28.6.2024 | Svátek má Lubomír


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Michal Kupka 7.2.2009 14:46

Máte naprostou pravdu

Dobré je, že činitelů dobra je relativně málo. Špatné je, že činitelé dobra umí ovlivňovat veřejné mínění. Dobré je, že Dobrý a Slušný lidi se zpravidla neumějí politicky zorganizovat. Špatné je, že umí prodat své dobré a slušné duše ďáblu ukrutně lacino. atd.

a.c.h. 7.2.2009 15:30

Re: Máte naprostou pravdu

souhlas a dodávám.HLOUPOST JE K SMÍCHU, KDYŽ KVETE K PLÁČI JE,KDYŽ DÁVÁ PLODY

Hobo 7.2.2009 14:45

Jediná varianta

Demonstrace jsem se zúčastnil. Jsem totiž pro realizaci projektu. Některé argumenty p. Vlka st. určitě stojí za zamyšlení. Ani mně se hrubě nelíbilo, když J. Prachař hned na začátku svých slov spojil akci s loňskou tzv. "divadelní krizí," s jejímiž aktivitami a cíli jsem hrubě nesouhlasil.

Nesedí mi však autorovy závěry, jako by účast na demostraci byla výrazem levičátství a vedla zemi (či alespoň Prahu) do záhuby. Defétismus, to je to, co z článku čiší, defétismus, který mi má zřejmě říci "co blbneš, vole, stejně nemáš koho jiného volit." Jenže, p. Vlku st., vždycky jsem měl koho volit a mám i do budoucna; a nikdy jsem nevolil žádnou bolševickou partu, ať se tvářila jakkoliv pravicově.

Shrňme fakta: blob politicky zatloukl Klaus a následně jeho herold Bém, kterému se z toho veletoče protáčejí panenky dodnes. Není divu, že jakákoliv demonstrace personalizuje problém do těchto dvou klíčových osob. Na každé demonstraci, jíž se zúčastním, zaznějí i blbosti, s nimiž nesouhlasím, ale to jistě není důvod všechna taková shromáždění okamžitě dehonestovat. Kdyby se oba jmenovaní pánové chovali v této věci demokraticky, nepoškozovali by pravici. Neboť oni jsou ústřední viníci! Demonstruji-li za blob, nemá to žádnou spojitost s pohledem na "oteplování" (s Klausem bez výhrad souhlasím) nebo Lisabonskou smlouvou (s Klausem bez výhrad souhlasím). (Rád bych se zmínil také k Bémovým názorům, ale má on nějaké, kromě toho, že visí na ústech Klausovi?) Pokud demonstrace za NK vyzní proti Klausovi a Bémovi, nelze se divit. Je mi i jedno, jestli kvůli tomu ODS ztratí Prahu - však bude mít, co zaslouží. Přece je nebudu volit kvůli jejich čachrům-machrům?? Ne, dám jim za ně, co zaslouží.

Takže: blob já osobně podpořím i v budoucnu. Je to mé občanské právo a není tím vyjádřen žádný jiný politický názor než ten, že se mi hrubě nelíbí, jak s tím projektem naši tzv. pravicoví politici s Klausem a Bémem v čele naložili.

paštun višnu 7.2.2009 15:11

Re: Jediná varianta

Váš názor na blob a Klause nesdílím, oceňuji ale kultivovaný způsob argumantace, u Klausových odpůrců a demonstrantů nevídaný. 

M.S. 7.2.2009 15:11

Re: Jediná varianta

Nic proti blobu nemám spíše naopak. Pokud však někdo považuje tuto kauzu za nejdůležitější problém tohoto státu, tak mám pochybnosti o jeho rozumu. Na druhou stranu je mi jasné, že pro některé podvodníky je taková demonstrace vítanou příležitostí se zviditenit. Příklady z nedávné minulosti jsou známé. Za všechny příklady Kateřina Jaujau.

Hobo 7.2.2009 15:34

Re: Jediná varianta

Blob určitě není nejdůležitější problém státu. Naprostý souhlas. Znamená to, že na takovou demonstraci nemám chodit (kdyžtě je navíc vítanou příležitostí pro různé týpky, v čemž rovněž souhlasím) a že mám čekat až na tu "pravou" demonstraci?

Izák 7.2.2009 15:42

Re: Jediná varianta

Autor se ptal.Koho tedy doporučovali  ti co řečnili a byli proti současné vládě Prahy.8-o

Hobo 7.2.2009 16:10

Re: Jediná varianta

Mé hodnocení projevů se od autorova liší ve 2 bodech:

1) řečnilo se především o blobu a pro jeho výstavbu (problém byl personalizován do Klause a Béma až sekundárně, nelze se tomu však objektivně vyhnout). Většina řečníků, např. Schwarzenberg či Horáček, nikoho nejmenovala.

