24.6.2024 | Svátek má Jan


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Bubik 7.2.2009 21:14

Re: ?

ale on nefavorizuje Béma. On se jen obává vlády spojené levice. A není sám.......

P.S: Zajímavé je, že Klaus, už jako president, tedy mimo exekutivu, vzal jednou šéfa KSČM na jakýsi balkon a je mu to vyčítáno už 5 let. Paroubek se běžně z Filipem setkává a radí a ticho po pěšině. Pravda, nevystavuje ho v Lidovém domě na balkoně, protože tam tuším žádný není.....

ta 7.2.2009 21:22

Re: ?

Já se též obávám vlády spojené levice.  Právě proto mi vadí Jančík a podobné figury v ODS, protože ji činí pro hodně lidí nevolitelnou.

Právě že jako president ho symbolicky uvedl do lepší společnosti. A že něco dělá i Paroub, to je chabá útěcha.

honzak 8.2.2009 7:48

Re: ?

k jančíkovi bych dodal, že jeho lidi infiltrovali do městských úřadů v okrese P_Z a kradou jako straky. Proto jsem prvně nevolil ODS (sosany a komanče samozřejmě taky ne). Pakliže se ODS takových týpků nezbaví, půjde do kopru a paroprase vyhraje. A budeme velmi blízko Svazu Evropských Socialistických Republik.

logik 8.2.2009 12:54

Re: ?

Naprostý souhlas.Jestli si pamatujete,jakého betla s námi občany zaválela ODS Praha 5 po volbách,kdy nevolitelný Jančík byl zvolen starostou volby nevolby,teď je pro mne ODS opravdu nevolitelná.

PetrH 7.2.2009 21:25

Re: ?

On tam vzal všechny šéfy parlamentních stran.

AeroKarel 7.2.2009 21:40

Re: ?

A i oslavovaný Havel se nechal zvolit hlasy komunistů .......

Jura Jurax 7.2.2009 23:42

Re: ?

No, protože jsme - mj. díky Havlovi - nezrušili komanče v době kdy to ještě šlo, a nepozavírali jejich exponenty do kriminálů - tehdy by tomu lid tleskal, dnes už na to séře - tak blokují svých cca 15% hlasů. A díky neváhám říct blbému volebnímu systému můžeme mít bez komančů buď slabé a koaličními "partnery" vydírané vlády s miniaturní podporou v parlamentu - ať již socany nebo modré ptáky - nebo velkou koalici či její zastřenou formu ve tvaru koaliční smlouvy Klaus-Zeman. A slabé vlády se soustřeďují na držení si židle pod zadkem a nejsou štont nic potřebného prosadit (reformu zdravotnictví a penzí třeba) dílem proto, že nechtějí riskovat (socani), takže nedělají nic, nebo zariskují a jsou za to okamžitě ztrestáni opozicí i koaličními "partnery" (modří ptáci).

No a pak je ještě jedna tragická možnost - vláda KSČSSD. Díky nezměrné blbosti našich voličů by byla stabilní a jak pravil jyrka, lidi si zvyknou ;-€(Y)

Ferdinand 7.2.2009 20:36

Národní divadlo.

Stavbu Národního divadla zaplatil daňový poplatník. To zní lépe, ne? Ale sbírka byla taky, to se popřít nedá. Lidi to chtěli, stojí dodnes a byl to skvělý kulturní počin. Nestavěl bych proti sobě císaře a Čechy. Byl to společný zájem.

Jura Jurax 7.2.2009 23:46

Re: Národní divadlo.

No, já nevím, ale nepřispěl na to František Josef též penízem jaksi soukromě habsburským? Ve škole nás to sice neučili, ale nějak se mi mlhavě zdá, že jsem někde něco takového četl ... ale mohu se mýlit ...

Ferdinand 8.2.2009 0:24

Re: Národní divadlo.

Původní rozpočet výstavby Národního divadla byl 472 000 zlatých. Byl však více než 4 krát překročen, ve skutečnosti se proinvestovalo 1 815 000 zlatých. Asi čtyři pětiny darovali dobrovolní dárci. Císař při návštěvě Prahy přispěl ze svého částkou 10 000 zl. Půjčkami a subvencemi přispěla významně Česká spořitelna. Spolek za Nár.divadlo, členem se mohl stát každý, kdo přispěje ročně alespoň 10 zl. Byl rozčleněn do 4 kategorií, roční dárci 10 zl, 20zl, 100 a 500 zl. Obnova po požáru , císař 20 000zl, česká šlechta 35 000zl, arcivévoda Rudolf 5000zl, náhrada škody pojišťovnou 274 800 zl. Obec pražská 50 000zl, sbírky Sboru, Národních listů, Pokroku, Politiky a jiných časopisů úhrnem 750 000 zl.  Prameny Toulky českou minulostí 8.díl

Anton 8.2.2009 10:17

Re: Národní divadlo.

