

ivoš 7.2.2009 20:32

Re: EXTRÉMISTA Klaus ?

mluvte prosím za sebe

PetrH 7.2.2009 20:39

Re: EXTRÉMISTA Klaus ?

Klaus je presidentem tohoto státu. Tedy všech občanů. Myslím, že aby každý měl svého osobního presidenta, by bylo lehce nepraktické.;-)

Pamětník 8.2.2009 10:09

Re: EXTRÉMISTA Klaus ?

Pamatuji si všechny prezidenty,mimo Masaryka a Háchu.Všichni byli ve své době ctění ,ale i nenávidění.Každy byl zvolen "demokraticky" a každá se ve své době "zasloužil"o republiku.Nevím ,proč prezidenti Havel a Klaus měli být vyjímkami.Mluvím trochu s nadsázkou,ale když vládli komunističtí prezidenti,nadávalo se na ně pouze v úzkém kruhu,jinak byli velebeni byť povinně.Dnes máme demokracii,navíc ani Havel s Klausem nenaplnili představu prezidentů,tak,jak si lidé představovali.Nemám rád slovo kdyby,ale přesto co by jsme dnes slyšeli o Klausovi nebýt roku 1989?Havel byl alespoň ve vězení.Tak nechejme lidi,aby si udělali úsudek o prezidentech sami.Klaus za bolševika,zase tak persekuován nebyl,protože přes negativní hodnocení,mohl jeydit po celém světě.Gottwald byl veden jako člověk,který měl na svědomí spousty lidských životů,prostřednictvím svých "ctitelů",kteří mu pochlebovali,aby nakonec zmizeli v propadlišti dějin,jako jeho oběť.Přesto při pohledu na propagandistické filmy z těch let byl milován,ale to už bež chvalořečení nenáviděn.Tento fakt se týkal všech našich prezidentů od Masaryka až po Klause.Ano je prezidentem všech,ale nemusí ho mít všichni rádi,protože k dokonalosti má hodně daleko,podobně jako jeho předchůdci i když každý hodně jiným způsobem.Kult osobnosti vždy vznikal nekritickým velebením lidí,kteří stáli v čele státu,či politických stran.Osobní prezident ne,ale s osobním názorem na něj ano.

zrusksc 7.2.2009 17:58

Dokonalé:

pane Vlk klaním se před Vámi, mluvíte mi z dušeR^

vĚRA k. 7.2.2009 17:48

EXTRÉMISTA

   Pane Vlku díky !

      Plně souhlasím s Vaším názorem ! Díky.

vládík 7.2.2009 17:29

Největší extrémista:

Vlk. st.  Nevěříte. Přečtěte si ten blog ještě jednou.  Kdo nemá jeho názor, toho by nakopal (tedy on je zbabělý, tak na to posílá zesnulého).

PS: To není souhlas či nesouhlas s autorem blogu. To je jen o jeho způsobu myšlení.

gnomon 7.2.2009 17:21

místo nové knihovny

bych přidal všem důchodcům i těm mimo Prahu, zvýšil bych důchody tak o 50 Kč/měsíc. Knihy v současné době ztrácejí svůj význam, bude jich stále méně a nebudou potřeby nových prostorů. Pan ředitel by si na to měl nechat zhotovit znalecký posudek nebo jmenovat komisi.

Paul Sulc 7.2.2009 17:25

Re: místo nové knihovny

Jisteze knihy ztraceji vyznam, mate pravdu, mladez hraje na computeru hry, a necte, je stale blbejsi a blbejsi a pismem se uz nedokaze vyjadrit: napsat par odstavcu neceho smysluplneho uz neumi. Protoze necte!! Takze : misto knihovny computerovou Megahernu??

filip 7.2.2009 17:12

Proti všem

Co nebo kdo se Ti vůbec líbí, Všeználku- inženýre kritiky ?

Pepa 7.2.2009 17:12

Ach ten Klaus!!!?????

Nechce připustit, že nastává globální oteplování. Díky němuž je v Anglii sněhová kalamita. U nás pak v lednu  zcela nečekaně mrzlo.  A proč sakra nepostavit na letné ten BLOB, když navíc ten Kaplický zemřel. Ale to si představte, že u nás v obci nechtějí na počest mého zemřelého strýce postavit sochu Krakonoše.

Náhodný kolemjdoucí 7.2.2009 18:20

Re: Ach ten Klaus!!!?????

Proč myslíte že se v lednu nečekal mráz. Předpověděli ho rosničkáři celkem přesně a tak jak přišel (tedy čekaně) tak zase odešel. A zase příjde.

Cyril 7.2.2009 16:51

Pravda Vítězná

Občan Klaus má názor .Pravda je zahalena do tajedmství života.Lidé si jen interpretují ,proto se zde píše.Bohužel ,nškdy ne příliš slušně a o meritu věci.Pravda  vítězí .Tisk je velmoc.Tisk ,snažícé se hledat Pravdu je velmoc ,která zvítězí.Zdraví Cyril.

jarda 7.2.2009 16:39

ZAJÍMAVÉ JE, ŽE BLOB

ve skutečnosti znamená amoebu, beztvarou a stále tvar  měnící hmotu. Můžete mi někdo říct, proč příznivici Kaplickoho návrhu knihovny tomu takto říkají ?? ;-P

PetrH 7.2.2009 16:42

Re: ZAJÍMAVÉ JE, ŽE BLOB

Je to téměř oficiální pojmenování tohoto slohu. Nejen této konkrétní knihovny.

JARDA 7.2.2009 16:50

Re: ZAJÍMAVÉ JE, ŽE BLOB

blobismus ??

Náhodný kolemjdoucí 7.2.2009 16:59

Re: ZAJÍMAVÉ JE, ŽE BLOB

Protože o knihovně rozhodují organismy tvarem i chováním amébě podobné.

Hm 7.2.2009 17:55

Re: ZAJÍMAVÉ JE, ŽE BLOB

To jako ti blobisti? Václav Havel a spol?