2) Demonstrace nebyla svolána na doporučování kohokoliv pro vedení Prahy, ale na vyjádření názorů příznivců blobu, že jsme pro. Jediné, co organizátoři doporučovali, bylo, aby občané prosadili výstavbu a podepsali přečtenou petici, která věcně a racionálně hovoří o projektu. Kdyby dělali cokoliv jiného, např. to, bylo by to špatně. Ale oni se věnovali pouze účelu, za jakým bylo shromáždění svoláno. Nemohu s p. Vlkem st. souhlasit (a to se mi opravdu nestává).

Niky 7.2.2009 16:19

Re: Jediná varianta

Hobo,nikdy bych si nestoupl vedle Jau Jau,Lišky,Kocába atd a spolu s nimi nepožadoval postavení blobu,vsadil bych se,že jste podporoval i pravdoláskové vzbouřěnce v ČT.

Hobo 7.2.2009 16:25

Re: Jediná varianta

Co jsem napsal špatně? Poučte.

Fafa 7.2.2009 17:00

Hobo

Mne osobne se blob nelibi, ale celou debatu jsem prilis nesledoval. Pisete, ze: "Kdyby se oba jmenovaní pánové chovali v této věci demokraticky". Co presne Vam pripada nedemokraticke na tom, ze legitimne a demokraticky zvolene prazske zastupitelstvo s panem Bemem v cele proste neschvalilo projekt?   

Hobo 7.2.2009 17:13

Re: Hobo

Mně se blob líbí a celou záležitost jsem od začátku sledoval. Z různých zdrojů, ke kterým jsem se dostal. Věnoval jsem tomu hodně času. Na základě této námahy jsem provedl vlastní hodnocení a utvořil si názor. Jak to mám udělat, abych Vám ho předal? A nepřišel byste k tomu jaksi příliš levně? Musíte se sám snažit. Nebo snad máte pocit, že Vám nebo někomu svůj názor vnucuji? Nikolivěk. Jen ho vyjadřuji.

Až bude - nedej Bože - v Praze vládnout legitimně a demokraticky zvolené zastupitelstvo složené z paroubkovců a/či filipovců, bude to pro Vás znamenat, že vše, co udělají, schválí či neschválí, je v pořádku?

Fafa 7.2.2009 17:24

Hobo

V poradku mi vsechno pripadat nebude. Tezko ale budu zpochybnovat, ze je to demokraticke rozhodnuti. Tak uz to v demokracii chodi, ze se se svym nazorem muzu ocitnout v mensine a musim se smirit s tim, ze politicka reprezentace zcela demokraticky dela neco, co ja povazuju za nebezpecnou hloupost.

Hobo 7.2.2009 17:42

Re: Hobo

Ovšem. Nejsme v rozporu. Lišíme se snad jen v tom, že já to nepovažuji za hloupost, ale za podraz. Osobně se myslím, že takové množství přehodnocování stanovisek, jaké nastalo ze strany představitelů ODS po Klausově vyjádření, s absolutně největším kotrmelcem od primátora, vypovídá o demokratické kultuře výmluvněji než mnohé jiné kauzy. Jsem člověk pravicových názorů, nejsem přívrženec žádné strany, abych nemohl čas od času pochybovačně kroutit hlavou nad činy legálně a demokraticky zvolené pravicové strany.

Mimochodem, Klaus v této věci mi vadí nejméně, má prostě opačný názor, to tak chodí. Ti přikyvovači, vlezdoprdelkáři, přisluhovači a ostatní ubožáčci, ti mi vadí. Bém v čele. Snižuje to snad jeho legitimitu? Ne. Mluvím stále a jedině o tom, že u mne kredit nemá. U mne už ho ztratil.

No, jinak nevím, proč bych měl být s politickým smetením projektu smířen. Jako občan mám legální právo protestu a stejně jako ochotně půjdu podpořit Klause na jakoukoliv demonstraci proti Lisabonské smlouvě, tak budu nadále demonstrovat pro blob. Žádné jiné myšlenky, důvody či záměry mi nepodsouvejte.

Fafa 7.2.2009 18:52

Hobo

Na základě této námahy jsem provedl vlastní hodnocení a utvořil si názor. Jak to mám udělat, abych Vám ho předal?