Císař přispěl celkem částkou 25.000 zlatých, což by zhruba odpovídalo dnešním 3 millionů Kč. Samozřejmě v té době to byly velké peníze, ale ten přepočet je spekulativní.

Petr H 7.2.2009 20:31

Vojenské tribunály - v čase války nezbytnost

a USA jsou ve válce s militantním Islámem.Za dob Civil War zrušil Lincoln habeas corpus a každý konfederační špión byl postaven před vojenský soud a pověšen.Za války s Německem,když Abwehr vysadil z ponorek německé špióny,tak špióni pochytáni,postaveni před vojenský soud a pověšeni.Není třeba vymýšlet vymyšlené.

Udiv 7.2.2009 20:22

Jak je mozne,ze po rozkradeni CR ODS jeste vladne i s Klausem

To co predvadeji ve snemovne spolu s Bendou a jake prosazuji zakony-aby ani novinari nemohli psat jakym zkorumpovanym postupem vladnou-jen ukazuje na katastrofu a skutecnou pricinu krize v CR. Jen kolik zmizelo v LTO v dobe, kdy Klaus vladl-a kolik se na tom muselo podilet dosud netrestanych-CR potrebuje konecne zmenu-byt by je vyhazela CSSD jako mensi zlo. ODS je zlocinna minulost, tera musi byt odhalena se vsemi spojenci, jake ma nyni v KDU i Bursikovi s par modrymi zelenymi..

Andyo 7.2.2009 20:37

Re: Jak je mozne,ze po rozkradeni CR ODS jeste vladne i s Klausem

;-D;-Djistě. Rudí se prostě s porážkou nedokážou vyrovnat a Stalin zatím nikde, co?

AeroKarel 7.2.2009 21:43

Re: Jak je mozne,ze po rozkradeni CR ODS jeste vladne i s Klausem

Mne to také Udiv uje, že tu ještě nenastoupil nějaký Kim Ir Sen!

Láďa 7.2.2009 22:57

Re: Jak je mozne,ze po rozkradeni CR ODS jeste vladne i s Klausem

Udiv : jsem z tebe Udiven jaký jsi prostý člověk. Nevím kdo z poslanců je zkorumpovaný, ale vím, že zkorumpovaní jsou ti lidé, kteří jsou pod přísahou a novinářům / kteří tím pádem korupci podporují /prodávali odposlechy v průběhu vyšetřování. Odposlech povoluje policii soud, v případě podezření na určitou osobu, skupinu osob nebo skupinu osob. Zákon není útok na svobodu slova, ale na zisky bulvárních deníků a rádoby novinářů, kteří si neuvědomují, že lidé kteří se mohou objevit v odposlechu, nemají s trestnou činností nic společného a oni porušují zákon na ochranu osobních dat a údajů. Odposlechy si mohou zajistit v soudní síni na veřejném líčení, když je státní zástupce veřejně přehrává. A jestli nevíš, tak to menší zlo tady vládlo 8 let, vystřídali 4 premiéry, 7 nebo 8 ministrů zdravotnictví a další. Tak nebuď udiven a prober se ze spánku a podívej se do statistik , kolik zadlužil neekonom Spejbl z Moravy, Sobotka naší zem. 

Zemanová 7.2.2009 20:11

Klaus opravdu naší zemi škodí

Dosud nevím o ničem,kdy Klaus udělal pro naší zemi něco pozitivního,bohužel.

PetrH 7.2.2009 20:36

Re: Klaus opravdu naší zemi škodí

Hm, někteří jsou pomalejší...;-P

Jéé 7.2.2009 20:41

Re: Klaus opravdu naší zemi škodí

A víš vůbec něco? Nebo jen to jedno?

Bubik 7.2.2009 21:11

Re: Klaus opravdu naší zemi škodí

to ovšem nesvědčí o Klausovi ale spíše o Vaší neinformovanosti, možná i hlouposti......

paštun višnu 7.2.2009 21:28

Re: Klaus opravdu naší zemi škodí

Že něco neznáte, madam, eště neznamená, že to nejni. Je to jako s tou p.čou, co sem neviděl a přesto ju máte.

