28.6.2024 | Svátek má Lubomír


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Plašmuška 7.2.2009 13:59

Re: Nedivte se.

Libore,  někteří simplexní "rychle myslící"ani neví, že existuje hradní protokol a že prezident má povinnost mluvit se všemi demokratickými stranami, i když je jiného politického smýšlení.

Láďa 8.2.2009 1:15

Re: Nedivte se.

Náhodný : snad už si napsal dnes řádků dost. Napivo a na buřta máš, tak si skoč pro výplatu do Liďáku, pokladník čeká, jsi už poslední.

Dušan Streit 7.2.2009 12:37

Všichni se zbláznili

Říman, který původně nehlasoval sni pro vstup do EU prohlásilv HN, že bude hlasovat pro Lisabon, aby nebyl za extrémistu. 8-o

A tito lidé, ohýbající páteř jaksi předposraně, si dovolili kritizovat třeba Dubčeka v Moskvě. Pokud vím, Sarkozy nám tady zatím ještě tanky neposlal:

http://streit.blog.idnes.cz/c/69003/Uvedomuji-si-eurohujeri-ze-jsou-nacionaliste-Jenze-cizi.html

A ty socialistické návrhy, to už je vrchol:

http://streit.blog.idnes.cz/c/68814/Krize-sesrotovala-Rimanovi-mozek.html  Zlatý Klaus.

Niky 7.2.2009 13:06

Re: Všichni se zbláznili

Kdyby Říman nehlasoval pro Lisabon,tak by mu nechali zavřít syna,syn neváhá vzít ve rvačce na soupeře nůž a táta kvůli svému zbabělému synovi zrádí svou vlast.

Dušan Streit 7.2.2009 13:49

Re: Všichni se zbláznili

Aha.

Cyril 7.2.2009 12:25

Pryč s tyrany -to se hlásá opakovaně

Méně nadávek a více myslet ,učitsea ctít tradici.Nebát se a nekrást .Všechno již bylo řečeno ,jen je totřeba  realisovat. Nechme presidenta Klause  mluvit ,ale nutno rozlišovat ,zda mluví  jménem svým -nebo jménem státečku ,který zastupuje..Československo vzniklo- jako  jiné státečky -rozbitím monarchie.Podstatné jevšakto ,že jksme měli zemské zřízení .Země Česká ,země Moravsloslezská ,Slovensko /a župy/ a ktomu ještě Podkarpadská Rus.V té době a ještě také vprvých letech poroku 1948  být starostou bylačest .Bylatoneplacená funkce.Poslanec pak měl své povolání a dostával tak zvané  "ošatné ".Činilo 2000Kčs /po roku 1948/.Pak byli radové ,okresní ,zemští.Hlavní město Praha ,kde měl sídlo presodent , vláda .Rozhodovalo se na obcích ,okresech a zemích .Byla demokracie , byla decentralisace..Vše se osvědčilo a je i dnes v demokracicích kolem nás .Dr Bémje  psychiatr ,dělal by svou profesi a čestnou funkci promátora.Pak jsou  ještě  radní a jistě musí být i placení úředníci,keří  věcí rozumía jdou příkladem.Ano.Senatus popolusqae Romanus .SPQO/Senatus populusqae Olomomucensis /.Pochopit význam slova demokracvie, ctít tradici,úctu k ženám ,nositelkám života.Proč pryč ??? Spíše  zachovat úctu k druhému jedinci ,přírodě .Vraťmě se k realitě .Nepovykujme ,ale pracujme .Pro všechny dosti místa , chraňme přírodu ,ale nemůýeme ji poreoučet --jen pomáhat .Podle skutků -poznáte je .Také nioc nového,ale je  to osvědčené .  Pryč jedidě s tlučhuby , pochlebníky,Příjemné prožití dne přeje všem Cyril.

Vládínek Smolík 7.2.2009 12:22

Poněkud zjednodušený pohled pana Vlka

by možná mohl vést ke vzniku kategorií, ulehčujícich orientaci v politice v Čechách.Kritický pohled (sebelehčí)na pana profesora=blbý levičák.Souhlas s(byť řídce se vyskytnuvší realistickou myšlenkou) v ČSSD= blbý levičák.Sebemenší náznak pochybnosti o rozumném přístupu lidstva k přírodě=blbý zelený.Náznak nesouhlasu s politikou ODS= levicový intelektuál(pánbůh s námi a zlý pryč!).Další kategorie si laskavý čtenář vytvoří dle své politické orientace a intelektuální úrovně sám.

hlava22 7.2.2009 12:40

Re: Poněkud zjednodušený pohled pana Vlka

A kam zařadit ty, kterří kritizují ODS třeba za řešení církevních restitucí ?