Diky za debatu. Mimochodem neocekavam, ze mi predate Vas nazor. Na druhou stranu mame na blob odlisne nazory a Vy to zcela evidentne mate v hlave srovnane a pro svuj nazor zrejme mate docela dobre argumenty. Tak by mne docela zajimaly.  

paštun višnu 7.2.2009 21:16

Re: Hobo

;-D

Láďa 8.2.2009 0:53

Re: Hobo

Hobo: když se vyhlásí v Praze, že se bude příští týden konat demonstrace proti postavení té opičárny na Letné, tak Ti garantuji, že tam nebude 1 000 lidí, ale 10 000. Jsi zřejmě ještě mladý a na demonstrace chodíš s odhodláním, aniž by jsi znal další souvislosti. Trochu zapřemýšlíme : světoznámý architekt, kdo ho zde znal vyjma Bobka a dalších spolužáků ze stř. školy ? Kdo ho zná ve světě ? V Anglii je znám, neboť v Birminghamu projektoval obchodní dům, za který dostal cenu, pro nejhroznější stavbu v Anglii. Kdo tvořil porotu, kdo jí předsedal ? No přece pí Jiřičná, která s ním deset let žila a moc lichotivě se o něm nevyjadřovala. V posledních letech spolu zase vycházeli. Kdo měl největší zájem aby knihovna stála ? No přece, nám známí hochštapler p. Ježek. Proč nejdříve cena 2 později 5 miliard ? To si normální člověk domyslí. Tak příště si také nejdříve prober všechny souvislosti, než někam půjdeš. My už to známe z dřívější doby / Děkujeme odejděte, Svoboda slova v ČT atd.

Budíš 7.2.2009 14:42

Neznám nikoho,

kdo by souhlasil s Klausem.Bohužel.

Balů 7.2.2009 14:57

Re: Neznám nikoho,

Já. Máte prvního;-) 

paštun višnu 7.2.2009 15:08

Re: Neznám nikoho,

Jestli ono to nebude tak trochu tím, že žijete v prostředí a komunitách, do kterých patříte.

Bava 7.2.2009 15:16

Re: Neznám nikoho,

Budiši  !   To Vás lituji, protože panu prezidentovi  hlavně věří  inteligence.

jarda 7.2.2009 16:33

Re: Neznám nikoho,

já mu taky věřím:-)

paštun višnu 7.2.2009 14:44

Re: tak dobře, pár odkazů pro Vás, některé obsahují další odkazy

omylem jsem to poslal jako nový příspěvěk, ale jde o reakci na čtenáře zdrojů

čtenář zdrojů 7.2.2009 15:06

paštune

ani jeden z těch článků netvrdí, že se neotepluje. Pouze se tam pochybuje nad příčinou. Budiž.

Všechny články, které jste uvedl, neobsahují data, která by prokazovala ochlazování. Jsou tam jen úvahy nad tím, že hysterie kolem globálního oteplování je zbytečná. A o tom jsem přesvědčen i já. Já jsem totiž rád, že se oteluje, protože mě to vyhovuje.

Oteplovač 7.2.2009 15:18

Re: paštune

http://www.factsandarts.com/articles/no-significant-global-warming-since-1995/ Určitě za posledních 10 let se neoteplilo. Před tím ano.

čtenář zdrojů 7.2.2009 15:30

Re: paštune

tak toto je klasická ukázka šikovné manipulace s daty. Graf sice ukazuje, že se neoteplouje, ale není tam uvedeno, že je to zresleno dvema výraznými klimatickými událostmi. V letech 1997 až 1998 se objevil velmi silný jev El-Niňo, zatímco od polovony roku 2007 až do poloviny loňského roku se objevil zcela opačný LaNiňa.

LaNiňa už pomalu mizí a taky už díky tomu rostou teploty. Na grafu to vidět není, protože graf pro jistotu končí v létě 2008 a teplejší druhá polovina roku 2008 tam není zakreslena.

Oteplovač 7.2.2009 15:51

Re: paštune

To není žádná manipulace. To jsou prostě naměřené a zpracované teploty. To byste pak mohl tvrdit, že IPCC manipuluje data, protože při oteplení 1988-2008 nezohledňuje El-Niňo. Zkrátka za posledních 10 let se neopteplilo, spíše mírně ochladilo. To nezpochybňuje ani pan Metelka. Akorát tvrdí, že trend ochlazení je statisticky nevýznamný, což má pravdu. Tak proč to zpochybňujete Vy ?  Dole jsem Vám dal odkaz na různé řady (balóny, satelity, pozemní) - všechny ukazují to samé - buď mírné ochlazení, nebo žádné oteplení za posledních 10 let.

Oteplovač 7.2.2009 15:52

Re: paštune

Sorry - samozřejmě mělo být ve třetí větě 1988-1998

čtenář zdrojů 7.2.2009 16:15

Re: paštune

ale samozřejmě, že posledních deset let stagnuje růst teplot. Mě spíš vadí, že se tím dokazuje, že globální oteplování se zastavilo. Proto tvrdím, že je nutné zohlednit El-Niňo a La-Niňa a možná i minimální sluneční aktivitu v posledních dvou letech.

Nakonec uvidíme, co bude dál - letos má Sluce začí opět zvyšovat aktivitu s maximem v roce 2012, stejně tak lze brzy očekávat nový El-Niňo.