Josef 8.2.2009 10:32

Re: Klaus opravdu naší zemi škodí

Klaus škodí naši zemi? To bych teda chtěl vědět v čem? Jaké škody vlastně nadělal? Je to vůbec nějak vyčíslitelné? To jsou takové, opravdu hloupé tlachy. Když ho nemáte ráda, tak tady navrhněte někoho lepšího. Ale vy o nikom nevíte, že? Vy dokážete každého kandidáta pouze zkritisovat.

To samé je o V.Havlovi. Jedni ho zvedají, druzí by ho zašlapali do země jako škůdce.

PROKOP BUBEN 7.2.2009 19:16

NO ANO

Nechte se už konečně s tím svým kLausem vycpat, nejraději i s Grebeníčkem na lánském balkoně.......Autor prezentuje TO co tady nemělo už dávno zavazet a škodit,  to jest kLausbolševici a komunisti.......

AeroKarel 7.2.2009 21:51

Re: NO ANO

Pořád vás z toho nekleplo?

nO... 7.2.2009 19:06

Dopis Karlu Schwarcenbergrovi-PŘEČÍST TADY NA PSU !

Včera, nebo předevčírem tady na psu Vladimír Železný (nenadávejte a nejdřív si to přečtěte !) zveřejnim MOC hezké vysvětlení podpisu Lisabonské smlouvy. Pochopit to TAKHLE musí každý. A kdo pochopí, "pomodlí se" nejen za Klause....

Hudec 7.2.2009 19:33

Re: Dopis Karlu Schwarcenbergrovi-PŘEČÍST TADY NA PSU !

To je věc pohledu. Přečetl jsem a za Klause se přesto nemodlím.

Hadí oči 7.2.2009 20:02

Re: Dopis Karlu Schwarcenbergrovi-PŘEČÍST TADY NA PSU !

A co takhle sa sebe a své děti?

Rostislav 7.2.2009 19:06

Jen do nich Vlku.

Vážený pane Vlku. Děkuji vám za vaši vůli a odvahu neustále bojovat s lidskou zbabělostí a hloupostí.Víte jsem už starší nejsem psavec jenom čtivec.Ale moc dobře pamatuji chování některých tzv.intošů.Jsem z vesnice a běžné rozdělení na ty kteří chápou "velký přínos socializmu" nebo  na " hlupáky  kteří  nechápou velké myšlenky."Je  ještě dnes bohužel  zažité, a nastává znovu  obroda podlosti a závisti.!Soudružka běhá s modlitební  knížkou ,jiný soudruh   zapálený ekolog hřímá o špatném topení,špatném hospodaření atd. atd. A znovu nám ti chytří  a inteligentní  hlupákům ukazují "jedinou cestu" Dnes to bude "Zelená "  nebo že by "Růžová." a opět  vše ZADARMO. A naši intoši! Opět mlčí lžou mlží no hlavně že   tvoříme v bruselu hajzlíky. Děkuji bohu za pna Klause a pár jemu podobných jenom víc takových pevných a slušných lidí. Ti  ostatní rádoby taky "intoši" by nás znovu přivedli  až k těm šlapačkám v Bruseu.  O mlouvám se za psaní nejsem "intoš". Hodně zdraví pane Vlku!!!!!!

AeroKarel 7.2.2009 22:47

Re: Jen do nich Vlku.

Díky, Rosťo. Já nejsem z vesnice, nicméně sdílím Vaše názory.

L'ego 7.2.2009 19:01

Klaus a extremista?

Vy jste, pane Vlku, objevil Ameriku. Rozumně uvažující člověk ví, že Klausovy názory prostě už několik let jsou extremistické, nikoliv menšinové. A to nejen pokud se týká Lisabonu a EU, ale i GO. To, že si ho lidé zvou na přednášky, o opaku nesvědčí, spíš naopak. Na přednášky si ostatně zvou třeba Ahmedinežáda, který má také menšinový názor stran holocaustu. On ho nepopírá, chce jenom prověřit, zda k němu opravdu dochází.  Přesto o něm říkáme, že je extremista. V určité chvíli se totiž nějaké teorie bere jako prověřená (a to bez ohledu na to, zda je či není pravdivá), protože protistrana vyčerpala argumenty. V západní civilizaci je prostě GO fakt, a kdo to neuznává, blázen.