Plašmuška 7.2.2009 14:07

Re: Poněkud zjednodušený pohled pana Vlka

Pane Vládinku,  tam u Vás v Čechách si zmatečně polemizujte jak chcete, ale u nás Česku nebo v ČR mám na pana Vlka zcela jiný  názor.

Věra 7.2.2009 15:14

Re: Poněkud zjednodušený pohled pana Vlka

Pro Plašmuška .Není co dodat  Je to  celé jen blábol proti všem kteří nejsou jeho názoru blízcí,Je tím na NP znám-

Magor Milda 7.2.2009 12:13

Ta celá politická generace z OF má jeden tick,

něco se jim nelíbí, tak protestují. Neuvědomují si ale, že je opravdu nutné vědět, čím to nevyhovující nahradit. Někdy je také možné, to nevyhovující donutit, aby se korigovali. Jeden z prvních nadšenců pro blob se po některých debatách zcela otočil, z Pavla je Šavel. Na to musí mít právo. President má své představy, měl nám o nich vyprávět hlavně před volbami. Bohužel však, ve volbách hrály roli zcela jiné faktory, u nás je politika ještě jako koňské handlířství. Něco za něco, je zásada. V ostatních demokratických zemích se takové myšlenky raději tají, není to s demokracií slučitelné. Církevní restituce jsou v nedohlednu, v Bruselu jsme za nespolehlivé a lehce ovlivnitelné, Rusko zatočí za největších mrazů na zkoušku kohoutky a všichni lezou po kolenách ke křížku. Příště se před dovolenými zavře ropovod, občas je třeba připomenout, kdo je tady pánem.

Ta právě nastupující politická generace se musí učit plavat v řece, bez plavččíka, chybí jim vzory a učitelé. Ta stará generace vyrostla v disidentství, toho se ani teď zcela nezbavila, nebo v oportunismu a ten kvete jako nikdy dřív. Stále ještě je v politice nejdůležitější správná stranická legitimace a dobří, vlivní kamarádi a kamarádky. Rozhádaný parlament, stálé personální změny podle politického počasí, to vše brzdí efektivitu vlády. Zájmy státu se stále ještě nechávají až za zájmy partaje. Ti mladší poslanci teď tvoří přechodnou skupinu, jednou budou předávat svá místa už vyškolené a připravené generaci, je to zkrátka proces, který nelze násilně urychlit. A Klaus je jako transientní osazení onoho ouřadu jenom platzhalter, pomáhá překlenout čas, jednou tam bude opravdový president. V. Klausovi bych přál, aby se mu dařilo, udržet KSČ(M) v šachu a aby v té věci LS nechal ovlivňování. Je to příliš důležité, než aby se to řešilo emocemi. Ústavní soud to objektivně zhodnotil, pokud bude Klaus brojit i nadále proti LS, pak tím poškozuje významnou demokratickou instituci, tím i stát.

Vládínek Smolík 7.2.2009 12:26

Re: Ta celá politická generace z OF má jeden tick,

Milý Mildo!Vy nejste magor!Myslím že se s Vámi dá ve většině Vašich závěrů souhlasit.

hlava22 7.2.2009 13:05

Re: Ta celá politická generace z OF má jeden tick,

tak na toho opravdového presidenta jsem opravdu zvědav. Dosavadní uchazeči se vyznačovali i tím, že vypouštěli do světa takové kraviny, že se dali považovat za osoby se sníženou inteligencí.

Niky 7.2.2009 13:10

Re: Ta celá politická generace z OF má jeden tick,

David Rath byl zpočátku proti blobu a to dost ostře,pak dostal od pravdoláskařů pokyn a tak hned otočil.

čtenář 7.2.2009 12:08

Je to tak, i ti,

kterým komunisti velmi ublížili, nedokáží vzít rozum do hrsti ani jednou za 4 roky u volebních uren a volí obvykle nějakou tu mrňavou pseudostraničku, o které je předem jasné, že se do sněmovnu nedostane a jen nám všem tím přivolí víc bolševiků do sněmovny. Posledně se to stalo s ED, ironicky se krátce po volbách Kasl odporoučel, zmohl se jen na polepení sloupů svými plakáty, dále jeho "angažovanost" nedosáhla.  Právě v těchto pseudostraničkách se soustřeďují povahy, které mají  z Klause největší kompexy. Považují sice sami sebe obvykle za vrcholné intelektuály, ale nikdy nedokázali dát ani náznakem dohromady politickou stranu, která by dokázala vyvážit Klausem založenou ODS.  To absurdně dokázal jen onou svou vlastní stranou vyakčněný Zeman, co teď místo prezidentování odírá kůru ze stromů na Vysočině. Přitom naši intoši ani nedokázali pochopit, že by jim většinový volební zákon preferující osobnosti před stranami vlastně hrál do ruky a potopili ho. Komu není rady, tomu není pomoci. Totéž platí i o jejich voličích zahazujících pravidelně o každých volbách své hlasy.

Náhodný kolemjdoucí 7.2.2009 12:20

Re: Je to tak, i ti,

Pro zachování dobrého duševního zdraví je v téhle době lepší nadávat na ty co jsem nevolil, než se stydět za ty co jsem volil.  Není-li jiná nabídka, není ani jiná volba.

R.J. 7.2.2009 13:35

Re: Je to tak, i ti,

Dobře řečeno. Krásný bonmot.R^ Ale bohužel, teď již volím jen Odésáky,sice zvracím, ale nejde nic jiného dělat. Bohužel to tak je. Jinak to vidím černě, dal jsem hlas US, hned se přivinula k socanům, to mě vyléčilo. A s Machem moc nesouhlasím, takže není na výběr, zase se půjdu poblít.

Hašek 7.2.2009 16:13

Proč bohužel?

Já volím ODS bez toho bohužel. Přesně jak se ptal pan Vlk - je zde něco za ODS? Nejsem z těch, kteří, když jim proprší dovolená v Itálii, honem shání zájezd do Grónska.

grr 7.2.2009 12:04

občanská iniciativa

je v případě blobu zcela namístě, ovšem funguje tu znovu pověstný havlovský polibek smrti. A to doslova, navíc znovu proto, že nejde o věc samu, tedy o tu plechárnu na Letné, ale o politické pozadí, vidinu velkého byznysu pro kamarády a velké osobní animozity. Proto z podobných tanců zůstává většinou pachuť, i když to spousta demonstrujících čtenářů myslí "upřímně", ovšem domnívám se, že Klaus přečetl víc knih za život, než ti brečící ťunťové, proto i on má právo na svou "svatou pravdu všem navzdory"....

Pišta 7.2.2009 13:59

Re: občanská iniciativa

On umí i číst ? To by mnohé vysvětlovalo!  Já to pořád říkám , že nám ho svět zavidí!

hlava22 7.2.2009 12:00

Klaus to dělá pro peníze.

Pochybuji, že by se tuneldědek angažoval proti globálnímu oteplování zadarmo.A pokud se ochladí, vydělají  na tom plynaři. Je od nich podplacenej.

Náhodný kolemjdoucí 7.2.2009 12:01

Re: Klaus to dělá pro peníze.

Myslíte od Gazpromu?

karlos 7.2.2009 13:22

Re: Klaus to dělá pro peníze.

Ty si přidej ještě jednu hlavu a stejně budeš psát hlouposti.

Fafa 7.2.2009 19:05

Re: Klaus to dělá pro peníze.

Hlavo 22, pak jsou ale spis podplaceni ti, kteri chteji proti oteplovani bojovat. Prezident tvrdi, ze bojovat neni nutne. Jestli on neni podplacen od vyrobcu klimatisace? ;-)

Náhodný kolemjdoucí 7.2.2009 11:57

Vítězící intelektuálové protestují za blob

Vlku,vlku, píšete: Po desetiletích, kdy nám ti samí intelektuálové cpali do hlavy zrůdnou myšlenku, že jediné, co je správné v architektuře, je krabice a čtverec..

Když vidím co vyrůstá na Pankráci, tak se divím, proč protestují za blob zrovna ti, jejichž zrůdnou myšlenku ODS dnes tak podporuje. Kde nechali vděčnost za realizaci svých zrůdných myšlenek.;-D;-D

mibond 7.2.2009 11:56

zneužití blobu

Ano souhlasím i s dalším tvrzením, že demonstrace za blob, byla řízenou provokací proti vládě, Bémovi a Klausovi.... nedá se zjistit, kdo ji organizoval? Vím jen, že v nedělní debatě  na Primě horoval za blob hoodně okatě Paroubek.... a ten neudělá jedno gesto upřímně, bez postranních úmyslů.

Náhodný kolemjdoucí 7.2.2009 11:58

Re: zneužití blobu

Jak opsané z Rudého právo - tak kolem roku 1972, ještě něco západní centrále a revanšistech by nebylo?

kacir 7.2.2009 12:12

Re: zneužití blobu

R^

Novotný J. 7.2.2009 11:52

Pravda jako extrém

Pane Vlku, vaše mínění je je jen míněním, není ničím jiným. Pravda pana prezidenta Klause je možná extrémní, protože pravda takovou je, když vchází do světa.

Cyril 7.2.2009 11:49

Pryč s tyrany -to se hlásá opakovaně

MéněA